[NHL] Stars grijpen laatste strohalm

Damzkieee
De Dallas Stars hebben de vierde wedstrijd van de Western Conference finale tegen de Detroit Red Wings met 3-1 gewonnen. Hierdoor komt de stand in de best-of-seven serie op 3-1 in het voordeel van de Red Wings. Een overwinning had Detroit naar de finale van de Stanley Cup gebracht.
De 18.500 toeschouwers in het American Airlines Center in Dallas waren er nog even goed voor gaan zitten. Voor de Stars was het de laatste strohalm om nog tot de finale te kunnen komen. Er moest echter wel gewonnen worden van de Red Wings, die in de vorige wedstrijden telkens vrij overtuigend de winst wisten te pakken.

Halverwege de tweede periode leek Detroit op voorsprong te komen. Pavel Datsyuk schoot de puck via Thomas Holmstrom achter Stars goalie Marty Turco, maar volgens de arbitrage stond Holmstrom daarbij hinderlijk in het blauwe doelgebied. Loui Eriksson bracht op aangeven van Stephane Robidas de Stars met nog twintig seconden op de klok in de tweede periode wél op een 1-0 voorsprong.

Nog geen minuut later, direct na de start van de derde periode, wist Henrik Zetterberg met zijn tiende play-off goal de stand op gelijke hoogte te brengen. Vijf minuten later stond het alweer 2-1. Mike Modano wist een van de vele schoten op goal tot een doelpunt te promoveren. De eindstand werd bepaald door Brenden Morrow, die vijf minuten voor de tijd de 3-1 binnenschoot.

Dallas doelman Marty Turco, de absolute man van de wedstrijd met 32 saves, zei na afloop:“Het was een vrij intense wedstrijd voor iedereen van ons, we hadden dit nodig om te winnen. We zullen zo door moeten gaan om nog een kans te maken op de finale”. Voor de volgende wedstrijd trekken de beide teams naar Detroit om daar de degens voor de vijfde maal te kruisen. De Red Wings hebben aan één overwinning in de komende drie (mogelijke) ontmoetingen genoeg om de finale van de Stanley Cup te bereiken.

Standen NHL Conference Finals

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3-1

Eastern Conference
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3-0