Ontslagen werknemer houdt 'terreurcampagne'

Een 40-jarige man uit Delft kon niet bepaald lachen om zijn ontslag bij een Rotterdams transportbedrijf. Hij zou maandenlang zijn ex-collega's bedreigd en geterroriseerd hebben. Hij zou zelfs plannen uitgewerkt hebben om zijn voormalige baas te vermoorden.

Maandenlang wisten de werknemers van het bedrijf niet wat er gebeurde. In het bedrijf werd verschillende malen brand gesticht, en auto's van willekeurige werknemers en directieleden werden met verf besmeurd. Medewerkers kregen doodsbedreigingen via sms of werden in het holst van de nacht opgebeld door een mysterieuze zwijgende onbekende.

Toen de ontslagen ex-werknemer van het bedrijf werd aangehouden, zou er bovendien een heus terreurplan ontdekt zijn. De Delftenaar zou van plan zijn geweest om eerst de hond van zijn voormalige baas te onthoofden, de kop van het dier naar hem te versturen, en tenslotte de man zelf om het leven te brengen.

De man heeft spijt betuigd van zijn daden en wijt het aan een 'zwart gat' waarin hij terecht was gekomen na zijn ontslag. Psychiaters achten hem verminderd toerekeningsvatbaar. Desondanks wordt er tien maanden cel geëist tegen de Delftenaar, waarvan vijf voorwaardelijk.

Met dank aan Emslander voor de submit.