[NHL] Reeks Calgary Flames ten einde

Denny (nyny83)
De Anaheim Ducks hebben een goede reeks van de Calgary Flames (zes overwinningen op rij) beëindigd. De Ducks, die zelf ook goed op dreef zijn de laatste paar wedstrijden, wonnen met 3-2.

Beide teams kwamen dit seizoen moeilijk op gang, maar waren recentelijk goed op dreef. De Ducks wonnen zes van de laatste zeven wedstrijden terwijl ze in het begin van het seizoen slechts één van de zes wedstrijden wonnen.

Ryan Getzlaf had een goal en een assist in de wedstrijd. Hij geeft aan dat er geen groot mysterie aan de gang is wat betreft hun verbeterde spel. "We hadden in het begin veel pech met gemiste schoten en schoten op de paal. We zijn hard blijven werken en zijn als groep sterk teruggekomen. We zijn nu een team met veel zelfvertrouwen, en daar spelen we ook naar."

Anaheim kwam 3-0 voor in deze wedstrijd door goals van Getzlaf, Chris Pronger en Ryan Carter. Pas halverwege de tweede periode deed Calgary iets terug en scoorde Curtis Glencross de 3-1. Met nog achttien minuten te gaan in de derde periode scoorde Todd Bertuzzi de 3-2.

Anaheim-goalie Jean-Sebastien Giguere vond dat Anaheim niet goed met de voorsprong omging. "We kwamen 3-0 voor en het leek wel of we vervolgens alleen nog maar achteruit schaatsten en keken hoe zij speelden."

"Het is vervelend om onze reeks te zien eindigen, maar we moeten vanaf het begin scherp zijn om te winnen," liet Calgary-aanvaller Jarome Iginla weten. Calgary-coach Mike Keenan liet weten dat zijn team tegen Anaheim niet met de juiste intensiteit speelde.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Anaheim DucksCalgary Flames3-2
Carolina HurricanesToronto Maple Leafs6-4
Atlanta ThrashersFlorida Panthers5-3
Philadelphia FlyersEdmonton Oilers4-5
Colorado AvalancheSan Jose Sharks3-5
Vancouver CanucksDetroit Red Wings2-3