Diesel exit bij deftige Bentley

Steeds meer vinden autobezitters het rijden van een diesel 'not done'. Het 'deftige' merk Bentley deed onderzoek onder de klanten en wil zich concentreren op milieubewust rijden. Ook Bentley gaat met z'n tijd mee. Het merk dat kan bogen op een ijzersterk imago wil zich nu gaan focussen op biobrandstoffen. In het jaar 2012 moet het gehele modellenprogramma kunnen rijden op bio-ethanol van de tweede generatie waarbij van afvalmateriaal brandstof wordt geproduceerd.

Hierbij heeft het dus geen invloed meer op de voedselketen. Momenteel ontwikkelt Bentley een nieuwe krachtbron voor de komende generatie Arnage en Continental. Of er nog een dieseluitvoering komt, acht de Engelse pers onwaarschijnlijk. Toch zou dit misschien voor de hand liggen aangezien in hetzelfde concern ook Audi zit die onlangs met de V12 TDI kwam. Deze zou goed kunnen passen bij Bentley.

Uit een aantal consumentenonderzoeken blijkt dat Bentley-bezitters niet zitten te wachten op een diesel. Hiernaast zou er alleen in Europa markt zijn hiervoor waardoor het de moeite niet waard is deze te produceren. De afzet vindt vooral steeds meer in Azië en Amerika plaats. Overigens zal bij wel een dieselmodel worden geproduceerd van de RR4. Deze zal de concurrent worden van de Bentley Continental Flying Spur.

Foto bij: Diesel exit bij deftige Bentley  (foto: DAG)