Omzet gamesdivisie Sony groeit, toch nog een ruim verlies

Sony maakte deze week de financiële resultaten voor het jaar 2007 (1 april 2007 tot 31 maart 2008) bekend. Voor het bedrijf als geheel waren deze niet minder dan fantastisch. De totale omzet steeg tot $78,5 miljard, dit met name voor de verkoop van de Bravia TV's, VAIO PC's en Cyber-shot digitale camera's. Met dit alles steeg de winst van het bedrijf naar $3,3 miljard.

Ook de gamesdivisie kende een significante omzetstijging van 26,3% naar $11 miljard. Dit kwam met name door de flinke groei die de PlayStation 3 en PlayStation Portable hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Van de PS3 werden 9,24 miljoen exemplaren verkocht en van de PSP 4,36 miljoen. De PS2 was nog steeds de meest productieve console met 13,73 miljoen verkochte exemplaren. Door deze groei halveerde het verlies naar $1,1 miljard.

Door verbeterde technieken verwacht Sony dat de gamesdivisie vanaf volgend jaar gewoon weer in de zwarte cijfers zal staan. Hoewel wel verwacht wordt dat de PS2 verkopen nog verder af zullen nemen (al werden er dit jaar weer meer dan 150 miljoen games verkocht), verwacht het bedrijf weer 9 miljoen PS3's te verkopen en nog eens 15 miljoen PSP's. Ook voor de games is Sony optimistisch. Verwacht wordt dat ze voor de drie genoemde systemen in totaal 250 miljoen games verkocht zullen gaan worden.