Stevens en Mendez hadden ruzie

Gisterochtend kon iedereen meekijken naar de woordenwisseling tussen Huub Stevens en Edison Mendez. Stevens baalde flink van deze openlijke confrontatie die werd geregistreerd door de camera's van de NOS.

Woordvoerder Pedro Salazar reageert: "Er is niets aan de hand, we vinden eigenlijk dat we hier niet eens op hoeven te reageren." Eerder waren er ook al problemen rondom Carlos Salcido. De Mexicaanse verdediger is al twee jaar een vaste kracht bij PSV maar zat tegen Willem II op de bank.

Stevens deed dit naar eigen zeggen om tactische redenen. Hij gaf aan dat hij de communicatie beter vindt met de Nederlandstaligen Simons en Addo. Salcido weet dat hij niet in topvorm verkeert: "Maar de trainer heeft me nooit verteld waarom hij me uit de ploeg houdt. Ik vind dat een beetje raar. Ik zal zelf niet naar uitleg vragen, ik blijf gewoon mijn best doen."

Salcido is nu 2,5 jaar in Nederland maar heeft nog steeds moeite met de Nederlandse taal. "In het dagelijkse leven is de taal inderdaad een probleem. Maar in het voetbal is er geen probleem. Ik ben de afgelopen twee seizoenen bij PSV basisspeler geweest en kampioen geworden. Nooit was de taal een issue, maar nu is het dat opeens wel. Ik begrijp niet waarom."