Politie: R'dam Alexander was ongeluk

De 19-jarige jongen uit Oegstgeest die op nieuwjaarsochtend zijn dood vond op treinstation Rotterdam Alexander, is het slachtoffer geworden van 'een tragisch ongeluk', zegt de politie. Een 21-jarige vriend van het slachtoffer, die zwaargewond raakte, heeft gezegd dat ze met zijn tweeën naar een ruzie toe wilden die aan de overzijde van het station plaatsvond. Daardoor raakten de jongens afgeleid en hoorden ze een intercity niet aankomen.

Direct na het ongeval stookten de media het vuur aardig op door met diverse theorieën te komen. De Telegraaf sprak over een 'dodelijke mensenjacht' door 'Marokkaanse ruziezoekers'. De politie ontkent deze geruchten met kracht. De twee jongens hebben in een discotheek ruzie gehad, maar deze vervolgde zich niet op het station.

De 19-jarige jongen overleed direct op de spoorbaan aan zijn verwondingen. Van het ongeluk waren ongeveer 25 getuigen, die door de politie direct zijn gehoord. Daarna hebben ze slachtofferhulp aangeboden gekregen. Het lichaam van de jongen is inmiddels overgedragen aan de familie.