Voetmassage voor stoute leerlingen

Londense scholieren die in de klas ondeugend zijn, hoeven voortaan niet meer na schooltijd het schoolplein schoon te maken met een grijper of kauwgom te verwijderen. Zij moeten voortaan hun schoenen uittrekken. Ze hoeven niet bang te zijn dat ze met de lineaal op hun voetzoelen worden geslagen; de voetjes worden namelijk gemasseerd.

Ondanks dat medische experts uiterst skeptisch zijn over het kalmerende effect van voetmassage, wil het bestuur van Lambeth (zuid-Londen) maar liefst een ton uitgeven om reflexologisten in te huren. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in alternatieve therapieën zal hun voetmasseurs in zestig lagere en veertien middelbare scholen aan het werk zetten. "Reflexologie kalmeert de gevoelens van kinderen en zuivert hen van agressie. Daarnaast helpt het ook tegen hoofdpijn en om hen beter te concentreren en te laten luisteren", valt er te lezen op de website van het bedrijf. 

Parlementslid John Penrose van de Tory's denkt dat het plan gedoemd is te mislukken. "Het idee dat een voetmassage een kwajongen tevreden zal houden, is belachelijk. Ervaren leerkrachten weten wel hoe ze stoute leerlingen moeten aanpakken en ik kan u verzekeren dat voetjewrijf daar niet toe hoort. Boefjesgedrag mag niet beloond worden."

Ook de vereniging voor belastingbetalers is woedend over de actie. "Hoe kan de opvoeding ooit lukken als stoute kinderen pleziertjes krijgen en zij die hard werken helemaal niets? Met de huidige financiële crisis in het achterhoofd noem ik dit echt geld over de balk gooien", reageert de woordvoerder.

 


Ciske zou wel blij zijn met een voetmassage