Moreira de Melo niet bij Oranje in januari

Fatima Moreira de Melo weet nog steeds niet of ze haar interlandloopbaan gaat verlengen. Maar ze hoeft dat van bondscoach Herman Kruis ook niet op heel korte termijn te beslissen. De olympisch kampioene heeft in overleg met Kruis besloten om zich in januari nog niet bij Oranje te melden. Als ze überhaupt nog terugkeert, zal dat pas in maart zijn.

Dat betekent dus dat Moreira de Melo niet meegaat als het Nederlands elftal in januari op oefenstage gaat. "Als ik nu zou moeten beslissen, zeg ik dat ik stop", zegt de kleurrijke routinier tegen hockey.nl. "Want de motivatie is er nu nog helemaal niet. Maar ik wil nog even afwachten of die motivatie om voor Oranje te spelen nog terugkomt." In september gaf Moreira de Melo nog aan dat ze overwoog te stoppen als international.

De 'hockeybabe' zegt wel dat de kans heel erg groot is dat ze na de winterstop weer aan de slag gaat bij haar club Rotterdam. Vorige week zondag speelde ze al ruim twintig minuten mee tegen HGC, maar dat betekende nog niet haar definitieve rentree.

"Voorlopig ga ik nog niet trainen. Misschien dat ik voor de winterstop nog wel af en toe als invaller meega naar wedstrijden. Het zou kunnen dat ik er zondag tegen Pinoké weer bij ben. Niet omdat ik zo'n zin heb om te hockeyen, maar om het team te helpen", aldus de 30-jarige hockeyster.