[NBA] Gasol bezorgt Lakers overwinning

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers hadden wat goed te maken na het verlies in Utah. In eigen huis werd de ploeg uit Utah met 111-104 verslagen mede dankzij een sterke Pau Gasol.

De Spaanse center die de na het All-Starweekend overkwam van de Memphis Grizzlies, speelde een uitstekende wedstrijd. Hij eindigde de wedstrijd met 21 punten, acht assists en zes rebounds. Topscorer aan de kant van de Lakers was Kobe Bryant met 26 punten, zeven assists en zes rebounds. Bryant mocht ook zeventien vrije worpen nemen waarvan hij er dertien benutte. De heren in het 'purple and gold' begonnen de wedstrijd sterk en hebben geen moment opgegeven. Dat blijkt vooral uit het feit dat de Utah Jazz geen moment de voorsprong heeft gehad. Lamar Odom, die zeer sterk is deze play-offs bewees dat nogmaals met 22 punten en elf rebounds.

Deron Williams was de topscorer van de wedstrijd met 27 punten, tien assists en vijf rebounds. De kleine point guard heeft de rol van leider overgenomen van Andrei Kirilenko en bewijst keer op keer dat hij hiervoor geschikt is. Ronnie Brewer, die de taak had om Bryant te verdedigen, liet zien dat na één jaar NBA hij wel degelijk klaar is voor een basisplaats. Hij eindigde de wedstrijd met zestien punten en vijf assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersUtah Jazz111-104
Boston CelticsCleveland Cavaliers96-89