Bommelding politiebureau Nieuwegein

Een 39-jarige inwoner van Nieuwegein heeft gisterenavond in zijn woonplaats een bommelding gedaan nadat hij werd overmeesterd door agenten. Hij had de bom naar eigen zeggen geplaatst in de publieksruimte van het bureau. Het is nog niet bekend of het werkelijk om een bom gaat.

De man kwam gisteren in camouflagepak het politiebureau in zijn woonplaats binnen lopen om kwart over zes. Hij vertelde dat hij aangifte kwam doen, maar toen hij naar zijn mening niet snel genoeg geholpen werd, liet hij een vuurwapen zien. Hierop overmeesterde de politie de man en de man riep dat hij een bom bij zich had.

Volgens de man bevond de bom zich in de publieksruimte van het politiebureau in een tas die hij daar had neergezet. Het bureau werd hierop direct ontruimd. Er waren toen vier agenten, twee arrestanten en de bommelder aanwezig op het bureau. De arrestanten en de bommelder zijn naar het arrestantencomplex in Houten overgebracht.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de tas waar verschillende draden uit staken door een robot laten onderzoeken. De bedrading in de tas is onschadelijk gemaakt. "Het is nog niet duidelijk of er echt sprake was van een bom", laat politiewoordvoerder Pieter Keijzer weten.

Een getuige die alle commotie op een afstand gadesloeg, liet aan het AD weten dat hij de 'militair' aan had zien komen fietsen. "Hij gedroeg zich merkwaardig. Keek voortdurend om zich heen. Echt geloofwaardig kwam hij als militair niet over", liet de ooggetuige weten. De bommelder bleek in ieder geval niet bekend bij de marechaussee.

Met dank aan Toiletboy voor de submit.