Verdwenen moeder blijkt nu Brits schrijfster

Een Amerikaanse moeder van zes kinderen die zeven jaar geleden met de noorderzon was vertrokken en sindsdien spoorloos was, blijkt een nieuw leven te hebben opgebouwd in Groot-Brittannië. Haar 21-jarige dochter Alex Firestone uit Lake Worth (Florida) ontdekte een en ander via internet. Ze kwam op een website namelijk een foto tegen van een vrouw die verdacht veel op haar verdwenen moeder leek.

De foto behoorde toe aan de redelijk succesvolle Britse romanschrijfster Sandee McCann. Alex zag gelijk de overeenkomsten met haar verdwenen moeder Sandra Gebert. Meer onderzoek leverde op dat Gebert in Groot-Brittannië is hertrouwd en zich daar bezig houdt met het schrijven van romans. In haar biografie schrijft ze dat ze ''heel gelukkig'' is met haar nieuwe leven en haar man. Over haar vroegere gezin rept ze met geen woord.

Dochter Alex staakte indertijd haar studie om voor haar broertjes en zusjes te zorgen. De toen 42-jarige moeder Gebert was naar eigen zeggen even op reis gegaan, maar keerde nimmer terug. Haar Amerikaanse man wist ook van niets. Alex zegt dat ze haar moeder niet haat, maar wil wel weten waarom ze het gezin in de steek liet. Een Britse krant zocht al contact met Gebert, maar die weigert vooralsnog te reageren.

Link: Artikel met foto's