Grote wietbende opgerold in Rotterdam

Met de aanhouding van 28 verdachten denkt de Rotterdamse recherche een criminele organisatie te hebben opgerold. De bende zou zich op grote schaal hebben beziggehouden met het telen en verhandelen van wiet en het witwassen van geld. In totaal werden acht hennepkwekerijen en drie drogerijen ontmanteld. Elf van de verdachten zitten nog vast.

De verdachten huurden volgens het Openbaar Ministerie dure appartementen, vakantiewoningen of bungalows en richtten die gedeeltelijk in als hennepkwekerij of -drogerij. Zij zouden 'overdadig' hebben geleefd van de opbrengst. De verdachten hielden zich volgens het OM ook op grote schaal bezig met het witwassen van crimineel geld.

In een garagebedrijf aan de Rotterdamse Industrieweg werden op 22 februari de twee hoofdverdachten, broers van 29 en 30 jaar uit Rotterdam en Berkenwoude, aangehouden. In vervolg daarop werd in zes panden beslag gelegd op goederen ter waarde van 450 duizend euro. Het ging hier onder meer om een Bentley, een Mercedes en een Audi, dure sieraden, waaronder een horloge van een ton en contant geld.

De organisatie opereerde vanuit een garagebedrijf op het Rotterdamse industrieterrein Spaanse Polder. De kwekerijen en drogerijen werden aangetroffen in Rotterdam, Maasdijk, Maasland, Numansdorp, Rijswijk, Zoetermeer en Barendrecht.

Leden van de criminele organisatie zouden ook verantwoordelijk zijn voor een overval op een woning aan de Orpheusstraat in Rotterdam op 11 februari. Hierbij werd een bewoner ernstig mishandeld.