Moeder vindt eigen kind online ter adoptie aangeboden

Een moeder uit het Amerikaanse Abington zal voortaan wel tweemaal nadenken voor ze haar familiefoto's online zet. Via een e-mail werd ze er door iemand op gewezen dat haar eigen zoontje ter adoptie werd aangeboden op de populaire advertentiesite craigslist.org.

In de betreffende advertentie werd een "schattig jongetje” ter adoptie aangeboden. Omdat er geen foto bij de advertentie zat, besloot de vrouw naar het adres te mailen voor verdere informatie. Binnen enkele minuten kreeg ze een e-mail terug met daarin een foto van haar eigen 7-maanden oude zoontje. Voor 300 dollar zou ze het adoptieproces voor het ‘Canadese’ jongetje, dat op dat moment in een weeshuis in Kameroen zou wonen, in gang kunnen zetten. De vrouw alarmeerde hierop de autoriteiten.

Er is een onderzoek gestart naar de oplichters en Yahoo heeft het e-mailadres van de betreffende adverteerder onbruikbaar gemaakt. De geschokte moeder heeft haar familieblog, waar onder andere de foto's van haar zoontje te vinden waren, inmiddels afgeschermd.