Botsing Verbeek en medische staf

Afgelopen week was er wrijving tussen Gertjan Verbeek en de medische staf van Feyenoord over de inzetbaarheid van Andwélé Slory. De aanvaller had last van zijn rug.

Ondanks het negatieve advies van de medische staf wilde Verbeek Slory afgelopen week tegen Lech Poznan toch laten spelen, dit met het oog op de wedstrijd tegen PSV van morgen. Na alle kritiek op de medische staf wilde die geen risico nemen en hield ditmaal zijn poot stijf. Uiteindelijk bleef Slory de hele wedstrijd op de reservebank.

Overigens gaat de samenwerking tussen Verbeek en de medische staf al langer stroef. Vooral de situatie rondom fysiotherapeut Mikael Kuijpers heeft voor veel onbegrip gezorgd. Kuijpers, die door de spelers zeer gewaardeerd wordt, werd op een zijspoor gezet omdat hij één ochtend in de week niet om half negen op de club kon zijn, omdat hij zijn kinderen naar de crèche moest brengen.

Afgelopen zomer heeft Feyenoord de medische staf flink onder handen genomen door fysiotherapeut Jan Hermans als nieuwe coördinator van de medische staf aan te trekken. Hierdoor moest René Dannenberg een stap terug doen. "De clubleiding is tot de conclusie gekomen dat de medische staf niet goed functioneerde. Het ging niet om kennis en kunde, maar wel over de manier van leidinggeven en samenwerken. De verandering in de medische staf moet ook een positief effect hebben op het aantal blessures", aldus Verbeek destijds.