Darts: Van Barneveld naar halve finale WK

Raymond van Barneveld heeft met overmacht de halve finale bereikt van het PDC WK darts. Hij klopte zijn landgenoot Jelle Klaasen met  ruim verschil.

In 2006 was Klaasen in de finale van de Lakeside nog te sterk voor Van Barneveld, maar vandaag waren de rollen omgekeerd. Met 5-1 won de vijfvoudig wereldkampioen de wedstrijd. Van Barneveld gaf zijn zege en sublieme spel extra glans door in de zesde set een 9-darter te gooien, de eerste in de historie van het PDC-WK. Hij besliste de partij met een 161 finish. In de halve finale treft Van Barneveld James Wade. Die won vandaag met 5-3 van Paul Nicholson.

Co Stompé bereikte de halve finale niet. Hij werd gisteravond uitgeschakeld door Phil Taylor. De Engelsman won met 5-0. Hoewel Stompé niet eens heel slecht gooide kwam hij er tegen Taylor geen moment aan te pas. Alleen in de tweede set maakte Stompé het zijn tegenstander lastig, maar Taylor liet zich niet uit het veld slaan en denderde door. De veelvoudig wereldkampioen nam hiermee revanche voor de finale van het Duits Open. Tijdens de finale van dat toernooi vorige maand was Stompé verrassend te sterk. In de halve finale treft Taylor zijn landgenoot Mervyn King. Die won eerder vanavond met 5-2 van Barrie Bates.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.