Gaatjesknipper sloopt kinderkleding

Een Apeldoornse kinderkledingzaak heeft last van een gaatjesknipper. Een nog onbekend persoon zou het op de kleertjes hebben gemunt. Al tientallen kledingstukken zijn vernield door er kleine gaatjes in te knippen.

Ondanks dat de eigenaresse van de Villa Happ-vestiging Amanda Stoel allerlei veiligheidsmaatregelen heeft genomen en al ontelbare malen aangifte heeft gedaan, is de dader nog altijd niet gepakt. Stoel weet niet wat de vandaal bezielt.  "Het moet met een scherp voorwerp gebeurd zijn. Misschien een nagelknipper of een schaar", vermoedt ze. 

Meer dan vijftig kinderkleertjes zijn al door de vandaal onder handen genomen. Meestal komt Stoel er pas achter als de klant de kleren op de toonbank legt. "Er hangt hier zo veel kleding, dat kan ik niet elke dag controleren."

De winkel is van plan een beloning uit te keren aan degene die de anonieme vandaal weet op te sporen. Een gedragsdeskundige wijst de amateurdetectives alvast in de goede richting. Zo zou de dader een vrouw kunnen zijn die geen kinderen kan krijgen of zelf nare jeugdervaringen heeft.

Het eerste vernielde kledingstuk werd zo'n anderhalf jaar geleden geleden ontdekt. Stoel weet het nog als de dag van gisteren. "Iemand vroeg of die gaten erin hoorden. Ik dacht dat het om een fabrieksfoutje ging, maar daarna bleven er kapotte broekjes en truitjes opduiken en heb ik de politie gebeld."

De politie heeft al vele aangiftes van de kledingzaak mogen verwerken en is bezig met een onderzoek naar de kleertjessloper. De dader rust nog altijd op het kerkhof, terwijl er al een klein fortuin aan kinderkleding de kliko is in gegaan.