Uitslag Real Madrid - Valencia

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft na de 2-0 nederlaag bij FC Barcelona eindelijk weer eens gewonnen. Valencia was in de topper in Madrid niet sterk genoeg en ging met een 1-0 nederlaag weer huiswaarts.

Al snel namen de Madrilenen de leiding in het eigen Santiago Bernabéu, nadat Arjen Robben middels een goede solo teamgenoot Gonzalo Higuaín vond. De Argentijnse aanvaller schoot de bal vervolgens met links binnen. De Nederlandse rechtsbuiten was even later zelf dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd door doelman Renan. Rafael van der Vaart was eveneens dicht bij de 2-0, maar zijn schot kwam terug van de paal. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, hetgeen resulteerde in kansen voor Juan Manuel Mata en David Villa. Iker Casillas wist echter te voorkomen dat de gelijkmaker viel.

Vlak na rust was de Spaanse doelman opnieuw alert, en verwerkte een schot van Villa tot hoekschop. Vervolgens zorgde Casillas ervoor dat een poging van Rubén Baraja niet verder kwam dan de paal. Aan de andere kant kon Renan opgelucht ademhalen toen de lat voorkwam dat Higuaín zijn tweede maakte. Op driekwart van het duel voorkwam Carlos Marchena dat Robben langs hem kwam, hetgeen hem op een tweede gele kaart kwam te staan. In de slotfase kreeg invaller David Silva de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar zijn schot strandde in het gedrang op de lijn. Omdat ook Guti nog een uitstekende kans op de beslisser miste eindigde de topper in een 1-0 overwinning voor Real Madrid.

Real Madrid CF - Valencia CF 1-0
3' Gonzalo Higuaín 1-0
66' Carlos Marchena (Valencia/2x geel)

Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Arbiter: Ramírez Domínguez
Gele kaart: Míchel Salgado, Marcelo, Arjen Robben, Miquel Palanca (Real Madrid), Carlos Marchena, Asier Del Horno, Raúl Albiol (Valencia)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Salgado, Metzelder, Cannavaro, Marcelo (Miguel Torres/73); Gago, Guti, Drenthe (Raúl/46), Robben, Van der Vaart (Palanca/56); Higuaín.

Valencia CF: Renan; Miguel, Raúl Albiol, Marchena, Del Horno (Maduro/62); Manuel Fernandes, Albelda; Joaquín, Baraja (David Silva/62), Mata (Vicente/76); Villa.