Uitslaande brand in voormalig gemeentehuis Boxmeer

Een groot pand aan de Steenstraat in Boxmeer is vanavond uitgebrand. Het pand dat is afgebrand heeft in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw gediend als gemeentehuis van Boxmeer. Het herenhuis, nummer 156, was nu verdeeld in appartementen.

De vier bewoners die aanwezig waren toen de brand rond 19.00 uur uitbrak, waren allemaal op tijd buiten. Het pand moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. "De oorzaak van de brand is nog onbekend. We vermoeden dat op de bovenste verdieping een ongeluk is gebeurd. Het dak stond als eerste in brand. Brandweermannen die naar binnen gingen kwamen al snel weer naar buiten omdat het te heet was binnen. Daarom zijn we van buitenaf gaan blussen in plaats van van binnenuit", aldus brandweercommandant Ed Harmsen.

Er was al enige tijd discussie in Boxmeer over de sloop van het pand, deze discussie kan volgens Harmsen nu gesloten worden, aangezien het pand verloren is en gesloopt kan worden. Bij de bestrijding van de brand werden 24 brandweerlieden en drie wagens ingezet. De brand werd met negen stralen bluswater te lijf gegaan. Tijdens en na het blussen werd volop met zout gestrooid, om gladheid zo veel mogelijk te voorkomen.

Met dank aan babsjuh voor de submit.