Van der Vaart vertrekt bij Real Madrid

Rafael van der Vaart heeft geaccepteerd dat hij op korte termijn zal vertrekken bij Real Madrid. Trainer Manuel Pellegrini heeft de aanvallende middenvelder duidelijk gemaakt dat er voor hem geen toekomst is in de Spaanse hoofdstad.

"De coach heeft me gezegd dat ik niet aan spelen toe zal komen," vertelde Van der Vaart aan De Telegraaf. "Dus het heeft geen zin om hier te blijven." Voorlopig heeft Van der Vaart nog geen idee naar welke club hij zal verhuizen. "Real wil vooralsnog proberen mijn aankoopprijs (zestien miljoen euro, red.) terug te verdienen. Ik snap wel dat de clubs die me willen hebben nog even wachten."

Het Duitse Hamburger SV zou de Oranje-international graag willen terughalen naar het noorden van Duitsland. Tussen 2005 en 2008 was Van der Vaart één van de belangrijkste spelers bij die Rothosen. "Natuurlijk sta ik open voor HSV, maar het is voor mij niet de enige optie," zegt de middenvelder over de club, die hij vorig jaar nog verliet. "Het belangrijkste is dat ik bij een nieuwe club aan spelen toe ga komen."

Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.