Claire verlaat de Gouden Kooi

Claire heeft dinsdagavond de villa van de Gouden Kooi verlaten. Ze gaat naar huis met een koffer van 25.000 euro, zoals vanavond te zien was bij RTL5. Ze heeft de villa vrijwillig verlaten; ze dacht dat ze te weinig kans had om volgende week als winnares naar huis te gaan.

De bewoners hadden elkaar van tevoren punten gegeven. Afhankelijk was de bedoeling dat de persoon met de minste stemmen naar huis moest, totdat de Gouden Kooi met een 'verrassing' van 25.000 euro kwam. Iemand kon vrijwillig de villa verlaten met deze geldkoffer en Claire besloot deze kans te pakken. De uitslag van de puntenverdeling telt nu voor 50% mee voor de einduitslag. De andere 50% bepaalt het publiek door de stemmen via telefoon en sms.

Huub kreeg 10 punten van zijn medebewoners, en mag van geluk spreken dat Claire de koffer gepakt heeft. Brian kreeg 13 punten van zijn medebewoners en zijn vriendin Amanda 23 punten. 'Terror' Jaap kreeg 24 punten en heeft een kleine voorsprong om te winnen.

Momenteel zitten er nog 4 personen in de luxe villa in Eemnes: Huub, Jaap, Brian en Amanda. Eén van hen zal volgende week donderdag de winnaar of winnares worden van de Gouden Kooi en wint een riant geldbedrag, maar niet de villa. Die wordt waarschijnlijk omgebouwd voor een nieuwe serie van Big Brother.

De Gouden Kooi begon op 1 oktober 2006 bij Talpa / Tien en is sinds augustus 2007 te zien bij RTL5. De laatste tijd keken gemiddeld iets meer dan een half miljoen Nederlanders naar de controversiële reallife soap. Op 3 maart j.l. werd bekend dat de Gouden Kooi eind mei van de buis gaat. Eerst had RTL-topman Fons van Westerloo gezegd dat het programma eind 2007 stopgezet zou worden. Dat bleek niet haalbaar. De kandidaten hebben een contract ondertekend waarin staat dat de show veranderd en eerder stopgezet mag worden door kijkcijfer- of zenderperikelen. De RTL-leiding gebruikt de overstap van Talpa op RTL om het stoppen van het programma en het houden van de villa te rechtvaardigen. Volgende week donderdag is de laatste aflevering van de Gouden Kooi te zien.

Wat kunnen de bewoners winnen?

Mocht de 26-jarige Huub winnen, dan wint hij na een verblijf van 523 dagen in de villa 723.000 euro. Dit bedrag had 800.000 euro meer kunnen zijn, maar hij heeft acht boetes van een ton gekregen. Huub is onlangs met Claire in het huwelijksbootje gestapt.

Als de 27-jarige Brian wint, dan wint hij na een verblijf van 607 dagen in de villa 1.107.000 euro. Brian is de enige bewoner die sinds het begin van het programma nog in de villa zit. Hij heeft momenteel een relatie met medebewoonster Amanda.

De 25-jarige Jaap heeft slechts één boete gekregen en maakt daarom kans op het meeste prijzengeld. Als hij wint krijgt hij na een verblijf van 475 dagen in de villa 1.375.000 euro.

Mocht de 20-jarige Amanda winnen, dan wint zij na een verblijf van 475 dagen in de villa 975.000 euro.

Meepraten over de Gouden Kooi? Dat kan op het speciale Gouden Kooi-forum.