John Edwards steunt Barack Obama

De gewezen Democratische presidentskandidaat John Edwards, die in januari zijn campagne staakte, heeft gisteren officieel zijn steun uitgesproken voor Barack Obama. Hij deed dat op een campagnebijeenkomst voor Obama in Grand Rapids in Michigan.

"De Democratische kiezers in Amerika hebben hun keuze gemaakt, net als ik", zei Edwards. De steunbetuiging van Edwards is opnieuw een grote tegenvaller voor Hillary Clinton, die onder grote druk staat haar poging te staken om Democratisch presidentskandidaat te worden. Toch prees Edwards de New Yorkse senator voor haar doorzettingsvermogen.

Obama staat er het beste voor in de Democratische voorverkiezingen, maar Clinton weigert op te geven. Edward weigerde steeds een voorkeur voor een van beide Democraten uit te spreken.

Edwards was eerder senator voor North Carolina. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 was hij de 'running mate' van Democratisch presidentskandidaat John Kerry. Het koppel verloor de verkiezingen van de Republikeinen George Bush en Dick Cheney.