Telefoontje roept mensen op te vechten tegen de Chimera

Resistance 2 zal aan het einde van dit jaar verschijnen op de Playstation 3. De reclamecampagne voor de game is al een tijdje druk aan de gang. Er zijn al meer dan vier verschillende websites online die de game moeten promoten met verwarrende filmpjes waarin het lijkt of Amerika echt wordt ingenomen door de Chimera. Om dit gevoel nog een beetje aan te dikken, hebben ze van Resistance 2 nu een nog veel apartere manier gevonden om gamers te bereiken.

Een aantal weken geleden kon op ProjectAbraham.com ingeschreven worden voor de beta. De site was zo weergegeven dat je echt het gevoel kreeg je in te schrijven om in het leger te gaan en Amerika te beschermen. Dit alles ging gepaard met zeer officieel uitziende mailtjes die zo uit de jaren 60 zouden kunnen komen.

Één van de dingen die je in het invulformulier moest invullen was je telefoonnummer. Veel gamers die dat hebben gedaan zijn nu opgeschrikt door een telefoontje van een vrouw die via de telefoon probeert uit te leggen dat Amerika in gevaar is, en dat ze jou nodig hebben om de Chimera te bestrijden. Gelukkig zijn er gamers die dit telefoongesprek hebben opgenomen en op internet hebben gezet.

Het is niet bekend of mensen in Europa ook al zijn gebeld door deze mysterieuze vrouw.