FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 november 2008

Duitsland daagt Italië voor Haags VN-hof

Duitsland daagt Italië voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Berlijn is verbolgen over het feit dat de hoogste Italiaanse rechtbank vorige maand bepaalde dat Duitsland 1 miljoen euro moet betalen aan de nabestaanden van een massaslachting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn vandaag bekendgemaakt. Volgens Duitsland heeft Italië het volkenrechtelijke beginsel van de onschendbaarheid van staten voor nationale rechters van andere landen geschonden. Bij het bloedbad van Civitella in Toscane doodde het Duitse bezettingsleger in 1944 203 Italianen.

Extra banenverlies horeca door crisis

In de horeca verdwijnen 20.000 banen als gevolg van de financiële crisis. Dat stellen de vakbonden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vandaag na gezamenlijk overleg over de arbeidsmarkt in de sector.

Volgens CNV-bestuurder Wim Ramakers zijn er door de huidige economische omstandigheden tienduizenden mensen minder nodig dan twee maanden geleden nog werd becijferd. In de horeca werken nu ongeveer 300.000 mensen.

Medio oktober bracht KHN al naar buiten dat een vijfde van de horecaondernemers verwachtte mensen te moeten ontslaan in verband met de omzetdaling als gevolg van de invoering van het rookverbod. "De nieuwe cijfers hebben vooral te maken met de kredietcrisis." Veel vacatures worden voorlopig niet vervuld.

Oma van Obama sterft dag voor verkiezingen

Een dag voor de verkiezingen in de Verenigde Staten is de grootmoeder van presidentskandidaat Barack Obama overleden aan kanker.

Madelyn Dunham overleed op 86-jarige leeftijd thuis in Hawaii, kort voor middernacht lokale tijd. Obama sprak samen met zijn zus in een verklaring vol lof over zijn grootmoeder, die in hun ogen de hoeksteen was van de familie.

Een kleine privé-ceremonie zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Met dank aan Neo-Mullen en tomzev voor de submit.

Griekse criminelen gaan in hongerstaking

In Griekenland hebben vandaag duizenden gedetineerden geweigerd te eten. De gedetineerden protesteren tegen de slechte leefomstandigheden in de Griekse gevangenissen.

Op dit moment doen 21 van de 24 Griekse gevangenissen mee aan het protest, aldus mensenrechtenactivisten die de actie steunen. Sommigen gevangenen eten nog wel voedsel dat meegebracht wordt door familie en vrienden.

Volgens actievoerders zitten er circa 13.000 mensen in de gevangenis terwijl deze in totaal slechts 7.500 mensen kunnen opvangen. Het Ministerie van Justitie ontkent niet dat de gevangenissen overbevolkt zijn, maar meldt dat het om 12.192 gevangenen gaat en er in plaats van 7.500 zo'n 8.243 wetsovertreders opgevangen kunnen worden.

Een deel van de gevangenen overweegt in hongerstaking te gaan wanneer er geen verbeteringen plaats vinden.

Rallykampioen Loeb test voor Red Bull

Rallykampioen Sebastien Loeb mag een Formule 1 auto gaan testen. De Fransman zal nog deze maand in een Red Bull rijden.

Loeb zal dat doen tijdens een officiële Formule 1-testrace op het circuit van Barcelona. Red Bull is naast sponsor van het gelijknamige F1-team ook sponsor van zijn Citroën-team. "Ik mag meedoen met de grote jongens van de Formule 1, dus ik hoop dat ik niet afga", aldus Loeb. Overigens denkt Loeb niet aan een definitieve overstap.

'Distributie ov-chip wordt chaos'

Niet alleen de invoering van de ov-chipkaart gaat schoksgewijs en onoverzichtelijk, de distributie van de kaart lijkt hetzelfde lot beschoren. De regionale vervoerders gaan de distributie zelf ter hand nemen. Dat heeft een woordvoerder van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vandaag gezegd.

Het staat zelfs niet vast dat de ov-chipkaart straks te koop zal zijn bij postkantoren. "Dat moeten we nog bekijken." De brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel NSO voorspelt "chaos bij de distributie van de ov-chipkaart". Vanzelfsprekend zouden zij graag zien dat alle tabakszaken in elk geval de chipkaart kunnen gaan verkopen.

'Invoering ov-chipkaart wordt een chaos.'  (foto: ANP)

Hoe veelzijdig kan LBP zijn?

Bloed, zweet en tranen moet het Japanse PSN member (met code RRR30000) gekost hebben om onderstaand filmpje te maken in Little Big Planet. Het complete level uit Nemesis (hier beter bekend als Gradius) heeft hij nagemaakt, tot en met de eindbaas. Voor de Little Big PLanet testers onder ons, het level heet Libidius.jp en te downloaden. Geef de beste gamer dan ook meteen een gepaste rating

Bedankt Yngwie voor het herschrijven van dit bericht.

'Merendeel top zorginstellingen verdient te veel'

Het merendeel van de bestuurders van instellingen voor de thuis-, ouderen- en gehandicaptenzorg verdient meer dan hun eigen vastgestelde norm van bijna 220.000 euro per jaar.

Die conclusie trekt staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) na gesprekken die zij onlangs voerde met ongeveer tien van deze zorginstellingen.

Bussemaker liet vandaag in RTL Nieuws weten dat zij een moreel beroep doet op de instellingen om zich in ieder geval aan hun eigen norm te houden en de salarissen van de top te verlagen.

Rabobank lobbyt voor hypotheekverzekering

Rabobank heeft vandaag een uitgewerkt plan voor een verzekering die huizenbezitters moet beschermen tegen waardedalingen naar de Tweede Kamer gestuurd. Het plan zou ertoe leiden dat woningbezitters jaarlijks een premie van maximaal 0,15 procent van de hypotheeksom betalen.

De premie moet volgens de bank afhankelijk worden van het risico dat met de hypotheek gemoeid is. Woningbezitters met een tophypotheek betalen meer premie dan mensen met een hypotheek die in verhouding tot het inkomen en de waarde van het huis laag is.

Het vandaag gepresenteerde voorstel is een uitgewerkt voorstel van het plan dat de bank zaterdag lanceerde. De politiek reageerde toen overwegend negatief. Het CDA zei niet voor een verplichte verzekering te zijn en de VVD noemde het idee "bezopen".

Obama vlak voor verkiezingen nog aan kop

Een dag voor de verkiezingen gaat de Democratische presidentskandidaat Barack Obama nog altijd aan kop in de peilingen voor het Amerikaanse presidentschap.

De website RealClearPolitics.com meldt vandaag dat de senator uit Illinois kan rekenen op 51,2 procent van de stemmen tegen 44,2 voor zijn Republikeinse tegenstrever John McCain. De peiling is een gemiddelde van elf peilingen. Dinsdag gaan de Amerikanen naar de stembus.

Obama op voorsprong  (foto: ANP)

Bonussen leverden apotheken in 2007 780 miljoen op

Apotheken en apotheekhoudende huisartsen hebben vorig jaar ongeveer 780 miljoen aan bonussen en kortingen van de geneesmiddelenfabrikanten verdiend. Dat jaar hield de gemiddelde apotheek 186.000 euro aan bonussen en kortingen over naast het vaste inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

De bonussen en kortingen zijn in drie jaar tijd met bijna een derde gestegen. Apotheken bedingen al jaren bij de farmaceutische groothandel forse bonussen en kortingen voor het afnemen van medicijnen. De omzet van een apotheek bestaat hoofdzakelijk uit de inkoopvoordelen en het tarief dat hij per recept bij de zorgverzekaar declareert. Die inkomsten moeten de kosten van de praktijk dekken en ook voor het salaris van de eigenaar van de apotheek zorgen.


Apotheken vangen 780 miljoen aan bonussen.  (foto: ANP)

Punten ronde 18 en eindstand FOK!F1-manager

Het is maandagavond-puntenavond, maar het is wel een speciale puntenavond. Het is de allerlaatste van het seizoen 2008. Dat betekent het einde van een spannend Formule 1-seizoen, maar ook een einde aan een bewogen jaar met de FOK!F1-manager. En ook het verdelen van het prijzenpakket.

Voordat we overgaan naar de punten van ronde 18, even een uitleg over de verdeling van de prijzen. Omdat het dit jaar op z'n zachtst gezegd een chaos was met de puntenverdeling, en de herberekeningen van de budgetten niet altijd even goed verlopen is, hebben we als FOK!crew besloten om de acht prijzen die de sponsors ter beschikking hebben gesteld, te verloten onder alle F1-managerdeelnemers van 2008, met in achtneming van de voorwaarden van de FAQ natuurlijk. Het leek ons de eerlijkste manier, omdat veel users die afgehaakt waren, waarschijnlijk door waren gegaan als de F1-manager gewoon normaal had gewerkt.

En dan de punten voor de achttiende race van dit seizoen: de Grand Prix van Brazilië. Er waren dit keer geen strafpunten want de twee uitvallers, David Coulthard en Nelsinho Piquet, hadden een crash. Dat betekent dat er geen herberekening nodig is, en dus volgt nu de uitslag van deze ronde. Nog en opmerking over de nummer één van deze ronde, die heeft in het verleden ook een team toebedeeld gekregen dat hij nooit gehad had kunnen hebben, en hij wordt niet in deze uitslag genoemd.

Voor deze ronde zijn het jeroen.1989 en tomtomaat die 481 punten gescoord hebben en de eerste plaats delen. Op de derde plaats (ook gedeeld) deze laatste keer staan Delibrerende-Dirk en piemelpak met 479 punten, en zij worden gevolgd op de gedeelde vijfde plek door dertien F1-managers die 478 punten hebben: artist, bvansambeek, DaWolffman, dennistd, DFasen, maestro1980, NeoVeloci, Prik0, Sidn3y, Teddi, Wallie-btyclan, Woutje en zoem. En dan hebben we de ook gedeelde achttiende plek voor eveneens dertien users: 2xdehelft, Appie13, azaroth, Boodha, deinebabe, DutchTrain, hulli, PaulJ1987, Rohalt, stef850r, Thaissie, tucker10_4harley en WWembassy zijn de gelukkigen die 472 punten gehaald hebben. De rij wordt gesloten door de negentiende plaats voor Tazz, die 467 punten haalde met zijn team.

Voor het Algemeen Klassement is het Giem die met 4543 punten de eerste plaats heeft gehaald. Hij heeft op het laatst ocbar nog ingehaald, die op de tweede plaats staat met 4519 punten. Daar niet zo heel ver vandaan is het SenatorViper op de derde plek met 4513 punten en de vierde plaats vinden we Zorro terug die 4510 punten behaalde. En dan is burnrubber weer terug in de top vijf met zijn 4484 punten. Al deze users gefeliciteerd met hun ereplaats in de F1-manager!

Voor de subleagues is wel een rondewinnaar aan te wijzen, maar voor de uitslag het Algemeen Klassement wachten we even totdat ook de eerste vier races berekend zijn. Die punten werden door een fout per ongeluk niet meegenomen, maar alle gegeven zijn bewaard waardoor ook dat teruggerekend kan worden. Dat zal zo snel als mogelijk voor jullie gedaan worden, en er komt een apart bericht van.

De winnaars van deze ronde bij de subleagues: Optimized met 424 punten heeft de eerste plaats. Dan is Nieuwerkerkers met hun 426 punten goed voor de tweede plek, en Leiden Posse's Racing legt beslag op de derde plaats met slechts een puntje minder: 415 punten. Losser Racing heeft met 420 punten de vierde plek deze ronde en INKT.nl haalde net één puntje minder en wordt vijfde.

PlaatsUsernaamPrijs
WinnaarForrestX Lamborghini Experience, Bleekemolens Race Planet
2PEt0rtjeTien kartheats, Bleekemolens Race Planet
3niels_jacobsWilliams-cap, gesigneerd door N. Rosberg
4zwerver99Williams-cap, gesigneerd door N. Rosberg
5CSI_MIAMISoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
6Klaas_de_BaasSoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
7PaulJ1987Softwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX
8RhaSoftwarepakket Foto's op CD & DVD 7, MAGIX

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, en onze dank aan de sponsoren: Bleekemolens Race Planet, Williams en Magix!

Willen de hier genoemde winnaars hun naam, adres en woonplaats e-mailen naar sport@fok.nl, dan zorgen we ervoor dat de prijzen zo snel mogelijk naar jullie toekomen.

Hopelijk allemaal weer tot volgend jaar, wanneer de FOK!crew een fonkelnieuwe F1-manager voor je ter beschikking heeft!


Over de uitslag niet kan worden gecorrespondeerd.



Vergeet ook niet om ons te laten weten:
Wat was jouw autosportmoment van 2008?

Wat is je blijgebleven, en waarom? Wat voelde je op het moment dat het gebeurde? Schrijf het van je af! Het mag van zowel de Formule 1 zijn als alle andere takken van autosport. Ook van de motorsport is jullie verhaal welkom!

Heb je zo'n moment dat je wilt delen op FOK!sport, stuur dan een e-mail met jouw sportmoment naar sport@fok.nl o.v.v. Mijn moment van 2008.

Voetmassage voor stoute leerlingen

Londense scholieren die in de klas ondeugend zijn, hoeven voortaan niet meer na schooltijd het schoolplein schoon te maken met een grijper of kauwgom te verwijderen. Zij moeten voortaan hun schoenen uittrekken. Ze hoeven niet bang te zijn dat ze met de lineaal op hun voetzoelen worden geslagen; de voetjes worden namelijk gemasseerd.

Ondanks dat medische experts uiterst skeptisch zijn over het kalmerende effect van voetmassage, wil het bestuur van Lambeth (zuid-Londen) maar liefst een ton uitgeven om reflexologisten in te huren. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in alternatieve therapieën zal hun voetmasseurs in zestig lagere en veertien middelbare scholen aan het werk zetten. "Reflexologie kalmeert de gevoelens van kinderen en zuivert hen van agressie. Daarnaast helpt het ook tegen hoofdpijn en om hen beter te concentreren en te laten luisteren", valt er te lezen op de website van het bedrijf. 

Parlementslid John Penrose van de Tory's denkt dat het plan gedoemd is te mislukken. "Het idee dat een voetmassage een kwajongen tevreden zal houden, is belachelijk. Ervaren leerkrachten weten wel hoe ze stoute leerlingen moeten aanpakken en ik kan u verzekeren dat voetjewrijf daar niet toe hoort. Boefjesgedrag mag niet beloond worden."

Ook de vereniging voor belastingbetalers is woedend over de actie. "Hoe kan de opvoeding ooit lukken als stoute kinderen pleziertjes krijgen en zij die hard werken helemaal niets? Met de huidige financiële crisis in het achterhoofd noem ik dit echt geld over de balk gooien", reageert de woordvoerder.

 


Ciske zou wel blij zijn met een voetmassage

Vaticaan pakt luie donders aan

Vaticaanstad opent de aanval op luie inwoners. De kleinste staat ter wereld gaat functioneringsgesprekken invoeren en de aloude prikklok van stal halen. Verder wil het Vaticaan goed presterende werknemers belonen met salarisverhogingen.

Niet alle geestelijken zijn blij met de nieuwe maatregel. De prelaten vinden namelijk dat een afgeschafte maatregel niet opnieuw moet worden ingevoerd. Paus Johannes XXIII schafte namelijk bijna vijftig jaar geleden de prikklok af, omdat deze niet bij de kerk zou passen.

Italië, het land dat het Vaticaan omsluit, voerde eerder al een hetze tegen luiwammesen die geen flikker uitvoeren onder werktijd of zelfs helemaal niet komen opdagen. In Vaticaanstad werken namelijk veel Italianen, dus de geestelijken hopen dat het plan ook bij hen zal slagen.

 


Werken Koos!

[NHL] Stand per 3-11-2008

Hieronder vind je de stand in de NHL per 3-11-2008

Atlantic DivisionGPWLOTPTSGFGA
New York Rangers141031213830
New Jersey Devils10622143125
Pittsburgh Penguins12642143229
Philadelphia Flyers11443114341
New York Islanders1027152537

Northeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Montreal Canadiens10811173724
Buffalo Sabres11722163625
Boston Bruins12633153431
Toronto Maple Leafs12543133541
Ottawa Senators11452103131

Southeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Carolina Hurricanes11632143232
Washington Capitals10541113234
Tampa Bay Lightning10433112224
Florida Panthers1146192535
Atlanta Thrashers1237283146

Central DivisionGPWLOTPTSGFGA
Detroit Red Wings12822184439
Nashville Predators11641133838
Chicago Blackhawks11533133632
St. Louis Blues10550103230
Columbus Blue Jackets1146193137

Northwest DivisionGPWLOTPTSGFGA
Minnesota Wild10721152922
Calgary Flames12741153634
Edmonton Oilers11641132631
Vancouver Canucks12660124138
Colorado Avalanche11560103536

Pacific DivisionGPWLOTPTSGFGA
San Jose Sharks121020 204228
Anaheim Ducks13751154344
Dallas Stars12462103550
Phoenix Coyotes945082126
Los Angeles Kings1036172730

FOK!radio: Doe nou eens wat rustiger aan!!

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Doe nou eens rustig aan! Dat is de boodschap achter de Nationale Uitrustweek waar je nu al middenin zit. De helft van de Nederlanders is moe, we slapen te weinig en hebben veel te veel stress aan onze kop. Dus volgens de organisatie van de Uitrustweek moet het nu wat rustiger. Want het moe zijn heeft ingrijpende gevolgen, zeggen ze. Maar waarom dan nu die week? En waarom voelen zoveel mensen zich dan zo moe? We gaan het allemaal vragen aan de organisatie van de week. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Voel jij je vaak moe? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

We weten al dat er druk gezocht wordt naar een nieuwe ForumAdmin. We weten ook al dat Dirkh het niet gaat worden. Maar is er dan al witte rook? Dat gaan we vanavond vragen aan ForumAdmin Shmoopy. Zij heeft al het nieuws van het FOK!forum weer verzameld. Ook van FOK!sport krijgen we weer een update van Sj0rSz.

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe studio van FOK!radio. Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

'Koeien voorspellen aardbeving'

Koeien kunnen aangeven dat er een aardbeving op komst is. Dat beweert een Groningse boer althans. Volgens de veehouder uit Westeremden waren zijn koeien een dag voor de aardbeving in Groningen vorige week erg onrustig. Pas na de schok begreep hij waarom.

Ecoloog Jan Doevendans is er ook zeker van dat dieren meer helderziend zijn dan wij. Dit zou het feit verklaren dat er zo weinig dieren zijn omgekomen tijdens de tsunami van eind 2004.

Op de vraag hoe het komt dat dieren een aardschok voelen aankomen moet Doevendans het antwoord schuldig blijven. Hij vermoedt dat ze een bepaald orgaan hebben dat hen waarschuwt voor dreigend gevaar, of dat ze uiterst gevoelig zijn voor trillingen. Ook mensen zouden vroeger bevingen hebben kunnen voelen aankomen, maar met de komst van stoorzenders als navigatiesystemen en mobiele telefoons zijn we deze fijngevoeligheid kwijtgeraakt.

[NHL] Reeks Calgary Flames ten einde

De Anaheim Ducks hebben een goede reeks van de Calgary Flames (zes overwinningen op rij) beëindigd. De Ducks, die zelf ook goed op dreef zijn de laatste paar wedstrijden, wonnen met 3-2.

Beide teams kwamen dit seizoen moeilijk op gang, maar waren recentelijk goed op dreef. De Ducks wonnen zes van de laatste zeven wedstrijden terwijl ze in het begin van het seizoen slechts één van de zes wedstrijden wonnen.

Ryan Getzlaf had een goal en een assist in de wedstrijd. Hij geeft aan dat er geen groot mysterie aan de gang is wat betreft hun verbeterde spel. "We hadden in het begin veel pech met gemiste schoten en schoten op de paal. We zijn hard blijven werken en zijn als groep sterk teruggekomen. We zijn nu een team met veel zelfvertrouwen, en daar spelen we ook naar."

Anaheim kwam 3-0 voor in deze wedstrijd door goals van Getzlaf, Chris Pronger en Ryan Carter. Pas halverwege de tweede periode deed Calgary iets terug en scoorde Curtis Glencross de 3-1. Met nog achttien minuten te gaan in de derde periode scoorde Todd Bertuzzi de 3-2.

Anaheim-goalie Jean-Sebastien Giguere vond dat Anaheim niet goed met de voorsprong omging. "We kwamen 3-0 voor en het leek wel of we vervolgens alleen nog maar achteruit schaatsten en keken hoe zij speelden."

"Het is vervelend om onze reeks te zien eindigen, maar we moeten vanaf het begin scherp zijn om te winnen," liet Calgary-aanvaller Jarome Iginla weten. Calgary-coach Mike Keenan liet weten dat zijn team tegen Anaheim niet met de juiste intensiteit speelde.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Anaheim DucksCalgary Flames3-2
Carolina HurricanesToronto Maple Leafs6-4
Atlanta ThrashersFlorida Panthers5-3
Philadelphia FlyersEdmonton Oilers4-5
Colorado AvalancheSan Jose Sharks3-5
Vancouver CanucksDetroit Red Wings2-3

Jubileumduel voor Luinge

Roelof Luinge fluit komende zaterdag zijn 500e duel in de Eredivisie. De 53-jarige Luinge is aangesteld voor het duel tussen NEC en PSV.

Luinge is momenteel bezig aan zijn laatste seizoen als arbiter in het betaalde voetbal. Zijn debuut maakte hij op 29 oktober 1983 bij de Eerste Divisie-wedstrijd NAC -VVV (eindstand 0-0).

Op 2 juni 1985 beleefde Luinge zijn vuurdoop in de Eredivisie bij het duel tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles (eindstand 2-0).

Moreira de Melo niet bij Oranje in januari

Fatima Moreira de Melo weet nog steeds niet of ze haar interlandloopbaan gaat verlengen. Maar ze hoeft dat van bondscoach Herman Kruis ook niet op heel korte termijn te beslissen. De olympisch kampioene heeft in overleg met Kruis besloten om zich in januari nog niet bij Oranje te melden. Als ze überhaupt nog terugkeert, zal dat pas in maart zijn.

Dat betekent dus dat Moreira de Melo niet meegaat als het Nederlands elftal in januari op oefenstage gaat. "Als ik nu zou moeten beslissen, zeg ik dat ik stop", zegt de kleurrijke routinier tegen hockey.nl. "Want de motivatie is er nu nog helemaal niet. Maar ik wil nog even afwachten of die motivatie om voor Oranje te spelen nog terugkomt." In september gaf Moreira de Melo nog aan dat ze overwoog te stoppen als international.

De 'hockeybabe' zegt wel dat de kans heel erg groot is dat ze na de winterstop weer aan de slag gaat bij haar club Rotterdam. Vorige week zondag speelde ze al ruim twintig minuten mee tegen HGC, maar dat betekende nog niet haar definitieve rentree.

"Voorlopig ga ik nog niet trainen. Misschien dat ik voor de winterstop nog wel af en toe als invaller meega naar wedstrijden. Het zou kunnen dat ik er zondag tegen Pinoké weer bij ben. Niet omdat ik zo'n zin heb om te hockeyen, maar om het team te helpen", aldus de 30-jarige hockeyster.

Albion is the place to be volgens de Dutch Charts

Met de feestdagen voor de deur komen er een hoop nieuwe en interessante games uit. Hiermee wordt de wekelijkse top 10 van de meest verkochte games in Nederland natuurlijk erg leuk om naar te kijken. Welke wordt dit jaar dé hit van de feestdagen tussen al die goede games?

Fable 2 doet in iedergeval een poging hiertoe, want deze staat op dit moment op de eerste plaats. Plek twee is voor Mario Kart op de Wii en de derde plek is voor Far Cry 2 voor op de Playstation 3. We zullen zien welke van deze games deze plek weten vol te houden tot volgende week als er weer een boel nieuwe toppers uitkomen.


1 FABLE 2 (XBOX 360)
2 MARIO KART (Wii)
3 FAR CRY 2 (PS3)
4 WII FIT (Wii)
5 PRO EVOLUTION SOCCER 2009 (PS2)
6 FAR CRY 2 (XBOX 360)
7 COMMAND & CONQUER/RED ALERT 3 (PC)
8 FAR CRY 2 (PC)
9 FIFA 2009 (PS2)
10 SAINTS ROW 2 (PS3)

PC - 2
Playstation 2 - 2
Playstation 3 - 2
Wii - 2
Xbox 360 - 2

Mtiliga akkoord met schorsing

Linksback Patrick Mtiliga zal twee wedstrijden niet in actie kunnen komen voor NAC Breda. Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Groningen werd hij met rood van het veld gestuurd. De aanklager betaald voetbal heeft hem vandaag een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden gedaan en NAC en Mtiliga zijn daarmee akkoord gegaan.

In de wedstrijd tegen Groningen haalde Mtiliga verhaal bij Marcus Berg over diens overtreding op doelman Jelle ten Rouwelaar. Hij greep de Zweed in zijn nek die direct tegen de grond ging.

Nadal niet naar Masters Shanghai

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor de Masters-Cup in Shanghai eind deze week. De Spanjaard kampt met een knieblessure.

De huidige nummer één van de wereld moest afgelopen week al opgeven tijdens zijn kwartfinale-partij tegen Nikolaj Davydenko in Parijs vanwege dezelfde kwetsuur. Op 21 november zal de Spanjaard volgens verwachting wel aanwezig zijn tijdens de Davis Cup finale in en tegen Argentinië.

De vrijgekomen positie van Nadal zal worden ingevuld door Gilles Simon. De Fransman eindigde het jaar als nummer negen en schuift hierdoor één positie op. Roger Federer zal het reekshoofd zijn bij het toernooi van Shanghai, wat volgende week van start gaat.

Joran sleept De Vries voor de rechter

Bert de Rooij, de advocaat van Joran van der Sloot, is de mogelijkheid om SBS of Peter R. de Vries voor de rechter te slepen aan het onderzoeken. De geruchtmakende uitzending over de zaak Holloway zou namelijk inbreuk hebben gemaakt op het auteursrecht van Van der Sloot. De Rooij laat deze week in de Vara Gids weten: "Als er inbreuk is gemaakt door Peter R. de Vries, dan overwegen we uiteraard een schadevergoeding."

Met een verborgen camera wist De Vries in zijn televisieprogramma een bekentenis bij Van der Sloot te ontfutselen over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. De eventuele procedure wordt door de advocaat vergeleken met de zaak die de erven van Willem Endstra tegen de journalisten van het Parool voeren. Deze zaak ligt nog bij de rechter.

Het auteursrecht van Endstra 

Voor zijn dood heeft Endstra namelijk in het geheim gesprekken met de Amsterdamse politie gevoerd. De journalisten Paul Vugts en Bart Middelburg maakten van deze gesprekken een boek dat zij vorig jaar uitgaven. De nabestaanden van de vermoorde Endstra willen dat het boek verboden wordt. De samenstellers zouden namelijk het auteursrecht van Endstra hebben geschonden. In deze zaak oordeelde het gerechtshof en de rechtbank dat op de tapes geen auteursrecht berust. De Hoge Raad draaide dit oordeel echter in mei dit jaar terug.

Een nieuw oordeel van het gerechtshof is nu nodig om te bepalen of de 'achterbankgesprekken' het persoonlijke stempel van Endstra dragen. "De uitingen van iemand zijn daarmee beschermd. Als iemand anders die te gelde maakt is dat een inbreuk op je auteursrecht", laat De Rooij in het interview met journalist Twan Huys weten.

De claim van Van der Sloot

De Vries heeft inmiddels in de televisiegids laten weten dat hij de claim 'met belangstelling' tegemoet ziet. Volgens hem kan de advocaat van Van der Sloot 'zich beter bekreunen over de inbreuken die Joran heeft gemaakt op het jonge leven van Natalee Holloway'. "Een rechtszaak is een mooi moment om nog eens uitleg over bepaalde gedragingen van Joran te vragen", aldus De Vries. 

De zaak Holloway

De Amerikaanse studente Natalee Holloway verdween drie jaar geleden op Aruba. In een uitzending van Peter R. de Vries, die door zeven miljoen mensen werd bekeken, zei Van der Sloot tegen een infiltrant dat hij meer wist van de verdwijning. Tijdens een vrijpartij zou het meisje namelijk onwel zijn geworden, waarna Van der Sloot een vriend belde die haar in zee heeft gedumpt.

Inmiddels is Van der Sloot op vrije voeten. Na de uitzending van De Vries oordeelde het OM dat het onmogelijk was Van der Sloot opnieuw aan te houden op basis van de bekentenis die met de verborgen camera was geregistreerd.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Bruno Senna maakt F1-debuut bij Honda

Tijdens de driedaagse testsessie op het circuit van Barcelona maakt Bruno Senna zijn debuut in de Formule 1. Het 25-jarige neefje van Ayrton Senna zal gaan testen voor het team van Honda. Senna eindigde dit jaar als tweede in het GP2-kampioenschap.

"Ik ben natuurlijk dolblij met mijn eerste Formule 1-test en dat ik deze kans krijg van Honda, is helemaal een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben nog maar vier jaar actief in de autosport, maar ik koester al heel lang de wens om met een Formule 1-wagen te gaan rijden. Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor. Ik ben al in de fabriek in Brackley geweest, om het team te ontmoeten en me samen met de engineers van Honda voor te bereiden op deze test. Iedereen heeft me goed geholpen."

"Ik kijk er nu naar uit om over twee weken in die auto te stappen en te gaan rijden", vervolgde Senna. "Ik weet dat dit een grote kans voor mij is, dus ik zal me zo goed mogelijk prepareren voor deze test. Ik wil het team laten zien wat ik kan."

In Barcelona wordt er van 17 tot en met 19 november getest.

Winkels middernacht open voor Gears of War 2

Iedereen kijkt er zo'n beetje naar uit: het uitkomen van Gears of War 2. Aanstaande vrijdag is het zo ver en dat zullen we weten ook. De lancering van het spel wordt namelijk groots aangepakt met winkels die om middernacht open gaan om het spel zo snel mogelijk te kunnen verkopen.

De eerste minuut van vrijdag (00.01) zal 'Gears of War 2 Midnight Mayhem' van start gaan in ongeveer 20.000 winkels wereldwijd. Er worden ook verschillende lanceringsevenementen georganiseerd in steden als London, Los Angels en New York. Zie je kans om even naar London te gaan donderdag avond, kan je tijdens het event merchandise winnen en Gears of War tekenaar Liam Sharp ontmoeten.



Nog een paar nachtjes slapen...

Op je hoogtepunt stoppen

Vandaag een eerste kennismaking met alwéér een nieuwe columnist op FOK!: Kuifkrullen.

"Er komt weer een nieuwe serie afleveringen van de X-Factor. Sylvester Stallone heeft gezegd nog een Rambo-film te willen maken. De Jackson Five komt weer bij elkaar voor een tournee. Vorige week was ik bij een slecht concert  en de band bleef maar terugkomen. George Clooney gaat mogelijk de hoofdrol spelen in een remake van Hitchchcocks ‘the Birds.’ En dit zijn de teletekstberichten van één dag."

Adelaar wil Lopes niet meer zien

De soap rond Cecilio Lopes bij FC Volendam houdt aan. Onlangs werd de spits weggestuurd wegens onprofessioneel gedrag, maar leek het er toch op dat hij een nieuwe kans zou krijgen.

RTV Noord-Holland weet echter te melden dat trainer Frans Adelaar geen trek meer heeft in de aanwezigheid van de Kaapverdiaanse international. Adelaar verwijt Lopes nog altijd dat hij zich onprofessioneel heeft gedragen. Waar de spits nu het seizoen gaat afmaken is onduidelijk, omdat hij bij zijn werkgever SC Heerenveen ook niet welkom meer zou zijn. Lopes staat nog tot medio 2010 onder contract in Friesland.

RBC geeft Ramos profcontract

Carlos Ramos heeft een profcontract getekend bij RBC Roosendaal. De verdediger speelde sinds de zomer op amateurbasis in het Rosada Stadion en is nu door de club beloond voor zijn goede spel.

De 21-jarige Ramos, zowel rechts als centraal achterin bruikbaar, speelde in het verleden voor jeugdteams van RKC Waalwijk, Feyenoord en AZ. Dit seizoen kwam hij al tot twaalf duels in de Jupiler League. De Rotterdammer tekende tot medio 2010 bij RBC.

Fan casht 158.000 euro dankzij Hamilton

Een Britse fan heeft zijn vertrouwen in Lewis Hamilton uitbetaald gekregen. Tien jaar geleden zette hij geld in op drie weddenschappen op de wereldkampioen Formule 1, en nu heeft de man uit het Britse Peterborough in totaal 125.000 pond (158.000 euro) gewonnen.

Tien jaar geleden herkende de fan, die anoniem wil blijven, een talent in de nu 23-jarige Hamilton. Zijn zoon racete vroeger samen met Hamilton in go-karts. "Ik ken Lewis al van jongs af aan en je zag meteen al dat hij een goed coureur was met een fantastische racementaliteit."

In mei 1998 zette hij in totaal 350 pond (441 euro) in bij wedkantoor Ladbrokes. Hij voorspelde dat Hamilton voor zijn 23e een formule 1-race zou winnen, iets wat vorig jaar gebeurde. Ook gokte hij dat Hamilton voor zijn 25e wereldkampioen Formule 1 zou zijn. Als laatste zette hij nog een klein bedrag in op het feit dat de coureur van McLaren beide doelen zou halen.

Lesboek noemt Wilders en Hitler in een adem

De Partij voor de Vrijheid is boos over een zinsnede in een lesboek van de Dag van Respect. PVV-Kamerlid Martin Bosma maakt zich kwaad over een zin waarin de film Fitna van Geert Wilders in een adem wordt genoemd met Hitlers boek Mein Kampf.

"De film Fitna van Geert Wilders of het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, zijn gebaseerd op eenzijdige denkbeelden", staat er in het lesboek dat in aanloop naar de Dag van Respect op 13 november is verspreid op tweeduizend basisscholen.

Bosma wil dat de Stichting Dag van Respect de boeken terughaalt. Directeur Corinne Bierman van de stichting is dit niet van plan, maar heeft wel spijt van de formulering van de zin.

Ajax-aanhang toch welkom bij PSV

Bij de wedstrijd PSV- Ajax, in april volgend jaar, worden toch aanhangers van de Amsterdammers toegelaten. Dit is besloten na overleg dat de directies van beide clubs hebben gevoerd. Ajax heeft in dat overleg toegezegd dat het extra maatregelen zal nemen.

PSV had eerder gezegd dat er geen aanhangers van Ajax welkom waren. Bij het vorige duel in Eindhoven hadden ze vernielingen aangericht. Nu mogen er maximaal 800 het bezoekersvak in, waar plaats is voor 1.600 man.

Van Hanegem: "Dat gezeur boeit me niet"

Willem van Hanegem was er gisteren nog niet bij tegen Heracles Almelo, maar de oefenmeester maakt deze week zijn rentree weer bij FC Utrecht.

"Dat gezeur van allerlei mensen op de televisie boeit me niet zo. Hun geldingsdrang is gebaseerd op geldzucht. Er waren er zelfs bij die hebben meegewerkt aan mijn biografie. Ik vraag me af waarom ze hun kritiek toen niet hebben opgeschreven, had makkelijk gekund toch?" aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"Uit alle kritiek van die kleine groep mensen putte ik wél de extra motivatie om vandaag weer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Ik was er zaterdag al. Het was erg gezellig en ik kreeg het gevoel dat iedereen blij was dat ik er weer was. Daar mogen anderen dan weer van alles over beweren, ik weet dat het goed zit."

Utrecht won midweeks met 0-2 bij De Graafschap en was afgelopen weekend een maatje te groot voor Heracles (2-0). Dat deed de ploeg beide keren zonder Van Hanegem.

Hasselhoff prijst Red Alert 3 aan

Dat David Hasselhoff de held is van zo'n beetje alle internettende mannen mag ondertussen wel bekend zijn, EA is zich er in ieder geval van bewust! Ze hebben de populaire zanger, acteur en personality ingehuurd om Red Alert 3 te promoten, hetgeen Hasselhoff doet op www.conquerthislife.com

Helaas is het beeldmateriaal van de site niet eenvoudig te embedden hier op FOK!games, maar dat maakt ook niet uit: de site is in zijn geheel een beleving en moet dus ook in zijn geheel ervaren worden. Ga dus naar www.conquerthislife.com en geniet van Hasselhoff! (en Red Alert 3 natuurlijk)



Nee, klikken helpt niet, het is echt slechts een plaatje

Command & Conquer: Red Alert 3 ligt inmiddels al in de winkels voor de PC en wordt 13 november verwacht op de Xbox 360. Lees voor meer informatie onze preview van de game, binnenkort wordt de review verwacht.

Stroomstoring treft Franse Rivièra

De Franse Rivièra is vandaag getroffen door een grote stroomstoring. Nice, Cannes en tal van andere plaatsen aan de Franse zuidkust zitten zonder elektriciteit, meldden Franse media.

In Nice kwamen trams midden op straat tot stilstand, cafés in de sjieke badplaats stopten met serveren en in winkels kon niet meer met de creditcard worden betaald. De luchthaven van Nice functioneert nog wel door een eigen noodstroomvoorziening.

Het Franse elektriciteitsbedrijf EDF probeert uit te zoeken wat de oorzaak van de storing is. Gisteravond werd een gebied ten noorden van de Franse zuidkust getroffen door zware stormen, waardoor honderden mensen moesten worden geëvacueerd.

'Meer gehandicapte daklozen door verscherpte regels'

Door de verscherpte regels dreigen duizenden mensen met een lichte handicap met ingang van 1 januari geen zorg meer te krijgen. Dat stelt de Federatie Opvang vandaag in een brief aan staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS).

"Onder de nieuwe regels zullen mensen met een psychiatrische stoornis of verstandelijke beperking die niet zelfstandig kunnen wonen, niet meer in aanmerking komen voor begeleiding uit de AWBZ", schrijft de Federatie. De organisatie vreest dat daklozen, verslaafden en slachtoffers van huiselijk geweld op straat terechtkomen.

Caféhouders demonstreren tegen rookverbod

Tientallen boze kroegbazen hebben vandaag bij het stadhuis in Rotterdam geprotesteerd tegen het rookverbod. Zij willen de asbak weer terug in kleine cafés. Het rookverbod is dodelijk, lieten zij weten. "Gezelligheid is verleden tijd", stond op een van de spandoeken.

De caféhouders zijn strijdbaar. Zij riepen alle collega's op morgen voor een dag de asbak terug op de tafels te zetten. De actievoerders trekken later deze maand naar Den Haag voor een landelijk protest tegen het rookverbod.

SP en SGP in geweer tegen koopzondag

SP en SGP slaan de handen ineen in de strijd tegen de koopzondag. De twee partijen willen strenger optreden tegen gemeenten die toestaan dat winkels elke zondag open gaan om toeristen van dienst te kunnen zijn.

SP en SGP willen het oneigenlijk gebruik van deze zogeheten toerismebepaling de kop in drukken. In een initiatiefwetsvoorstel dat ze vandaag presenteerden, staat dat de minister van Economische Zaken het beroep op de toerismebepaling moet goedkeuren. Nu gaat de gemeente er zelf over.

Bijna 160 gemeenten grijpen toerisme aan om alle zondagen de winkels te laten opengaan. Eigenlijk mag dat hoogstens twaalf keer per jaar.


Koopzondag  (foto: ANP)

'Bedreigde planten keren snel terug'

Onderzoekers van de twaalf provinciale landschapsorganisaties concluderen naar aanleiding van onderzoeken dat bedreigde plantensoorten sneller terugkeren dan biologen hadden verwacht.

De landschapsorganisaties verrichtten onderzoek op plaatsen waar de natuurlijke omgeving weer is hersteld. Men verwachtte ongeveer tachtig soorten bedreigde planten te vinden, maar trof er 110 aan. Het betreft vooral soorten die op een voedselarme bodem leven.

de onderzoekers zeggen dat de snelle terugkeer onder andere te danken is aan de neerslag, die tegenwoordig minder voedingsstoffen bevat dan voorheen. Daarnaast zijn veel natuurgebieden geplagd. Hierdoor wordt de bodem voedselarmer, wat voor sommige planten juist een gunstige omstandigheid is. De landschapsorganisaties denken echter dat deze manier van grondbewerking te duur wordt in de toekomst.

Tientallen dode Afrikanen aangespoeld in Jemen

Zestig stoffelijke overschotten van vluchtelingen uit Somalië en Ethiopië zijn aangespoeld op de kust van Jemen. Veel van de slachtoffers zijn het afgelopen weekeinde door mensensmokkelaars op zee overboord gegooid.

Dat meldde de internationale organisatie Medicins sans Frontières (MSF). Volgens een woordvoerder waren de vluchtelingen vanuit de Somalische havenstad Bosasso in verschillende boten op weg naar Jemen. In één geval werden Afrikanen gedwongen overboord te springen, omdat de smokkelaars bang waren dat ze door de kustwacht werden ontdekt, meldden overlevenden van het drama.

Een acht maanden zwangere vrouw raakte gewond toen ze in zee door de schroef van de motor werd geraakt. In een ander geval kapseisde een schip in de Golf van Aden. Daardoor kwamen 23 Afrikaanse vluchtelingen om het leven.

Politie vindt gestolen schilderijen Herman Brood

De politie heeft in een zeecontainer aan de Soesterweg in Amersfoort zeven gestolen schilderijen en zeefdrukken van Herman Brood teruggevonden. De doeken, die samen ongeveer 25.000 euro waard zijn, werden in augustus 2004 gestolen uit een galerie aan het Prinses Julianaplein in dezelfde stad.

In de zeecontainer trof de politie ook tientallen hogedrukreinigers en kettingzagen aan.

De politie vond de kunstwerken vorige week woensdag, maar maakte het pas vandaag bekend. Ze onderzocht de container "op grond van binnengekomen informatie". Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

"Ajax wisselvallig door verkeerde mentaliteit"

Vlak voor de transferdeadline van afgelopen zomer huurde Sparta Donovan Slijngard van Ajax. Slijngard zelf hoefde niet lang na te denken, hij zag het niet zitten om een seizoen lang op maandagavonden in Jong Ajax te moeten voetballen.

"In de voorbereiding van Ajax speelde ik veel," aldus Slijngard tegeover Ajax Life. "Maar dat kwam omdat er een aantal jongens op de Olympische Spelen waren." De 21-jarige Slijngard vond het dan ook geen verrassing dat Marco van Basten Urby Emanuelseon, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen verkoos boven de middenvelder. "Zij hebben meer gepresteerd dan ik, meer ervaring in de eredivisie. Ik heb pas één officiële wedstrijd gespeeld voor Ajax."

Volgende week speelt Sparta in de Arena tegen Ajax. "Daar kijk ik nu al naar uit. Ajax speelt wisselvallig, door pech, maar ook door een verkeerde mentaliteit of concentratieverlies. Ze zijn verplicht van ons te winnen, maar ik zie wel kansen. Ik hoop dat ik speel. De wedstrijd zal speciaal voor me zijn , maar ik geef de volle honderd procent voor Sparta. Ik ben nu even geen Ajacied, maar Spartaan."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren stond de achtste speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - VUC 0-1
84' Steve Kenepa 0-1

Haaglandia / Sir Winston - FC Omniworld 1-3
6' Erkan Sensoy 1-0
11' Iry Etwi 1-1
55' Mo Ikariden 1-2
79' Dave Zwiebel 1-3

HBS - Westlandia 1-4
38' Raily Ignacio 0-1
50' Ali Yousofi 0-2
64' Paul Bekker 1-2
73' Raily Ignacio 1-3
90' Ali Yousofi 1-4

FC Hilversum - AFC 0-2
64' Malcolm Esajas 0-1
77' Steve Promes 0-2

90. Dikkie Dirven (Hilversum/2x geel)

Hollandia - ADO '20 2-1
9' Patrick Krop 0-1
11' Jordi Meester 1-1
21' Klaas Vriend 2-1

FC Türkiyemspor - Argon 2-1
27' Saïd Bentohami 1-0
28' Rory van Gulik 1-1
78' Yuncel Gundogdu 2-1

VVSB - Elinkwijk 3-0
11' Maurice Fransen 1-0
75' Frank Zinhagel 2-0
90' Frans van Niel 3-0

88. Mustafa Aksit ( 2x geel, Elinkwijk) 90. Taner Ozbek (2x geel, Elinkwijk)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia82221-7
2. AFC81619-14
3. Hollandia81412-8
4. VVSB71312-6
5. FC Omniworld81319-13
6. VUC71212-9
7. Argon81113-8
8. ADO '206912-9
9. FC Türkiyemspor7910-9
10. FC Hilversum799-14
11. Haaglandia / Sir Winston8811-15
12. Elinkwijk888-14
13. HBS8410-27
14. DWV831-16

Hoofdklasse B

Gemert – EVV 2-2
27' Jorg Hazenveld 1-0
62' Bart van Berlo 2-0
74' Jeroen Evelein 2-1
89' Kristof Aelbrecht 2-2

Schijndel / Bol Accountants - Baronie 0-1
' Yasin Asrih 0-1

sv Meerssen - sv Venray 5-1
' Jorg Heusschen 1-0
' Michael Ramakers 2-0
' Khalid Hlimi 2-1
' Roy Andrien 3-1
' Michael Ramakers 4-1
' Michael Ramakers 5-1

Papendrecht - Dijkse Boys 0-1
' Enis Genç 0-1

Longa - UNA 0-1
' Rinse Wiekema 0-1

JVC Cuijk - OJC Rosmalen 1-1
' Michael Evans 1-0
' Jeroen van Moorsel 1-1 strafschop

DESK - sv Deurne 2-5
' Michiel Smulders 1-0
' Joep Sijbers 1-1
' Joep Sijbers 1-2
' Jelle Hakkert 2-2
' Joep Sijbers 2-3
' Joep Sijbers 2-4
' Maarten Vos 2-5

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. JVC Cuijk82021-8
2. Baronie81915-6
3. UNA81616-7
4. EVV81513-9
5. Dijkse Boys81412-9
6. Gemert81213-9
7. sv Venray81014-16
8. DESK81013-21
9. Papendrecht888-11
10. sv Deurne878-11
11. OJC Rosmalen878-12
12. sv Meerssen8710-16
13. Schijndel / Bol Accountants858-11
14. Longa827-20


Hoofdklasse C

Achilles'29 - Sneek Wit Zwart 0-0

Alcides - WKE 0-4
11' Berend Oosting 0-1
60' Berend Oosting 0-2
75' Berry Hoogeveen 0-3
83' Berend Oosting 0-4

De Bataven - De Treffers 2-2
64' Gertie Rikken 1-0
72' Aleh Putsila 1-1
74' Aleh Putsila 1-2
90' Rob Aarntzen 2-2

SC Joure - HSC '21 / Carparc 4-1
' Oane Hornstra 1-0
' Nico de Jong 2-0
' Oane Hornstra 3-0
' Oane Hornstra 4-0
' Sibold Jellema 4-1 e.d

FC Lienden - Germania 3-1
12' Erik de Kruijk 1-0
17' Jeroen van de Kerkhof 2-0
40' Jesse Pastoors 3-0
50' Thomas Cillessen 3-1

Quick '20 - Babberich 3-2
9' Jorick Dieterich 0-1
11' Abdel Haouli 0-2
42' Jordi Kamphuis 1-2
61' Jordi Kamphuis 2-2
65' Sargon Gouriye 3-2

WSV - Be Quick 1887 1-2
2' Wieger van der Ven 0-1
76'Willem Lanjouw 0-2
90' Anouk Roest 1-2

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC '21 / Carparc81917-7
2. Quick '2081517-12
3. De Treffers81512-7
4. Be Quick 188781512-8
5. WKE71417-6
6. FC Lienden71416-9
7. Sneek Wit Zwart8108-12
8. Achilles '29786-6
9. Alcides887-13
10. WSV7710-14
11. SC Joure7610-15
12. Babberich768-14
13. Germania864-12
14. De Bataven833-12

Schumacher feliciteert Hamilton met eerste titel

Michael Schumacher heeft Lewis Hamilton gefeliciteerd met het behalen van zijn eerste titel. De Duitse zevenvoudig wereldkampioen had daarnaast lovende woorden voor Felipe Massa, die maar één puntje tekort kwam voor de wereldtitel.

"Wat een geweldige finale. Ik ben nog steeds ondersteboven van de race van gisteren. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, niet als coureur en niet als toeschouwer. Ik feliciteer Lewis Hamilton en wil de hartelijke groeten doen aan Felipe Massa en al onze jongens in Brazilië. Felipe mag met opgeheven hoofd terugkijken op deze race en ik denk dat niemand nu nog zal twijfelen aan zijn talent. Volgend jaar zal hij het ongetwijfeld opnieuw gaan proberen," aldus Schumacher.

'Amerika is failliet'

Jim Rogers, de bekende excentrieke Amerikaanse belegger en ondernemer, verklaart Amerika failliet. Deze opmerkelijke uitspraak deed Rogers afgelopen week in Nederland in een speech bij ABN Amro.

Rogers vindt de Amerikaanse staatsobligaties, de papieren die de staatsschuld van de VS dekken, totaal overgewaardeerd. "Dit is de laatste zeepbel ter wereld. Amerika heeft 13.000 miljard dollar (13 biljoen) schuld en leent elk jaar 1.000 miljard dollar bij." Rogers vindt deze situatie onhoudbaar. Hij blijkt wel positief te zijn over Nederlandse staatsobligaties: "Die zijn wel safe."

De opmars van de Amerikaanse dollar van de afgelopen tijd zal volgens Rogers niet lang meer duren: "Het is tijdelijk, je moet binnen een jaar uit de dollar. Fundamenteel is de dollar een drama." De dollar stijgt tijdelijk omdat veel beleggingsfondsen hun schulden moeten aflossen, en daarvoor moeten zij dollars kopen.

Rogers, die de afgelopen tijd veel geld verloor door de dalende grondstofprijzen van de afgelopen maanden, blijft positief over zijn investeringen in grondstoffen. Rogers: "Of de olie nu op 45 dollar of op 145 dollar staat, maakt fundamenteel niets uit. Het gaat om het feit dat bijvoorbeeld bij olie, maar ook bij veel andere grondstoffen, het aanbod minder wordt, terwijl de vraag stijgt. Dat leidt op lange termijn altijd tot forse stijging van de prijzen." Hij verwacht dat de productie van olie de komende jaren met zes tot negen procent per jaar gaat dalen.

"Dat de wereld gaat veranderen, dat kan niet anders. Als je dit niet ziet en je kan je nu niet aanpassen, dan zit je over 5 jaar te lijden. Chinezen zien op tv hoe wij leven in het Westen, dat willen ze ook! Dat zorgt voor enorm veel vraag naar producten en grondstoffen."

De belegger denkt niet dat een keuze voor Obama of McCain veel gaat uitmaken: "Het zijn kalkoenen, ze nemen de verkeerde beslissingen." Rogers vindt ook Amerikaanse centrale bank-voorzitter Bernanke een drama. Lachend vertelt Rogers: "Bernanke gaat net zolang door met het drukken van geld, totdat alle bomen op zijn in Amerika." Over de voorzitter van de Europese Centrale Bank Trichet is Rogers veel positiever: "Die weet in ieder geval wat hij doet en waar het om gaat."

Volgens Rogers is de rol van de dollar als wereldvaluta over 15 tot 20 jaar uitgespeeld: "Er maar één munt die die rol zou kunnen overnemen: de Chinese renminbi. Andere valuta kunnen de rol van de dollar niet overnemen, ook de euro niet." Over het beroep boer is Rogers uiterst positief: "Over een tijdje rijden de boeren in Maserati's en zijn alle beurshandelaren taxichauffeur. Het domste wat je nu kunt doen is je boerderij verkopen en daarvoor in de plaats een huis in de stad kopen. De huizenmarkt is over haar top heen." De vraag naar voedsel zal volgens Rogers de komende decennia flink toenemen.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit.

Tiener neemt superheldennaam aan

Een 19-jarige scholier uit het Britse Somerset wil niet langer George Garratt worden genoemd. Zijn nieuwe naam is vanaf nu Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined.

De tiener wilde uniek zijn en daarom voegde hij de namen van enkele superhelden bij elkaar. Door de naamsverandering behoort hij nu thuis in het rijtje van mensen met uitzonderlijk lange namen. Zo heeft een Texaans meisje uit dat rijtje de naam Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams .

Hoewel Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined zijn naam natuurlijk helemaal geweldig vindt, heeft zijn oma besloten dat zij hem niet meer wil spreken.

Multicultureel kerstfeest in Oxford

Om Kerstmis multicultureler te maken heeft men in Oxford besloten het feest niet langer 'Kerstmis' maar 'winterlichtfestival' te noemen. De opvallende naamswijziging werd ingevoerd om de moslims niet voor het hoofd te stoten. De moslimgemeenschap laat weten dat zij het bizar vinden dat de naamswijziging er is gekomen: "Hier ben ik niet goed van. Christenen, moslims... We kijken net allemaal uit naar Kerstmis", aldus Sabir Hussain Mirza, voorzitter van de lokale moslimraad.

Mirza meent dat het juist heel belangrijk is om het traditionele kerstfeest in Groot-Brittanië te behouden. De traditionele kerstboom moet in Oxford ook plaats maken voor een groots lantaarnspektakel. Dit spektakel moet het zonnestelsel voorstellen. "Met de nieuwe naam willen we alle godsdiensten erbij betrekken. In deze periode van het jaar vinden verschillende feesten tegelijkertijd plaats, maar wij willen ze gewoon samen laten doorgaan. Ook al heeft het nu een andere naam, in mijn ogen zullen het nog altijd kerstlichtjes zijn", liet burgemeester Ed Turner weten.

Ook eurolanden in economische recessie

Na de Verenigde Staten zullen ook de landen met de euro in een recessie belanden. Dat zegt de Europese Commissie. De economie is in het derde kwartaal dus gekrompen, net als in het tweede kwartaal. En volgend jaar wordt het al niet veel beter, denkt de commissie. De economische groei zal rond de nul liggen.

Overigens doet Europa het daarmee beter dan Amerika en Japan. Daar wordt een krimp van een half procent verwacht volgend jaar. De Britse economie loopt nog verder terug doordat daar de huizenmarkt aan het instorten is.

Volgens de commissie zijn de problemen op de huizenmarkt ook in veel andere Europese landen een belangrijke oorzaak van de  terugval.

Sibon gaat waarschijnlijk verlengen bij Heerenveen

SC Heerenveen lijkt zijn zin te krijgen. De Friese club maakte eerder bekend dat ze graag nog een jaar verder willen met Gerald Sibon en nu lijkt de ervaren spits ook zelf overstag.

"Weet je wat het is; als ik stop, stop ik ook echt, als ik na dit seizoen afscheid neem. Dat zou ik nooit meer terug kunnen draaien. Ik zou er wel eens spijt van kunnen krijgen, als ik na dit seizoen afscheid zou nemen," aldus Sibon in het Friesch Dagblad.

Sibon speelt sinds vorig seizoen bij Heerenveen. "Dat de club mij wil behouden, zegt dat ik een goed indruk heb achter gelaten."

Na zijn voetballoopbaan ziet de spits wel iets in een functie als trainer. "Daar ben ik wel geschikt voor, want ik heb een hoop know-how opgebouwd. Die kennis zou ik graag willen overbrengen. Daar ben ik nu al mee bezig. Ik moet tenslotte mijn verantwoordelijkheden nemen als oudste van de groep."

Win een clinic bij Fridge Riderz!!


Door het succes van vorig jaar zal op 15 november de tweede editie van Jägermeister Fridge Riderz plaatsvinden @ SnowWorld in Zoetermeer. Dit jaar zullen naast de snowboarders, ook de freeskiërs hun kunsten vertonen op de disciplines Rails en Kicker. De beste Nederlandse indoor snowboarders en freeskiërs zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd. Jägermeister Fridge Riderz is een invitational only event, wat betekent dat de riders voor de wedstrijd worden uitgenodigd om hun skills te showen.

Bij Jägermeister Fridge Riderz wordt er gestreden om de best tricks op de Rails en Kicker. Eerst worden de voorrondes gereden, waarna de beste riders per discipline door gaan naar de finale waar ze nog een keer een gooi kunnen doen naar de hoogste trede van het podium. Opgezweept door de speakers en DJ zullen zij alles uit de kast halen om de jury te imponeren.

Na afloop van de contest is er een dikke party in SnowWorld, waar natuurlijk ook de Jägermeister promogirls niet zullen ontbreken. Hier kan je natuurlijk de riders ontmoeten die daarvoor nog in actie te zien waren en een feestje met hun vieren.

Het wedstrijdprogramma begint om 20:00, de prijsuitreiking is rond 23.00 tijdens de party. Meer informatie is te vinden via http://www.riderz.tv

De clinics

Ben jij een ervaren snowboarder en ken jij geen angst voor rails en kickers? Dan is de Jägermeister Fridge Riderz-clinic een uitdaging om niet uit de weg te gaan.

De Nederlandse top op het gebied van Freestyle Snowboarden komt op zaterdag 15 november bijeen in Snowworld Zoetermeer voor een spannende slopestyle- en best trick-competitie. Maar voordat de competitie begint heb jij de mogelijkheid om een slopestyle-clinic te volgen onder leiding van enkele riders die later ook aan de competitie meedoen.

Benieuwd naar wat je te wachten kan staan? Hier vind je een impressie van vorig jaar.

Wil jij kansmaken op deze clinic tijdens Fridge Riderz? Geef dan antwoord op de volgende vraag: "Wie was de winnaar van Jägermeister Fridge Riderz kicker contest in 2007?" en mail je antwoord voor maandag 3 november 20:00 uur aan forumacties@fok.nl

Blessure Ammi valt mee

Ahmed Ammi heeft in het verloren uitduel met Vitesse (3-1) een lichte hersenschudding opgelopen. De speler van ADO Den Haag moet een aantal dagen rust houden.

In de eerste helft raakte de rechtsback tijdens een botsing met Julien Jenner en zijn eigen doelman Robert Zwinkels geblesseerd. Ammi werd per brancard van het veld gedragen en direct daarna naar het ziekenhuis in Arnhem vervoerd. Er werd gevreesd voor nekletsel, maar daarvan bleek geen sprake.

Theater: Les Miserables

Les Misérables wordt ook wel de Musical der Musicals genoemd. De promotie rondom deze voorstelling is groots, zoals we van Joop van den Ende gewend zijn. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste van zijn producties maken deze grootspraak meer dan waar. Zo ook dit keer weer. LesMis anno 2008 kan de vergelijking met de voorstelling uit 1991 heel goed doorstaan en is nog altijd een musical van formaat.

Awfullybigadventure schreef voor FOK! de volgende review en plaatste deze in de reviewsubmit

Top Gear-presentator gewond na botsing met muur

De presentator van het populaire autoprogramma Top Gear, Jeremy Clarkson, heeft lichte verwondingen na een opzettelijke aanrijding met een muur. Clarkson kroop achter het stuur van een vrachtwagen en reed met tachtig kilometer per uur tegen de muur aan. Hij deed dit in het kader van opdrachten die hij samen met co-presentatoren Richard Hammond en James May als vrachtwagenchauffeur uit moest voeren.

Clarkson kreeg de opdracht om op een testbaan met tachtig kilometer per uur frontaal tegen een gemetselde stenen muur te rijden. Clarkson zou na de klap 'schreeuwend van de pijn' zijn afgevoerd. Eenmaal van de ergste schrik bekomen laat hij weten: "Ik kon niet lopen, praten of denken." De Britse presentator bleek uiteindelijk lichte verwondingen aan zijn been, rug en vinger te hebben opgelopen. Naar verwachting zal het letsel niet blijvend zijn.

Na de frontale botsing te hebben meegemaakt, zegt Clarkson wel een belangrijke les te hebben geleerd. "Wat mij betreft zou iedereen verplicht moeten worden zoiets dergelijks te doen voordat hij of zij een rijbewijs krijgt. Zo kom je te weten dat een ongeval serieus pijn kan doen. Tieners zien nu films waarin Bruce Willis met zijn auto tegen een helikopter botst en vinden het heel normaal dat hij daarna nog steeds in staat is om iemand een pak slaag te geven ook."

 

De klap die Clarkson maakte.

Krokodil dood na eten plastic

Een krokodil die in het Australische Great Barrier Reef (het grootste koraalrif ter wereld) leefde, heeft zoveel plastic gegeten dat hij eraan is gestorven. Het dier at meer dan 25 plastic zakken, een wijnkoeler en een rubberen drijver.

De 3,5 meter lange krokodil had in zijn maag een grote plastic bonk zitten, waardoor het onmogelijk werd voo het dier om te eten. Dit probleem was tot nu toe nog niet bekend bij krokodillen, liet een woordvoerder van een natuurbeschermingsorganisatie weten.

Veel schildpadden hebben wel dezelfde problemen als deze krokodil had. De zegsman maakt zich grote zorgen om de leefomgeving van deze dieren: "Het versterkt ons algemene beeld dat er te veel afval in de oceaan zwerft en dat het de dieren en de natuur bedreigt."

Scholieren verzetten zich tegen roken

Vandaag is in Amsterdam de landelijke Actie Tegengif begonnen. Deze campagne heeft tot doel scholieren bewust te maken van de gevaren van roken en te voorkomen dat scholieren beginnen met roken. Veel jongeren geven wel aan dat ze niet willen beginnen met roken, maar meer dan een kwart van de brugklassers in de hoofdstad heeft ooit gerookt, maakte GGD Amsterdam bekend.

Uit het hele land doen in totaal 66.500 leerlingen uit 2663 klassen mee met de Actie Tegengif. Wie meedoet en een half jaar niet rookt, maakt kans op een prijs. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat het percentage jongeren tussen de twaalf en veertien jaar dat nooit een sigaret heeft opgestoken tussen 2002 en 2006 is gestegen met zestien procent.

Met de Actie Tegengif moet het aantal jongeren dat een sigaret op jonge leeftijd opsteekt dalen. De GGD meent wel dat het besef dat roken schadelijk is voor de gezondheid bij steeds meer scholieren doordringt.

Daklozen vermoord bij Los Angeles

De politie heeft in Californië gisteren de lijken gevonden van vijf daklozen. De drie mannen en twee vrouwen zijn waarschijnlijk doodgeschoten. Ze lagen onder een brug van een autosnelweg vlakbij Long Beach ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Los Angeles.

In de afgelopen maanden zijn daklozen verscheidene keren het slachtoffer van een misdrijf geworden in de stad en regio Los Angeles. Die telt meer dan tien miljoen mensen onder wie zeker 73.000 daklozen. In september werd een dakloze levend verbrand. Vorig jaar vielen jongeren daklozen aan en plaatsten beelden van hun misdaden op internet.

Cahais en Groningen uit elkaar

Matias Cahais en FC Groningen gaan zo snel mogelijk uit elkaar. De Argentijnse verdediger komt amper aan spelen toe bij de 'Trots van het Noorden'.

De zaakwaarnemer van de Argentijn is op zoek naar een andere club. Zodra hij die heeft gevonden gaan de partijen uit elkaar, schrijft het Dagblad van het Noorden.

"Als het kan nog eerder dan in de winterstop," aldus trainer Ron Jans. Het initiatief komt van Jans. "Hij zei niet naar FC Groningen te zijn gekomen om wekelijks in het tweede elftal te spelen. Maar wij zijn niet tevreden over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt."

Cahais kwam in januari over van Boca Juniors, maar heeft geen basisplaats kunnen veroveren bij Groningen.

Balkenende bepleit actie tegen risico's banken

Premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Wouter Bos bepleiten vandaag in de krant Financial Times Deutschland een reeks maatregelen om een nieuwe financiële crisis te voorkomen. Ze willen onder meer dat de financiële sector salarissen voortaan laat goedkeuren door de toezichthoudende instanties, zoals de DNB.

De bedrijven moeten ook een risicomanager met vetorecht in het bestuur opnemen om onder meer buitensporige risico's te voorkomen. Als de maatregelen niet helpen, overwegen Balkenende en Bos een clausule in te voeren om bonussen te kunnen laten terugbetalen.

De bewindslieden schrijven in het ingezonden artikel ook dat de EU-landen versneld moeten werken aan de integratie van het toezicht en crisismanagement in de financiële sector. Ook willen ze het Internationaal Monetair Fonds (IMF) versterken.

Xbox 360 krijgt voorlopig geen prijsverlaging meer

De Xbox 360 is momenteel de goedkoopste console in het rijtje Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii. De prijsverlaging doet de console goed, want de verkopen zijn hoog, ook in Japan. Voorlopig komt er echter niet nog een prijsverlaging.

Microsofts Stephen McGill vertelde in een interview dat de Europese prijs van de Xbox 360 de komende jaren hetzelfde blijft. Volgens hem heeft de Xbox 360 nu een prachtige prijs, iets wat in combinatie met een prachtig aanbod aan games voor hoge verkopen kan zorgen. Sony heeft al aangegeven de prijs niet te verlagen voor de kerst, dus Stephen heeft er vertrouwen in dat zij als winnaar uit de bus gaan komen.

Buter hekelt ontslagen viertal

Technisch directeur Piet Buter van FC Utrecht is het niet eens met de vier ontslagen trainers, die een arbitragezaak aan willen spannen tegen de club vanwege hun ontslag.

Van Loen, Nascimento, Arts en Druppers werden onlangs zonder pardon en totaal onverwacht aan de kant gezet door FC Utrecht, terwijl hoofdtrainer Willem van Hanegem wel mocht blijven.

Technisch directeur Piet Buter vindt dat Utrecht het ontslag netjes heeft afgehandeld, maar hier denken de vier duidelijk anders over en een rechtzaak wordt overwogen.

Bovendien ergert hij zich aan de kritiek op Van Hanegem. "Het is onterecht dat Willem nu overal de zwartepiet krijgt en buitengewoon onverstandig dat de assistenten een arbitragezaak aanspannen," aldus Buter in De Telegraaf.

"FC Utrecht is altijd keurig netjes gebleven en wil het ontslag ook financieel goed afhandelen. Zij zeggen wat wij fout deden en wij zullen een boekje over hen moeten open doen. Dat levert alleen maar verliezers op."

Hill juicht om nieuwe Britse wereldkampioen

Damon Hill, de president van de British Racing Drivers' Club (BRDC), keek gisteren de Braziliaanse Grand Prix op een groot scherm op het circuit van Silverstone samen met zo'n tweehonderd fans. Hill zag dat Lewis Hamilton hem opvolgde als eerste Britse wereldkampioen Formule 1 sinds 1996.

"We hadden in Silverstone een fantastische sfeer. Ik denk dat we hier in juni een ongelooflijke Britse Grand Prix zullen meemaken, met een regerend Britse kampioen bij een Brits team. We zullen Lewis dan ook als een wereldkampioen verwelkomen. Hij is een geweldige ambassadeur voor de Britse motorsport en misschien een van de beste coureurs die dit land ooit heeft gekend. Nu hij een titel heeft, zal het erg moeilijk worden hem nog te stoppen," aldus Hill.

"Met nog twee ronden te gaan voelden we wel wat wanhoop. We konden niet geloven dat het zo laat in de race nog misging, maar in de laatste bocht kwam alles toch nog goed. Alle gevoelens gingen op en neer. Ik wil Lewis, zijn familie en McLaren dan ook feliciteren. Het is goed om weer een Britse kampioen te hebben. De verwachtingen zullen volgend jaar nog hoger zijn, maar hij zal dan ook erg veel steun van de fans krijgen. In 2009 zal de Britse Grand Prix voor het laatst in Silverstone plaatsvinden, maar het zal een fantastisch evenement worden."

Hulpdiensten vaak vast in file

Om hulpdiensten door de files te loodsen, start Rijkswaterstaat een campagne waarin opgeroepen wordt plaats te maken voor de hulpdiensten. De boodschap zal via televisiespotjes, advertenties en in folders verspreid worden. Daarnaast moeten borden langs wegen zonder vluchtstrook automobilisten erop attenderen dat ze ruimte moeten maken voor hulpverleners bij file.

Wegen zonder vluchtstrook zijn onder meer wegen waar de spitsstrook in werking is, of tweebaanswegen, zoals veel provinciale wegen. Automobilisten zouden ver naar links en ver naar rechts kunnen gaan rijden op de eigen rijbaan, zodat tussen twee rijstroken een tijdelijke vluchtstrook ontstaat. Op de tweebaanswegen zou het verkeer dan aan beide kanten zo veel mogelijk rechts moeten gaan rijden.

Medewerkers van Rijkswaterstaat klaagden enige tijd terug nog dat zij vast komen te zitten in de files, omdat automobilisten niet aan de kant gaan voor ze. Dit terwijl de medewerkers van Rijkswaterstaat dan juist op weg zijn om de file te helpen oplossen. Dezelfde klacht klinkt ook bij personeel van de ambulances en politie. 

Geef hulpdiensten de ruimte 

De campagne 'Geef hulpdiensten de ruimte' moet de automobilisten ook vooral praktische handreikingen geven om, ondanks eventuele opstoppingen, toch ruimte te maken voor de hulpdiensten. "Het is de laatste maanden onderwerp van gesprek bij onze medewerkers. Het is zelfs al voor gekomen dat er geen sprake meer was van onnodige vertraging, maar dat een medewerker gewoon niet meer uit de file kon ontsnappen", aldus hoofd crisismanagement Eeltje Hoekstra van de Verkeerscentrale Nederland.

Zwaailichten 

Voor de campagne ter sprake kwam is ook al geopperd om Rijkswaterstaat een andere kleur zwaailicht dan het oranje zwaailicht dat zij nu hebben te geven. Groen leek toen een goed alternatief. "Maar dat stuit toch op te veel juridische en praktische bezwaren", aldus Hoekstra. 

Een deel van de automobilisten laat weten geen ruimte te maken voor voertuigen met een oranje zwaailicht, omdat zij misbruik maken van hun medewerking. Lezers van De Telegraaf klaagden op de website van die krant al eerder na een noodkreet van Rijkswaterstaat dat "bij file ineens iedereen met een zwaailamp een spoedklus schijnt te krijgen."

Destijds riep Rijkswaterstaat op om de voertuigen van Rijkswaterstaat toch altijd te helpen doorgang te bieden door de file. Iedere minuut dat medewerkers van Rijkswaterstaat namelijk in de file staat, kunnen zij niet helpen bij het oplossen van de opstopping. Hierdoor komt er voor iedereen veel extra wachttijd bij.

Krajicek stijgt ruim honderd plaatsen

Dankzij haar plek in de finale van het toernooi in Bratislava heeft Michaëlla Krajicek een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De Nederlandse steeg van de 316e naar plek 215.

Arantxa Rus bleef de hoogst genoteerde Nederlandse. Zij staat 188e, twee plaatsen lager dan vorige week.

Bij de mannen denderde Jo-Wilfried Tsonga de top tien in na zijn winst in Parijs. De Fransman steeg van veertien naar zeven. Jesse Huta Galung klom vijftien plaatsen door het bereiken van de laatste vier in Aken. Hij staat nu 170e. De van een knieblessure herstellende Robin Haase bleef 106e en is daarmee nog steeds de hoogst geplaatste Nederlander.

DVD: Kidnapped

In eerste instantie was Kidnapped bedoeld als een doorlopende erie, waarbij er elk seizoen een nieuwe ontvoering centraal stond. NBC wilde daarbij een vaste cast aanhouden, elk seizoen aangevuld met een aantal acteurs als 'betrokkenen' bij de desbetreffende ontvoering. Jammer genoeg trok de serie voor NBC te weinig kijkers en werd besloten om Kidnapped na vijf afleveringen te cancellen. De Amerikaanse zender plaatste daarna de overige episodes op hun eigen site. Het bleek dat de serie daar nog op een groot publiek kon rekenen, waardoor uiteindelijk het eerste seizoen nog volledig op televisie werd uitgezonden. In Nederland is Kidnapped wel direct in het geheel uitgezonden, op RTL4. Daar trok de misdaadserie een redelijk aantal kijkers, die na CSI direct doorkonden met hun volgende portie misdaad. Nu is het eerste (en gelijk laatste) seizoen op dvd verschenen.

CDA stelt strafmaat ter discussie

Het CDA stelt vandaag tijdens de behandeling van de justitiebegroting de strafmaat in ons land ter discussie. Minister Hirsch Ballin moet de hoogte van de straffen vergelijken met het buitenland. Blijkt het dat criminelen in Nederland eerder vrijuit gaan dan in andere landen, dan moet de strafmaat omhoog.

"Dat onderzoek is niet vrijblijvend. Als blijkt dat we een soft strafrechtbeleid hebben en internationaal laag straffen, moeten de straffen omhoog", aldus CDA'er Van Haersma Buma. Tijdens een werkbezoek aan New York bleek dat het buitenland onze straffen erg laag vindt. "Agenten van de FBI vonden het raar dat mensen met zulke lage straffen hier wegkomen. Bij bepaalde delicten, zoals drugs en kinderporno, denk ik ook dat we erg laag zitten."

Naast de strafmaat moet er ook worden gekeken naar de tijd dat veroordeelden daadwerkelijk vastzitten. Volgens Van Haersma Buma komen criminelen in Engeland en de VS vaak veel eerder vrij, wegens gebrek aan celruimte. "Bovendien zijn bij ons ook al een aantal straffen omhoog gegaan, is het detentiesysteem versoberd en is invrijheidsstelling voorwaardelijk geworden. We moeten kijken of dat genoeg is."

DVD: 30 Days of Night

Als je een griezelfilm wilt maken, dan kun je maar beter veel scenes in het halfschemer laten afspelen. Vaak is het zo dat je toch sneller schrikt als je niet alles even goed kunt zien. En waar anders kun je dat dan beter doen dan in het winterse hoge noorden? Dat was ook het idee achter de film 30 Days of Night? De film was een redelijk succes in de Nederlandse bioscopen en is sinds kort verkrijgbaar in een speciale editie op dvd.

EA faalt met serienummers Red Alert 3

Uit een FAQ op de website van Command & Conquer Customer Support is gebleken dat een aantal serienummers van Red Alert 3 niet juist afgedrukt is op de handleiding die bij het spel zit. Het serienummer bevat normaalgesproken twintig cijfers en letters, maar op een volgens EA klein aantal boekjes staan er maar negentien. Er zijn echter al 142 mensen die op het moment van schrijven van dit nieuwsbericht het betreffende antwoord van EA op het probleem behulpzaam vonden, wat een indicatie zou kunnen zijn dat er toch niet heel weinig misdrukken in omloop zijn. Het exacte aantal is helaas niet bekendgemaakt.

EA heeft verschillende oplossingen bedacht. Je kan een foto of scan van het nummer mailen naar EA, je kunt de achterkant van het boekje faxen en je kan bellen met EA. De makkelijkste oplossing geeft EA ook: gewoon gokken. Probeer gewoon A-Z en 0-9 in te vullen, je hoeft hoogstens 36 keer te proberen.

Koopman vindt zege Feyenoord geflatteerd

Martin Koopman, interim-trainer van Roda JC, vindt de overwinning van Feyenoord op zijn ploeg geflatteerd. In het verre zuiden wisten de Rotterdammers de nul te houden en er zelf vier te maken.

Koopman sprak met Radio 1 over de wedstrijd: "Ik vond de zege van Feyenoord geflatteerd. De eerste helft hadden we Feyenoord in de tang. Zij wisten zich geen raad met ons middenveld. Alleen werden we niet echt gevaarlijk. In de tweede helft werden we geslacht door omschakelmomenten. Ik had van tevoren gezegd dat je Feyenoord geen ruimte moet geven, omdat ze veel individuele kwaliteit hebben. Dat deden we dus wel."

Over zijn eigen toekomst wilde de oefenmeester niet praten. "Er is de laatste dagen niet gesproken over een contract. En zoals ik al vaker gezegd heb: het is aan het bestuur om te bepalen of zij met mij verder willen als trainer."

Dennis trots op Hamilton

Sebastian Vettel maakte het nog even spannend door Lewis Hamilton te passeren. Maar door de verkeerde gok van Timo Glock kon de Brit alsnog de titel grijpen.

Teambaas Ron Dennis zag het meteen dat ze bij Toyota op het verkeerde rubber reden. "Dat was een behoorlijk zware race. We hebben geen domme dingen gedaan, maar de regen aan het einde van de race maakte het nog buitengewoon intens. Nadat Sebastian Lewis in had gehaald, gaven we niet op. We wisten dat Timo niet van banden was veranderd en Lewis pakte die kans op briljante wijze."

"Dit was een van de meest fantastische finishes in de geschiedenis van de sport. Ik ben erg trots op Lewis en het team. Iedereen heeft het fantastisch gedaan," aldus Dennis.

Winkeliers belasten reclametaks door

Steeds meer gemeenten voeren een reclamebelasting in. Ongeveer zeventig gemeenten kennen deze belasting al en meer dan honderd gemeenten werken eraan om deze belasting in 2009 in te voeren. Een slechte zaak volgens de secretaris van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Pieter Walraven. "De klant wordt de dupe. Die krijgt de rekening doorbelast", aldus zijn verwachtingen.

Onlangs is er een modelverordening verspreid onder de gemeenten door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). In dit model staat hoe gemeenten de reclamebelasting het beste in kunnen voeren. Niet alleen winkeliers zouden dan moeten betalen voor gevelreclame, maar ook huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten met een praktijkbord aan de gevel moeten eraan geloven.

Winkeliers hebben aangekondigd zich te gaan verzetten tegen de hoge reclamebelastingen, die in sommige steden tot vijfduizend euro per winkel op kunnen lopen. Deze reclametaks brengt volgens de RND een forse kostenstijging voor de ondernemers met zich mee waardoor ondernemers gedwongen worden de kosten door te berekenen aan de klanten. De RND, de brancheorganisatie van winkeliers, wil dan ook dat gemeenten hun plannen voor de belasting intrekken.

De VNG noemt de uitlatingen van de RND 'grote onzin'. "Gemeenten mogen zelf beslissen of ze de heffing invoeren. Overigens willen wij benadrukken dat reclamebelasting vaak op verzoek van winkeliers zelf wordt ingevoerd, zodat er een spaarpotje komt om activiteiten te kunnen organiseren", aldus Arjen Konijnenberg, woordvoerder van de VNG.

Drankje bestellen bij digitale ober

Een primeur in de Nederlandse horeca is te vinden in restaurant 't Hart van Breda. Wie een bestelling wil plaatsen hoeft niet meer te wachten tot de ober eindelijk komt. Een druk op het computerscherm is voldoende om vanaf de eigen tafel een bestelling door te geven. Ook kan je op het scherm spelletjes spelen en chatten met andere gasten van het restaurant.

"Het is helemaal van deze tijd. We hebben een jonge doelgroep in huis en die leeft en werkt al digitaal. Dit past helemaal bij ze", aldus eigenaresse Nanda Koomans. Ze benadrukt de populariteit van het systeem met een voorbeeld: "Gisteren hadden we een groep meiden en jongens binnen die met elkaar aan het chatten waren. Ze zijn na de digitale gesprekken met z’n allen naar buiten gegaan om samen verder te gaan stappen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk!."

Ook aan de gasten die niet graag met computers omgaan is gedacht. Van de 26 tafels in het café-restaurant zijn er 8 digitaalvrij.

Het systeem is in Israël ontwikkeld, waar de introductie in de meeste gevallen tot een flinke omzetstijging leidde. Hoewel de investering prijzig is, is deze het zeker waard volgens Koomans. "Wij rekenen ons liever niet rijk, maar ik verwacht wel dat we 10% meer omzet gaan draaien. De ervaring leert dat de drempel om te bestellen veel lager is."

BMW geen moment in de race

Voor het eerst sinds twee jaar stond BMW na een race met lege handen. Ook toen werd er in Brazilië niet gescoord door Nick Heidfeld en Robert Kubica.

Heidfeld werd tiende nadat die tijdens de laatste druppels aan een stuntje dacht. "Ik had bij de start te veel wielspin, dus ik bleef letterlijk even staan. Hierna haalde ik wel wat mensen in, maar de balans van de auto was niet in orde, vooral toen ik achter Jarno Trulli vastzat. Later was ik nog in gevecht met Mark Webber, maar dit was wat te zwaar voor de banden. Met nog acht ronden te gaan vielen er wat druppels en ik ging meteen naar binnen, aangezien ik niets te verliezen had. Helaas won ik geen positie meer en bleef ik tiende. Het was dan geen goede race, maar we hadden wel een goed seizoen en ik wil de wereldkampioenen feliciteren," aldus de Duitser.

Kubica kon helaas nooit in duel gaan met Kimi Räikkönen om zo de derde plek in de titelstrijd op te eissen. De Pool wilde gokken door met droogweerbanden te starten, maar na de opwarmronde kwam hij alsnog naar binnen om regenbanden te halen. "Het is natuurlijk niet fijn om in de laatste race van het seizoen de derde plek in het coureurskampioenschap te verliezen. We hebben dit weekend te veel fouten gemaakt en daardoor hebben we dit resultaat behaald. We hadden verkeerde informatie over de baancondities en hierdoor startte ik op droogweerbanden. Tijdens de race zelf zat ik vast achter Adrian Sutil, maar in de laatste paar ronden wist ik nog wat plekken te winnen. Helaas was het toen al te laat. Mijn felicitaties gaan verder uit naar Ferrari en Lewis Hamilton."

Het Duitse team is derde geworden in de eindranking voor constructeurs. Heidfeld is zesde in het WK geworden en zijn stalgenoot zoals eerder genoemd vierde.

Stevens en Mendez hadden ruzie

Gisterochtend kon iedereen meekijken naar de woordenwisseling tussen Huub Stevens en Edison Mendez. Stevens baalde flink van deze openlijke confrontatie die werd geregistreerd door de camera's van de NOS.

Woordvoerder Pedro Salazar reageert: "Er is niets aan de hand, we vinden eigenlijk dat we hier niet eens op hoeven te reageren." Eerder waren er ook al problemen rondom Carlos Salcido. De Mexicaanse verdediger is al twee jaar een vaste kracht bij PSV maar zat tegen Willem II op de bank.

Stevens deed dit naar eigen zeggen om tactische redenen. Hij gaf aan dat hij de communicatie beter vindt met de Nederlandstaligen Simons en Addo. Salcido weet dat hij niet in topvorm verkeert: "Maar de trainer heeft me nooit verteld waarom hij me uit de ploeg houdt. Ik vind dat een beetje raar. Ik zal zelf niet naar uitleg vragen, ik blijf gewoon mijn best doen."

Salcido is nu 2,5 jaar in Nederland maar heeft nog steeds moeite met de Nederlandse taal. "In het dagelijkse leven is de taal inderdaad een probleem. Maar in het voetbal is er geen probleem. Ik ben de afgelopen twee seizoenen bij PSV basisspeler geweest en kampioen geworden. Nooit was de taal een issue, maar nu is het dat opeens wel. Ik begrijp niet waarom."

'Week vol rampen begint vandaag'

Wees gerust, echte rampen staan ons deze week niet te wachten als het goed is; het blijft slechts bij oefenen. Deze week wordt is ons land een rampenoefening gehouden. Oefening 'Waterproef' moet laten zien of Nederland voldoende is voorbereid op een enorme watersnoodramp.

Ongeveer 10.000 hulpverleners werken deze week mee aan de oefeningen. Gemeenten, provincies, waterschappen en militairen; iedereen werkt mee aan de oefening, omdat iedereen er mee te maken kan krijgen. Vandaag nadert een zware storm de Noordzeekust, waarbij hoge waterstanden en golven worden verwacht. De oefening vindt vandaag onder andere plaats in Zeeuws-Vlaanderen, regio Haaglanden en Friesland. Het volledige programma, ook voor de komende dagen, is op de site van Waterproef te vinden. 

De watersnoodramp die orkaan Katrina in 2005 in New Orleans bezorgde, is de directe aanleiding voor de oefening.

De schaatsdag van Peterselieman en Sally

FOK!sport geeft users de kans hun sfeerverslag te doen van een wedstrijd waar ze geweest zijn. Je ziet wel alle feitjes op tv, maar hoe beleef je het als supporter in en rond het stadion? Dat kun je nalezen op FOK!sport. Dit keer het NK Afstanden in Thialf op zaterdag 1 november, waar Peterselieman en Sally geweest zijn.


De actie van AEGON, hoofdsponsor van het Nederlandse schaatsen, om gratis kaarten aan te vragen voor één van de drie dagen dat het NK Afstanden gereden wordt in Thialf, Heerenveen was erg succesvol, maar veel mensen werden teleurgesteld. Ik, Sally, had de actie wel gezien maar geen kaarten aangevraagd. Dus ik was blij verrast toen een goede vriend wel tot de weinige gelukkigen behoorde die mochten gaan. Hij was echter op vakantie toen hij me belde en omdat hij en zijn vriendin toch niet in de gelegenheid waren om te gaan, vroeg hij of ik het leuk zou vinden om wel te gaan.

Ik was natuurlijk helemaal blij dat ik mocht gaan - al jaaaren schaatsliefhebber: vroeger zittend met ruitjespapier voor de tv om de tussentijden te noteren, zo erg was het... De kaartjes waren voor de zaterdag, de dag dat de 1.000 meters voor de dames en de heren en de 3.000 meter voor de dames werden verreden. Dus best een leuke middag dacht ik zo. Ik had nog iemand anders van de sportcrew meegevraagd omdat hij redelijk in de buurt woont, en Peterselieman kon vrij van zijn werk krijgen om ook naar treinstation Heerenveen IJsstadion te komen.

Daar aangekomen regende het nog steeds, maar niet zoveel meer. Eenmaal bij de sponsortent kregen we de toegangskaarten en konden we een programma en startlijst en een pin, smurfenmuts en andere reclame-uitingen mee nemen. In het stadion zelf aangekomen, viel het me op dat de temperatuur best aangenaam was. Ik had het veel kouder verwacht. De Zamboni's waren al bezig het ijs goed schoon en glad te vegen, en de blokjes werden ook klaargelegd in de bochten.


De Zamboni's maken het ijs klaar voor gebruik terwijl de tribunes nog aardig leeg zijn


De blokjes worden na de dweil weer neergelegd

Mijn camera was nogal lastig in te stellen, helemaal omdat je niet mocht flitsen want dat hindert de schaatsers. Niet dat je veel aan een flits zou hebben waarschijnlijk, want je staat toch nog een vijf tot tien meter van het ijs af op de tribunes. Na tig tientallen proefshots had ik een redelijke instelling gevonden. Maar het was zeker niet van harte.


Thialf leek wel Smurfendorp met al die mutsen

In de hal was het niet zo druk op de statribunes, dat ondanks de actie van de verzekeraar. De zittribunes waren wat beter gevuld, maar ik vond het niet zo erg dat er niet zo veel mensen voor mij stonden, dat was handig met fotograferen. En de starts waren bijna voor onze neus, de plek op de Zuidtribune was net voor of in de eerste bocht. Het was wel leuk om te horen dat wanneer de schaatsers langs de zittribune bij de finish kwamen, ze ontvangen werden met een boel gejuich en gejoel.

De rest van de hal, in de bochten, was wat stilletjes en klonk niet zoveel geluid van de tribunes. Er was wel één gekke vent die bij de allereerste rit van Roxanne van Hemert tegen Frederieke Buwalda zó ongelooflijk hard schreeuwde - het was zowat krijsen - tegen een van de dames dat ik niet eens weet wie hij nu aan het aanmoedigen was... Gelukkig was hij na die ene rit weer weg.

En gejuicht kon er worden, zelfs voor de eerste 'mindere goden' die aan de start stonden bij de 1.000 meter voor dames. Veel persoonlijke records sneuvelden. Uiteindelijk was het Paulien van Deutekom die al in de achtste rit de snelste tijd op de klokken zette met 1.16,66, gevolgd door Anette Gerritsen en Natasja Bruintjes.


TVM-coach Gerard Kemkers staat aan de zijlijn en geeft aanwijzingen, zoals alle coaches

Voordat de eerste prijsuitreiking van de dag plaats zou vinden, kwam eerst nog een Nederlandse schaatsgrootheid voor de camera die vertelde hoe het hem nu verging: Gerard van Velde. Hij zei dat hij nu nog maar weinig zelf trainde, maar hij coachte wel een aantal pupillen. En hij vond het leuk om weer eens bij wedstrijden aanwezig te zijn; hij miste het een klein beetje. En natuurlijk mocht pook bij ons de Hollandse kost niet ontbreken in de pauze: ik aan de erwtensoep en Peterselieman aan het broodje 'beroemde' worst.


Gerard van Velde

De prijsuitreiking voor de 1.000 meter dames was ook geweest en onderwijl dweilden de Zamboni's en het orkest. 'De Glasblazers' kwamen de boel wat opvrolijken met hun deuntjes. Toen ging de kilometer voor de heren van start, en opnieuw mochten de wat onbekendere namen proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. In de achtste rit bleek wat de harde consequentie is van de nieuwe regel dat je absoluut niet over de lijn van je baan mag schaatsen: Beorn Nijenhuis werd gediskwalificeerd, hij kwam in de eerste bocht met zijn schaats over de lijn. En hij zou niet de laatste zijn vandaag die niet 'in de boekjes' komt.

Gelukkig werd niemand afgefloten omdat hij of zij een tweede valse start had veroorzaakt. Al was Beorn vast niet van plan om in diezelfde rit dat hij een valse start maakte, voor een ander vergrijp uit de wedstijd gehaald te worden. Ook Ireen Wüst moest nog een keer naar de start op de 1.000 meter.


Ireen Wüst keert om na haar valse start


Beorn Nijenhuis komt omhoog na zijn valse start


Wie wel op de erelijst staat, is Stefan Groothuis. Zijn tijd van 1.08,82 was slechts een paar tienden boven het baanrecord van Shani Davis. Groothuis versloeg daarmee zijn ritgenoot Erben Wennemars (zie foto hiernaast) en wist ook een blije Mark Tuitert voor te blijven. Wennemars was overduidelijk niet blij met zijn resultaat op de 1.000 meter. Toch was zijn tijd van 1.09,34 wel goed genoeg voor de tweede plaats van de dag en mag ook Wennemars naar Berlijn voor de wereldbeker.


De heren 1.000 meter, net na een start

Opnieuw werd de baan schoongeveegd, om zich op te maken voor de langste afstand voor vandaag: de 3.000 meter voor de dames. Dat was nog erg spannend, er waren twee marathonschaatsters die tegen elkaar moesten schaatsen: Gretha Smit en Elma de Vries. Een zoals altijd verbeten schaatstende Gretha wist te winnen.


Gretha Smit bijt zich vast

De achtste rit was die van Paulien van Deutekom tegen Lisette van der Geest en dat ging lang naast elkaar door de bochten. Het werd een dik dik dik persoonlijk record voor Van der Geest: ze reed maar liefst een kleine negen seconden eraf! Maar een rit later was het toch Renate Groenewold (zie foto hiernaast) die het sterkst was vandaag. Ze prolongeerde zo haar titel, met een tijd van 4.06,99 bleef ze Paulien en Lisette ruim voor. En het tweede slachtoffer van de nieuwe regel vandaag was Ireen Wüst. Ook zij werd gediskwalificeerd, en haar reactie was teleurgesteld. Toch vielen de meeste tijden vandaag - bij alle afstanden - wat tegen.

Maar wel een leuke dag gehad, heel erg bedankt voor de kaartjes vriend en vriendin!


Er viel genoeg na te praten tussen coach Gerard Kemkers en Ireen na die 3.000 meter...


Marrit Leenstra bleef toch goed bij Ireen Wüst in de buurt, al hield de vorig jaar zo verrassende junior het niet vol


Paulien was blij met de tweede plaats op de 3 kilometer, ze had al de 1.000 meter gewonnen; en op de slotdag ook de 1.500 meter

Nadat ik nog wat plaatjes van de schaatshal geschoten had - waar ik nooit was geweest overigens: schande! - en die al leeg begon te lopen, wandelden we terug door de regen naar de trein. Eenmaal in de trein, die al een paar minuten later was dan op de dienstregeling stond, werd omgeroepen door de machinist dat het "spekglad is op de rails vanwege de blaadjes en nattigheid" en dat de trein "daarom heel moeilijk kan remmen, waardoor we zeer waarschijnlijk vertr.. eh, later dan gepland aankomen". Ach ja, NS en de herfst... (Het OV is overigens wel een aanrader als je naar Thialf gaat, met al die drukte van auto's.) Ik ben in ieder geval weer thuisgekomen, ondanks de werkzaamheden waardoor ik een deel met de bus moest. Het duurde alleen wat langer!


Thialf in al haar glorie!

Wet geldt ook voor tante Obama

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama is voor de uitzetting van een buitenlands familielid indien die de wet overtreedt. Hij stelde dit in een vraaggesprek met de omroep CBS.

Obama had een Keniaanse vader. Diens zus Zeituni Oyanango (56), blijkt illegaal in Boston te wonen. De presidentskandidaat heeft haar naar verluidt in 2004 voor het laatst gesproken. Hij stelt bezorgd over zijn tante te zijn, maar hij wil ook dat de wet wordt nageleefd.

Zijn campagneteam heeft ruim 200 euro teruggestort die de tante voor Obama's campagne had gedoneerd. De wet verbiedt kandidaten geld aan te nemen van buitenlanders die geen verblijfsstatus in het land hebben.

Verliezer toch in musical Joseph

Dat de Nederlandse showbizz een incrowd wereldje is, wordt toch maar weer erg duidelijk bij de musicals van Stage Holding, het theaterbedrijf van Joop van de Ende. John Vooijs heeft dan wel het programma 'Op zoek naar Joseph' verloren, maar staat toch als alternate in de musical. Wanneer winnaar Freek Bartels niet kan staat nummer twee dus op de planken.

Bartels zelf, is overigens nog enkele malen te zien in de musical 'Les Misérables' terwijl nummer drie Roy in 'Tarzan' understudy is. Ron Link (hoofdrolspeler van Tarzan) heeft overigens nog een understudy: John Vooijs! Die laatste is erg blij dat hij in beide musicals mag optreden als hoofdrolspeler: "Wat mij betreft is dit dé droomcombinatie in musicalland, echt fantastisch." Aldus John.

Freek Bartels en John Vooijs waren overigens al bekenden in de musicalwereld voordat ze in het programma 'Op zoek naar Joseph' zaten. In hoeverre echt onbekende talenten dus een kans hadden om te winnen is nog maar de vraag.

Naakte Halloweenvierders beboet

Afgelopen vrijdag was het in het plaatsje Boulder in de Verenigde Staten tijd voor de jaarlijkse 'Naked Pumpkin Run'. Je raadt het al: Iets met naakte mensen en pompoenen. De tien jaar oude traditie houdt in dat men naakt met alleen een uitgeholde pompoen op het hoofd, door de straten van de stad rent.

Dit jaar was er een enorme mensenmassa op de been om de naaktlopers te aanschouwen. De politie greep echter in en gaf de pompoenhoofden een bon voor ongewenste naaktheid, ze was bang dat het evenement uit de hand zou lopen.

De politie kreeg veel kritiek op het ingrijpen. Zo riep een man met een rode cape en een zwaard naar de agenten dat ze de streakers met rust moesten laten en echte criminelen moesten gaan vangen. Of de 'Run' volgend jaar weer doorgang zal vinden is nog niet bekend.

Pikmin eerste 'Play on Wii'-game

Enige tijd geleden kondigde Nintendo de 'Play on Wii'-serie aan. De serie bestaat uit rereleases van Nintendo GameCube-titels voor op de Wii. Pikmin en Mario Power Tennis zijn de eerste titels die bevestigd zijn voor Noord Amerika voor 2009.

Pikmin, de eerste 'Play on Wii'-game verschijnt op vijf december in Japan en zal over de toonbank gaan voor 3800 Yen, omgerekend zo'n 28 euro. Wanneer en voor hoeveel euro de games in Europa beschikbaar komen is nog niet bekend.



Pikmin 2

Pornosterren veroveren plaatsje bij 'normale' films

Steeds meer pornosterren stappen over van de erotiekbusiness naar de 'normale' films. Zo is Katie Morgan te zien in 'Zack and Miri Make a Porno' en Sasha Grey gaat spelen in 'The Girlfriend Experience'.

Vroeger werden pornosterren nog als minderwaardig gezien. Nu vinden regisseurs het een genot om met ze te werken. Oscarwinnaar en regisseur Steven Solderbergh over Sasha: "Ze is erg goed, zonder angst en erg slim, volgens mij zou ze alles aankunnen wat ik haar zou opdragen".

Porno verovert echter niet alleen de filmindustrie, ook muziekvideo's worden steeds bloter en videogames met seksuele inhoud worden steeds vaker voor de rechter gesleept in een poging de jeugd vroom te houden. Maar wat wil je ook als sterren als Jenna Jameson op de TV verschijnen in reclames voor boeken of ski's.

Installatie op 360 scheelt 9 tot 15 seconden

Op MTV's Multiplayerblog is een vergelijking verschenen van de laadtijden tussen games die op de harde schijf van de 360 geinstalleerd werden en games die vanaf DVD gespeeld worden. Het installeren duurt gemiddeld elf minuten en zorgt ervoor dat het opstarten van een spel negen tot vijftien seconden sneller gaat. Ter vergelijking zijn er een drietal video's online gezet van GTA IV, Fable II en Gears of War waarin het laden vanaf HDD en DVD naast elkaar gezet wordt. Je kunt de filmpjes hier bekijken.

Op 19 november verschijnt het nieuwe dashboard van Microsoft en kan iedereen zijn games installeren. Naast de kortere laadtijden zorgt het installeren van je games ook voor een stillere Xbox 360. Of je deze voordelen op vindt wegen tegen de elf minuten installatietijd is iets dat elke gamer voor zich moet beslissen. 29 andere features van de nieuwe Xbox Experience kun je hier lezen.

Denen willen euro

52% van de Denen wil de euro invoeren, dat blijkt uit een onderzoek van een Deens dagblad. Voorheen wilden de meeste Denen hun eigen Kroon behouden.

Door slechte de wisselkoers van de Deense munt als gevolg van de kredietcrisis is er nu wel een meerderheid van de bevolking voor invoering van de Europese munt. Of en wanneer invoering van de euro in Denemarken een feit wordt, is nog niet bekend.

Kleuters in de stress door sinterklaas

Volgens de hoofdredactrice van Ouders Online raken kinderen getresst en in de war door de vroeg verkrijgbare pepernoten. Snoepgoed speciaal voor de goedheiligman ligt tegenwoordig al in september in de winkels.

Kinderen zouden last hebben met het duiden van tijd: "Ze hebben geen idee hoe lang het duurt voordat de sint eindelijk aankomt." Er wordt dan ook geadviseerd om een speciale aftelkalender aan te schaffen en een schoenzet-avond in te voeren.

Left 4 Dead zet de sfeer met openingsfilmpje

18 november verschijnt Left 4 Dead voor de Xbox 360 en PC. Mocht dat echter te ver weg zijn voor je dan kun je nu alvast het openingsfilmpje van vier minuten bekijken. Vanaf 11 november kun je vervolgens zelf aan de slag met de demo van het spel.

Left 4 Dead is een co-op survival-shooter van de makers van Counter-Strike, waarin je het met vier mensen opneemt tegen hordes zombies die gecontroleerd worden door een AI-regisseur zodat de actie nooit hetzelfde is. De game komt uit de koker van Turtle Rock Studios, dezelfde mannen die voor het legendarische Counter-Strike hebben gezorgd. In Leipzig hebben we de game alvast even kunnen spelen en onze preview op basis hiervan kun je hier lezen.

Moeilijkste achievement Gears of War 2 al gehaald

Onder de gamers die Gears of War 2 al hebben bemachtigd voor de officiële releasedate bevinden zich enkele achievementhoeren die de 'Seriously 2.0'-achievement al hebben behaald.

De 'Seriously...'-achievement was één van de zwaarste achievements om te halen in Gears of War. Je keeg deze achievement pas na het maken van 10.000 kills in de multiplayer. Gears of War 2 kreeg een update van deze achievement in de vorm van 'Seriously 2.0' waarin je 100.000 kills moest maken. Deze kills mogen echter ook in andere gamemodes gemaakt worden waardoor het halen van de achievement een stuk makkelijker wordt.

Stefan Hobman, die de achievement al gehaald heeft vertelde dat de achievement geen gamerpic oplevert, in tegenstelling tot de originele achievement, dat je honderd kills per minuut kunt maken en dat je de achievement binnen 24 uur speeltijd kunt krijgen.


Europese Rickroll voor MTV

Iedere internetter heeft het afgelopen jaar gewild of ongewild Rick Astleys 'Never Gonna Give You Up' gehoord. De internetgrap van het jaar was natuurlijk Ricroll: Een onvermoedende bezoeker van een website op een linkje laten klikken waarna deze de nummer-1-hit van Rick Astley te zien krijgt.

De hernieuwde aandacht voor deze oude ster bereikt nu echter een geheel nieuw hoogtepunt: Rick Astley is door MTV genomineerd voor de award 'Best Act Ever' op de Europe Music Awards. De Rickroll-fans zouden natuurlijk deze kans niet laten glippen en wilden er zeker van zijn dat 'Never Gonna Give You Up' zou gaan winnen: Ze fabriceerden een programmatje dat er voor zorgde dat er naar schatting zo'n 1 miljard stemmen voor Rick Astley werden geregistreerd bij de stemcomputers van MTV.

Vorig jaar werden er overigens in totaal zo'n 60 miljoen stemmen uitgebracht voor de genomineerden op de Europe Music Awards. Of Rick zal optreden tijdens de awardsshow op 6 november in Liverpool is niet zeker: Er zijn geruchten maar Rick's management ontkent een optreden, zelfs de uitnodiging om als genomineerde het gala bij te wonen is nog in overweging. Of dat allemaal spel is om iedereen tijdens de show zelf te Rickrollen? Wie weet..

Stemmen op 1 van de andere nummers om het tij te keren kan overigens niet meer: de stemming is zojuist gesloten.

 

AAAAARRRGGGGHHHHH! (maar wel in een nieuwe mix).

Uitslagen Spanje speelronde 9

FC Barcelona is de grote winnaar van de negende speelronde van de Spaanse Primera División. Valencia ging in eigen huis onderuit, waardoor de Catalanen aan de leiding gaan.

In Málaga waren zowel de thuisclub als het bezoekende FC Barcelona de ploegen in vorm. De reeks van vier opeenvolgende overwinningen van Málaga zou echter tot een eind komen tegen de uitstekend presterende mannen van Pep Guardiola. In de vijfde minuut was het Xavi Hernández die middels een vrije trap de score opende namens de bezoekers. De toeschouwers in La Rosaleda zagen Málaga al snel weer langszij komen via Duda. Dat Barça toch sterker was werd in het restant van het duel duidelijk. Lionel Messi bepaalde de ruststand op 1-2, terwijl wederom Xavi en Weligton (eigen doelpunt) na rust voor een veilige marge van drie zorgden.

Villarreal kende een soortgelijk duel in San Mamés. Athletic Club de Bilbao wist de openingstreffer van Giuseppe Rossi al snel weer ongedaan te maken door een gelijkmaker van Joseba Etxeberria. El Submarino Amarilla was echter beter, al benutte het het overwicht pas in de tweede helft. Robert Pirès schoof tien minuten na rust goed binnen, alvorens Santi Cazorla even later het duel besliste. De Amerikaanse spits Jozy Altidore mocht één minuut voor tijd invallen, en bekroonde zijn invalbeurt met de vierde treffer.

Valencia ontving plaaggeest Real Racing Club in Mestalla. De ploeg uit Santander is al jaren de club waar Valencia niet van kan winnen. Zo ook zaterdagavond, toen Mémé Tchité de held van de bezoekers werd. De Belgische spits scoorde in de eerste helft de 0-1, maar zag David Villa vanaf de strafschopstip al snel weer voor de gelijke stand zorgen. Na rust was Tchité wederom trefzeker, en scoorde tweemaal. Tussen zijn treffers wist Joaquín tegen te scoren, maar aangezien dat de laatste goal van de thuisclub zou zijn en David Albela in de slotfase zijn eigen doelman verschalkte zou Valencia tegen de eerste nederlaag van de competitie aanlopen.

Real Madrid kon op gelijke hoogte komen met Barcelona als het zou winnen bij UD Almería. De vooruitzichten waren goed, want de thuisclub is niet in vorm en creëerde in de eerste helft ook nauwelijks kansen. Dat gold echter ook voor de Madrilenen, al wist Raúl met een knappe kopbal wel voor de 0-1 te zorgen. In de tweede helft had de spits de beslisser op zijn schoen, maar faalde door af te spelen naar een speler in buitenspelpositie. Almería kreeg naar het eind toe meer en meer kansen, en wist uiteindelijk ook een punt te pakken. Pablo Piatti werkte tien minuten voor tijd de gelijkmaker langs Iker Casillas.

Sevilla verloor dure punten bij Real Valladolid. Na een 0-2 voorsprong kreeg Luís Fabiano rood, en in de tweede helft was het Canobbio die met twee treffers de nederlaag van Sevilla inleidde. Sergio Agüero was de gevierde man bij Club Atlético de Madrid. Met twee treffers zorgde hij ervoor dat zijn club won van RCD Mallorca. Osasuna heeft het bijzonder lastig onderin. Tegen Espanyol kwamen er wel kansen, maar werd er uiteindelijk toch verloren door een benutte strafschop van Raúl Tamudo.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
1/11Athletic Club de BilbaoVillarreal CF1-4
1/11Club Atlético de MadridRCD Mallorca2-0
1/11Málaga CFFC Barcelona1-4
1/11Valencia CFReal Racing Club2-4
2/11RCD EspanyolCA Osasuna1-0
2/11RC Recreativo de HuelvaGetafe CF1-1
2/11Real Sporting de GijónCD Numancia3-1
2/11Real Valladolid CFSevilla FC3-2
2/11UD AlmeríaReal Madrid CF1-1
2/11Real Betis BalompiéDeportivo de La Coruña0-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona97112228-8
2Villarreal CF96302117-8
3Real Madrid CF96212024-13
4Valencia CF96212020-9
5Sevilla FC95221715-8
6Club Atlético de Madrid94141319-16
7Getafe CF93421310-9
8Málaga CF94141310-13
9Deportivo de La Coruña9333128-9
10RCD Espanyol9333127-10
11UD Almería93331210-14
12Real Sporting de Gijón94051216-22
13RCD Mallorca9324118-12
14Real Valladolid CF9315109-11
15Real Racing Club de Santander923499-12
16Real Betis Balompié922589-11
17CD Numancia921678-17
18RC Recreativo de Huelva914475-14
19Athletic Club de Bilbao912657-17
20CA Osasuna904543-9

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1David VillaValencia CF10
2Samuel Eto'oFC Barcelona9
3Lionel MessiFC Barcelona6
=Mate BilićReal Sporting de Gijón6
5Álvaro NegredoUD Almería5
=Gonzalo HiguaínReal Madrid CF5
=Raúl GonzálezReal Madrid CF5

Programma:

DatumThuisUit
9/11FC BarcelonaReal Valladolid CF
9/11Deportivo de La CoruñaRCD Espanyol
9/11Real Racing ClubReal Sporting de Gijón
9/11Real Madrid CFMálaga CF
9/11Sevilla FCRC Recreativo de Huelva
9/11Getafe CFValencia CF
9/11RCD MallorcaAthletic Club de Bilbao
9/11CA OsasunaClub Atlético de Madrid
9/11Villarreal CFUD Almería
9/11CD NumanciaReal Betis Balompié

5e klas: roken en blowen

In de vijfde klas waren wij eindelijk allemaal zestien. Velen uit ons vriendengroepje hadden inmiddels een meisje aan de haak geslagen, en de rest hield zo veel mogelijk gemengde feestjes om er ook maar één te krijgen. Die deden zich meestal voor bij één van de klasgenoten op vrijdag- of zaterdagavond. Ze eindigden vrijwel altijd in de kroeg, waar we ons dan zo snel mogelijk dronken dronken.

Coulthard baalt van uitval in laatste race

David Coulthard had de afscheidsrace in de Formule 1 zich toch wat anders voorgesteld dan in Brazilië uitvallen in de tweede bocht. De Schot werd aangetikt door de Williams-coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima en kon teleurgesteld uitstappen.

"Ik wilde na afloop nog wat donuts draaien voor het publiek. Je krijgt er weliswaar een boete voor, maar in de gelegenheid ben ik toch niet gekomen," aldus de Red Bull-coureur. "Ik ben er ziek van: zo wil ik mijn Formule 1-carrière niet afsluiten. Ik benaderde de eerste bocht voorzichtig, en ik zorgde dat de coureurs in mijn buurt voldoende ruimte hadden. Helaas tikte Nico Rosberg mij in de tweede bocht in de rondte. Nu was dat nog niet zo'n ramp. Het was echter einde verhaal nadat Nakajima mij van voren nog eens raakte."

Ondanks de teleurstelling in Brazilië was de Schot toch tevreden over het verloop van zijn Formule 1-carrière. "Ik mag niet klagen. Ik heb een goede carrière achter de rug en ik wil iedereen bedanken die er voor mij geweest is. Ik wil iedereen van Red Bull Racing bedanken voor mijn laatste vier jaren in de F1. Ik heb hier een ontzettend leuke tijd gehad. Ik kijk uit naar mijn rol als adviseur binnen het team."

"De steun die ik dit weekend van iedereen in de paddock kreeg was overweldigend," zei Coulthard. "Het betekent veel voor mij dat veel mensen naar mij toe kwamen om te zeggen dat ik een mooie carrière heb gehad en dat ze mij het beste wensten voor in de toekomst. Als ik het kan verkroppen dat ik nooit de wereldtitel heb gepakt, dan kan ik terugkijken op een mooie carrière."

Teleurgestelde Massa toch tevreden

Voor Ferrari-coureur Felipe Massa waren de druiven na de race in Brazilië zuur. In eigen land wist hij de Grand Prix te winnen, maar door de vijfde plaats die Lewis Hamilton in de laatste bocht pakte, ging niet Massa maar de Brit er met de titel van door. Toch was Massa trots op wat hij had bereikt.

Doordat de regen in de laatste ronden van de wedstrijd viel en Lewis Hamilton door de strategie van Timo Glock en de passeeractie van Sebastian Vettel teruggevallen was naar de zesde plaats in de race, waande Massa zich kampioen. Echter had Toyota-rijder Glock in de laatste ronde problemen met het vinden van grip met zijn droogweerbanden, waardoor Hamilton op 300 meter van de finish alsnog het kampioenschap pakte. Hierdoor sloeg de vreugde bij Massa, die het weekend domineerde door eerst poleposition te behalen en later de race te winnen, om in teleurstelling.

Toch was de Braziliaan ondanks de teleurstelling tevreden. De race was perfect. "Het was een moeilijk begin op een natte baan, maar we hebben het goed gedaan. Ik ben enorm trots op mijn team en alle mensen naast de baan. Ik zit nu met erg gemengde gevoelens. De race is echter pas voorbij als de finishvlag is gevallen. Helaas heb ik één punt te weinig gescoord, maar we moeten trots zijn op wat we vandaag hebben gepresteerd en wat we hebben bereikt in het kampioenschap. Ik weet nu hoe het is om te winnen en hoe het is om te verliezen."

Vettel: "Wist niet waar ik reed"

Scuderia Toro Rosso-coureur Sebastian Vettel maakte in de Grand Prix van Brazilië de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa nog ongemeen spannend door Hamilton naar de zesde plaats te verwijzen, waardoor de Brit de titel niet zou behalen. Vettel zelf wist echter niet waar hij in het veld lag.

In zijn laatste race voor het Italiaanse team reed Vettel een goede race, waarbij hij na de eerste serie stops zelfs de leiding van Massa bedreigde. Echter moest de Duitser eerder naar binnen voor brandstof omdat hij op een andere strategie zat, waardoor hij uiteindelijk op de vijfde plaats achter Hamilton belandde. Door de natter wordende baan en de bandenwissels op het eind van de race, wist Vettel Hamilton in te halen. Daardoor zou deze de titel niet binnen halen, omdat ook Timo Glock nog voor het duo gekomen was. Maar beiden wisten Glock in de laatste ronde te passeren, waardoor Vettel vierde werd en Hamilton vijfde.

"Het was geweldig om eens echt met mannen als Massa, Räikkönen en Alonso te racen. Echt genieten! Tegen het einde concentreerde ik me puur op het op de baan blijven, aangezien het erg glibberig was. Hamilton ging op een gegeven moment te wijd, en toen lukte het mij om hem voorbij te gaan. Later kreeg Timo nog problemen met zijn banden en wist ik hem te passeren," aldus een tevreden Vettel.

"Ik weet nu nog steeds niet om welke positie ik nu precies gevochten heb; alleen dat ik als vierde ben geëindigd. Daar kan ik prima mee leven. Had ik daarmee nadelig zijn kansen op de titel beïnvloed, dan was dat maar zo. Het was een grote chaos met al die achterblijvers."

Hamilton emotioneel na behalen titel

McLaren-coureur Lewis Hamilton wist na een zinderend slot van de Grand Prix van Brazilië de titel in het kampioenschap voor zich op te eisen. De Brit reed tot in de laatste ronde op plaats zes, wat niet genoeg was voor de titel, maar door de problemen van Timo Glock wist de Brit alsnog vijfde te worden.

Hiermee won Hamilton ten koste van Ferrari-coureur Felipe Massa zijn eerste titel uit zijn Formule 1-loopbaan en de Brit was dan ook zeer blij. "Het was een lange reis. Ik heb dit jaar veel steun van het team gekregen. Ze hebben het fantastisch gedaan. Ik ben uitzinnig van vreugde", zei Hamilton tegen de Britse televisiezender ITV. "Voor het begon te regenen lag ik comfortabel in de race, al waren mijn banden al wel wat versleten, waardoor ik niet heel hard kon rijden. Daarna begon het echter te regen en wist Vettel me voorbij te komen. Het team zei me dat ik hem weer in moest halen, maar hij was helaas wat te snel."

"In de laatste bocht kwam ik nog voorbij Glock en ik kan hiervoor alleen God bedanken. Het was geweldig", zei de Brit. "Vlak voor ik hem passeerde zei het team me al dat hij langzaam was en dat ik hem in moest halen. Dit was echt een van de zwaarste races uit mijn leven en toen ik over de finish kwam wist ik nog niet eens of ik kampioen was of niet. Het team vertelde het me en ik kon het amper geloven."

Volgens Hamilton is zijn vader Anthony zeer belangrijk voor hem geweest bij het behalen van de titel. "Mijn vader is 'the man'. Hij weet het, en de wereld weet het. Dit is een droom die uitkomt", aldus de McLaren-coureur die vervolgens in tranen uitbarstte. In het kampioenschap had Hamilton uiteindelijk met 98 punten één punt over op Massa.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.