"Alleen de Gamescom vertegenwoordigt de gamesindustrie"

Ondanks dat er al langer bekend was dat er na dit jaar een gamesbeurs bij zou komen in Duitsland die de plek van de Games Convention moet overnemen als grootste gamesbeurs in Europa, kondigde de Leipziger Messe toch aan dat er in 2009 weer een Games Convention komt. Volgens managing director Kuhrt van de Gamescom in Keulen komt dat niet als een verrassing. Het is een grote beurs en de directie van de Leipziger Messe zal dat niet graag laten gaan. Toch is hij niet bang voor concurrentie. Hij verwacht namelijk dat de enige echte gamesbeurs in Keulen zal plaatsvinden. Daar zullen alle grote uit de industrie zijn en daar zal het gaan gebeuren.

From Leipzig we are bringing the clear message that the games industry will be exhibiting in 2009 in Cologne at gamescom. We have met with broad approval, and the industry is looking forward to gathering in Cologne. Whatever happens in Germany in 2009 outside of Cologne cannot claim to represent this sector.

De Gamescom zal aan de zakelijke- en mediakant van de gamesbeurs veel mogelijkheden bieden. Zo is de beurs erg compact, wat ervoor zorgt dat je niet van afspraak naar afspraak hoeft te rennen. Daarnaast zijn er goede parkeervoorzieningen op het dak, is er een lounge voor ontspanning en zijn er goede cateringvoorzieningen. Alsof dat niet genoeg is, is er ook een dakterras om eventueel van het mooie weer te genieten tijdens een-op-een gesprekken of tijdens de rust. Ook is er een erg goede aansluiting op de publieke beurs via een luchttunnel.

Om een goede aansluiting te voorzorgen op de commerciële dienstverlening is er gekozen voor een beurs vroeg in september. Op 9 september zal er exlusief voor pers en zakenrelaties toegang zijn, waarna van 10 t/m 13 september ook het "gewone volk" op de beurs terechtkan.

Natuurlijk zijn deze uitspraken dapper, maar het is uiteindelijk afhankelijk van de grote publishers waar de internationale gamesgemeenschap in 2009 zal samenkomen. Als die toch weer kiezen voor Leipzig, is de kans groot dat de Gamescom niet is wat de organisatie ervan verwacht. Mochten deze bedrijven wel kiezen voor Keulen, dan zal volgend jaar waarschijnlijk voor het laatst de Games Convention georganiseerd worden op de manier die de Leipziger Messe voor ogen heeft.



De plek waar gameminnend Europa samenkomt in 2009?