Europese Rickroll voor MTV

Iedere internetter heeft het afgelopen jaar gewild of ongewild Rick Astleys 'Never Gonna Give You Up' gehoord. De internetgrap van het jaar was natuurlijk Ricroll: Een onvermoedende bezoeker van een website op een linkje laten klikken waarna deze de nummer-1-hit van Rick Astley te zien krijgt.

De hernieuwde aandacht voor deze oude ster bereikt nu echter een geheel nieuw hoogtepunt: Rick Astley is door MTV genomineerd voor de award 'Best Act Ever' op de Europe Music Awards. De Rickroll-fans zouden natuurlijk deze kans niet laten glippen en wilden er zeker van zijn dat 'Never Gonna Give You Up' zou gaan winnen: Ze fabriceerden een programmatje dat er voor zorgde dat er naar schatting zo'n 1 miljard stemmen voor Rick Astley werden geregistreerd bij de stemcomputers van MTV.

Vorig jaar werden er overigens in totaal zo'n 60 miljoen stemmen uitgebracht voor de genomineerden op de Europe Music Awards. Of Rick zal optreden tijdens de awardsshow op 6 november in Liverpool is niet zeker: Er zijn geruchten maar Rick's management ontkent een optreden, zelfs de uitnodiging om als genomineerde het gala bij te wonen is nog in overweging. Of dat allemaal spel is om iedereen tijdens de show zelf te Rickrollen? Wie weet..

Stemmen op 1 van de andere nummers om het tij te keren kan overigens niet meer: de stemming is zojuist gesloten.

 

AAAAARRRGGGGHHHHH! (maar wel in een nieuwe mix).