Buemi krijgt kans bij Toro Rosso

Ermin (TheClown1)
Het lijkt erop dat testcoureur van Red Bull, Sébastien Buemi, een kans krijgt bij Toro Rosso. Gerhard Berger, mede-eigenaar van het team heeft laten weten dat de Zwitser in september naar Jerez mag komen om zich te bewijzen.

We gaan Buemi testen in Jerez”, zei Berger tegenover Autosport. “Het is een beoordeling voor volgend jaar.” Nadat Sebastian Vettel voor Red Bull tekende, lijkt Beumi de grootste kanshebber te zijn voor de vacature. Berger voegde er ook aan toe dat er geen plannen zijn om Bruno Senna een soortgelijke testkans te geven. “We zetten iedereen die vrij is op de lijst, maar er is nog geen duidelijke mening op dit moment. We nemen de tijd”, aldus de mede-eigenaar. Takuma Sato en Anthony Davidson zijn de andere kanshebbers voor de plek bij Toro Rosso.

Buemi rijdt op dit moment in de GP2 voor Trust Team Arden, waar hij vijfde in het kampioenschap staat. Hij zit ook in het opleidingsprogramma van Red Bull. Bergers voorkeur gaat uit van een ervaren coureur met een jeugdige nieuwe rijder om zo een ideale situatie te creëren.