Piquet wil langer bij Renault blijven

Peterselieman
Nelson Piquet jr. wil zijn verblijf bij Renault verlengen. De Braziliaan, die dit jaar zijn debuut maakte in de Formule 1, zegt dat hij niet in onderhandeling is met andere teams over een stoeltje voor volgend jaar. Renault had eerder de optie op Piquet al met twee maanden verlengd tot eind september.

"Ik heb er zelf alle vertrouwen in dat ik ook volgend seizoen voor Renault uitkom. Aan iets anders denk ik niet, ook niet aan andere teams," aldus Piquet die in Duitsland tweede werd. "Natuurlijk helpt zo'n podiumplek mee, maar mijn toekomst hangt niet alleen daar vanaf. Het gaat ook om de samenwerking met het team en meer van dat soort zaken. Een beetje van alles wat. Zo heb ik zelf ook een paar races niet optimaal gepresteerd bijvoorbeeld."

Volgens de Braziliaan is er bij Renault geen sprake van een voorkeursbehandeling voor tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. "Beide coureurs krijgen gelijke kansen. Natuurlijk wordt er naar Fernando geluisterd als hij een nieuw onderdeel niets vindt. Dat is ook logisch omdat hij veel meer ervaring heeft. Maar we zijn vrij om voor verschillende afstellingen te kiezen."