FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 augustus 2009

Twee primeurs voor Grégoire

Een opmerkelijke primeur voor Christophe Grégoire. De middenvelder van Willem II werd als eerste voetballer van dit seizoen uit het veld gestuurd, nadat hij ook de openingsgoal van de competitie had gemaakt.

Nadat Heerenveen en Roda JC vrijdagavond niet tot scoren kwamen, was het de vraag wie zaterdagavond het eerste doelpunt van het seizoen 2009-2010 zou maken. Bij Willem II, dat om 18:45 uur aftrapte tegen Vitesse, was het al na drie minuten raak voor Grégoire.

Willem II kwam in de eerste helft ook nog op 2-0 via Saïd Boutahar. In de 66e minuut pakte Grégoire zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waarmee hij dit seizoen de eerste is die vroegtijdig van het veld wordt gestuurd. De bezoekers uit Arnhem maakten meteen daarna de aansluitingstreffer, maar ondanks de ondertalsituatie pakte Willem II de zege. Arjan Swinkels bepaalde de eindstand in de slotminuut op 3-1.

Uitslagen oefenduels 1 augustus

Vrijdag 7 augustus begint de Jupiler League weer, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Oss
Zafarin, Wegh,
El Allali
Jong AZ 3-2
ASWH FC Dordrecht 0-0
Rijnsburgse Boys FC Omniworld
Faria, Hoefdraad,
Tayeb
0-3
Excelsior Maassluis Excelsior
Erasmus (2), Van Peppen,
Schet, Koolwijk
0-5
AGOVV Apeldoorn
Mulders (2), Wille (2),
N'Toko, Baum, Chadli,
Ofrany
Apeldoornse sel. 8-2
Trabzonspor (Tur) MVV 6-0

Michiel Veenstra uitgescholden op radio

3FM-DJ Michiel Veenstra is vannacht flink uitgescholden door een gefrustreerde beller tijdens het radioprogramma Nachtegiel. De beller bleef Michiel belachelijk maken tot het woord "kanker" viel en Michiel er genoeg van had.

Het gesprek begon rustig toen de beller Michiel aanraadde om terug naar Radio Almelo te gaan, omdat hij Michiel "te kinderachtig voor woorden vond en een lelijke nerd." Tevens vond hij de DJ "vreselijk puberaal en een schande voor de radio."

Vervolgens begon de beller persoonlijk te worden en haalde hij Michiels zus erbij. Tevens vond de beller Michiel een "lelijke Giel look-a-like."

Toen verloor de beller zijn zelfbeheersing en noemde de DJ een "kankerhond." Dat was de druppel voor de DJ. "Dat vind ik echt een compleet overbodige opmerking," aldus Veenstra. Ten slotte verbrak Michiel de verbinding. 

Het programma werd uitgezonden in de nacht en wordt gekenmerkt door de aparte bellers. Zo belde er vorig jaar ene Otto  die Coldplays Viva la Vida aanvroeg, omdat hij nog maar 10 uur te leven had. Later bleek dat de beller een 'grapje' maakte.  

  
Het bewuste fragment uit de programma NachteGiel 

[Fotoreportage]Canal Parade 2009

Vandaag was het weer zien en vooral gezien worden op de Canal Parade in hartje Amsterdam. Ruim tachtig boten vol met feestende homo's en lesbiennes waanden zich door de grachten van Amsterdam. Amsterdam was bomvol. Maar liefst 560.000 feestgangers lieten weten dat zij voor openheid van homoseksualiteit staan.

Dit jaar waren er ook primeurs aanwezig. Voor het eerst voer er een boot met bekende sporters mee in het kleurrijk gebeuren. Onder andere Pieter van den Hoogenband, hockeyster Minke Booij, en voetballers Pierre van Hooijdonk en Aron Winter gingen los op hun boot.

Ook deed de politiek dit jaar vrolijk mee met de parade. CDA voer voor het eerst mee op het 'heilig bootje' dat vol stond met christelijke homo's en lesbo's. Voor de VVD was het ook een ontmaagding, zij dobberde voor het eerst mee door de grachten. Politieke partijen zoals Groenlinks en D66 varen al wat jaren mee.

Ook waren de BN-ers massaal aanwezig. Gordon had een voorbeeld genomen aan zijn jeugdheld Sinterklaas en stond als een ware "Snikkelaas" prominent op het dek van zijn zuurstokroze boot. Helaas had Gordon geen rekening gehouden met de hitte die in Amsterdam hing. Hij werd onwel en moest zijn optocht voortijdig afbreken. Gelukkig kan hij nog nalezen hoe gezellig het was in de vele specials.

Patricia Paay wilde de scheiding van Adam Curry vergeten en had de tijd van haar leven op de boot van Gerard Joling. Samen met onder andere Imca Marina en Bonnie St. Claire lieten de dames, inclusief Gerard, zien wat feesten was.

Burgemeester en fervent theedrinker Job Cohen trouwde maar liefst vijf homokoppels vandaag. De vijf huwelijken waren ook een knipoog naar Amerika waar het homohuwelijk in veel staten verboden is. De newlyweds hebben of de Nederlandse of de Amerikaanse nationaliteit.

Het was in Amsterdam een samenzijn van zowel mannen als vrouwen, jeugd en ouderen. Het maakte niet uit wat je droeg aan kleding, of je uberhaupt wel kleding droeg. Mannen werden voor een dag vrouw en vrouwen lieten hun extravagante kant zien. Deze dag stond voor samen feesten. Feesten op het feit dat homoseksualiteit in Nederland geaccepteerd wordt.

FOK!user Juicyhill was aanwezig op de Canal Parade en maakte voor ons de volgende fotoreportage:

Jigsaw gaat martelen in 3D

De Sawfilms gaan naar 3D. De zevende Saw zal uitgebracht worden als 3D-film. Dat meldt de website ShockTillYouDrop na een interview met de producenten van Twisted Pictures.

Producent Mark Burg verklapte dat ze op dit moment bezig zijn met het onderzoeken van alle mogelijkheden. Niet alleen de zevende Saw, maar ook de eerste Saw in 2004 wordt uitgebracht in 3D. Of de film opnieuw in de bioscopen te zien zal zijn is niet bekend.

De zesde Saw zal in Amerika op 23 oktober in première gaan, helaas zullen we in Nederland iets langer moeten wachten voor de première. De exacte datum is nog niet bekend. 

Uitslag RKC Waalwijk - FC Utrecht

In de Eredivisie begon om 20.45 de wedstrijd tussen promovendus RKC Waalwijk en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

RKC Waalwijk - FC Utrecht 0-1
3’ Van Wolfswinkel 0-1

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: Obodai (RKC Waalwijk), Asare (FC Utrecht)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, H.Mulder, Gudde, v.Mosselveld, D.Mulder, Varela (Vink/60), Berger (Jongsma/80), Obodai, De Ceulaer, Benschop, Boerrigter (Benson/73)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller (Dickoh/20), Wuytens, Lensky, Mulenga, Silberbauer (Maguire/46), Mertens, v.Dijk, Asare, v.Wolfswinkel (Loval/75)

PowNed wil BN'ers fucken

De publieke omroep PowNed, ontstaan uit shocklog GeenStijl, wil BN'ers fucken in een programma genaamd Het Voorgesprek. De publieke omroep heeft vandaag het beleidsplan uitgereikt aan minister Plasterk. De programma's worden "rauw, provocerend, intelligent, dwars en ongecensureerd."

In het programma Het Voorgesprek worden BN'ers gefilmd door een verborgen camera. Deze BN'ers denken dat ze worden voorbereid op een interview, maar alleen het voorgesprek wordt uitgezonden. Het is de bedoeling om de BN'ers dingen te laten zeggen die ze eigenlijk niet willen zeggen.

"Momenteel is er geen omroep te bedenken die een format als dit aandurft. Gewoonweg omdat die vriendjes willen blijven met de BN’ers, zodat ze  weer in de uitzending komen," aldus PowNed. Het Commissariaat van de Media heeft het beleidsplan ontvangen en komt nog dit jaar met een advies aan minister Plasterk.

Minister Plasterk beslist uiteindelijk of PowNed de zendtijd krijgt. De zendtijd bevat vanaf september 2010 minimaal 2 uur televisie en 9 uur radio per week. 

Playstation 3 slim voor 299 euro op Gamescom?

Gisteren is bekend gemaakt dat de productiekosten van de Playstation 3 enorm gedaald zijn. Het kost Sony maar liefst 70% minder om een Playstation 3 te maken. Reden genoeg om te verwachten dat de jongste console van Sony een klein beetje in prijs kan zakken. Om nog meer olie op het vuur van dit gerucht te gooien is er een speciaal item verschenen op Amazon.
 
Oplettende gebruikers van Neogaf hebben namelijk op de Duitse Amazon een Playstation 3 slim gevonden. Er staat nog geen prijs bij vermeld maar je kunt je al wel aanmelden om een bericht te ontvangen zodra dit item beschikbaar is. Bovendien is de Franse site Jeux Video gisteren met het bericht naar buiten gekomen dat er op de Games Conference dan eindelijk de Playstation 3 slim aangekondigd zal worden. Deze zou 299 euro gaan kosten en in Augustus al beschikbaar zijn. Zullen deze geruchten dan misschien toch waar zijn? We zullen tot de Gamescom moeten wachten tot de officiële bevestiging.
 
Playstation 3 slim voor 299 euro op Gamescom? 
Playstation 3 slim voor 299 euro op Gamescom? 
 
Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

450 euro boete voor dronken 14-jarige

De politie van Milaan heeft vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van een omstreden nieuwe verordening die de openbare dronkenschap van de jeugd terug moet dringen. Een meisje van veertien kreeg een boete van maar liefst 450 euro opgelegd omdat zij dronken op straat werd aangetroffen.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA vanavond gemeld. Agenten troffen het meisje dronken met een fles wodka in haar hand aan. Zij hing met een groep vrienden rond op de Piazza della Vetra in het uitgaanscentrum van de hoofdstad van Lombardije. Haar ouders zijn gescheiden en allebei met vakantie.

In Milaan mogen jongeren onder de zestien op straat niet meer dronken zijn. Het verbod ging op 1 augustus om 00.00 uur in. Tientallen agenten zagen al in de eerste nacht in het centrum toe op de drooglegging van de jeugd.

Uitslagen Eredivisie (01/08/2009)

Om 19:45 uur gingen in de Eredivisie twee wedstrijden van start. Hieronder zijn de karakteristieken terug te vinden.

Sparta Rotterdam - FC Twente 0-2
18’ N'Kufo 0-1
57’ Ruiz 0-2

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Het Kasteel, Rotterdam
Gele kaart: Dissels (Sparta Rotterdam), Brama (FC Twente)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Bakens, Slijngard, Rutjes, van Gessel (Duarten/65), Strootman, Duplan, Poepon (Rose/75), John (Dissels/31)

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Rajkovic, Kuiper, Brama, Perez (Tioté/68), Janssen, Stoch (Vujicevic/84), N'Kufo, Ruiz (Rukavytsya/62)


Heracles Almelo - AZ 3-2
8’ Everton 1-0
48’ Overtoom 2-0
61’ Fledderus 3-0
77’ Pellè 3-1
78’ El Hamdaoui 3-2

Toeschouwers: 8.371
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Gele kaart: El Hamdaoui (AZ)
Rode kaart: Swerts (89), Pellè (90) (AZ)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, van der Linden, Looms (Douglas/87), Quansah, Overtoom, Fledderus (Jallo/74), Hakola, Dost (Schulmeister/72), Everton

AZ: Romero, Jaliens, Moisander (Wernbloom/54), Klavan, Pocognoli, Mendes da Silva, Schaars (Swerts/73), Dembélé (Pellè/46), Lens, El Hamdaoui, Martens

Duivelse martelpraktijken in Bayonetta video

Bayonetta; velen van jullie bestempelen de game als Devil May Cry met een mooie griet en nieuwe combo's. In de game kruipen spelers in de huid van een jonge heks die net als Dante en Nero de strijd aan gaat met de demonen van deze wereld. Vandaag hebben we een hele korte video voor jullie waarin een wel hele bijzondere aanval wordt getoond. Bayonetta komt begin september uit voor de Xbox 360 en Playstation 3.

Grote monsters in launchtrailer Monster Hunter 3

Je hebt grote games, en je heb hele grote games. Monster Hunter is zo'n grote game wat betreft de Japanners. Eerdere delen in de serie gingen daar als warme broodjes over de toonbank en ook het westen begint steeds meer warm te lopen voor de serie. Inmiddels is het officiële Monster Hunter 3 voor de Nintendo Wii bijna gearriveerd. Vandaag hebben we dan ook de Japanse launchtrailer.

Michael Schumacher bezoekt Felipe Massa

Formule 1-coureur Felipe Massa mag binnen afzienbare tijd het ziekenhuis in Boedapest verlaten. Dat heeft zijn arts Dino Altman vandaag bekendgemaakt. "Wij denken dat hij maandag het vliegtuig terug naar Brazilië kan nemen”, liet de privédokter weten.

Volgens Altman gaat het steeds beter met Massa, die vorige week zaterdag een zware crash beleefde met zijn Ferrari  tijdens de kwalificatietraining voor de Grote Prijs van Hongarije. De Zuid-Amerikaan ontwaakte na twee dagen uit een kunstmatige coma.

"Alles gaat de goede kant op met hem. Hij loopt alweer door de gangen van het ziekenhuis. Felipe wil heel graag naar huis. Dat geeft aan dat hij zich weer goed voelt.”

Massa kreeg zaterdagochtend bezoek van zijn voormalige teamgenoot en racevriend Michael Schumacher. De zevenvoudige wereldkampioen wil bij Ferrari het seizoen afmaken als vervanger van de Braziliaan. De 40-jarige Duitser moet nog wel enkele medische tests ondergaan. Zonder de media te woord te staan, verliet Schumacher na zijn gesprek met Massa het ziekenhuis.


Michael Schumacher bezoekt Felipe Massa  (foto: DAG)

Uitslag Willem II - Vitesse

In de Eredivisie begon om 18.45 de wedstrijd tussen Willem II en Vitesse. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Vitesse 3-1
4’ Grégoire 1-0
28’ Boutahar 2-0
68’ Kaloglu 2-1
90+2’ Swinkels 3-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Koning Willem II Stadion
Gele kaart: Livramento (Willem II), Hofs, Nilsson (Vitesse)
Rode kaart: Grégoire (66/2xg) (Willem II)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso, Zijler, Pereira (v.Dinter/90+3), Boutahar (Livramento/72), Kargbo, Grégoire, Demouge (Mourad/63)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Drost (Snijders/74), v.d.Struijk, Claudemir, Molhoek (Jong-a-Pin/66), Hofs, Stevanovic (Kaloglu/46), Kolk, Nilsson

Beslag op bladen Marokko om enquête koning

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag alle exemplaren in beslag laten nemen van het laatste nummer van Telquel, het belangrijkste Franstalige onafhankelijke weekblad van het Noord-Afrikaanse land. Ook het Arabischtalige zusterblad Nichane is geconfisqueerd. Beide bladen hadden een opiniepeiling over koning Mohammed VI gepubliceerd.

De monarch zou tevreden kunnen zijn met de uitslag van de enquête: maar liefst 91 procent van de Marokkanen is zeer tevreden of tevreden met de koning, die inmiddels tien jaar op de troon zit. Maar de directeur van Telquel is te verstaan gegeven dat het principieel niet is toegestaan opiniepeilingen te houden over de koning.

AC Milan toont weer interesse in Huntelaar

Spits Klaas Jan Huntelaar staat wederom in de belangstelling van AC Milan. Vice-voorzitter Adriano Galliani meldde dit voor de camera's van Sky Television.

Real Madrid heeft door het aantrekken van Kaká, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema geen plaats meer voor de ex-Ajacied. Huntelaar leek onlangs op weg naar VfB Stuttgart, maar die transfer ketste af nadat de aanvaller geen akkoord kon bereiken met de Duitse clubleiding.

Bij Milan is Huntelaar in beeld gekomen door de afgeketste transfer van Luis Fabiano. Zijn club Sevilla kon in de onderhandelingen met de rossoneri geen overeenkomst bereiken.

Huntelaar stond eerder deze zomer ook al op het verlanglijstje van Milan, maar de club verkoos toen Luis Fabiano en Edin Dzeko boven hem. Ook Dzeko gaat deze zomer niet naar Milan, want hij verlengde zijn contract bij VfL Wolfsburg tot medio 2013.

Chelsea biedt te weinig voor Pirlo

AC Milan heeft een bod van Chelsea op Andrea Pirlo geweigerd. The Blues willen de Italiaan overnemen voor acht miljoen euro plus aanvaller Claudio Pizarro.

Carlo Ancelotti, de nieuwe manager van Chelsea, werkte bij AC Milan jaren met Pirlo samen. Ancelotti wil hem graag naar West-Londen halen, maar is daar nog niet in geslaagd. Milan lijkt bereid te zijn om mee te werken aan een transfer van Pirlo.

Vice-voorzitter Adriano Galliani zegt tegenover Sky Sport 24: "De geboden transfersom van acht miljoen euro plus Pizarro is voor ons niet genoeg. Andrea Pirlo is voor zo'n bedrag niet te koop."

Ondertussen is AC Milan ook bezig om Klaas-Jan Huntelaar te contracteren. "Binnenkort heb ik hierover een gesprek met Florentino Perez, de president van Real Madrid."

[Poll] VN: Nederland, herzie euthanasiewet

Het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties dringt er op aan dat Nederland de euthanasiewet herziet. Het comité is van mening dat de bescherming van patiënten niet voldoende wordt gewaarborgd. De wet moet daarom zo worden aangepast dat 'het recht op leven' beter is verankerd.

Deskundigen op het gebied van mensenrechten concludeerden deze week op een bijeenkomst in Genève dat "onder de Nederlandse wet een arts het leven van een patiënt kan beëindigen zonder enige, onafhankelijke, rechterlijke toets om te garanderen dat de beslissing niet is genomen op basis van onbehoorlijke beïnvloeding of een misvatting." Een tweede arts moet altijd zijn mening geven bij euthanasie, maar het comité vindt dat niet voldoende.

Een euthanasiegeval wordt in ons land pas achteraf getoetst, waarna eventueel justitie kan worden ingeschakeld. Het comité, dat bestaat uit achttien deskundigen die toezien op naleving van het Internationaal Verdrag voor Burgerlijke en Politieke Rechten (BUPO), ziet liever dat een rechter of jurist vooraf toest. In 2001 uitte het comité al dezelfde zorgen en deed het dezelfde aanbeveling.

Update: stem ook op de FOK!poll over dit onderwerp.

[SF] Kwalificatie op Donington Park verregend

Corinthians-coureur Antonio Pizzonia heeft op het verregende Donington Park de snelste tijd in de kwalificatie gereden. De organisatie van de Superleague Formula legde de kwalificatie stil nadat de regen het rijden bijna onmogelijk had gemaakt.

Pizzonia reed 1.22.868 toen het circuit nog droog was. De tweede kwalificatiegroep reed op een natte baan en daar was Davide Rigon de snelste. De startopstelling is bepaald door de coureurs uit groep A op de oneven plaatsen te laten starten en de coureurs uit groep B op de even startplaatsen. Yelmer Buurman mag hierdoor als achtste starten. Ho-Pin Tung mag van plek vijftien vertrekken, terwijl Dominick Muermans als zeventiende moet starten.

Räikkönen crasht uit rally van Finland

Kimi Räikkönen heeft de finish van de rally in Finland niet gezien. De Fin crashte vandaag met zijn Fiat Grande Punto S2000 op de laatste proef van de dag. Räikkönen maakte met navigator Kaj Lindstrom een koprol, maar beiden bleven ongedeerd.

Voor de crash lag Räikkönen derde in de klasse van de groep N-auto's en was vijftiende algemeen. Of hij zonder crash de rally uitgereden zou hebben was maar de vraag, want een van de cilinders van de motor liep niet goed meer.

Iran arresteert Amerikaanse toeristen

Iran bevestigde vandaag de arrestatie van drie Amerikaanse toeristen. Dat meldde de Arabischtalige Iraanse staatszender al-Alam.

Het drietal was volgens Koerdische bronnen per ongeluk vanuit Noord-Irak de grens met Iran overgestoken waarna ze werden gearresteerd. De grens in deze regio is niet goed aangegeven.

Het zou gaan om een man en twee vrouwen. Ze wandelden in de buurt van Halabja toen ze per ongeluk de grens moeten zijn overgestoken. Het bergachtige gebied is populair bij wandelaars. De drie Amerikanen hadden geen tolk of gids bij zich.

Zes christenen levend verbrand in Pakistan

In Pakistan zijn zes christenen (vier vrouwen, een kind en een man) vandaag levend verbrand tijdens botsingen met moslims in de stad Gojra in de provincie Punjab. Dat meldden de autoriteiten.

De spanningen waren hoog opgelopen na geruchten dat christenen een koran hadden ontheiligd. Al enkele dagen geleden waren in een dorp in de buurt 75 huizen van christenen in vlammen opgegaan.

Vandaag braken in Gojra rellen uit. Volgens minister Shahbaz Bhatti van Minderhedenzaken viel een menigte "misleid door religieuze extremisten" de christelijke buurt aan en stak veertig huizen in brand. Ook twee kerken gingen in vlammen op. Meer dan honderd gebouwen werden geplunderd.

Uit een eerste voorlopige onderzoek is gebleken dat er geen koran is ontwijd. Het was slechts een gerucht, aldus de regionale minister van Justitie, Rana Sanaullah. Hij riep beide geloofsgemeenschappen op tot kalmte. Hij beloofde verder de relschoppers aan te pakken en ook de politie omdat die het geweld niet heeft gestopt.

Christenen vormen ongeveer 2 procent van de 160 miljoen Pakistanen. Moslims en christenen leven hier over het algemeen overwegend rustig samen.

Jackpot lotto bijna 114 miljoen

Deelnemers aan de Italiaanse lotto kunnen vanavond maximaal 113,5 miljoen euro winnen. Dat is de hoogste jackpot ooit in de geschiedenis van de Italiaanse lotto, aldus persbureau ANSA.

Er is ook kritiek op de hoog opgelopen jackpot, onder meer vanuit de Rooms-Katholieke Kerk. Volgens monseigneur Alberto D'Urso van de Nationale Anti-Woekercommissie Johannes Paulus II kan een mens wel gek worden als hij of zij zo'n hoog bedrag wint. Hij pleit er dan ook voor om een maximum bedrag in te voeren voor de jackpot en de huidige 113,5 miljoen te schenken aan de aardbevingsslachtoffers in de Abruzzen.

Schumacher blij na testdag met F2007

Michael Schumacher was blij dat hij gisteren voor het eerst sinds april 2008 weer in een Formule 1-auto plaats mocht nemen. De Duitser testte op Mugello met een Ferrari F2007 die met slicks uit de GP2 uitgerust was.

Schumacher reed 67 ronden over het Italiaanse circuit en kwam tot een tijd van 1:23.736. Hiermee was hij sneller dan Felipe Massa die in januari van dit jaar op dezelfde baan met de F60 1:23.981 klokte.

"Het was geweldig om weer in een Formule 1-auto te rijden, ondanks dat de auto van 2007 is en uitgerust was met slicks die normaal in de GP2 gebruikt worden. Er was geen referentiepunt," zei Schumacher. "Na enkele ronden was ik in staat om constante rondetijden te rijden en ik ben blij met de prestaties. Nu moeten we kijken hoe mijn lichaam en spieren de komende dagen gaan reageren."

Of Schumacher ook met de F60 mag testen is nog maar de vraag. De FOTA-teams hebben toestemming gegeven en het is wachten op Williams en Force India. Mocht een van deze teams dwars gaan liggen, dan mag Ferrari geen testdag voor Schumacher ingelasten.

Barredo wint in San Sebastian

Carlos Barredo is de winnaar geworden van de Clásica San Sebastian.

In de stromende regen leek de Rus Petrov lange tijd de beste papieren te hebben voor de zege. Hij werd echter op de slotklim achterhaald door Barredo en Sanchez. Even later sloten ook Kreuziger, Kirchen, Fedrigo en Pozzato aan. Kreuziger ontsnapte vervolgens uit die groep en kreeg Barredo mee. In de eindsprint klopte de Spanjaard zijn medevluchter. Ze bleven het peloton enkele seconden voor.

Playstation 3 slim, 299 euro op Gamescom?

Gisteren is bekend gemaakt dat de productie kosten van de Playstation 3 enorm gedaald zijn. Het kost Sony maar liefst 70% minder om een Playstation 3 te maken. Reden genoeg om te verwachten dat de jongste console van Sony een klein beetje in prijs kan zakken. Om nog meer olie op het vuur van dit gerucht te gooien is er een speciaal item verschenen op Amazon.

Oplettende gebruikers van Neogaf hebben namelijk op de Duitse Amazon een Playstation 3 slim gevonden. Er staat nog geen prijs bij vermeld maar je kunt je al wel aanmelden om een bericht te ontvangen zodra dit item beschikbaar is. Om nog meer olie op het vuur te komen is de Franse site Jeux Video gisteren met het bericht naar buiten gekomen dat er op de Games Conference dan eindelijk de Playstation 3 slim aangekondigd zal worden. Deze zou 299 euro gaan kosten en in Augustus al beschikbaar zijn. Zullen deze geruchten dan misschien toch waar zijn? We zullen tot de Gamescom moeten wachten tot de officiële bevestiging.



'Erotiek in kerk is kunst'

Een fotograaf die erotische foto's maakte in een dertiende-eeuwse kerk in Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, heeft zich de woede van het bisdom op zijn hals gehaald. Volgens de fotograaf ging het echter niet om "erotische kiekjes in een kerk, maar om kunst".

Het bisdom stelt dat "de fotograaf zich schuldig maakt aan blasfemie". Hij zou onder andere bij het altaar en op het kerkhof foto's heben gemaakt van schaars geklede modellen in suggestieve houdingen. De fotograaf is zich van geen kwaad bewust. "Ik zie niet wat er beledigend is aan de kiekjes, het is kunst."

[UPD] 'Dries Roelvink meest begeerde vrijgezel'

Dries Roelvink is de meest begeerde vrijgezel, zo vindt hij zelf. Sinds hij is gescheiden van Lucienne heeft de 50-jarige volkszanger aan aandacht geen gebrek.

De gele zwembroek dragende zanger wordt overspoeld met mailtjes van vrouwen, die allerlei oneerbare voorstellen doen. "Ik ben echt geen onschuldige jongen", zo laat Dries weten in Story. "Maar sommige voorstellen gaan wel heel erg ver. Ik krijg er soms rode oortjes van."

Helaas komt Dries niet met citaten of uitgeprint mailtjes, dus we zullen hem maar op zijn woord geloven. De geile-mailtjes-teller staat inmiddels op 187 en daar is hij best trots op. "Ik denk dat ik de meest begeerde vrijgezel van Nederland ben. Hoe moet ik al die belangstelling anders opvatten?"

Update 16:47:

Onze Dries hield zojuist een interview op Radio 538, waar hij wat meer details uit de doeken deed. De dames in kwestie sturen hem de mailtjes vooral 's nachts en Dries vermoedt dat ze op dat moment niet meer helemaal helder zijn. Dat vermoeden lijkt ons juist, want zulke voorstellen stuur je niet nuchter. De volkszanger wilde echter geen berichtjes voorlezen, maar ze gingen wel over seks.

Extra pikant detail is dat maar liefst drie mannen Dries hebben gemaild met de vraag: "Dries, wanneer kom je nu eens uit de kast?" 

De wanhopige FOK!ster die Dries wel ziet zitten kan hier haar oneerbare voorstel kwijt.

[Update] Braid hopt zich een weg naar de Playstation 3

Update bron

Zojuist heeft Hothead games bevestigd dat Braid zijn opwachting zal gaan maken op het Playstation Network. Goed nieuws dus voor de Playstation 3-gebruikers. Over een prijs of een datum is nog niets bekend. Naast Castle Crashers is dit de tweede game waarvan in korte tijd bekend is geworden dat naast een release op de Xbox 360 ook een release zal krijgen op de Playstation 3.

Originele Bericht
Vorig jaar verscheen het succesvolle Braid op de Xbox 360. De game won verschillende prijzen en kreeg zelfs de prestigieuze elfde plek in de FOK!games top 10 van 2008. In deze dowloadable game moet je puzzeltjes zien op te lossen door te spelen met de tijd. Vorig jaar was daar al het gerucht dat de game ook naar de Playstation 3 zou komen en nu is dat gerucht weer opgelaaid.

De Duitse rating-bond, de Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle, heeft namelijk een rating gegeven voor Braid op de Playstation 3. Dit bevestigt de komst van de game naar Sony's jongste console nog niet maar in het verleden is het vaker voorgekomen dat op deze manier titels zijn uitgelekt. Zodra we meer weten horen jullie het snel.

Webbrowser Firefox miljard keer gedownload

De alternatieve webbrowser van Mozilla, Firefox, is inmiddels wereldwijd meer dan een miljard keer gedownload. Dit heeft Mozilla gisteren bekend gemaakt.

Het bedrijf telt alleen de downloads van de browser en verschillende updates mee die door gebruikers zijn begonnen. Automatische updates zijn niet meegerekend. Firefox zag het licht in november 2004. De miljard downloads zijn dus net binnen de vijf jaar gehaald.

Om de mijlpaal te vieren heeft Mozilla de website One Billion + You online gezet. Firefox is met een marktaandeel van ruim dertig procent de tweede webbrowser ter wereld. De browser moet alleen Microsoft’s Internet Explorer voor zich dulden.

 

 

FOK! users in het zonnetje gezet!

En ik vind dat de users nu maar eens in het zonnetje moeten worden gezet. Misschien kan ik de hoofdredacteuren zover krijgen, dat er een prijs komt voor ‘de origineelste reactie ooit.’ Users doen hun best om serieus en inhoudelijk op nieuwsberichten en columns te reageren, geven er vaak een extra dimensie aan of een persoonlijk tintje, dus dat mag best gehonoreerd worden. Ik heb alvast naar eventuele kanshebbers gezocht en ben natuurlijk ook van harte bereid om mijn motivatie voor hun nominatie hier te geven.

Wil je piano spelen op je DS? Dat kan!

Nee, Activision komt niet met Piano Hero. Namco Bandai komt zelf met een eigen piano game, maar dan wel voor de Nintendo DS. Maar liefst acht noten kunnen benut worden in de nieuwste piano game, genaamd Easy Piano. De touchscreen is echter niet het belangrijkste onderdeel van de game, maar de extra accessoire: een keyboard!

De game bevat maar liefst veertig tracks waaronder de bekende stukken van Mozart en Beethoven. Maar voor de popliefhebbers heeft de game ook aardig wat toffe nummers in petto: Bohemian Rhapsody (Queen), Bittersweet Symphony (The Verve) en Every Breath You Take (The Police). Voor de melige users onder ons, kun je natuurlijk ook Jingle Bells leren spelen. Het spel leert je alles wat je moet weten over het optimaal gebruiken van een piano.

Tevens bevat Easy Piano ook een Creation Mode. Daar kun je werken aan een maximaal drie minuten durende masterpiece, hopelijk genoeg om wereldberoemd te worden. De game wordt in november in Europa verwacht.

Bosbranden en evacuaties Canarische Eilanden

Op het Spaanse eiland La Palma zijn vierduizend mensen geëvacueerd in verband met bosbranden. Dat meldden plaatselijke functionarissen op de Canarische Eilanden vandaag.

Ongeveer 250 brandweerlieden en boswachters bestrijden de vlammen. Het vuur wordt aangewakkerd door een harde wind.

De afgelopen twee weken zijn in Spanje acht mensen onder wie zes brandweermannen omgekomen door bosbranden. Een vrouw wordt nog vermist. Het vuur heeft al 20.000 hectare land in de as gelegd.

Bosbranden en evacuaties Canarische Eilanden  (foto: ANP)

Drukste vakantieverkeer in zeventien jaar

Vandaag is wat betreft het vakantieverkeer de drukste dag geworden in zeventien jaar. Dat meldt de ANWB. Rond 13.00 uur stond er op de Franse wegen 870 kilometer file.

In Oostenrijk en Zwitserland liep het verkeer vast bij de alpentunnels. De ANWB noemt het opvallend dat zich in Frankrijk en Oostenrijk 's nachts al lange files vormden.

De grootste drukte in Frankrijk verplaatst zich geleidelijk naar het zuiden. De grootste knelpunten bevinden zich in het westen van Frankrijk op de A10 Parijs-Bordeaux, waar in totaal 100 kilometer file staat. Verder is het druk op de Autoroute du Soleil, de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens, aldus de ANWB.

Drukste vakantieverkeer in zeventien jaar  (foto: ANP)

Canal Parade van start in Amsterdam

In Amsterdam is vanmiddag de Canal Parade, het hoogtepunt van jaarlijkse Gay Pride, begonnen. Circa tachtig boten met daarop veelal schaars geklede deelnemers begonnen rond half twee aan hun rondvaart door de grachtengordel. Langs de route staan vele duizenden mensen die het spektakel willen bekijken.

De botenparade kent dit jaar een aantal primeurs. Zo is er een boot met ruim dertig bekende sporters. Onder hen zijn zwemmer Pieter van den Hoogenband, ex-hockeyster Minke Booij en oud-voetballers Pierre van Hooijdonk en Aron Winter. Van het ministerie van Defensie mogen voor de eerste keer militairen in uniform meedoen.

Het CDA is dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd: Tweede Kamerlid Corien Jonker vaart samen met christelijke homo's en lesbo's mee op het zogeheten 'heilig bootje'. Ook de VVD is er voor de eerste keer bij. De politiek is sowieso goed vertegenwoordigd: GroenLinks en D66 varen, net als in voorgaande jaren, eveneens mee.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen trouwt tijdens de rondvaart vijf Nederlands-Amerikaanse homokoppels. Daarmee wil hij een signaal geven aan de Verenigde Staten, waar trouwen met iemand van hetzelfde geslacht in de meeste staten verboden is.

Verder zijn minister Ronald Plasterk en staatssecretaris Sharon Dijksma (beiden OCW) van de partij. Het thema van hun boot is 'onderwijs'. Daarmee willen zij de acceptatie van homoseksualiteit op scholen bevorderen.

Op die Canal Parade kun je wel weer lekker 'netwerken'...

Vogelverschrikker dreigt te verdwijnen

De vogelverschrikker dreigt te verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Boeren voelen er weinig voor om ze te plaatsen, omdat ze onvoldoende afschrikken en bovendien een sta-in-de-weg zijn bij het werk. Bovendien heeft het Faunafonds nu besloten dat in veel gevallen de vogelverschrikker niet meer verplicht is om voor oogstschade in aanmerking te komen.

"Weg met de vogelverschrikker", kopt het vakblad Boerderij enthousiast, maar er zit een addertje onder het gewas. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen moeten de boeren voldoende voorzorgsmaatregelen nemen. Een daarvan kan zijn het afschieten van vogels. Daarvoor is toestemming nodig van de provincie, en die kan daaraan de voorwaarde verbinden dat een vogelverschrikker wordt geplaatst.

Vogelverschrikker dreigt te verdwijnen  (foto: ANP)

[UPD] Vliegveld LaGuardia New York ontruimd

Zojuist is een deel van het vliegveld LaGuardia in New York ontruimd, zo meldt CNN. De reden is nog onbekend, maar waarschijnlijk is er een verdacht pakketje gevonden.

Een foto op Twitter toont een enorme menigte mensen die de luchthaven lopend verlaten. Later meer nieuws. 

Update 13:51:

Medewerkers van het vliegveld zagen een verdacht persoon lopen met een verdacht pakketje. Daarop is besloten tot ontruiming van de American Airlines terminal en het pakketje wordt nu onderzocht. Honderden mensen staan buiten de terminal te wachten en er zijn geen vluchten meer van en naar LaGuardia. Alle binnenkomende vliegtuigen zijn verspreid over omliggende vliegvelden. 

Update 14:40:

Op het vliegveld liep een dronken man die, toen hij werd aangesproken, zei dat hij een bom in zijn tas had. In zijn tas zat inderdaad een zelfgemaakt apparaat dat voor bom door moest gaan, maar was nep. 

Update 15:27:

De passagiers mogen weer de terminal in en de vluchten worden geleidelijk hervat. 

Meer luchtvaartnarigheid lees je hier.

Saïdi weigert te spelen voor NEC

Saïdi Ntibazonkiza is niet van plan nog langer wedstrijden te spelen voor NEC. De 22-jarige aanvaller is in staking gegaan omdat hij geen verbeterd contract krijgt. De Nijmeegse club vindt de actie schandalig en gaat dan ook niet in op de eis van de Afrikaan.

Saïdi vertelde donderdag aan technisch directeur Carlos Aalbers dat hij een nieuw contract wilde voordat NEC op zondag tegen Feyenoord zou spelen. Hij voegde daar aan toe dat hij niet zou spelen als zijn contract niet opgewaardeerd zou worden voor de deadline.

De woedende Aalbers is nog niet klaar met de rebelse speler. "Saidi laat hiermee niet alleen zijn team, maar ook alle supporters in de steek. Dat dit verhaal een staartje gaat krijgen moge duidelijk zijn en de consequenties zijn voor hem."

Amerikaans talent op proef bij Vitesse

Jack McInerney voegt zich vanaf maandag bij de spelersgroep van Vitesse. De Amerikaan werkt in Arnhem een proefperiode af van ruim een week. Zijn huidige werkgever is Cobb SC.

McInerney wordt volgens Omroep Gelderland door de Vitessenaren niet als directe versterking voor het eerste elftal gezien. Met het oog op de toekomst kan de Amerikaan wel een interessante speler zijn.

De aanvaller werd woensdag pas 17 jaar en triomfeerde op het CONCACAF-kampioenschap voor spelers onder de17 jaar. In zijn vaderland geldt McInerney als groot talent.

Tijdens het eerder genoemde toernooi was de voorhoedespeler liefst vijf keer trefzeker in drie duels. Tevens gaf hij zijn medespelers in die wedstrijden nog een aantal keren een assist.

Openingsduel gaat voorbij aan Falkenburg

Erik Falkenburg kan zaterdagavond niet met Sparta Rotterdam aantreden tegen FC Twente.

De talentvolle middenvelder heeft te kampen met een onwillige bilspier en is derhalve niet in staat om te spelen. Nathan Rutjes is volgens RTV Rijnmond zijn vervanger.

Naast Falkenburg is enkel Joey Godee niet beschikbaar. Godee worstelt met liesklachten en is zaterdag ook niet van de partij tegen de club uit Enschede, die afgelopen week gelijk speelde bij Sporting CP (0-0).

Hoogstwaarschijnlijk maakt aanwinst Aleksander Seliga tegen de Tukkers zijn debuut voor Sparta. De Sloveense keeper werd deze transferperiode aangetrokken door de Kasteelclub.

Villarreal haalt Paraguayaanse versterking

Villarreal heeft de gelederen versterkt met Hernán Pérez, afkomstig uit Paraguay.

De 20-jarige Pérez tekende bij El Submarino Amarillo een contract voor vijf seizoenen. De middenvelder kwam vorig seizoen uit voor de Paraguayaanse landskampioen Libertad. De middenvelder speelde daar echter slechts één wedstrijd.

Pérez maakte in 2007 zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij speelde destijds bij Tacuary, waar hij voorheen ook in de jeugd in actie kwam. Begin 2008 hoopte de middenvelder op een transfer naar Sporting Portugal, maar deze overgang werd niet verwezenlijkt.

De nieuwe aanwinst van Villarreal speelde zeven interlands voor Paraguay onder 20 en hij wist in het shirt van de nationale ploeg vijf keer tot scoren te komen. Op het Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschap van 2009, waar Paraguay als tweede eindigde, was hij een van de beste spelers in de Paraguayaanse selectie.

Regisseur Apatow verlengt contract

Regisseur Judd Apatow, het brein achter The 40 Year Old Virgin, Superbad en de aanstaande film Funny People, verlengt zijn contract bij Universal Pictures. Met het bijtekenen mag Apatow nog eens drie films schrijven en maken.

In de aankomende film Funny People speelt Adam Sandler de komiek George Simmons die te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft. Informatie over het volgende project van Apatow is er nog niet, maar meer informatie wordt verwacht niet lang na de première van Funny People in september.

East India Company demo en releasedatum openbaar

East India Company, de game die jouw VOC-mentaliteit gaat opwekken, zal vanaf 14 augustus te koop zijn in Europa. Om je een voorproefje te geven, is er ook meteen een demo beschikbaar.





Neem een reis terug in de tijd, naar een periode waarin Europese grootmachten als Engeland, Spanje en Nederland de zeeën beheersen en hun macht uitbreiden naar andere continenten. Kies een van de acht speelbare landen en trek er op uit om nieuwe kolonieën te stichten, zeldzame specerijen te importeren en je rivalen een kopje kleiner te maken. Bouw een vloot van zeilschepen en wordt het machtigste land in de wereld.

Piraterij aanpakken? Maak betere games!

Het afstraffen van websites als ThePirateBay om piraterij aan te pakken werkt totaal niet. Nee, volgens Dough Lombardi (Valve) is het maken van betere games dé oplossing. In een interview met Destructoid wijst de Valve-medewerker onder andere winstbejag aan als een van de problemen van piraterij:

"I think a lot of folks cry piracy when a game fails to hit their forecast and it may or may not be part of the problem, and it may or may not be all of the problem, but I think to throw any one reason at any problem is probably a mistake, considering the lack of information on both fronts."




Lombardi geeft ook aan dat het bieden van goede updates en service er toe zal leiden dat gamers ervoor kiezen om de originele software in huis te halen:

"I think there are ways of curbing both piracy and used game sales by providing a higher level of service at the time of launch and post-launch. And I think what we're seeing, as platforms become more and more connected, that this problem will become less and less an issue as the idea of offering a service post-launch becomes more and more en vogue."

Nieuw Concorde-verdrag afgesloten

Afgelopen vrijdag is na maanden onderhandelen eindelijk een nieuwe Concorde-verdrag ondertekend. De FIA en de Formule 1-teams zijn het alsnog eens geworden over de voorwaarden in het verdrag waarmee ze zich binden aan de sport tot 2012.

De afgelopen maanden hadden de FIA en de teams veelvuldig ruzie met elkaar over de toekomst van de Formule 1. Deze ruzie is nu echter tot een einde gekomen met het tekenen van het verdrag. De teams verbinden zich voor minimaal drie jaar aan de Formule 1 en zullen hun uiterste best doen om de kosten flink omlaag te brengen. Het uiteindelijk doel is om de kosten op het niveau van begin jaren '90 te krijgen.

BMW-Sauber heeft als enige team het verdrag niet getekend. Het team maakte eerder deze week bekend uit de Formule 1 te zullen stappen na dit seizoen. Tot en met woensdag 5 augustus krijgt het team de tijd om het verdrag alsnog te tekenen. Als men dit doet, blijft de plek op de startopstelling gereserveerd voor het team, anders zal het ingenomen worden door één van de geïntereseerde nieuwe teams. Het team zou echter door het ondertekenen ook een flinke boete kunnen krijgen als men toch volgend jaar niet mee doet en men geen koper voor het team vindt.

De World Motor Sport Council heeft daarnaast nog enkele kleine veranderingen doorgevoerd in de reglementen voor 2010. Deze wijzigingen zullen komende week bekend gemaakt worden door de FIA.

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Oschersleben

Polesitter Jules Bianchi heeft de eerste race van dit weekend op Oschersleben in Duitsland gewonnen. Teamgenoot Valtteri Bottas werd tweede, Roberto Merhi derde. Nederlanders Henki Waldschmidt kwam als elfde, Renger van der Zande als zeventiende over de finish.

De vijfde overwinning dit seizoen voor Bianchi was een grote: met ruim tien seconden voorsprong kwam de Fransman over de streep. Bianchi leidde de gehele race en was oppermachtig, ook de snelste ronde was voor hem.

Van der Zande had zich goed gekwalificeerd, een achtste startplaats, maar kende in de eerste ronde al een incident. De brandblusser in zijn wagen ging af. "Ik reed in de chicane achter Coletti en ik dacht eerst dat zijn motor stuk ging, omdat er allemaal vloeistof op het vizier van mijn helm kwam", vertelde Van der Zande na afloop.

"Ik wilde hem inhalen, maar toen merkte ik dat die vloeistof uit mijn eigen auto kwam. De uitstroomopening van de brandblusser was precies op mijn vizier gericht en zo kwam al dat schuim dus in mijn gezicht terecht. Ik kon bijna niks meer zien, moest telkens de boel een beetje schoonvegen om te weten waar ik moest insturen. Daarna ben ik nog maar voor een snelle ronde gegaan om te kijken of de afstelling een beetje klopte, want voor de rest kon ik toch niks meer uitrichten. Jammer, want tot nu toe verliep het weekeinde goed."

Naast dat incident met Van der Zande gebeurde er niet veel. Alleen Sam Bird viel op in gevecht met Cesar Ramos. Drivethroughpenalty's waren er voor Brendon Hartley, Pedro Enrique en Tom Dillmann vanwege een te vroege start.

In de strijd om het kampioenschap leidt Bianchi met 56 punten, dat zijn er 25 meer dan de nummer twee uit het kampioenschap, Christian Vietoris.


Uitslag Race 1 Oschersleben

Pos. Coureur Team Tijd
1 J. Bianchi ART Grand Prix 30:13.182
2 V. Bottas ART Grand Prix + 10.191
3 R. Merhi Manor Motorsport + 15.973
4 C. Vietoris Mücke Motorsport + 18.803
5 A. Sims Mücke Motorsport + 23.679
6 J. Vernay Signature-Plus + 25.585
7 S. Coletti Prema Powerteam + 26.233
8 M. Mäki Signature-Plus + 31.023
9 E. Gutierrez ART Grand Prix + 31.668
10 M. Wittmann Mücke Motorsport + 36.219
11 H. Waldschmidt SG Formula + 37.349
12 S. Bird Mücke Motorsport + 38.132
13 C. Zanella Motopark Academy + 52.263
14 T. Geronimi Signature-Plus + 54.187
15 B. Shaaban Prema Powerteam + 59.653
16 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 1:00.203
17 R. Van der Zande Motopark Academy + 1:03.149
18 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 1:14.267
19 N. Tandy Kolles & Heinz Union + 1:14.739
20 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 1:14.862
21 A. Caldarelli SG Formula + 1:17.669
22 B. Hartley Carlin Motorsport + 1 ronde(n)
23 P. Enrique Manor Motorsport + 1 ronde(n)
24 C. Ramos Manor Motorsport + 1 ronde(n)
DNFT. Dillmann HBR Motorsport + 5 ronde(n)

Toivonen wil belangrijk zijn voor PSV

Ola Toivonen kwam een half jaar geleden over van Malmö FF naar PSV. De spits is een opvallende verschijning met zijn blonde manen en grote postuur en is ook ambitieus.

"Ik wil over een half jaar gesprekken in het Nederlands kunnen voeren. Het is een teken van respect dat je de taal spreekt van het land waar je woont," betoogt de aanvaller in het Algemeen Dagblad. "Ik kwam zonder verwachtingen naar Eindhoven, want zonder pauze maakte ik de overstap van Malmö naar PSV. Maar het ging meteen goed. Al scoorde ik nog niet tegen grote clubs. Ik wil belangrijk zijn voor PSV, ik heb voor komend seizoen uiteraard wel verwachtingen."

Wat zijn de verwachtingen voor het aankomende seizoen van de Zweedse jongeling? "Dan moet ik me ook tegen de topclubs onderscheiden. En veel scoren natuurlijk. Ik wil met deze club kampioen worden, misschien zelfs wel vaker dan één keer. We moeten een rol van betekenis spelen in de Champions League, zoals het team van Guus Hiddink. Daarna kijk ik verder."

Veel jongeren komen met griep uit Spanje

Veel jongeren die terugkomen van hun vakantie aan de Spaanse Costa's, hebben de Mexicaanse griep. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat bij meer dan 500 mensen de griep is vastgesteld. Drie kwart van hen kwam besmet terug uit het buitenland. Het merendeel daarvan is tussen de 15 en 25 jaar en heeft vakantie gevierd in Spanje.

Volgens viroloog Ab Osterhaus is het logisch dat jongeren sneller griep krijgen. "Zij hebben veel contacten met anderen, vooral op vakantie."

Volgens het RIVM liggen acht Nederlanders met Mexicaanse griep in het ziekenhuis.

Marca: "Ajax wil Huntelaar terughalen"

Er bestaat een mogelijkheid dat Klaas-Jan Huntelaar terug zal keren naar de Eredivisie. Volgens Marca wil Ajax een bod van tien miljoen euro bij Real Madrid, de huidige werkgever van de aanvaller, neerleggen.

Dit bedrag zou nog eens met tien miljoen euro verhoogd kunnen worden, mits Huntelaar na afloop van het WK voetbal weer wordt verkocht.

Afgelopen winter koos Huntelaar ervoor om naar Real Madrid te vertrekken. Ajax ontving twintig miljoen euro van De Koninklijke en zou nog eens zeven miljoen opstrijken, zodra de aanvaller een aantal gestelde doelen bereikte. Deze clausule gold ook, zodra de speler naar een andere club zou vertrekken.

De Spaanse krant Marca meldt inmiddels dat Huntelaar oren heeft naar een terugkeer naar Ajax. Bij de Amsterdammers kwam de aanvaller in drie seizoenen tot 92 competitiewedstrijden, waarin hij 76 keer doel trof. Daarnaast zou The Hunter zijn plaats bij het Nederlands elftal kunnen behouden, mocht hij goed blijven presteren.

Komende zomer wordt namelijk het WK voetbal in Zuid-Afrika gehouden. Het Nederlands elftal heeft zich al geplaatst voor de eindronde van dit prestigieuze toernooi.

Mannen jatten Staatsloterij-vis

Drie mannen zijn aangehouden nadat ze uit vissen waren geweest. Want de vangst die ze hadden, was erg bijzonder. Ze liepen namelijk over straat met een grote oranje reclamevis. De vis diende als promotie voor de Staatsloterij en zat vast aan een reclamezuil op het Vredenburg in Utrecht.

De vangst van de 19-jarige man uit Bussum en twee mannen van 20 en 22 jaar uit Huizen was vastgelegd op beveiligingscamera's. Ze zijn meegenomen door de politie voor verhoor.

[IndyCar] Kwalificatie Kentucky afgelast

Scott Dixon zal op de Kentucky Speedway van poleposition van start mogen gaan. De Nieuw-Zeelandse IndyCar-coureur hoefde hiervoor niet in actie te komen, want doordat de eerder gevallen regen omhoog kwam, was het rijden onmogelijk.

Door de afgelasting starten de coureurs de race op de positie die ze bekleden in het klassement. Chip Ganassi Racing bezet de eerste twee plaaten in het klassement en daardoor mogen Dixon en Dario Franchitti vanaf de eerste rij vertrekken. Daarachter staan Ryan Briscoe en Helio Castroneves. Robert Doornbos staat twaalfde in het klassement en zal ook van die positie van start mogen gaan.

Been: "Deze ploeg is écht goed"

Mario Been is dik tevreden over zijn selectie bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers hoopt echter wel dat de ploeg komend seizoen een betere mentaliteit zal hebben.

"Plezier, instelling, team; PIT," liet Been in een reactie weten. "Ik geloof dat plezier een voorwaarde is om tot prestaties te komen. Tegelijk zijn die prestaties uiteraard essentieel. Bij deze club is de druk elk jaar weer hoog. Omdat er zoveel mensen zijn die onvoorwaardelijk van Feyenoord houden. Als speler moet je daarmee om kunnen gaan."

Daarnaast ging de oefenmeester nog even kort in op de problemen van vorig seizoen. "De veel gedoe tussen jong en oud, te veel tegengoals en een groot mentaliteitsprobleem. Te vaak liet het elftal de dingen zomaar gebeuren. Volendam-uit, NAC-thuis; wedstrijden waarin de ploeg mentaal door zijn hoeven zakte. De lamlendigheid straalde er vanaf. Dat mag onder geen enkele voorwaarde. Binnen dit elftal moet de overtuiging groeien dat niemand in de Kuip mag winnen. Niemand."

Been denkt echter wel dat hij Feyenoord sterker maakt, doordat hij een andere manier werkt. "Ik probeer iets los te maken, mensen te prikkelen. Vaak op een positieve manier, door spelers te laten merken hoe goed ze zijn. In heel mijn carrière heb ik nog nooit met een selectie gewerkt die zó veel kwaliteit had. Daar wijs ik ze voortdurend op, want deze ploeg is echt ongelooflijk goed. Tegelijk houd ik iedereen voor dat een seizoen zoals het vorige nóóit meer mag gebeuren. Wie niet meewil, valt af. Voorlopig wil iedereen mee, er wordt fantastisch gewerkt."

Stosur wint verrassend van Williams

Serena Williams is uitgeschakeld in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Stanford. De nummer één van de wereldranglijst verloor in drie sets van Samantha Stosur.

De setstanden: 6-2, 3-6 en 6-2. In de halve eindstrijd komt Stosur Marion Bartoli tegen. De Française won van de als vierde geplaatste Jelena Jankovic met 3-6, 7-6 en 6-3.

Aan de andere kant van het schema plaatsten Venus Williams en Elena Dementieva zich vrij eenvoudig voor de halve finales. Williams won van Maria Sharapova, 6-2 en 6-2. Dementieva won, weliswaar met iets meer moeite, met 6-2 en 6-4 van Daniela Hantuchova.

PSV in Bulgarije eerder tegen Cherno More

De return van PSV tegen PFC Cherno More Varna zal eerder aanvangen dan aanvankelijk stond gepland. Oorspronkelijk was als aanvangstijd 19.00 uur vastgesteld, maar de Eindhovenaren melden op de clubsite dat deze is vervroegd. Het duel zal nu een uur eerder, om 18.00 uur, aanvangen.

Aangezien het in Bulgarije één uur later is dan in Nederland, moet de televisiekijker rekening houden met een andere tijd, namelijk 17.00 uur. De wedstrijd wordt weer op RTL 7 uitgezonden.

De heenwedstrijd werd door PSV met 1-0 gewonnen. Cherno More wist al spartelend lang stand te houden, maar Dirk Marcellis scoorde in de blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd.

Valverde favoriet in San Sebastián

De afgelopen dagen werden in verschillende landen criteriums verreden, zodat de wielrenners bij konden komen van de Tour de France. Vandaag staat er weer een nieuwe beproeving op het programma, namelijk de Clásica San Sebastián.

Alejandro Valverde, één van de renners die niet aan La Grande Boucle meedeed, wordt gezien als dé favoriet. De Spanjaard werd enkele weken voorafgaand aan de start van de France wielerronde door het Italiaans olympisch comité (CONI) geschorst. Dit had vooral te maken met zijn aandeel in de zaak rondom de omstreden dopingarts Eufemiano Fuentes.

Een deel van het parkoers ging over Italiaans grondgebied. Dat was voor de werkgever van Valverde, Caisse d'Erpagne, aanleiding om hem niet in de selectie voor de Tour de France op te nemen. Een voordeel is nu wel dat de Spanjaard goed uitgerust is en alles in het werk zal stellen om de Clásica San Sebastián opnieuw te winnen. Vorig jaar was de renner namelijk ook al de sterkte.

De beslissing in het Baskenland valt vaak op de beklimming van Jaizkibel, die vlak voor de finish opdoemt. Oscar Freire, Andy Schleck en Franco Pellizotti worden inmiddels getipt als de grootste uitdagers van Valverde.

Rutten: "Eigen organisatie stond goed"

PSV speelt zondag tegen VVV-Venlo de eerste wedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren missen enkele spelers, maar lijken er toch vertrouwen in te hebben. Ondanks de magere vertoning tegen Cherno More Varna in de Europa League.

"De eigen organisatie stond goed, we vertonen steeds minder slordigheidjes", blikte trainer Fred Rutten in het Eindhovens Dagblad even terug. "In het begin van de voorbereiding waren we nog niet zover. De spelers beginnen langzaam het begrip 'ondergrens van presteren' te begrijpen."

Het feit is en blijft dat PSV maar één keer scoorde tegen een zwakke opponent. "Zolang we kansen blijven creëren, geloof ik dat het scoren vanzelf zal komen. Wat je ons kunt verwijten, is dat we tegen Cherno More na rust te ver terugvielen in het speltempo. Maar dat kwam ook, omdat zij een extra verdediger inbrachten."

VVV zal ongetwijfeld meer voetbal op de mat leggen en is daarom voor PSV een fijne tegenstander. Maza Rodriguez, Reimond Manco en Mike Zonneveld zijn door blessures niet van de partij. Edison Méndez is geschorst.

'Bonus bankier VS sowieso hoog'

Andrew Cuomo, officier van Justitie in de Amerikaanse staat New York, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de oorzaken van de kredietcrisis. Daarbij heeft hij onder meer gekeken naar de bonussen die werden uitgekeerd bij banken die staatssteun ontvingen. Zijn conclusie luidt dat bankiers, ongeacht het financiële resultaat, sowieso een hoge bonus krijgen.

"Als de banken goed presteerden, kregen werknemers een goede beloning. Als de banken slecht presteerden, kregen de werknemers een goede beloning. En als de banken het heel erg slecht deden, werden ze gered door de belastingbetaler en kregen de werknemers een goede beloning", zo schrijft Cuomo in een kritisch rapport (pdf).

Een voorbeeld: Citigroup leed 28 miljard dollar verlies, ontving vervolgens 45 miljard dollar aan staatssteun om overeind te blijven, maar keerde wel 5,3 miljard dollar aan bonussen uit. De bank beloonde meer dan duizend bankiers met meer dan één miljoen dollar.

Ook Goldman Sachs keerde onlangs nog enorme bonussen uit. Bijna duizend werknemers kregen vorig jaar een bonus van meer dan één miljoen dollar en dit jaar zijn de bonussen naar verwachting nog veel hoger.

Inmiddels boeken veel banken weer winst, maar ze lijken niet te leren van fouten uit het verleden. Cuomo heeft geen idee op basis waarvan banken hun werknemers belonen. Hij is dan ook voorstander van een snelle aanpassing van de bonussystemen.

[WK] Nederlands record voor estafettevrouwen

De estafettevrouwen zijn er vanochtend in geslaagd om de finale van de 4x100 meter wisselslag te bereiken. In de series liet de ploeg een tijd van 3:58,05 noteren, wat tevens een nieuw Nederlands record was.

Femke Heemskerk, Lia Dekker, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo doken voor Oranje in het water. Zij zwommen uiteindelijk een vierde tijd in de series en haalden zes seconden van het oude Nederlandse record af.

Waar is Elvis?! van start met weinig kijkers

De eerste uitzending van de nieuwe RTL4-show Waar is Elvis?! heeft gisteravond 383.000 kijkers geboeid. Daarmee viel de veelbelovende vrijdagavondshow, die wordt gepresenteerd door zanger Gordon en musicalster Jamai, buiten de top 25 van best bekeken programma's van de dag. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De Elviskunner moet door middel van het vertolken van Elvis-hits het publiek kunnen raken met zijn bewegingen, stem en charme. De Elviskenner wordt getest middels een quiz, waarin fragmenten uit het leven van Elvis Presley voorbijkomen. De winnaars van de afleveringen strijden 28 augustus in de finale tegen elkaar.

In iedere aflevering komt ook een ster langs uit de nieuwe musical All Shook Up - Love Me Tender, om een lied uit de Elvis-musical te vertolken voordat die op 22 november in Breda in première gaat.

Waar is Elvis?! wordt gemaakt door het tv-bedrijf En Vele Anderen van Paul de Leeuw.

Waar is Elvis?! van start met weinig kijkers  (foto: ANP)

Aanpak misdaad wietteelt onvoldoende

Justitie in Den Bosch komt onvoldoende toe aan de bestrijding van georganiseerde misdaadbendes die de touwtjes in handen hebben bij de illegale hennepteelt.

Volgens de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg zijn er in zijn arrondissement vermoedelijk tien criminele organisaties betrokken bij de teelt van en handel in wiet.

"We hebben capaciteit om jaarlijks maximaal drie onderzoeken te doen naar dit soort grote organisaties", zegt van der Burg vandaag in een reportage in NRC Handelsblad.

Volgens Stephan van Nimwegen, rechercheur bij het regiokorps Midden- en West-Brabant. worden wietzaken "impliciet weg geprioriteerd". Van Nimwegen deed onderzoek naar de aanpak van de georganiseerde misdaad achter de wietteelt. In Brabant vindt relatief veel illegale teelt plaats. Van Nimwegen concludeerde dat plantages geregeld worden ontmanteld, maar dat de bestrijding van de criminaliteit erachter blijft liggen.

"Het echte probleem is de verwevenheid tussen bovenwereld en onderwereld", aldus Van Nimwegen in NRC Handelsblad. "We moeten meer onderzoek doen naar het geld dat met hennep verdiend wordt. Wie investeert dat? En waarin?"

Aanpak misdaad achter wietteelt onvoldoende  (foto: ANP)

[WK] Veldhuis en Schreuder door op 50 meter vrij

Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder zijn er vanmorgen in geslaagd om de halve finales van de 50 meter vrije slag te bereiken. De Nederlandse zwemsters zwommen in afzonderlijke series en eindigden beide als derde.

Veldhuis liet na 50 meter een tijd van 24,11 seconden noteren. Schreuder had 0,67 seconden langer nodig, maar dit bleek uiteindelijk ook voldoende te zijn om een plekje in de halve eindstrijd af te dwingen.

De halve finales van de 50 meter vrije slag staan voor vanavond op het programma.

[WK] Nijhuis zwemt Nederlands record

Moniek Nijhuis is vanochtend doorgedrongen tot de halve finales van de 50 meter schoolslag. De Nederlandse vestigde tevens een nieuw nationaal record. Ze tikte namelijk aan in een tijd van 30,57 seconden. Het oude record stond op 30,80 seconden.

Nijhuis eindigde met haar tijd als tweede in de series en zal als nummer vier aan de halve eindstrijd gaan beginnen. Deze wedstrijden staan voor zaterdagavond op de rol.

Ontsnapte Belgen verdacht van bankovervallen

De drie gedetineerden die op 23 juli met een gekaapte helikopter ontsnapten uit de gevangenis in het Belgische Brugge, worden ervan verdacht sindsdien vier bankovervallen te hebben gepleegd. Bij een van de overvallen zijn ze herkend op beelden van bewakingscamera’s, meldden Belgische media vandaag.

De bankovervallen hadden begin deze week plaats in Antwerpen en wijde omgeving. Volgens de krant De Standaard zou daarbij in totaal ongeveer 100.000 euro zijn buitgemaakt.

Van de drie ontsnapten ontbreekt nog steeds ieder spoor. Wel werd enkele dagen terug in Gent de gestolen auto gevonden waarmee ze er vandoor gingen nadat ze de helikopter hadden achtergelaten. Een van de drie mannen wordt tot de gevaarlijkste criminelen van België gerekend.

Wau en Voss afgetest door Emmen

FC Emmen heeft tijdens het oefenduel tegen De Graafschap (0-0) een indruk kunnen krijgen van Nyron Wau en Paul Voss. De proefspelers maakten weinig indruk en kunnen geen contract verwachten.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat het tweetal de technische staf niet heeft weten te overtuigen. Wau, die de voorbije maanden in actie kwam voor Helmond Sport, is derhalve nog steeds clubloos. Hij speelde eerder voor NEA Salamina Famagusta, FC Den Bosch, MVV en RBC Roosendaal.

De 21-jarige Voss daarentegen was deze zomer eerst bij Fortuna Sittard op proef. Aldaar scoorde hij in de oefenperiode liefst twaalf keer. De aanvaller genoot zijn opleiding in de jeugd van PSV.

Het is vooralsnog niet bekend of Emmen-trainer Harry Sinkgraven nog versterkingen wil voor zijn elftal. De Emmenaren hebben hun samenwerkingsverband met sc Heerenveen goed uitgebuit en hebben inmiddels veel spelers op huurbasis opgenomen in de gelederen.

EU en Oekraïne sluiten gasdeal

Voorutlopend op een mogelijke herhaling van de problemen rond de gastoevoer uit Rusland door Oekraïne, hebben de EU en Oekraïne een deal gesloten om dit te voorkomen. Oekraïne kan leningen krijgen bij de EU, waardoor de gasrekeningen kunnen worden voldaan.

Naast de afspraken die over leningen zijn gemaakt, heeft de voormalige Sovjetrepubliek beloofd om de gassector te moderniseren. Een groot deel van Europa is afhankelijk van Russisch gas, dat via pijpleidingen, onder meer door Oekraïne, naar deze landen wordt vervoerd.

Vorig jaar draaide Rusland de gaskraan dicht omdat Oekraïne de rekeningen niet meer kon voldoen. Ook werd het land beschuldigd van illegaal aftappen van gas dat alleen voor doorvoer bedoeld was. Daarop blokkeerde Oekraïne de doorvoer en kwam ook een deel van Oost-Europa zonder gas te zitten.

Koeman nu wel verheugd met Mendes da Silva

Onder leiding van Ronald Koeman, een oude bekende van David Mendes da Silva, wil de laatstgenoemde het WK van 2010 halen. In 2003 werkten Koeman en de middenvelder al eens samen. Toen zonder succes.

Destijds, in januari 2003, haalde Ajax de speler in de winterstop van Sparta Rotterdam. Een half seizoen later keerde hij echter weer terug, zonder speelminuten gemaakt te hebben. "David moest bij Ajax opboksen tegen Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dat waren zijn concurrenten", begon Koeman in het Algemeen Dagblad.

De trainer van AZ gaat verder: "Hij had liesklachten, zag dat er bij Ajax een enorm hoge handelingssnelheid werd gevraagd en daar had hij in het begin gewoon problemen mee. Maar David is gegroeid. Het feit dat hij nu Oranje-international is, zegt eigenlijk alles."

De 26-jarige international moet nu het gat opvullen dat Demy de Zeeuw heeft achtergelaten met zijn vertrek naar nota bene Ajax. "David is als speler compleet. Hij is snel, heeft een fysieke inbreng en zorgt voor power in de ploeg. Verdedigend is hij ook beter dan De Zeeuw."

Nu is Koeman dus wel blij met de aanwezigheid van Mendes da Silva. "Ooit deed ik bij Ajax ook nauwelijks een beroep op Jason Culina als spits. Maar later bij PSV was ik blij dat ik hem had. Niet elke speler kan er aan het begin van zijn loopbaan al staan. Dat zie ik nu bij Mendes ook. Voor dit AZ is hij nu heel belangrijk."

Motorrijder komt om bij ongeval Leeuwarden

Gisterenavond is bij een ongeval op de Junokade in Leeuwarden een motorrijder om het leven gekomen. De jongeman dacht wel een wheelie te kunnen maken, maar klapte vol op een inhalende auto. Hij werd van zijn motor geslingerd en belandde meters verder op de stoep.

De hulpdiensten werden even na negen uur ingeschakeld, maar konden niets meer voor de motorrijder doen. Hij is nog wel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval en heeft verklaringen afgenomen van de vele getuigen die het zagen gebeuren. Zowel de motor als de betrokken auto zijn weggesleept. 

Met dank aan blackmore voor de submit! 

'Stekelenburg keept tegen FC Groningen'

Volgens De Telegraaf staat Maarten Stekelenburg zondag onder de lat bij Ajax, dat op bezoek gaat bij FC Groningen.

De krant baseert de berichtgeving op de opstellingen tijdens het grote partijspel van de vrijdagtraining, die gedeeltelijk besloten was. Dit zou betekenen dat er een einde komt aan de periode van Kenneth Vermeer als eerste doelman van Ajax. Trainer Martin Jol weigerde iets over deze kwestie te zeggen tijdens de persconferentie vrijdag.

Stekelenburg blesseerde zich het voorbije seizoen aan zijn schouder, waarna Vermeer moest opdraven en dit prima deed. Bij zijn terugkeer speelde Stekelenburg vervolgens enkele mindere wedstrijden. De toenmalige trainer Marco van Basten besloot toen om de voorkeur te geven aan Vermeer.

Ajax speelt komende zondag in de Euroborg tegen FC Groningen. Aanwinst Demy de Zeeuw zal in Groningen debuteren voor zijn nieuwe werkgever.

OV-chipkaart in Utrechtse bussen

Vanaf vandaag kun je met de OV-chipkaart ook terecht in de Utrechtse bussen. Het vervoersbedrijf GVU start een proef met de chipkaart die in 2011 landelijk wordt ingevoerd. Tot die tijd zijn ook de vertrouwde strippenkaarten nog welkom.

In januari van dit jaar is de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET als eerste in Nederland begonnen met de invoering van de OV-chipkaart. Aanvankelijk was er veel kritiek op het systeem dat makkelijk te kraken zou zijn, maar de invoering verliep uiteindelijk zonder al te veel problemen. Reizigers zijn positiever over de kaart, dan voor de invoering.

Sporten op vakantie in de woonkamer volgens de Dutch Charts

Ik denk dat de meeste mensen het al goed hadden voorspeld: Wii Sports REsort in een hit! De game verkoopt goed en staat voor de tweede week op nummer één in de Nederlandse software-verkoop top 10. The Sims 3, die het toch ook niet slecht doet, staat op een tweede plek en de derde plek is voor het al meer dan een jaar oude Wii Fit.

De rest van de lijst is voornamelijk ook gevuld met games voor de DS en de Wii, Hekkensluiter is GTA IV voor de PC. Opvallen is dat er helemaal geen games in de lijst staan voor de Xbox 360 en de Playstation 3.


1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 THE SIMS 3 (PC)
3 WII FIT (Wii)
4 MARIO KART (Wii)
5 POKEMON PLATINUM (DS)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (DS)
7 MARIO KART (DS)
8 BRAIN TRAINING (DS)
9 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (PC)

DS - 5
Wii - 3
PC - 2

Venezuela sluit tientallen radiostations

De regering van Venezuela heeft vrijdag de sluiting van 34 commerciële radiostations gelast. De maatregel lijkt bedoeld om onwelgevallige media in het land verder aan banden te leggen.

Volgens de nationale kijk- en luisterinspectie van Venezuela, Conatel, is de uitzendvergunning van de radiostations verlopen. Dat zou blijken uit onderzoek dat Conatel de afgelopen maand heeft uitgevoerd.

Venezuela telt circa 240 radiostations die net als andere media onder toenemende druk staan. De regering van de linkse president Hugo Chavez perkt de vrijheid van de meningsuiting steeds verder in.

De regering diende vrijdag een wetsvoorstel in om 'mediamisdrijven' te beteugelen. Indien de wet wordt goedgekeurd, kan het publiceren van 'foute' of 'gemanipuleerde' informatie in de toekomst worden gestraft met gevangenisstraffen tot 4 jaar.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft het wetsvoorstel scherp veroordeeld. De organistie sprak over censuur en misbruik van macht.

'Ouders betalen alimentatie later of niet'

Ouders betalen steeds later of helemaal niet alimentatie voor hun kinderen. Het Landelijke Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) heeft dit jaar ongeveer 20 procent meer verzoeken tot inning van alimentatie gekregen. Dat zegt Leo de Bakker, directeur van het LBIO zaterdag in het Financieel Dagblad.

De stijging van het aantal verzoeken om ouders tot betaling te dwingen, komt voor een groot deel door de economische crisis, zegt hij in de krant. "Vanaf januari is de stijging echt substantieel. Mensen gaan nu blijkbaar meer op hun geld zitten." De Bakker zegt dat ouders ook na een aanmaning minder snel over de brug komen met geld. "We zien het succespercentage dalen na een rappel." Als er niet wordt gereageerd, gaat het LBIO over tot loonbeslag.

Megaboete voor illegaal downloaden muziek

Een 25-jarige Amerikaanse student moet 675.000 dollar (473.512 euro) schadevergoeding aan vier platenmaatschappijen betalen voor het illegaal downloaden en verspreiden van muziek. Dat heeft een juryrechtbank in de stad Boston vrijdag bepaald.

De student had toegegeven dat hij vanaf 1999 honderden liedjes had gedownload en verspreid. Daarmee heeft hij inbreuk op de auteursrechten door vier platenmaatschappijen gepleegd. Om praktische redenen was de aanklacht tegen hem beperkt tot dertig liedjes. De schadevergoeding komt neer op bijna 16.000 euro per liedje.

Het is de tweede keer dat een dergelijke zaak voor de rechter komt in de Verenigde Staten. Eerder kreeg een vrouw een boete van 1,92 miljoen dollar (1,35 miljoen euro) opgelegd voor het downloaden en verspreiden van 24 liedjes.

De gezamenlijke platenmaatschappijen hebben duizenden mensen aangeklaagd voor dergelijke vergrijpen. De meeste zaken worden geschikt.

Politie-actie levert speelgoedwapen op

Het leek heel heftig: een vrouw meldde tegen 20:00 uur gisteravond dat een automobilist een 'geweer' richtte op zijn bijrijder in Tilburg-West. De politie nam de zaak hoog op en ging er op af.

De auto werd aangetroffen in de wijk Wandelbos. Daar bleek ook de eigenaar te wonen. De politie hield rekening met een gijzeling en besloot in overleg met de officier van justitie tot actie over te gaan.

Er werd aangebeld bij het huis en de man die open deed werd aangehouden. Maar in de woning werd niets gevonden. De aap kwam uit de mouw toen in de auto gekeken werd. Daar lag een speelgoedpistool. De man vertelde dat hij zijn kinderen naar de buitenschoolse opvang had gebracht en dat zij op de achterbank met het speelgoedpistool hadden gezwaaid. Door de getinte ruiten van de auto leek het alsof de bestuurder dat was geweest.

De man is onmiddellijk vrijgelaten en de buurtbewoners kregen uitleg van de politie.

Rasmussen nieuwe NAVO-topman

De Deen Anders Fogh Rasmussen is vanaf zaterdag secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgt Jaap de Hoop Scheffer op, die afgelopen week afscheid nam.

Rasmussen (56) werd begin april door de NAVO-landen aangewezen als de nieuwe secretaris-generaal. Het is de gewoonte dat deze functie door een Europeaan wordt vervuld, terwijl de hoogste NAVO-militair steeds een Amerikaan is.

De benoeming van Rasmussen ging niet van een leien dakje. Als premier van zijn land had de Deen in 2005 de krant gesteund die spotprenten van de profeet Mohammed publiceerde. Het overwegend islamitische NAVO-lid Turkije verzette zich daarom lang tegen zijn kandidatuur.

Maandag begint Rasmussen met zijn werkzaamheden. Hij zal dan tijdens een persconferentie zijn plannen met de NAVO toelichten. Volgens een ingewijde zal hij pleiten voor meer transparantie bij het militaire bondgenootschap.

Justitie legt Holleeder spreekverbod op

Het ministerie van Justitie heeft Willem Holleeder verboden om tijdens zijn detentie met de pers te praten. Holleeders advocaat Stijn Franken heeft zaterdag een bericht daarover in dagblad De Telegraaf bevestigd.

"Het is Holleeder verboden direct of indirect te spreken met de media", aldus Franken. De raadsman is verbolgen over de maatregel, die hij als schending van een grondrecht beschouwt.

Holleeder werd op 3 juli in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel wegens de afpersing van een drietal zakenlieden, onder wie de in 2004 doodgeschoten Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra. Als Holleeder met journalisten zou praten, zou dit door zijn slachtoffers en hun familie als kwetsend kunnen worden ervaren.

Drukte verwacht op Europese Zwarte Zaterdag

Vakantiegangers die zaterdag in Europa onderweg zijn van of naar hun vakantieadres, lopen grote kans daar veel langer over te doen dan normaal. In Frankrijk is het zwarte Zaterdag, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zullen lange files ontstaan.

De ANWB verwacht dat in Frankrijk rond het middaguur de drukte het grootst is met ruim 500 kilometer file. In Duitsland beginnen de schoolvakanties. Tussen Frankfurt en München en in het noorden rond Bremen en Hamburg zal het mede daardoor vastlopen. Doordat ook veel Nederlanders op pad gaan, verwacht de ANWB ook grote drukte bij het steunpunt in Lyon en bij de alarmcentrale. Vorig weekeinde kwamen bij het steunpunt in de Franse stad ongeveer drieduizend telefoontjes binnen, vooral van mensen met autopech.

Voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland zullen lange wachttijden ontstaan, evenals voor de Tauerntunnel in Oostenrijk. In Nederland voorziet de ANWB weinig problemen op de weg. Wel is er een aantal evenementen die voor extra drukte kunnen zorgen. In Friesland is de Sneekweek begonnen. In Deventer is de boekenmarkt en in Amsterdam wordt de Gay Pride gehouden.

Drukte verwacht op Europese Zwarte Zaterdag  (foto: ANP)

Eerste gewonden busongeluk naar huis

Veertien lichtgewonden van het busongeluk in Spanje van donderdagavond vliegen zaterdagmiddag terug naar huis. Het toestel vertrekt vanaf Gerona en landt om ongeveer 17.00 uur op Rotterdam Airport. Aan boord vliegt ook medisch personeel mee. Dat liet de alarmdienst SOS International zaterdag weten.

Op het vliegveld staan taxi's klaar om de gewonden naar huis te brengen. Waarschijnlijk komt er zondag ook nog een vlucht met gewonden. De stoffelijke overschotten zijn door de Spaanse autoriteiten nog niet vrijgegeven. De identificatie is nog niet afgerond. Door het busongeluk vielen zes doden.

Eerste gewonden busongeluk naar huis  (foto: ANP)

DVD: Gran Torino

Clint Eastwood heeft zijn sporen al lang en breed verdiend in de filmwereld. De inmiddels 79-jarige acteur kan films kiezen naar eigen inzicht, voor de roem en het geld hoeft hij het niet meer te doen. De rol die hij in zijn laatste film neerzet, lijkt hem ook op het lijf geschreven. Gran Torino is een prachtverhaal met een mooie thematiek en onderliggende boodschap, weggezet door een prachtacteur.

Please Payroll shirtsponsor van VVV-Venlo

Vandaag heeft VVV-Venlo tijdens een persconferentie als vooruitblik op het nieuwe voetbalseizoen haar nieuwe shirtsponsor gepresenteerd.

Please Payroll met haar hoofdvestiging in Aarle-Rixtel prijkt vanaf dit seizoen op de voorzijde van de shirts bij de uitwedstrijden van VVV-Venlo. Hoofdsponsor Seacon Logistics staat bij alle thuiswedstrijden in Seacon Stadion – De Koel – op het wedstrijdshirt vermeld zoals de afgelopen 2 seizoenen.

Het concept hoofdsponsor en shirtsponsors dat VVV-Venlo kent zorgt er voor dat door het juist vermarkten van de officiële wedstrijdoutfit die omzet behaald wordt die past bij een club van plaats acht tot en met twaalf in de Eredivisie, namelijk een totaalbedrag tussen 800.000 en 1 miljoen euro.

Hiermee toont VVV-Venlo haar ambities op commercieel vlak op Eredivisie-niveau. Please Payroll is gespecialiseerd in het aanbieden van payrolldiensten en behoort met circa 3000 medewerkers tot de grootste payrollorganisaties van Nederland.

VVV-Venlo is zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking. "Wij zijn er met Please Payroll in geslaagd naast onze basishoofdsponsor Seacon Logistics een shirtsponsor aan ons te binden die VVV-Venlo ziet als een club met een belangrijke regionale en zeker ook landelijke uitstraling. Er was meteen een uitstekende klik met de mensen van Please Payroll die erg enthousiast zijn over datgene wat VVV-Venlo te bieden heeft. Professionaliteit, ambitie en een nauwe samenwerking maken de overeenkomst zeker tot een succes. Laat dit nu ook de sleutelwoorden zijn die passen bij de uitstraling van VVV-Venlo. We zijn enorm blij met deze mooie overeenkomst die ons mede in staat stelt onze commerciële doelstellingen te verwezenlijken", aldus Marco Bogers, directeur commerciële en algemene zaken van VVV-Venlo.

Algemeen directeur Edwin Prijden is zeer verheugd met de toetreding als nieuwe shirtsponsor van VVV-Venlo. " Payrolling is een steeds bekender begrip aan het worden in het Nederlandse bedrijfsleven. Juist daarom is het voor ons van belang dat de reikwijdte en exposure van een sponsorcontract zo groot mogelijk is. Gezien het feit dat voetbal binnen Nederland nog steeds volkssport nr. 1 is, hebben we er bewust voor gekozen om een voetbalclub te sponsoren in de Eredivisie."

"VVV-Venlo is een enorm ambitieuze club met echte ondernemersspirit. Dit had afgelopen jaar een promotie naar de Eredivisie tot gevolg. Deze promotie heeft VVV-Venlo landelijk op de kaart gezet en biedt kansen en groeimogelijkheden voor de toekomst. Als landelijke payrollorganisatie hebben wij de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en de insteek om deze groei ook in de komende jaren te continueren, maakt dat de ambitieniveaus van beide organisaties naadloos op elkaar aansluiten. Ook de overeenkomst in mentaliteit en de gunstige geografische ligging zorgt ervoor dat VVV-Venlo voor ons een perfect platform is om onze naam landelijk onder de aandacht te brengen."

Mallorca wil meer geld zien voor Eto'o

Real Mallorca denkt erover naar de wereldvoetbalbond FIFA te stappen. De eilandbewoners zijn van mening dat Samuel Eto'o voor veel te weinig geld is verkocht door FC Barcelona aan Internazionale.

Mallorca verlangt derhalve als oud-werkgever van de Kameroense spits een extra geldbedrag. Barcelona en Inter bereikten deze week overeenstemming over een transfer van Zlatan Ibrahimovic naar de Catalanen. In ruil voor de Zweed kreeg Inter de beschikking over Eto'o plus een slordige veertig miljoen euro.

Eto'o wordt in deze transfer getaxeerd op een marktwaarde van ongeveer twintig miljoen euro. Volgens Real Mallorca veel te weinig. Het team van trainer Gregorio Manzana is één van de vier clubs die recht heeft op een zogenaamde solidariteitsbijdrage, omdat zij Eto'o tot zijn 23e opleidden. Inter moet daarom vijf procent van het bedrag verdelen over de vier clubs.

Naast Mallorca hebben ook Real Madrid, Léganes en Espanyol recht op een som geld. Het Spaanse Mallorca krijgt echter het meeste geld, daar Eto'o er 3,5 jaar onder contract stond.

Contador wint opnieuw

Het is Alberto Contador weer gelukt een Nederlands criterium te winnen. Nadat de Tourwinnaar eerder deze week al in Stiphout zegevierde, kwam hij vandaag in Heerlen als eerste over de streep.

Ongeveer 70.000 toeschouwers in Heerlen zagen dat de Spanjaard voor Alessandro Ballan en Laurens ten Dam wist te finishen. Na de finish zou Contador met een privévliegtuig naar Spanje gevlogen worden om daar deel te nemen aan de Clasica San Sebastián, maar El Pistolero heeft zich daarvoor afgemeld.

Sollied: "Bijna rond met een nieuwe doelman"

SC Heerenveen zal naar verwachting volgende week een nieuwe keeper aantrekken. Dat wist Trond Sollied, trainer van de Friezen, te melden tegenover Eredivisie Live.

"We zijn met een vervanger in gesprek en het is bijna rond. Of het een Nederlander is? Nee. En ook geen Noor", drukte Sollied alvast enkele speculaties de kop in. Volgens Engelse media zou Martin Lejsal in de belangstelling staan van de club uit Heerenveen. De doelman van FC Brno liep afgelopen week stage bij Bristol City, maar kreeg daar geen contract door voor Bristol onhaalbare persoonlijke eisen.

Heerenveen is sinds de blessure van Kenny Steppe naarstig op zoek naar een nieuwe sluitpost. De Belgische goalie brak onlangs zijn middenhandsbeentje en met slechts twee volwaardige keepers in de selectie is de spoeling dus dun.

'Alex volgende doelwit van Manchester City'

Ook de Braziliaanse verdediger Alex is toegevoegd aan het verlanglijstje van het kooplustige Manchester City. Althans, dat meent The Manchester Evening News te weten.

City probeerde lange tijd een andere verdediger vast te leggen. Chelsea en John Terry waren echter niet in voor een transfer. Hierop verlegden The Citizens de aandacht naar Joleon Lescott, maar ook hij was onhaalbaar. Everton weigerde tot twee keer toe een bod op de centrale verdediger.

Nu staan Alex en Sébastien Bassong in de belangstelling van City. Ook Arsenal en Tottenham Hotspur zitten naar verluidt achter de in Frankrijk geboren Kameroener Bassong aan.

City-manager Mark Hughes denkt met Alex een goede kans op een transfer te maken. De nieuwbakken manager van Chelsea, Carlo Ancelotti, lijkt echter liever de voormalig PSV'er op te stellen dan Ricardo Carvalho.

De club uit Manchester wist deze week al Kolo Touré, eveneens een centrale verdediger, te strikken. Hughes hoopt nu nóg twee topverdedigers toe te voegen aan zijn selectie.

Luque niet verkocht maar verhuurd

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving rondom Albert Luque, zal de aanvaller worden verhuurd aan Málaga. De Spanjaarden meldden donderdagavond op de eigen website dat Luque zijn contract bij Ajax had laten ontbinden en gratis de gelederen van Málaga kwam versterken.

Ajax maakte vandaag op haar website bekend dat de Spanjaard voor een jaar wordt verhuurd. Het vorige seizoen werd Luque ook al uitgeleend aan Málaga, alwaar hij een betere indruk achterliet dan in Amsterdam. Luque staat nog tot medio 2010 onder contract bij de Amsterdammers. Eerder kwam hij uit voor Real Mallorca, Deportivo la Coruna en Newcastle United. Luque staat is augustus 2007 speler van Ajax.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.