Hamilton emotioneel na behalen titel

Peterselieman
McLaren-coureur Lewis Hamilton wist na een zinderend slot van de Grand Prix van Brazilië de titel in het kampioenschap voor zich op te eisen. De Brit reed tot in de laatste ronde op plaats zes, wat niet genoeg was voor de titel, maar door de problemen van Timo Glock wist de Brit alsnog vijfde te worden.

Hiermee won Hamilton ten koste van Ferrari-coureur Felipe Massa zijn eerste titel uit zijn Formule 1-loopbaan en de Brit was dan ook zeer blij. "Het was een lange reis. Ik heb dit jaar veel steun van het team gekregen. Ze hebben het fantastisch gedaan. Ik ben uitzinnig van vreugde", zei Hamilton tegen de Britse televisiezender ITV. "Voor het begon te regenen lag ik comfortabel in de race, al waren mijn banden al wel wat versleten, waardoor ik niet heel hard kon rijden. Daarna begon het echter te regen en wist Vettel me voorbij te komen. Het team zei me dat ik hem weer in moest halen, maar hij was helaas wat te snel."

"In de laatste bocht kwam ik nog voorbij Glock en ik kan hiervoor alleen God bedanken. Het was geweldig", zei de Brit. "Vlak voor ik hem passeerde zei het team me al dat hij langzaam was en dat ik hem in moest halen. Dit was echt een van de zwaarste races uit mijn leven en toen ik over de finish kwam wist ik nog niet eens of ik kampioen was of niet. Het team vertelde het me en ik kon het amper geloven."

Volgens Hamilton is zijn vader Anthony zeer belangrijk voor hem geweest bij het behalen van de titel. "Mijn vader is 'the man'. Hij weet het, en de wereld weet het. Dit is een droom die uitkomt", aldus de McLaren-coureur die vervolgens in tranen uitbarstte. In het kampioenschap had Hamilton uiteindelijk met 98 punten één punt over op Massa.