Parkeergarage Tilburg dicht om scheurvorming

De parkeergarage Pieter Vreedeplein in Tilburg is sinds vandaag gesloten wegens scheurvorming in de vloer. Het betreft een voorzorgsmaatregel, omdat nog onbekend is wat het effect is van de scheurvorming. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven, zo heeft de gemeente bekendgemaakt.

De gemeente hield vanochtend een bewonersbijeenkomst wegens de sluiting van de garage. Ongeveer tien van de circa 150 Tilburgers die een parkeervergunning hebben voor de garage, waren daarbij aanwezig. Morgenochtend houdt de gemeente een bijeenkomst voor degenen die vandaag niet konden.

De parkeergarage telt 776 plekken en werd in maart dit jaar in gebruik genomen. Behalve voor de ongeveer 150 vergunninghouders is de garage normaal gesproken ook toegankelijk voor publiek. De parkeergarage is onderdeel van een groot complex, waartoe winkels en woningen behoren. Een woordvoerder van de gemeente stelt uitdrukkelijk dat de scheurvorming geen betrekking heeft op het overige complex. "De constructie van de rest van het complex staat los van deze parkeervloer. Het is geen Bos en Lommer-verhaal."

Vanmiddag rond 13.30 uur was de garage leeg, op een paar auto's na van bewoners van het complex. De bewoners mogen hun auto laten staan, vertelt de gemeentewoordvoerder. "Als ze willen, mogen ze de komende tijd ook wegrijden met hun auto, maar ze mogen in ieder geval niet hun auto opnieuw parkeren in de garage voor we meer duidelijkheid hebben."

De gemeente heeft voorzieningen getroffen voor mensen die hun voertuig in de parkeergarage hadden willen zetten. Zo kunnen vergunninghouders hun auto nu kwijt in parkeergarage Tivoli.

Onderzoek moet uitwijzen wat het effect van de scheurvorming is. De woordvoerder weet niet wanneer de resultaten van dit onderzoek bekend worden. Wanneer de garage weer opengaat, is daardoor ook nog onduidelijk.