Italiaanse politie arresteert honderden migranten

De Italiaanse politie heeft vandaag bij acties tegen illegale immigranten 268 buitenlanders en 117 Italianen opgepakt. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

In een verklaring stelde het ministerie dat vooral Roemenen en Noord-Afrikanen zijn aangehouden. De Roemeense politie verleende assistentie bij de operatie. Van de arrestanten worden er 112 verdacht van het helpen van mensen bij het illegaal binnenkomen van Italië, terwijl 117 anderen aanklachten wegens diefstal of andere delicten tegemoet kunnen zien.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA was een van de doelwitten bij de operatie een kampement buiten de hoofdstad Rome, waar ongeveer zevenhonderd immigranten verblijven. Volgens ANSA zijn in het kamp bij Rome ongeveer vijftig mensen gearresteerd.

In de afgelopen maanden zijn in Italië immigranten steeds vaker in verband gebracht met criminele activiteiten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken staat sinds de vorming van een nieuwe regering eerder deze maand onder leiding van Roberto Maroni. Hij is lid van de anti-immigratiepartij Lega Nord.