BMW geen moment in de race

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Voor het eerst sinds twee jaar stond BMW na een race met lege handen. Ook toen werd er in Brazilië niet gescoord door Nick Heidfeld en Robert Kubica.

Heidfeld werd tiende nadat die tijdens de laatste druppels aan een stuntje dacht. "Ik had bij de start te veel wielspin, dus ik bleef letterlijk even staan. Hierna haalde ik wel wat mensen in, maar de balans van de auto was niet in orde, vooral toen ik achter Jarno Trulli vastzat. Later was ik nog in gevecht met Mark Webber, maar dit was wat te zwaar voor de banden. Met nog acht ronden te gaan vielen er wat druppels en ik ging meteen naar binnen, aangezien ik niets te verliezen had. Helaas won ik geen positie meer en bleef ik tiende. Het was dan geen goede race, maar we hadden wel een goed seizoen en ik wil de wereldkampioenen feliciteren," aldus de Duitser.

Kubica kon helaas nooit in duel gaan met Kimi Räikkönen om zo de derde plek in de titelstrijd op te eissen. De Pool wilde gokken door met droogweerbanden te starten, maar na de opwarmronde kwam hij alsnog naar binnen om regenbanden te halen. "Het is natuurlijk niet fijn om in de laatste race van het seizoen de derde plek in het coureurskampioenschap te verliezen. We hebben dit weekend te veel fouten gemaakt en daardoor hebben we dit resultaat behaald. We hadden verkeerde informatie over de baancondities en hierdoor startte ik op droogweerbanden. Tijdens de race zelf zat ik vast achter Adrian Sutil, maar in de laatste paar ronden wist ik nog wat plekken te winnen. Helaas was het toen al te laat. Mijn felicitaties gaan verder uit naar Ferrari en Lewis Hamilton."

Het Duitse team is derde geworden in de eindranking voor constructeurs. Heidfeld is zesde in het WK geworden en zijn stalgenoot zoals eerder genoemd vierde.