Birmingham dicht bij contracteren Míchel

Volgens de Engelse sportwebsite Skysports hengelt Birmingham City naar de diensten van middenvelder Míchel. De controleur speelde dit seizoen dertien duels voor het Spaanse Sporting de Gijón.

Birmingham is de revelatie van dit seizoen en lijkt vooral de laatste maanden niet te stoppen. Desondanks wil manager Alex McLeish zijn middenveld aansterken en daarbij lijkt het oog van de Schot op de 24-jarige Míchel gevallen. Míchel, wiens volledige naam Miguel Marcos Madera luidt, speelt al zijn gehele carrière voor de Asturiërs en was belangrijk bij de promotie naar La Liga in 2008. Daarbij ontving de jonge middenvelder het vice-aanvoerderschap.

The Blues wilden Míchel ook afgelopen zomer al overnemen, maar konden het toen niet eens worden met de Spanjaarden. De speler zelf wil wel graag op avontuur in Engeland, en naar verluidt zijn de beide clubs nu een transfersom van €3 miljoen overeengekomen. De deal is nog niet rond omdat de betalingsvoorwaarden nog bepaald moeten worden, maar bronnen dicht bij de club melden dat de Spanjaard binnenkort in Engelse handen is.

Naast Míchel wil McLeish ook Craig Gardner nog overnemen van Aston Villa.