Vettel: "Wist niet waar ik reed"

Peterselieman
Scuderia Toro Rosso-coureur Sebastian Vettel maakte in de Grand Prix van Brazilië de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa nog ongemeen spannend door Hamilton naar de zesde plaats te verwijzen, waardoor de Brit de titel niet zou behalen. Vettel zelf wist echter niet waar hij in het veld lag.

In zijn laatste race voor het Italiaanse team reed Vettel een goede race, waarbij hij na de eerste serie stops zelfs de leiding van Massa bedreigde. Echter moest de Duitser eerder naar binnen voor brandstof omdat hij op een andere strategie zat, waardoor hij uiteindelijk op de vijfde plaats achter Hamilton belandde. Door de natter wordende baan en de bandenwissels op het eind van de race, wist Vettel Hamilton in te halen. Daardoor zou deze de titel niet binnen halen, omdat ook Timo Glock nog voor het duo gekomen was. Maar beiden wisten Glock in de laatste ronde te passeren, waardoor Vettel vierde werd en Hamilton vijfde.

"Het was geweldig om eens echt met mannen als Massa, Räikkönen en Alonso te racen. Echt genieten! Tegen het einde concentreerde ik me puur op het op de baan blijven, aangezien het erg glibberig was. Hamilton ging op een gegeven moment te wijd, en toen lukte het mij om hem voorbij te gaan. Later kreeg Timo nog problemen met zijn banden en wist ik hem te passeren," aldus een tevreden Vettel.

"Ik weet nu nog steeds niet om welke positie ik nu precies gevochten heb; alleen dat ik als vierde ben geëindigd. Daar kan ik prima mee leven. Had ik daarmee nadelig zijn kansen op de titel beïnvloed, dan was dat maar zo. Het was een grote chaos met al die achterblijvers."