FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 april 2008

FOK!ster Brechtje laat in ziek paard prikken

Brechtje, de dochter van FOK!-admins Yvonne en Iteejer, heeft in haar zieke paard laten prikken. Dat was vanavond te zien in Hart van Nederland op SBS6. Het paard genaamd Wammes heeft een hoefkatrolontsteking en kreeg acupunctuur.

Vader Johan Heslinga, op FOK! beter bekend als Iteejer, vertelt: "Wammes was voorbestemd als springpaard maar door de ontsteking was hij rijp voor het slachthuis. En omdat Brechtje het een mooi en lief paard vond, hebben wij Wammes gekocht. Bij ons krijgt hij nog een mooi paardenleven." Paardenacupuncturist Ed Talens probeert Wammes te genezen. Johan staat er blanco tegenover. "Aan de ene kant is het raar, je prikt met een naald ergens in en dan moet het beter gaan, maar de gevestigde opinie spreekt elkaar ook tegen, dus je weet nooit."

Talens, die eigenlijk sporters behandelt, heeft al met drie paarden succes geboekt. Bij Wammes haalde hij met naalden de pijn weg uit de ontstoken pees. Als het lukt zal de pees langzaam moeten herstellen. Vooralsnog lijkt de behandeling te werken, zoals in de reportage is te zien. Heslinga: "Ik moet nog zien hoelang dit blijft. Maar voor nu ben ik er blij mee."

Het fragment is hier te zien.

Doe mee en win een EK-shirt van Oranje!

Over twee maanden is het dan eindelijk zover. Dan breekt de Oranjegekte weer los in Nederland! In Zwitserland en Oostenrijk gaat het Nederlands Elftal onder leiding van Marco van Basten op jacht naar de Europese titel. Lees verder hoe je kans maakt op één van de tien EK-shirts van Oranje!

 Het zal jullie niet zijn ontgaan dat het Nederlands Elftal onlangs voor het eerst in het nieuwe thuistenue heeft gespeeld. Ook het nieuwe Oranje-shirt wordt gecombineerd met een wit short en kousen in Nassaublauw. Er zijn in deze uitvoering bijzondere details verwerkt. Zo heeft het shirt een V-hals met een boord die aan de rechterzijde wit is en aan de linkerzijde de nationale driekleur toont. Aan de binnenkant van de kraag zijn de eerste regels van het volkslied verwerkt.


Namens Aktiesport mag FOK! maar liefst tien EK-shirts weggeven!

Maar er is meer, want wanneer je in de periode van 1 april tot en met 12 april 2008 een thuis- of uitshirt van het Nederlands Elftal bij Aktiesport koopt, mag je het volledige aankoopbedrag later opnieuw besteden. Gratis shoppen dus bij Aktiesport t.w.v. € 69,95. Het shirt is verkrijgbaar in herenmaten S – XXL, kindermaten 128 -164 en damesmaten S – XL. Daarbij is er een speciale (cadeau)kit voor baby's. Zo'n kans mag je niet missen! Kijk snel op www.aktiesport.nl of bezoek één van de Aktiesport filialen voor meer informatie.

Hoe maak je kans op één van de tien EK-shirts?

Zie dit FOK!-forumtopic voor de details. Alvast succes gewenst!

Uitslagen Eredivisie 5-4-2008

Vanavond werden in de Eredivisie drie wedstrijden gespeeld. Hier vind je de uitslagen en karakteristieken.

Willem II - sc Heerenveen 2-3
3' Boutahar (assist: Messoudi) 0-1
28' Pranjic 1-1 (pen)
31' Beerens (assist: Sibon) 1-2
65' Poepon (assist: Boutahar) 2-2
74' Sibon 2-3

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Gumienny (Bel)
Stadion: Willem II stadion, Tilburg
Gele kaart: Vermeer (Willem II), Svec, Dingsdag, Breuer, Grindheim (Heerenveen)


Opstellingen

Willem II: Vermeer, Hill, Bælum (Mourad/84), v.d.Struijk, Janse, Messoudi (Cristiano/82), Mathijssen, Grégoire (Poepon/57), Akgün, Demouge, Boutahar

sc Heerenveen: v.Dijk, Svec (Smárason/62), Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Beerens, Grindheim, Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani (Paulo Henrique/81)FC Twente - Excelsior 1-0
58' Hersi (assist: Wilkshire) 1-0

Toeschouwers: 13.100
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Arke Stadion, Enschede
Gele kaart: Denneboom (Twente) Demir, Bandjar (Excelsior)


Opstellingen

FC Twente: Boschker, Wellenberg (Engelaar/57), Wielaert, Braafheid, Heubach, Wilkshire, Hersi (Huysegems/87), El Ahmadi, Denneboom (Zomer/71), N'Kufo, Elia

Excelsior: v.Nieuwenhuijzen, Bandjar, v.Nieuwstadt, v.Steensel, Piqué (v.Peppen/53), Luijckx, Demir (Steur/65), Pardo (Den Ouden/75), Koolwijk, Braber, VoskampVitesse - Sparta Rotterdam 3-0
58' Junker (assist: Janssen) 1-0
78' Janssen (assist: Kolk) 2-0
80' Claudemir 3-0

Toeschouwers: 21.209
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Gelredome, Arnhem
Gele kaart: Promes, Toet, Rutjes, Jaggy (Sparta)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni (v.Diermen/68), Swerts, Claudemir, v.d.Schaaf, Kolk (v.Wolfswinkel/84), T.Janssen, Junker (Takak/72), Lorca

Sparta Rotterdam: Westerveld, Promes, Schenkel, Toet (Slot/65), Rutjes, Tiendalli, Boukhari (Roberts/84), Jaggy, Dissel (John/71), Rose, Emnes

Olympische vlam zwaar beveiligd

De Olympische vlam wordt de komende dagen zwaar beveiligd. Morgen gaat de vlam 50 kilometer door Londen heen. Om dat te begeleiden zijn er zo'n 2000 agenten en beveiligers op de been. Die willen voorkomen dat de estafette wordt verstoord door anti-China-betogers. Zes organisaties hebben laten weten dan te protesteren tegen onder meer het Chinese optreden in Tibet.

Maandag is de vlam in Parijs om een tocht van 28 kilometer te maken. Daarvoor zijn zelfs 3000 agenten en beveiligers op de been. Op de rivier de Seine patrouilleren drie politieboten en de vlam wordt vanuit de lucht in de gaten gehouden door een helikopter.

Een van de organisaties die in Frankrijk wil protesteren, Verslaggevers zonder Grenzen, spreekt van een schande en vindt dat de Franse regering de oren laat hangen naar de Chinese eis om het evenement streng te beveiligen. "Peking is erin geslaagd om Parijs enkele uren te veranderen in het Plein van de Hemelse Vrede", zegt voorzitter French Robert Menard van de organisatie.

Rechtszaak over slechte beha

Het lingeriemerk Victoria's Secret is voor de rechter gedaagd. Een Amerikaanse vrouw beweert namelijk gewond te zijn geraakt door een beha.

De vrouw zegt door de beha een diepe snijwond van 7,6 centimeter te hebben. Volgens het lingeriemerk is deze echter ontstaan door verkeerd gebruik van de beha.

De vrouw kreeg, toen ze de beha voor het eerst aan had, plotseling pijn in haar linkerborst. Ze deed daarop haar beha uit en trof een snijwond aan. Na behandeling bij de dokter moest ze een paar dagen rust houden. Hierdoor verloor ze echter haar baan omdat ze niet genoeg aanwezig was op haar werk. De vrouw eist nu een schadevergoeding voor de gelede pijn, medische kosten, gemiste inkomsten en het verlies van een mogelijke carriére.

 

Roeiboot omgeslagen door watertaxi

In Rotterdam is vanmiddag een roeiboot van de Rotterdamse roeivereniging Nautilus met vijf mensen aan boord omgeslagen door een golf, veroorzaakt door een watertaxi. De roeiboot voer ter hoogte van de terminal van de Holland Amerika Lijn. De watertaxi voer volgens de roeiers over de maximale snelheid. Dat veroorzaakte een golf die in de roeiboot terechtkwam, waardoor deze zonk in de Maas. 

De vier roeiers en een stuurman in de roeiboot waren met een toer bezig. Ze zijn door  de brandweer en politie veilig aan de kant gebracht en maken het goed. Ook de roeiboot is aan wal gebracht. De inzittenden hebben aangifte gedaan tegen de schipper van de watertaxi.

Wijzigingen in de FP-crew (maart)

Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze het overzicht van maart.

Net als februari was maart een drukke maand wat betreft crewwijzigingen. Het belangrijkste nieuws is het benoemen van Phedre77 tot ER Reviews! Al eerder heeft ze aan de functie geroken, maar nu wordt het permanent.

Deze maand zijn er ook maar liefst dertien nieuwsposters aangenomen. -Christiaan- is terug, verder kunnen we verwelkomen: ItaloDancer, Triggershot, RHCPeter, egeltje1985, Irissimo, funk_you, Shredder, Acathla, GauloisesB, vonno, Frambozenpudding en volpez. Enorm veel plezier gewenst en succes met het nieuws schrijven voor de FP! Ook verwelkomen we Karrs, die teruggekomen is als FP-moderator.

Helaas zijn er ook weer twee crewleden vertrokken. _Arual_ en Robin2130 hebben na jarenlange dienst de FP verlaten. Bedankt voor de bijdragen aan de Frontpage!

Hallo slootje

Een heuvelklim als vorm van autosport is in Nederland niet echt bekend, maar in landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Alpenlanden is het een behoorlijk populaire vorm van autosport.

En autosport in welke vorm dan ook kan niet zonder ongelukken. Deze coureur neemt een bochtje net iets verkeerd en doet daarna een prima immitatie van een neergestorte helicopter...

Win kaartjes voor het Amsterdams Fantastisch Filmfestival!

Vanaf woensdag 9 april kunnen liefhebbers van fantasy, horror, anime, thriller, cult én science-fiction films hun lol niet op, want op die dag is de opening van het jaarlijke Amsterdam Fantastic Film Festival. En het mooiste van dit alles is dat jij erbij kan zijn!

Maarliefst 23 jaar geleden werd de fundering voor het AFFF gelegd. Wat toen een weekend vol horrorfilms kijken in een klein theater was, is uitgegroeid tot een internationaal erkend filmfestival waarvan het filmaanbod én het publiek diverser en vele malen groter is geworden. Vanaf aanstaande woensdag kunnen filmfanaten 11 dagen lang terecht in het Pathé Tushinksi theater, voor hun portie fantastische films.Wat kan je verwachten? Van alles! Van diverse short movies tot volwaardige animefilms, van fantastyfilms tot de engste horror, van onafhankelijke films tot Tim Burton in levende lijve! Naast een enorme lading films, is Tim Burton namelijk eregast en zal de Lifetime Achievement Award krijgen. Dit betekent dat er tijdens het festival meerdere films van Burton op het programma staan, en hij zelf een publiek interview geeft .

Meer informatie en het gehele programma kan je vinden op www.afff.nl .


Om je te overtuigen dit festival toch écht ’s te bezoeken, heeft FOK! 5 prijzenpakketten liggen met in ieder 2 kaartjes naar een film naar keuze en een tof festivalshirt .

 

Wat je daarvoor moet doen? Klik hier voor meer info. Veel succes!

Snelheidsovertreder gebruikt vrouwen als excuus

Rechters dachten alle smoesjes wel gehoord te hebben. Een moslim in Schotland had echter een verrassende reden waarom hij, na een forse snelheidsovertreding, toch zijn rijbewijs zou mogen houden: Mohammed Anwar zei dat hij zonder zijn rijbewijs zijn huwelijkse plichten niet kon vervullen bij zijn twee vrouwen.

De Schot heeft namelijk één vrouw in Motherwell en één in Glasgow (van zijn geloof mag hij er maximaal vier hebben). Zijn restaurant is weer in een andere plaats, namelijk in Falkirk, dus hij kan zijn rijbewijs absoluut niet missen.

Mohammed werd gepakt in het centrum van Glasgow, ruim 100 kilometer per uur rijdend waar 45 kilometer per uur was toegestaan. De rechtbank accepteerde zijn excuus en gaf hem een boete van zo’n 300 euro en zes strafpunten op zijn rijbewijs.

Veilig Verkeer in Engeland reageert geshockeerd: “Dat de rechtbank iemand zijn rijbewijs laat houden terwijl hij de wet zo duidelijk heeft overtreden en het leven van mensen in gevaar heeft gebracht, met zo’n slecht excuus, is verbazingwekkend.”

'Vaststelling WOZ-waarde deugt niet'

De manier waarop de WOZ-waarde van huizen worden bepaald deugt vaak niet. Beroepsverenigingen van makelaars en taxateurs zeggen dat de waardevaststelling door de gemeenten uit de lucht is gegrepen. Het gevolg is dat huizenbezitters teveel betalen voor aanslagen die worden bepaald door de WOZ-waarde.

De Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) heeft een onderzoek ingesteld naar de manier waarop gemeenten woningen taxeren en de WOZ-waarde vaststellen. Ed van der Bijl, directeur van LMV, zegt dat veel lokale overheden maar wat doen. "Gemeenten doen 800 woningen op een middag." Frits Barelds, voorzitter van de grootste brancheorganisatie van taxateurs, deelt de mening dat de waardevaststelling niet goed gebeurt. "Gemeenten vertrouwen tegenwoordig helemaal op de computer, maar dan moeten de ingevoerde gegevens wel goed zijn. Hoe weet je nou of een huis een dakkapel heeft of een nieuwe badkamer?"

De gemeenten erkennen zelf ook dat de WOZ-waarde niet altijd helemaal juist wordt vastgesteld. Veertig procent van de ingediende bezwaren werd de laatste jaren toegekend. Uit ingezonden brieven, die werden verstuurd naar aanleiding van een oproep door AD Geld & Recht, blijkt dat de administratie van veel gemeenten niet in orde is. Mensen die succesvol bezwaar hadden ingediend, kregen een jaar later opnieuw de te hoge WOZ-waarde voorgeschoteld.

Volgende maand maakt de Waarderingskamer, het orgaan dat toeziet op een correcte naleving van de WOZ, de exacte cijfers bekend omtrent de waardestijging van de acht miljoen woningen die Nederland telt. De WOZ-waarde is van belang voor drie belastingen: de onroerendezaakbelasting, de waterschapsheffing en de hypotheekrenteaftrek.

Drie gezinsleden vermoord op Aruba

Op Aruba zijn drie leden van één gezin vermoord. Het drama speelde zich af bij de plaats Santa Cruz. Het gaat om de vader, de moeder en hun 30-jarige zoon. De vermoedelijke dader is de andere zoon van het gezin die drugsverslaafd is. Deze man is aangehouden.

Agenten troffen de vermoorde gezinsleden aan nadat ze naar het huis waren gegaan wegens een brandmelding. Bij binnenkomst troffen ze drie levenloze, verschroeide lichamen aan. De verdachte heeft waarschijnlijk geprobeerd om ze in brand te steken.

Door het misdrijf liepen de gemoederen in de buurt hoog op. De omstanders werd herhaaldelijk gevraagd afstand te bewaren om de situatie te laten zoals die was voor het sporenonderzoek.

Volgens de politie staat de gebeurtenis op zich en is het "ongekend" voor Aruba. Ook het OM is onder de indruk: "Het is een drama voor deze kleine gemeenschap."

De pijnlijke waarheid in Overclocked trailer

Vorige week hadden we voor jullie al een mooie teaser van een nieuwe adventure genaamd Overclocked: A history of Violence. Er wordt gezegd dat de game een nieuwe manier van verhaal vertellen zal introduceren in games.

De volgende trailer laat goed de sfeer zien van de game. De game zal begin mei alleen op de PC verschijnen.

In de game speel je een psychiater die in de gedachten van zijn patiënten probeert te kruipen. Hierdoor beland je in een psychologische thriller waarbij de grens tussen herinneringen, dromen, fantasieën en realiteit vervaagt. De game zal een diep verhaal kennen met de sfeer en opbouw als die van de film Memento.

Lees ook onze preview van de game


De Star Wars ervaring in Force Unleashed Trailer

Star Wars: The Force Unleashed zal een eigen hoofdstuk in het Star Wars universum zijn. Darth Vader heeft een geheime leerling, die de taak krijgt om allemaal Jedi's te vermoorden. Jij bent die leerling en je krijgt de mogelijkheid om te spelen met verschillende lightsabers en veel over de top force-powers.

De game zal op heel veel platforms verschijnen. Als je een PS3, Xbox 360, Wii, PSP, PS2 of DS hebt, is het mogelijk om deze game te spelen. Dat elke console zijn eigen ervaring heeft, wordt duidelijk in de volgende trailer.


Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de tweeëntwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - SHO 4-3
Capelle - Excelsior Maassluis 0-0
Katwijk - Noordwijk 2-0
TOGR - Quick Boys 2-3
Zwaluwen '30 / Henver - Barendrecht 1-1

Rijnsburgse Boys - FC Lisse en Ter Leede - DOTO werden afgelast

Hoofdklasse B

Geinoord - IJsselmeervogels 3-1
Kloetinge - GVVV 1-3
Kozakken Boys - Bennekom 2-2
Nivo Sparta - Sparta Nijkerk 0-0
Nunspeet - Hoek 1-0
Spakenburg - AFC Ajax 6-2

DOVO - LRC Leerdam werd afgelast

Hoofdklasse C

ACV - Be Quick '28 0-1
Flevo Boys - Excelsior '31 1-2
Go Ahead Kampen - WHC 0-2
HHC Hardenberg - SC Genemuiden 2-3
ONS Sneek - Oranje Nassau 4-2
PKC '83 - VVOG 4-1
Staphorst - DOS Kampen 0-2

Letterlijk vuurwapens in Bionic Commando-screens

Elke gamer die het NES tijdperk nog heeft meegemaakt kent Bionic Commando wel, een platformer waarbij de speler met een uitschuifbare grijper kon zwieren en zwaaien door de levels. Ook dit concept is weer van de plank gehaald, en in een hedendaags jasje gestoken. Hieronder drie screenshots die je een lichte indruk over deze game nieuwe Bionic Commando kunnen geven:Bionic Commando is een actiespel en speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

Film: Before the Devil Knows You're Dead

Sidney Lumet is al heel wat jaren actief als regisseur. Hij begon met tv-series en was daarna vooral op het witte doek gericht. Hij is onder andere verantwoordelijk voor Dog Day Afternoon en misschien wel de beste rechtbank film ooit, 12 Angry Men. Hoewel al een tijdje niet meer heel succesvol heeft Lumet nooit een pauze ingelast. Met zijn nieuwste film Before the Devil Knows You're Dead bewijst hij dat hij nog altijd een degelijke film kan maken.

Lijk op je bureaublad dankzij Mafia 2-wallpaper

Ondanks dat het eerste deel uit de Mafia-serie door veel mensen nog steeds als één van de beste games van de laatste jaren beschouwd wordt verkocht de game helaas niet erg goed. Toch verheugde Illusion Softworks ons afgelopen augustus met het nieuws dat Mafia 2 in de maak was. Waarna er weer een angstaanjagende stilte rond de game viel. Gelukkig wordt die stilte nu heel even doorbroken door Illusion Softworks met het naar buiten brengen van een screenshot en een wallpaper:

Screenshot:Wallpaper:De wallpaper kun je hier in een andere resolutie downloaden.

Nederland krijgt twee Nationale Sportweken

Eén Nationale Sportweek is volgens de organisatie niet genoeg en dus komen er vanaf 2009 twee per jaar. Een winter- en zomereditie moeten nog meer nadruk gaan leggen op sport. Dat zei directeur Kees Sijbesma vandaag na afloop van de Nationale Sportweek.

Sijbesma wil samen met gemeenten, sportbonden en andere partners nog meer mensen aan het bewegen krijgen. Dit jaar waren er tijdens de Nationale Sportweek ruim 2500 activiteiten, zevenhonderd meer dan vorig jaar. Volgens Sijbesma hebben 400.000 mensen meegedaan aan de sportiviteiten. Door een zomer- en wintersportweek te organiseren moet dat aantal in de komende jaren nog verder gaan groeien.

Nederland krijgt twee Nationale Sportweken

Eén Nationale Sportweek is volgens de organisatie niet genoeg en dus komen er vanaf 2009 twee per jaar. Een winter- en zomereditie moeten nog meer nadruk gaan leggen op sport. Dat zei directeur Kees Sijbesma vandaag na afloop van de Nationale Sportweek.

Sijbesma wil samen met gemeenten, sportbonden en andere partners nog meer mensen aan het bewegen krijgen. Dit jaar waren er tijdens de Nationale Sportweek ruim 2500 activiteiten, zevenhonderd meer dan vorig jaar. Volgens Sijbesma hebben 400.000 mensen meegedaan aan de sportiviteiten. Door een zomer- en wintersportweek te organiseren moet dat aantal in de komende jaren nog verder gaan groeien.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Krakers voeren actie in Amsterdam

Ongeveer honderd krakers hebben vanmiddag gedemonstreerd in Amsterdam. Ze wilden een voorproefje geven van de actiedagen die krakers in de hele wereld organiseren op 11 en 12 april.

De actievoerders verzamelden zich op het Spui en begonnen rond 15.30 aan een circa twee uur durende optocht door het centrum van de stad. Ze riepen leuzen als 'kraken gaat door' en gooiden met vuurwerk, onder meer naar een politiebusje en bij een winkel naar binnen.

De actiedagen volgende week moeten de aandacht vestigen op de idealen en de levensstijl van de krakers en de vermeende repressie daartegen. In Nederland vinden dan manifestaties, open dagen en demonstraties plaats in Zaandam, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Den Bosch en Amsterdam.

FOK!Blog Babe Battle #62

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Melanie en in de rechterhoek Natasja. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Opkomst en ondergang van een 'kritische' journalist

Zwaardvisch stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Gisterenavond zette ik zonder veel verwachting mijn tv aan. Ik weet niet wanneer ik voor het laatst vol verwachting mijn tv aanzette. Waarschijnlijk nooit, maar dat doet er nu niet toe. Op Nederland 3 zou De Wereld Draait Door beginnen. Ik kijk graag naar dat programma, want het is geestig om te zien hoe Matthijs van Nieuwkerk zich elke dag uitslooft op tv. Maar Matthijs had blijkbaar geen zin vanavond, want er zat een vervanger: Joost Karhof.

Politie pakt verkeerde vrouw op in Apeldoorn

De politie in Apeldoorn heeft donderdag een onschuldige vrouw opgepakt toen een arrestatieteam zich vergiste in de voordeur. Het team had eigenlijk een 22-jarige vrouw op moeten pakken die samen met haar vriend werd verdacht van diefstal.

Bij de diefstal heeft de 22-jarige vrouw een vuurwapen met munitie meegenomen. Vervolgens heeft de politie het huis van de vrouw uitvoerig geobserveerd. De agenten kwamen in actie toen de vrouw, maar haar buurvrouw naar buiten kwam. De politie heeft inmiddels excuses en een bloemetje aangeboden. Later op de dag werd de 22-jarige vrouw, samen met haar vriend, alsnog aangehouden.

Man zwaargewond na ritje in geleende auto

Gisteren is een 37-jarige man met een snelheid van 100 kilometer per uur uit de bocht gevlogen en tegen een loods gebotst in Zevenbergen. De man uit Klundert kwam vast te zitten onder het motorblok en raakte zwaargewond bij het ongeval. Hij moest door de brandweer uit het voertuig geknipt worden.

Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats op de Zeehavenweg op het industrieterrein Moerdijk. De man had de nieuwe tweedehands auto van een collega geleend om er even een stukje in te rijden. Door een nog onbekende oorzaak reed hij over de middenberm en kwam hij uiteindelijk tegen een loods tot stilstand. Personeel van de traumahelikopter moest de man stabiliseren.

Verkeer A2 tegengehouden door aardappelen

Een vrachtwagen die aardappelen vervoerde is vandaag door een klapband gekanteld op de A2 bij Veldhoven. De aardappelen die op het wegdek lagen, veroorzaakten veel overlast voor het overige verkeer. De A2 tussen Veldhoven en Veldhoven-Zuid was bijna één uur afgesloten. De chauffeur van de vrachtwagen is gewond geraakt bij het ongeval.

Bij het knooppunt Deil was een omleiding ingesteld. Verkeer richting Maastricht werd omgeleid richting Nijmegen/Venlo via de A15, A50 en A73. Vanuit Rotterdam werd het verkeer richting Breda/Antwerpen omgeleid via de A16. De A2 richting Veldhoven is inmiddels weer vrijgegeven.

Politie redt 52 meisjes van sekte

In de Amerikaanse staat Texas heeft de politie 52 meisjes gered uit de handen van een Mormoonse sekte. Momenteel loopt er een onderzoek naar kindermisbruik door de sekte, die onder leiding staat van de eerder veroordeelde Warren Jeffs. Er is nog niemand gearresteerd, wel zijn er arrestatiebevelen uitgevaardigd.

De autoriteiten hebben achttien minderjarige meisjes, in de leeftijd van zes maanden tot zeventien jaar, onder toezicht van de staat geplaatst. Dat betekent dat de staat nu voogdij uitoefent over de kinderen. De andere 34 meisjes zullen in een pleeggezin worden geplaatst.

Het gebied waar de sekte zich bevindt, is in eigendom van sekteleider Warren Jeffs. Jeffs, die zichzelf de afstammeling van Jezus noemt en voorstander is van polygamie, is vorig jaar in november veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, omdat hij betrokken is geweest bij een verkrachting. Een 14-jarig meisje werd door Jeffs gedwongen tot een huwelijk met haar 19-jarige neef.

Canadese militair gedood in Afghanistan

Een Canadese militair van de door de NAVO geleide buitenlandse troepenmacht ISAF is gisteren in het zuiden van Afghanistan omgekomen. Dat heeft de ISAF vandaag bekendgemaakt.

De Canadees reed met zijn voertuig op een bermbom in de provincie Kandahar, aldus het Canadese ministerie van Defensie. Canada heeft 2500 militairen gelegerd in Afghanistan. Ze zijn voornamelijk actief in Kandahar.

Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië eisen meer manschappen, vooral voor de strijd in het zuiden van het land. Canada heeft gedreigd al zijn eigen militairen terug te trekken, mochten versterkingen uitblijven.

FIA bevestigt nieuwe regels kwalificatie

De FIA heeft de verandering van de kwalificatieregels met ingang van de GP van Bahrein bevestigd. Al eerder werd bekend dat veranderingen wenselijk waren.

Tijdens de derde kwalificatiesessie in Maleisië ondervonden Heidfeld en Alonso nogal hinder tijdens hun laatste snelle ronde, omdat de beide McLarens op de ideale lijn heel langzaam terugreden naar de pits. McLaren-coureurs Hamilton en Kovalainen werden voor straf ieder vijf plaatsen teruggezet op de startgrid. Een zo mogelijk groter probleem dan het in de weg rijden, is het grote verschil in snelheid tussen de wagens die in hun flying lap zitten en de auto's die weer onderweg terug zijn naar de pits.

Om herhaling van dergelijke problemen te voorkomen, is nu besloten om een maximale rondetijd in te stellen. Werd aanvankelijk nog gesproken over een rondetijd die binnen 120% van een normale ronde moest zitten, nu is gekozen voor een maximale tijd tussen bepaalde punten op de baan.

In een statement van de FIA zei wedstrijdleider Charlie Whiting: "Om te voorkomen dat er vanwege de snelheidsverschillen tussen auto's incidenten plaatsvinden tussen coureurs in hun snelle ronde en coureurs die terugrijden naar de pitstraat, zal elke coureur die onnodig langzaam rijdt worden gemeld bij de wedstrijdleiding. Van elke auto wordt gemeten hoe snel hij erover doet om van safety car-lijn 2 (vijftig meter voor de eerste bocht) en safety car-lijn 1 (na bocht 15) te komen. Wanneer een coureur hier langer dan 1.39 over doet, wordt dit beschouwd als onnodig langzaam rijden."

Formula1.com meldt dat de straf die staat op het overschrijden van het tijdmaximum het vijf plaatsen terugzetten op de startgrid is. Het ligt voor de hand dat de maximale tijd voor elk circuit opnieuw vastgesteld wordt.

Bos houdt rekening met tegenvallende groei 2009

Minister Wouter Bos (Financiën) houdt er rekening mee dat de economische groei over volgend jaar lager uitvalt dan de 1,75 procent die hij eerder had geraamd.

Bos zegt niet uit te sluiten dat de kredietcrisis langer doorwerkt op de economie dan eerder gedacht. Volgens hem is daarom grote voorzichtigheid nodig voor de begroting voor volgend jaar. "Het is beter nu voorzichtig te zijn en dat het later meevalt. Anders moeten we later wellicht hard snijden", zei hij vandaag na EU-beraad in Slovenië.

Voor het lopende jaar 2008 zei Bos dat de economische groei wellicht juist hoger uitvalt dan de geraamde 2,25 procent. Dat zou komen door overloopeffecten van vorig jaar.

Sam & Max: Season One komt in de herfst naar de Wii

Het was in januari al bekend, maar Sam & Max komen nu toch echt naar de Wii. Helaas niet zoals velen gehoopt hadden in de vorm van een volledig nieuw avontuur maar met een verzamel-disc van het eerste seizoen van de games op de PC.

De totstandkoming van deze conversie is eigenlijk compleet te danken aan ons gamers, Telltale Games (de developer achter Sam & Max) schijnt zoveel smeekbedes binnen te hebben gehad via de email dat zowel zijzelf als ook mogelijke uitgevers enthousiast werden voor de titel.

Of er nog iets veranderd gaat worden aan de game is nog onbekend, al wordt er wel gehint naar een vorm van multiplayer. "The new Wii version will present Sam & Max in a format that can be enjoyed from the comfort of the living room, either alone or with a group of friends—a setting perfectly suited for this kind of experience."

Sam & Max: Season One zal komende herfst in de winkels te vinden zijn.

Gordon legt het af tegen Gerard Joling

Gordon heeft de strijd om de kijkcijfers verloren van Gerard Joling. 'Goor' trok vrijdagavond 545 duizend kijkers naar RTL 4 met zijn meezingshow Singing Bee, terwijl 'Geer' ruim 1,2 miljoen mensen aan de buis gekluisterd hield met de talentenjacht Holland's Got Talent op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Op oudejaarsavond introduceerde RTL Singing Bee al. Toen stemden ruim 1,1 miljoen kijkers stemden die avond af op de allereerste aflevering van de uit Amerika overgewaaide tv-hit, die volgens presentator Gordon 'een hoog gezelligheidsgehalte geeft in de Nederlandse woonkamer'.

Winnende code Postcodeloterij lekt uit

De winnende postcode van de Nationale Postcodeloterij is vandaag voortijdig uitgelekt. Dat heeft een woordvoerster van de loterij meegedeeld.

Het gaat om postcode 4797 SH van een deel van de Helsedijk in Willemstad waar veertien mensen wonen die bij elkaar twintig loten hebben. De winnende combinatie wordt vandaag om vijf uur tijdens een straatfeest in Willemstad officieel bekendgemaakt.

Door een foute tijdcode belandde een persbericht over de winnende combinatie te vroeg op de website van de Postcodeloterij. Enkele media, waaronder BN De Stem, achterhaalden de winnende combinatie en publiceerden deze vandaag.

Sienna Miller topless op het strand

Opnieuw zijn er pikante foto's uitgelekt van Sienna Miller. Op het internet circuleren topless foto's die op het strand zijn gemaakt. De foto's van de Amerikaanse actrice zijn hier te bekijken.

Vorig jaar publiceerden The Sun en News of the World ook al naaktfoto's van Miller. De foto's werden gemaakt tijdens de opnames van haar film 'Hippie hippie shake'. Twee maanden geleden ontving de 26-jarige Miller een vergoeding van 52 duizend euro. Of ze nu weer een vergoeding eist is niet bekend.

12-jarig meisje verkocht door ouders

Een 12-jarig meisje is door haar ouders verkocht en werkt achter de ramen in Groningen. Een Groninger en een Bulgaar zijn inmiddels gearresteerd door de politie. De Groningse verdachte is een 61-jarige man. Hij zou de vrouwen bewaakt en vervoerd hebben.

In Groningen werden er minstens zeven prostituees gedwongen tot prostitutie en hun verdiensten mochten ze niet zelf houden. De politie heeft een verklaring van zes slachtoffers. Dit aantal is uitzonderlijk hoog, vaak zwijgen slachtoffers uit angst. Volgens het Dagblad van het Noorden zit Nederland vol met Bulgaarse prostituees sinds de grenzen geopend zijn.

De zaak kwam aan het licht toen een 16-jarig Bulgaars meisje zich bij de Belastingdienst wilde inschrijven als 23-jarige zelfstandige. Dit deed ze met een vals paspoort.

Uitslag kwalificatie GP Bahrein

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 staat een Pool op pole. Robert Kubica was namelijk 29 duizendsten sneller dan Felipe Massa. Lewis Hamilton zal starten van de derde plaats, gevolgd door Kimi Räikkönen en Heikki Kovalainen.

Nelson Piquet is in de eerste sessie de eerste die een tijd neerzet. Met nog acht minuten op de klok heeft Sato iets last van onderstuur, en spint. De achterkant van zijn auto raakt nog net de vangrail, wat het einde van zijn kwalificatie betekent. Men zwaait eerst alleen de gele vlag, maar drie minuten later wordt de sessie alsnog stilgelegd. Een paar minuten laten wordt de sessie weer hervat. Snelste is uiteindelijk Massa, gevolgd door Trulli, Räikkönen, Hamilton en Button. Afvallers zijn Coulthard, Fisichella, Vettel, Sutil, Davidson en Sato.

In de tweede sessie zijn het Massa, Kovalainen, Kubica, Heidfeld en Hamilton die de top vijf innemen. Webber, Barrichello, Glock, Piquet, Bourdais en Nakajima vallen na deze sessie af, omdat ze geen tijd in de top tien reden.

PosCoureurTeam Tijd
1 R. Kubica BMW 1:33.096
2 F. Massa Ferrari 1:33.123
3 L. Hamilton McLaren 1:33.292
4 K. Räikkönen Ferrari 1:33.418
5 H. Kovalainen McLaren 1:33.488
6 N. Heidfeld BMW 1:33.737
7 J. Trulli Toyota 1:33.994
8 N. Rosberg Williams 1:34.015
9 J. Button Honda 1:35.057
10 F. Alonso Renault 1:35.115
11 M. Webber Red Bull 1:32.371
12 R. Barrichello Honda 1:32.508
13 T. Glock Toyota 1:32.528
14 N. Piquet jr. Renault 1:32.790
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:32.915
16 K. Nakajima Williams 1:32.943
17 D. Coulthard Red Bull 1:33.433
18 G. Fisichella Force India F1 1:33.501
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:33.501
20 A. Sutil Force India F1 1:33.845
21 A. Davidson Super Aguri 1:34.140
22 T. Sato Super Aguri 1:35.725

[Update] Bloed en destructie op Dawn of War 2 beelden

Was eergisteren de aankondiging van Warhammer 40.000: Dawn of War 2 al groot nieuws, nu zijn de eerste drie screenshots vrijgegeven en kunnen we een glimp opvangen van de grafische kunsten van de nieuwe engine.

Het vervolg op de populaire RTS van Relic wordt begin 2009 verwacht, om alvast een indruk te krijgen van de game kun je onze review van Dawn of War Soulstorm lezen, de laatste uitbreiding voor het origineel.

Update:

Naast de screenshots is er nu ook een teaser-trailer van de game verschenen.


MVV wil Erwin Koeman

De Maastrichtse voetbalclub MVV wil Erwin Koeman volgend seizoen als trainer. Hij moet de naar NAC Breda vertrekkende Robert Maaskant opvolgen. Koeman was vorig seizoen trainer van Feyenoord.

MVV is volgens Dagblad de Limburger al weken aan het onderhandelen met Erwin Koeman. Koeman stond ook in de belangstelling van PSV om assistent-trainer van Huub Stevens te worden. Hij greep echter naast die functie. Mocht MVV niet rondkomen met Koeman staan verder Ruud Brood, Mike Snoei, Ernie Brandts en Marc Brys op het lijstje van MVV.

FSV Kroppach wederom in beroep

De soap rondom het eerste Champions League-finale wedstrijd tussen de tafeltennisters van Fürst en FSV Kroppach duurt voort. FSV Kroppach legt zich niet neer bij de beslissing van de ETTU, de Europese tafeltennisbond, dat de wedstrijd overgespeeld dient te worden. De Duitse ploeg stapt nu naar het internationaal sporttribunaal CAS om de beslissing aan te vechten.

FSV Kroppach won de eerste wedstrijd tegen de dames van het Heerlense Fürst met 3-1. Er waren bij dat duel echter geen geldige arbiters aanwezig. De arbiters die er moesten zijn kwamen niet opdagen. FSV Kroppach loste dat op door Duitse arbiters aan te stellen. Fürst ging daartegen in beroep en kreeg uiteindelijk gelijk van de ETTU. Kroppach stapt nu echter naar het CAS om de beslissing aan te vechten. Beslissingen van het CAS zijn bindend.

Prins William en vriendin genieten van stripact

Prins William en zijn vriendin Kate Middleton tonen nauwelijks publiekelijk hun liefde voor elkaar. Afgelopen donderdag kon het stel echter niet van elkaar afblijven.

De Britse prins en zijn vriendin werden gespot op een erotisch getint liefdadigheidsfeestje. Kate en Prins William stonden publiekelijk te zoenen, maar Kate verdween al snel naar de achtergrond toen een stripper ten tonele kwam. Vanaf een afstandje zag zij toe hoe haar prins een roos van de sexy dame aannam. Al blozend plaatste hij de roos snel in een drankkoeler. Na de stripact gingen Prins William en zijn vriendin er snel vandoor.

Grote drugsvangst in Groot-Brittannië

De Britse politie heeft een grote partij heroïne onderschept in Groot-Brittannië. De heroïne weegt in totaal 350 kilo en heeft een straatwaarde van 15 tot 20 miljoen pond, dat is omgerekend 19 tot 25 miljoen euro. Volgens de politie werd er nooit eerder zo'n grote partij onderschept in Groot-Brittannië.

De heroïne werd aangetroffen in twee auto's bij een pompstation aan de snelweg bij Kent, in het zuidoosten van Engeland. Er zijn drie mannen gearresteerd: twee Britten en de Nederlander Patrick K.

Leugendetector bevestigt kus Perez en John Mayer

Entertainmentblogger Perez Hilton heeft een leugendetectortest gedaan om te bewijzen dat hij heeft getongzoend met zanger John Mayer. Het Amerikaanse tijdschrift Us Magazine daagde Perez uit om de test te doen en vroeg Nick Savastano van het programma The Moment of Truth de test uit te voeren.

De 30-jarige Hilton slaagde met vlag en wimpel voor de test, die werd uitgevoerd in de inloopkast van de populaire blogger, die eigenlijk Mario Lavandeira heet. "Dat vond ik wel een toepasselijke plaats", lacht hij.

Op de vraag of Perez met vrouwenmagneet John Mayer vorig jaar tongzoende op een feestje in een club in New York, antwoordde Perez volmondig ja. De leugendetector beaamde zijn antwoord.

Volgens het apparaat zou Perez ook niet hebben gelogen toen hij naar buiten bracht dat Mayer begon met zoenen en dat Perez zich in eerste instantie terugtrok. Hilton beweert ook dat Jessica Simpson, destijds de vriendin van Mayer, tijdens de zoensessie aan het kruis van haar vriend zat. De test wees uit dat Hilton ook daarover de waarheid sprak.

Perez zou volgens de detector op maar één vraag een leugenachtig antwoord hebben gegeven en dat was de vraag of Perez het nieuws over de biseksualiteit van de donkerharige zanger naar buiten bracht om meer publiciteit te krijgen. Het ontkennende antwoord van de blogger werd echter als glasharde leugen ontmaskerd.

Na afloop van de test had Perez nog een boodschap voor Mayer. "Ik daag je uit om ook een test te ondergaan", zei hij vanuit zijn kast, die rijkelijk is versierd met zebraprints en Hello Kitty-spulletjes. Mayer heeft nog niet persoonlijk gereageerd op de onthullingen van de blogger. Zijn woordvoerder liet eerder weten dat de uitlatingen van Perez 'belachelijk' zijn.

Doorbraak in bestralingstechniek kankerpatiënten

Drie grote Nederlandse ziekenhuizen zeggen een doorbraak te hebben bereikt in de strijd tegen kanker. Ze werken aan een nieuwe bestralingstechniek waarbij gezond lichaamsweefsel beter blijft gespaard en de bijwerkingen veel geringer zijn.

Een woordvoerder van het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam heeft een bericht hierover in Het Parool bevestigd.

Volgens Marcel Verheij, hoofd van de afdeling radiotherapie in het NKI-AVL, kunnen tot 8000 van de bijna 45.000 kankerpatiënten die in Nederland worden bestraald, profiteren van de nieuwe vinding.

Bij de nieuwe techniek worden patiënten met protonen bestraald. Voordeel is dat de straling vrijwel uitsluitend in de tumoren haar vernietigende werk doet en niet daarbuiten. Ook geeft de nieuwe bestralingsmethode minder bijwerkingen.

De verwachting is dat de eerste patiënten met de nieuwe techniek in 2010 of 2011 kunnen worden behandeld.

De nieuwe methode is volgens Verheij geschikt voor de behandeling van keel- en longkanker, en mogelijk ook van maagkanker, prostaatkanker, borstkanker en tumoren in het hoofd en in het oog. Een ander voordeel van protonenbehandeling is dat tumoren met hogere doses kunnen worden bestraald zonder dat de bijwerkingen steeds erger worden. Hierdoor neemt de overlevingskans toe.

Belgische meisjes gewond na gassnuiven

Vijf meisjes in het Belgische stadje Durbuy hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brandwonden opgelopen nadat ze gas hadden gesnoven.

De meisjes van 13 tot 17 jaar hadden in een woning gas gesnoven om high te worden. Daarbij ontstond echter een ontploffing. De meisjes liepen wonden op aan hun gezicht en borststreek.

Enkele weken geleden raakten in Andenne vier tienermeisjes gewond toen ze aanstekergas snoven op een toilet. Toen ze later een sigaret opstaken, ontplofte het gas. De burgemeester van Andenne verbood toen de verkoop van aanstekervulling.

Uitslag 3e vrije training GP Bahrein

Nico Rosberg heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Bahrein. Felipe Massa kwam tot de tweede tijd, gevolgd door Mark Webber en Jarno Trulli. David Coulthard kwam tot de vijfde tijd.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:32.52117
2 F. Massa Ferrari 1:32.72610
3 M. Webber Red Bull 1:32.74216
4 J. Trulli Toyota 1:32.90118
5 D. Coulthard Red Bull 1:32.91814
6 K. Nakajima Williams 1:33.02016
7 R. Kubica BMW 1:33.02418
8 N. Piquet jr. Renault 1:33.07416
9 K. Räikkönen Ferrari 1:33.23710
10 H. Kovalainen McLaren 1:33.36715
11 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:33.37217
12 G. Fisichella Force India F1 1:33.39220
13 F. Alonso Renault 1:33.44513
14 R. Barrichello Honda 1:33.55118
15 T. Glock Toyota 1:33.59520
16 J. Button Honda 1:33.60017
17 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:33.65114
18 L. Hamilton McLaren 1:33.65914
19 A. Sutil Force India F1 1:33.85718
20 N. Heidfeld BMW 1:34.07416
21 A. Davidson Super Aguri 1:34.59118
22 T. Sato Super Aguri 1:34.95216

Scheuren naar de top in de Dutch Charts

De Dutch Charts zijn weer bekend. Vorige week stonden Mario en Sonic weer op één, maar deze week hebben ze twee andere games voor moeten laten gaan. Op één staat de hoogste nieuwe binnenkomer van de week: Gran Turismo 5 Prologue. Op twee staat de uitbreiding van Command and Conquer 3, die het vorige week ook al moest doen met een tweede plek. Voor de rest staat de lijst vol met nieuwe games, op Mario en Sonic en Rainbow Six na.

Voor de lijstjes per console kan je hier terecht.

quote
1 GRAN TURISMO 5 PROLOGUE (PS3) SONY
2 COMMAND & CONQUER 3 KANE'S WRATH (PC) ELECTRONIC ARTS
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
5 GOD OF WAR CHAINS OF OLYMPUS (PSP) SONY
6 VIKING/BATTLE FOR ASGARD (XBOX 360) SEGA
7 DANCING STAGE HOTTEST PARTY (Wii) KONAMI
8 EFTELING TYCOON (PC) ATARI
9 TOM CLANCY RAINBOW SIX VEGAS 2 (XBOX 360) UBISOFT
10 VIKING/BATTLE FOR ASGARD (PS3) SEGA


PS3-2
PC-2
Wii-2
Xbox 360-2
DS-1
PSP-1

Mercenaries 2 krijgt releasedatum, trailers en screenshots

In 2005 kwam uit de studio's van Pandemic de vrije actiegame Mercenaries voor de PlayStation 2 en de Xbox. Deze game bleek een succes, want wat is er immers niet leuk aan het slopen van een compleet land, en er werd dan ook al snel besloten om te werken aan een vervolg voor de next-gen consoles. Dit vervolg, Mercenaries 2: World in Flames, heeft nu een datum gekregen en om dat te vieren ook een lading verse media.

We kunnen de game hier in Europa op 5 september verwachten, en dan kunnen we als huurling wraak nemen op een Venezolaanse terrorist die niet alleen de macht overneemt in het land maar die ook nog eens het lef had om een kogel in jouw kont te schieten. Dit aangrijpende verhaal wordt in onderstaande trailer in beeld en woord nog eens uitgelegd.


Daarnaast zijn er ook 29 screenshots van de game vrijgegeven, waarvan een selectie hieronder te zien is. De overige screenshots zijn hier te bewonderen.Polak kan naar Dender

Sjaak Polak van Sparta Rotterdam kan een meerjarig contract tekenen bij het Belgische FCV Dender. De 32-jarige linksback heeft een aflopend contract en Sparta heeft hem al laten weten dit niet te verlengen.

De Hagenaar is blij met de kans die het door de Nederlander Jan Boskamp getrainde Dender hem biedt. "Onder trainer Foeke Booy speel ik bij Sparta niet," zegt hij. "Dat vind ik niet terecht. Ik vind dat ik wel hoor te spelen. Blijkbaar pas ik niet in zijn plaatje," vervolgt Polak. Dender staat momenteel vijftiende in de Belgische Jupiler League.

Voetbalvrouwen krenkt kampbewoners

Bewoners van het Leidse woonwagenkamp Trekvaartplein zijn niet blij met de manier waarop de RTL 4-serie Voetbalvrouwen woonwagenbewoners in beeld brengt. Ze willen duidelijk maken dat de meeste woonwagenbewoners met zorg voor elkaar leven en netjes wonen.

Producent Johan Nijenhuis van NL Film is met de bewoners in overleg getreden om te kijken of de 'foute' beeldvorming kan worden aangepast. "We willen in Voetbalvrouwen een humoristisch beeld geven van een vreselijke schoonfamilie", vertelt hij. "Dat we hiermee woonwagenbewoners zouden treffen is nooit onze bedoeling geweest."

In het huidige seizoen van de serie komt de familie van voetbalvrouw Solange, gespeeld door Nicolette van Dam, met hun vieze caravan op de oprit van dochter Solange en schoonzoon te wonen. De familie drijft hun dochter en schoonzoon, profvoetballer Italo Ferrero, gespeeld door Bas Muijs, tot waanzin met hun asociale gedrag en criminele activiteiten.

De aflevering van komende zondag gaat door als gepland. Na overleg tussen RTL 4, de producent en de bewoners wordt volgende week besloten hoe de beeldvorming wordt aangepast.

Atteveld ontevreden over arbitrage

Raymond Atteveld, trainer van Roda JC, was gisteravond niet te spreken over de arbitrage. De wedstrijd van de Limburgers, die tegen NEC speelden, stond onder leiding van Pol van Boekel. De scheidsrechter kreeg na afloop de volle laag van Atteveld.

"Hij zag bij de openingstreffer de overtreding van Van Beukering niet, hij gaf Tioté onterecht rood en begon daarna te marchanderen door alles in ons voordeel te fluiten. Normaal gesproken eindigt zo'n wedstrijd, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, in een gelijkspel. Maar Van Boekel dacht daar anders over, helaas", was de ongezouten mening van Atteveld.

Mario Been, trainer van NEC, schoof niet alle schuld op arbiter Van Boekel. "Ook ik vind de rode kaart te zwaar bestraft. Maar ja: we winnen en doen volop mee voor de play-offs om Europees voetbal. Dat geeft een ander soort druk op de ploeg. Ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan."

Tijdens het duel werden Atteveld en verzorger Norbert Keulen echter door Van Boekel naar de tribune gestuurd.

Schoolkinderen meer gepest

Leerlingen van basis- en middelbare scholen worden steeds meer gepest. Het aantal meldingen bij hulplijn Pestweb is vorig jaar met elf procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Bijna 6500 kinderen schakelden de hulplijn vorig jaar in, tegen ruim 5800 meldingen in 2006. De cijfers zijn gepubliceerd in het maandblad van de Algemene Vereniging Schoolleiders.

De toename van het aantal meldingen ligt volgens Pestweb niet alleen aan de stijging van het aantal pesterijen. Ook zouden kinderen de hulplijn beter weten te vinden.

Kinderen worden volgens Pestweb steeds vaker digitaal gepest. De meeste meldingen zijn van kinderen uit het basisonderwijs en het vmbo.

Pestweb is een online en telefonische hulplijn voor kinderen, ouders en leerkrachten die in aanraking komen met pesten. De organisatie wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs.

Messi: "Rentree tijdens halve finale CL"

Lionel Messi is momenteel uitgeschakeld door een blessure aan zijn hamstring, maar de Argentijn hoopt zijn rentree tijdens de halve finales van de Champions League te maken. Dan moet FC Barcelona wel zorgen dat de voorsprong ten opzichte van Schalke 04 (1-0) in stand blijft.

"Het gaat goed met mijn herstel. Ik ben er vrijwel zeker van dat ik kan spelen tijdens de halve finale van de Champions League. Daarvoor moeten we ons natuurlijk eerst nog wel plaatsen. We hebben alles in eigen hand", liet Messi tijdens een persconferentie weten.

Ook Davydenko bereikt finale Miami

Nikolai Davydenko speelt tijdens de finale van het Master Series-toernooi tegen Rafael Nadal. De Rus wist vrijdag in twee sets van de Andy Roddick (7-6(5) en 6-2) te winnen. De Amerikaan zorgde eerder voor de uitschakeling van Roger Federer.

In het verleden speelde Davydenko al twee keer eerder tegen Nadal, maar de Rus was toen weinig succesvol. De winnaar van het toernooi in Miami mag een bedrag van 600.000 dollar mee naar huis nemen. Mocht de Spaanse tennisser winnen, dan zal dit de 24e zege uit zijn carrière zijn.

Herdenking Martin Luther King

In Memphis hebben honderden Amerikanen Martin Luther King herdacht. De burgerrechtenactivist werd vrijdag veertig jaar geleden in die stad vermoord.

Voor de herdenking kwamen onder andere presidentskandidaten Hillary Clinton en John McCain naar Memphis. Ook duizenden strijders voor burgerrechten, vakbondsactivisten en burgers kwamen naar deze herdenking. Barack Obama voerde tijdens de herdenking campagne in Indiana.

Martin Luther King was strijder voor gelijke rechten en economische rechtvaardigheid. Op 4 april 1968 werd hij door James Earl Ray doodgeschoten op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis. Hij hielp hier een staking van vuilnisophalers te organiseren. Het hotel is sinds 1991 omgedoopt tot het National Civil Rights Museum met aan de overkant van de straat een logement dat deel uitmaakt van het museum. Vanuit dit logement loste James Earl Ray het dodelijke schot. De schutter overleed in 1998 in de gevangenis.

King is in Atlanta begraven. Zijn kinderen legden een krans op het graf van hun ouders en zijn later naar Memphis gereisd. Bij de begraafplaats waar King ligt is ook een tentoonstelling over zijn laatste dagen en uren en zijn begrafenis te bezichtigen.

Veroordeling in Argentinië wegens diefstal baby.

In Argentinië zijn een echtpaar en een ex-militair veroordeeld wegens illegale adoptie. Het echtpaar adopteerde tijdens de militaire dicatuur (1976-1983) een baby van een politiek gevangene en vervalste haar identiteit. De pleegvader en -moeder kregen respectievelijk zeven en acht jaar voor de ontvoering van de minderjarige, de voormalige ex-militair kreeg tien jaar voor de overdracht van de baby.

Het gestolen kind, Maria Eugenia Barragan (inmiddels 30 jaar), spande een rechtzaak aan tegen haar adoptiefouders. Ze kwam er na een DNA-test achter dat zij één van de 'gestolen kinderen' was en is de eerste van deze groep kinderen die juridische stappen heeft ondernomen tegen haar adoptiefouders. 

Geschat wordt dat er ongeveer vierhonderd baby's zijn geboren tijdens de militaire dictatuur. De kinderen zagen in geheime martelcentra het levenslicht en zijn daarop geadopteerd door families en vrienden van de militairen. Van de vierhonderd kinderen zijn er ongeveer negentig geslaagd in het achterhalen van hun ware identiteit. De mensenrechtengroepering 'De Grootmoeders van Plaza de Mayo' zet zich in voor opsporing van de destijds gestolen kinderen en hereniging met hun biologische ouders.

Van veel ouders van deze kinderen is nooit meer iets ontnomen. Geschat wordt dan ongeveer 30.000 tegenstanders van het regime  spoorloos zijn verdwenen en zeker enkele duizenden zijn vermoord tijdens de militaire dictatuur.

Opnieuw tegenslag voor Van Persie

Het zit Robin van Persie totaal niet mee dit seizoen. De speler van Arsenal zal de competitiewedstrijd tegen Liverpool, die zaterdag op het programma staat, aan zich voorbij moeten laten gaan. De oorzaak is een blessure aan zijn dijbeen.

De international van het Nederlands Elftal viel woensdag, tijdens het Champions League-duel tegen Liverpool (1-1), uit met een blessure aan zijn dijbeen. Het is nog maar de vraag of de voormalig speler van Feyenoord aanstaande woensdag wel in actie kan komen. Dan wordt namelijk de return in de kwartfinale van het miljoenenbal gespeeld.

Van Persie maakte sinds maart weer deel uit van de selectie van Arsenal. Langdurig blessureleed zorgde er namelijk voor dat hij sinds oktober 2007 niet meer kon spelen.

Hofland: "Niet goed genoeg voor Oranje"

Kevin Hofland heeft er geen moeite mee dat hij niet meer wordt geselecteerd voor het Nederlands Elftal. De verdediger was in het verleden zeven keer in Oranje te zien. De laatste keer dateert echter alweer van 2004. Naar eigen zeggen is de Feyenoorder ook niet goed goed voor de nationale ploeg.

"Gepasseerd voel ik me al lang niet meer," liet Hofland in een reactie weten. "Daarvoor is het te lang geleden dat ik erbij zat. Bovendien ben ik heel realistisch: op dit moment heb ik helemaal niets in Oranje te zoeken. Absoluut niet. Voor het Nederlands elftal moet je over een langere periode goed presteren. Dat heb ik niet gedaan. Verre van."

Hiermee refereerde Hofland naar zijn eerste half jaar in het shirt van Feyenoord. De verdediger ging toen namelijk een aantal keer in de fout. "Ik heb in die periode gewoon heel slecht gespeeld, klaar," aldus de speler. In diezelfde periode werd bij zijn zoontje overigens een tumor ontdekt. Drie maanden later bleek dat deze goedaardig was. "Daarvóór ontken je voor jezelf dat het een rol speelt, je wilt dat niet. Maar achteraf gezien was er geen ontkennen aan. Ik sliep slecht, was niet vrij in mijn hoofd. Dat zag je op het veld in alles terug."

Henny Huisman presenteert Eén van de Acht

Henny Huisman gaat het legendarische spelprogramma Eén van de Acht presenteren. "Mies Bouwman heeft tv-geschiedenis geschreven met dit programma", vertelt Huisman zaterdag in De Telegraaf. "Dan is het heel bijzonder dat ik dit mag gaan doen."

De 56-jarige Huisman heeft zelf goede herinneringen aan het programma, dat in de jaren zeventig het Nederlandse publiek aan de buis gekluisterd hield. "Wij hadden geen tv, maar mijn oma wel", herinnert de presentator zich. "We gingen dan op zaterdagavond, schoongewassen in onze pyjama's, jas erover, naar haar toe."

In de jaren negentig kwam het programma, dat door de Vara en Avro was uitgezonden, terug op RTL 4. Toen werd de show gepresenteerd door Jos Brink en Lucie de Lange.

Huisman heeft grote bewondering voor Mies Bouwman. "Zij spreekt de taal van de mensen", stelt hij. "Zij sprak twee tellen met de mensen en het werd familie. Ik herken dat wel in mezelf."

Mies Bouwman is tevreden met Henny als opvolger. "Er zijn mij heel wat presentatoren voorgesteld, maar Henny steekt er met kop en schouders bovenuit", vertelt de 79-jarige Bouwman. "Hij is een van de weinige amusementspresentatoren die niet zichzelf, maar de kandidaten centraal zet."

Balkenende legt zich niet neer bij vonnis over rede

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) spant een bodemprocedure aan tegen het weekblad Opinio. De rechtbank in Amsterdam bepaalde vrijdag dat Opinio een aan Balkenende toegeschreven rede niet hoeft te rectificeren.

"De uitspraak roept vele vragen op", laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten, die de rechtszaak namens de premier had aangespannen. Welke vragen het, vooralsnog voorlopige, vonnis oproept, is niet bekendgemaakt.

Opinio schreef dat Balkenende zondag tijdens een 'geheim beraad' met CDA-prominenten in een 'geheime' rede heeft gezegd dat 'het grote probleem' de islam is. Opinio-medewerker Bart Jan Spruyt onthulde na het vonnis dat hoofdredacteur Jaffe Vink de nepspeech zelf heeft geschreven. Het zou gaan om een 'parodiërende pastiche', ofwel een satirische nabootsing, met als doel het debat over religie en islam te stimuleren.

Landsadvocaat Henk Jan Boukema betoogde namens Balkenende dat de 'valse' en 'onverantwoordelijke' toespraak schade aan de premier en de regering toebrengt. Lezers zouden niet doorhebben dat het niet om een speech van Balkenende gaat. De rechter oordeelde echter dat het artikel overduidelijk een verzinsel is dat op karikaturale wijze (het gebrek aan) polemiek omtrent het christendom en de islam aan de orde stelt en uitlokt. Vink, die was verrast door de 'juridische overkill' van de RVD reageerde 'razend blij'.

De RVD stelt dat het doel van het kort geding was om publiekelijk vast te stellen dat Balkenende de rede in werkelijkheid niet heeft gehouden. "De minister-president wilde de waarheid vastgesteld hebben en dat is nu gebeurd." De rechter bepaalde ook dat voor zover het artikel een kritische bejegening van Balkenende is, hij zich dit moeten laten welgevallen.

'Onderzoek naar gedragsproblemen jongeren'

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil meer onderzoek verrichten naar de oorzaken van gedragsproblemen bij jongeren. Hij zegt dat in een interview met het AD.

Veel kinderen vertonen volgens Rouvoet gedragsproblemen doordat er teveel van hen wordt gevraagd en doordat ouders te weinig tijd voor hun kinderen uittrekken. Ook het 'informatiebombardement', onder meer via internet speelt een rol, denkt hij. Steeds meer jongeren hebben het gevoel dat ze op zichzelf zijn teruggeworpen.

Een andere oorzaak is dat scholen steeds grootschaliger worden. ''Onze pubers zijn nog hetzelfde als vroeger'', zegt de bewindsman van de ChristenUnie. ''Maar de sociale omgeving is veranderd.''

Steeds meer ouders doen volgens Rouvoet een beroep op de overheid als hun kinderen gedragsproblemen als autisme of adhd vertonen. Vroeger werden die kinderen bestempeld als lastig, druk of moeilijk handelbaar, nu krijgen ze een medische keuring en dure medicijnen.''

''Je kunt niet automatisch zeggen dat het aantal kinderen met problemen toeneemt, alleen omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de regelingen'', denkt de vicepremier en minister. ''We zijn eerder in staat psychosociale stoornissen te herkennen, we weten meer over hoe we ze kunnen behandelen en ouders weten de weg naar hulp beter te vinden dan vroeger. Drie dingen waar we heel blij mee moeten zijn.''

TV: Nova/Den Haag vandaag

Met het amusementsgehalte van de Nederlandse politiek zit het wel goed de laatste tijd. Vandaag mogen Ferry Mingelen en Twan Huys hun tanden zetten in Rita Verdonk. De wat hoekige politica presenteert in Amsterdam haar beweging 'Trots op Nederland' en Nova doet daar graag verslag van. Alexander Pechtold van D66 is als studiogast gevraagd om het geheel te becommentariëren. Het den Haag Vandaag-gedeelte wordt gevuld met de vraag wie er nu het best kan liegen, Wilders of het kabinet.

Subheader

ChristenUnie wil donorregistratie aanscherpen

De ChristenUnie wil een aangescherpt donorregistratiesysteem. Dat moet meer keuzemogelijkheden bieden, maar tegelijk meer druk uitoefenen op mensen om ook echt een keuze te maken. Tweede Kamerlid Esmée Wiegman bevestigde vanochtend een artikel van die strekking in dagblad Trouw.

Wiegmans fractie heeft een notitie, getiteld 'Orgaandonatie. Een zaak van mensen onderling', klaar. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft immers beloofd om dit jaar voorstellen te presenteren.

In het laatste grote Kamerdebat in 2005 over donorregistratie sneuvelde op het nippertje een motie van een groot deel van de fracties. Die motie bepleitte een nieuw donorregistratiesysteem. In het huidige moeten mensen expliciet aangeven dat zij hun organen na hun dood ter beschikking stellen, of de keuze overlaten aan nabestaanden. In het destijds voorgestelde nieuwe systeem zijn mensen die zich niet laten registreren, automatisch donor. Wie het toegestuurde registratieformulier invult en opstuurt, heeft vier mogelijkheden: volledig donor, donor voor bepaalde organen, geen donor zijn, of de beslissing overlaten aan nabestaanden.

De ChristenUnie steunde die SP-motie onder voorwaarden, maar wil nu een vijfde optie, ''om mensen een indringender keuze te laten maken. Geef ze daarvoor meer tijd'', lichtte Wiegman toe. Mensen zouden daarom de vraag om zich te registreren later opnieuw gesteld krijgen. Mensen die zich (nog) niet in staat achten tot een besluit, worden zo niet ''meegesleurd'' in een besluit, staat te lezen in de notitie.

Wilders komt terug in peiling

Na alle ophef rond de anti-Koran film van Geert Wilders lijkt Nederland weer terug te keren naar de orde van de dag. In de Politieke Barometer van Synovate/Interview NSS in opdracht van het tv-programma Nova staat de PVV van Wilders weer 'gewoon' op veertien zetels.

Vorige week, direct na de vertoning van de film waar de wereld weken op had moeten wachten, stond de PVV op tien zetels. Nu het debat met het kabinet is gevoerd en uit een enquête blijkt dat de angst voor de gevolgen geluwd is, is de PVV met veertien zetels weer op hetzelfde niveau als enkele weken gelden. In de Tweede Kamer heeft de PVV overigens negen zetels.

De Barometer van deze week ging gepaard met een enquête over de angst voor de gevolgen van de film en over het Kamerdebat, waarin Wilders minister Ernst Hirsch Ballin beschuldigde van leugens. Van alle Nederlanders zegt 17 procent Wilders te geloven, maar 43 procent gelooft Hirsch Ballin. Van de aanhang van de PVV gelooft zelfs 62 procent dat Wilders de waarheid spreekt. Bij de andere partijen geloven veel meer mensen Hirsch Ballin.

Rita Verdonk, die donderdag haar programma presenteerde, komt in de peiling uit op veertien zetels, terwijl haar 'Trots op Nederland' vorige week goed was voor dertien zetels.

De ChristenUnie, die in de Tweede kamer zes zetels heeft, viel deze week in de Barometer twee zetels terug naar zeven zetels. Bij de andere regeringspartijen waren er geen verschuivingen. De coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie komt daarmee in de peiling uit op 72 zetels.

[NBA] Lakers makkelijk langs Mavericks

De derde overwinning voor de Los Angeles Lakers op de Mavericks was vooral de wedstrijd van Lamar Odom. De power forward van de Lakers scoorde 31 punten en pakte tien rebounds in de 112-108 overwinning op de Mavs.

Drie van de vijf startende spelers van de Mavs scoorden boven de twintig punten, maar het was niet voldoende voor de overwinning op de Lakers. Jason Terry had 25 punten, Dirk Nowitzki voegde 27 toe en Josh Howard had 23 punten.

In het Staples Center werd het de avond van Lamar Odom. Met zijn beste score van het seizoen bezorgde hij de jongens in purple and gold de overwinning en hiermee een plaats in de play-offs. Het is de 55ste keer in 60 seizoenen dat de Lakers in de play-offs staan. Pau Gasol keerde terug in de basis en liet dat merken met 25 punten, zeven assists en vier rebounds. Kobe Bryant scoorde ook 25 punten, pakte tien rebounds en gaf zes assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersDallas Mavericks112-108
Phoenix SunsMinnesota Timberwolves117-88
Toronto RaptorsCharlotte Bobcats100-105
Philidelphia SixersAtlanta Hawks109-104
Washington WizardsMiami Heat109-95
Detroit PistonsNew Jersey Nets106-87
Golden State WarriorsMemphis Grizzlies117-86
New Orleans HornetsNew York Knicks118-110
Indiana PacersMilwaukee Bucks105-101
Utah JazzSan Antonio Spurs90-64
Seattle SonicsHouston Rockets66-79

Gadget: Bluetooth stereo headset

Bluetooth hier, bluetooth daar, de wereld wordt steeds meer opgefleurd door felblauwe, knipperende ledjes. Ze zitten op je PC, je telefoon en op je koptelefoon. Het blauwe licht staat symbool voor het systeem Bluetooth, waarmee relatief gemakkelijk draadloos informatie verzonden kan worden tussen apparaten. Meest bekende toepassing is die in een telefoon, waarmee een verbinding kan worden gemaakt met een carkit of headset.

Site niet betrokken bij tongende Georgina

De website grenswetenschap.nl heeft zich gedistantieerd van wat 'Georgina-gate' wordt genoemd. Verschillende media speculeerden dat de tongzoen van Georgina Verbaan met haar collega Pieter van der Wielen, die vorige week op film werd vastgelegd, door deze site in scène was gezet. Dit wordt nu dus op de site ontkend.

Maandag zond RTL Boulevard beelden uit waarop Verbaan, die al vijf jaar een relatie heeft met Jort Kelder, zoenend te zien was met Van der Wielen, met wie ze het programma Noorderlicht Nieuws presenteert.

Aanvankelijk werd er in de media gedacht aan een 1 aprilgrap. Toen dit echter niet zo bleek te zijn, kwam de site zijonline.nl donderdag met het vermoeden dat grenswetenschap.nl achter de beelden zat. De makers van die website hadden namelijk bij wijze van 1 aprilgrap de site paparazzia.nl opgericht, waarmee ze praktijken van de roddeljournalistiek aan de kaak wilden stellen.

Bij grenswetenschap.nl begrijpen ze dat er een link werd gezocht tussen paparazzia.nl, waarop mensen werden opgeroepen foto's te maken van roddelfotografen, en 'Georgina-gate'. "Áls het een experiment is dan hadden we er inderdaad iets mee te maken kúnnen hebben. Onze 1 april paparazzia.nl-actie bestoof namelijk hetzelfde 'showbuzz is zinloos'-veld", staat op de website.

Het lijkt er dus op dat de beelden van Verbaan en Van der Wielen niet in scène zijn gezet. Op zijn weblog reageerde Kelder dinsdag al verslagen op het beeldmateriaal. "Au, spijt en een traan", schreef hij. Verbaan heeft zich nog niet uitgelaten over haar amoureuze escapades.

'Twee nieuwe Star Trek-films in de maak'

Als de komende Star Trek-film een succes is, komen er nog zeker twee nieuwe delen van de populaire serie. Dat heeft acteur Simon Pegg, die de rol van Scotty speelt, vrijdag gemeld op de Amerikaanse zender The Sci Fi Channel. Dit stond als clausule in het contract van de Brit.

De elfde Star Trek-film vertelt over de jonge jaren van Captain Kirk en Spock. Het verhaal toont hoe het tweetal elkaar leert kennen op de Starfleet Academy. Acteurs Zachary Quinto (Heroes) en Chris Pine (Just My Luck) spelen de rollen van de jonge Kirk en Spock. De Australische acteur Eric Bana heeft getekend voor de rol van Nero, de schurk van de film.

De Nederlandse bokskampioene Lucia Rijker heeft een bijrol als buitenaards wezen. Star Trek 11 gaat mei 2009 in première.

Clintonnetjes boeren goed

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton en haar man, ex-president Bill Clinton, boeren goed. Uit vrijdag verschenen cijfers van de belastingdienst bleek dat het koppel in de periode 2000-2007 een totaal belastbaar inkomen had van 109 miljoen dollar.

Clinton maakte de gegevens zelf bekend, kennelijk als middel in de strijd tegen haar Democratische rivaal Barack Obama. Een woordvoerder van Clinton onderstreepte de openheid van Clintons als publieke figuren en hij riep politiek opponenten op er een voorbeeld aan te nemen.

Bill Clinton verdiende sinds zijn vertrek uit het Witte Huis in 2000 circa 51 miljoen dollar aan het geven van lezingen.


"Jullie hebben allemaal minder geld dan wij, hihi"

Helft Nederlanders voor verbod kredietreclames

Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) vindt het een goed idee om tv-reclames voor leningen te verbieden. Als er toch kredietreclames op de buis moeten, dan zou 90 procent van de Nederlanders graag zien dat die gepaard gaat met een waarschuwing voor de gevaren ervan.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het blad Adformatie naar aanleiding van een wetsvoorstel voor het verbieden van dergelijke reclames door het CDA. Minister Wouter Bos (Financiën) gaf aan weinig te zien in een dergelijk verbod.

Maar liefst 89 procent van de ondervraagden vindt dat er veel te veel spotjes van kredietverstrekkers op tv zijn. Ook denkt 88 procent dat er een verband is tussen deze reclames en het feit dat mensen problematische schulden hebben. Tenslotte vindt 85 procent dat deze reclames in mindere of meerdere mate misleidend zijn.

Leger gaat ook dertigplussers werven

Defensie moet zich bij de werving ook op dertigplussers gaan richten. Dat staat in een plan van staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) om de zesduizend vacatures in het leger op te vullen. Het aantal Nederlandse militairen nam vorig jaar met 1341 af. In 2006 was de afname nog 748. Defensie heeft ongeveer 68 duizend medewerkers.

Ook wil De Vries de eisen bij de keuring en selectie nog eens bekijken, omdat nu 45 procent van de kandidaten wordt afgekeurd. Defensie wil ook meer soldaten inzetten die parttime kandidaten werven. Nu zijn dat er vijftig. In 2011 moeten dat er 150 zijn.

Het personeelstekort baarde in oktober al zorgen bij de Tweede Kamer. CDA, PvdA en VVD zeiden toen dat het tekort een rol speelt bij het besluit rond de verlenging van de missie in Uruzgan. Het besluit om de missie voort te zetten was toen nog niet genomen.

Hirsch Ballin: Wilders beledigt ons allemaal

"Geert Wilders beledigt met zijn film Fitna niet alleen de moslims, maar ons allemaal." Dat stelt minister Ernst Hirsch Ballin (justitie) zaterdag in een interview met dagblad Trouw.

De CDA-politicus kwam donderdag tijdens het debat over Fitna in aanvaring met de fractieleider van de Partij voor de Vrijheid.

Dat Hirsch Ballin door Wilders voor leugenaar werd uitgemaakt, doet de bewindsman niet veel. "Al is het wel redelijk uniek dat het gebeurt. Ik kan me geen eerder geval herinneren." De beschuldigingen raken de minister overigens niet. "Op de lange duur zullen de feiten spreken. Meer dan wat ook."

Veel Verdonk-aanhangers willen doodstraf terug

Aanhangers van Rita Verdonk vinden de doodstraf gerechtvaardigd voor moord, verkrachting en terrorisme. Van de potentiële Verdonk-kiezers is 57 procent voor herinvoering van de doodstraf.

Van alle Nederlanders is dat 42 procent. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van TNS NIPO in opdracht van de Volkskrant.

Van de Nederlanders die zeggen zeker niet op Verdonk te zullen stemmen, is niet meer dan 36 procent voor de doodstraf. Driekwart van de achterban van Trots op Nederland (TON) wil dat gezinshereniging onmogelijk wordt voor in Nederland wonende moslims met partners uit het land van herkomst. Een kleine meerderheid (53 procent) wil het fileprobleem aanpakken door in de Randstad alle snelwegen minimaal zesbaans te maken. Verder vindt 72 procent dat het openbaar vervoer gratis moet worden.

Als de beweging luistert naar de eigen aanhang, zal volgens de onderzoekers een flink aantal controversiële maatregelen worden doorgevoerd. Van de potentiële Verdonk-stemmers wil 89 procent een straatverbod voor mensen met een boerka, tegen 71 procent van alle Nederlanders. Van de aanhangers van TON mogen geen nieuwe moskeeën worden gebouwd (80 procent).

Rita Verdonk liet eerder weten dat ze haar politieke keuzes laat afhangen van de meerderheid van haar achterban. Die kan op de website van TON discussiëren over politieke onderwerpen. Van Verdonks aanhang vindt 94 procent dat een 'goed' tot 'zeer goed' idee, tegen 65 procent van alle Nederlanders.

Trots op Nederland werd donderdagavond gepresenteerd. De beweging gaat zich naar eigen zeggen inzetten voor het behoud van het Nederlandse karakter. TON maakt zich bovendien zorgen over de afstand tussen politiek en burgers.

Incashen met Call of Duty 4 Variety Mappack

Eindelijk is hij er dan: het Variety Mappack voor CoD4. Zoals al langer bekend kost het je 800 zuurverdiende MS Points om de vier nieuwe maps te downloaden, maar om je wat extra motivatie te geven heeft Infinity Ward een extra mooi weekend ingepland. De maps zijn namelijk nog niet in de normale playlists gegooid, maar door middel van een update krijg je vier nieuwe playlists: Variety Pack Team Deathmatch, Variety Team Objective en Variety Pack Hardcore. Hierin speel je de normale gametypes op uitsluitend nieuwe maps, waardoor je lekker kunt oefenen.Waar blijft nou die motivatie vraag je? Dit gehele weekend kun je in deze playlists voor dubbele XP punten knallen. Dus een kill wordt 20 XP waar hij normaal 10 XP waard is. Vanaf volgende week worden de maps bij de normale playlists gegooid en ga je weer voor normale XP schieten. Dus heb je niks te doen dit weekend, ga er dan lekker voor zitten en schraap die puntjes binnen.

Rond 24 april zou het pakket ook op PSN moeten staan. PC gamers moeten nog geduldig zijn aangezien er nog niets bekend is over een release voor hen.

Celstraf voor filmen snelheidscontrole

Bij onze zuiderburen moet een 24-jarige man een maand zitten omdat hij een poltiecontrole filmde en op Youtube plaatste. De rechter, die de man veroordeelde voor smaad, bepaalde verder dat de Belg 550 euro boete moet betalen.

De jongeman had met zijn mobiele telefoon stiekem gefilmd, toen hij een stopteken kreeg vanwege een snelheidscontrole. De beelden heeft hij vervolgens op internet geplaatst. De politie en de rechter waren hier niet van gediend. Een woordvoerder van het Belgisch parket verklaart het oordeel van de rechter als volgt: "Het moet een signaal zijn dat er respectvol moet worden omgegaan met mensen die een openbare dienst verlenen."

De man uit Sint Niklaas mag van geluk spreken dat de boete niet hoger uitvalt, want in De Belgische wet staat naast de maximumstraf van een maand cel, ook een boete van 10.000 euro voor smaad.

 

Met dank aan Moehaha voor de submit

 

Piraten enteren Frans cruiseschip bij Somalië

Piraten hebben zich vrijdag in de Golf van Aden meester gemaakt van een Frans cruiseschip. Dat heeft het Franse ministerie van buitenlandse zaken bekendgemaakt. Er bevinden zich volgens het ministerie geen passagiers aan boord maar wel dertig bemanningsleden, deels met de Franse nationaliteit.

Piraten enterden vorig jaar meer dan 25 schepen in de Golf van Aden, tussen Somalië en het Arabisch schiereiland. In 2007 nam het aantal aanvallen door piraten wereldwijd met 10 procent toe, volgens cijfers van het Internationaal Maritiem Bureau.

[Gerucht] Rock Band vanaf 22 mei op de 360

Rock Band heeft voor Europa nog steeds geen releasedatum. Maar, er is hoop voor de Europese gamer. Een member van het neogaf-forum zegt een memo te hebben gehad waar de releasedatum op staat.

Volgens de memo zou 22 mei zou Rock Band hier uitkomen, vooralsnog alleen voor de Xbox 360. De PS2 en PS3-versie worden niet genoemd, maar het lijkt er op dat die pas later komen. Waarschijnlijk kiest men voor een gespreide release omdat men niet wil dat de instrumenten opraken.

Naast een datum zijn er ook prijzen genoemd. Zo betaal je €169,- voor het hele pakket, €69.99 voor allleen het spel, €79.99 voor de gitaar en €89.99 voor het drumstel. Het is nu wachten op een bevestiging van Harmonix of EA.


Timed-exclusive?

Hamilton ongedeerd na crash

Zo'n negen minuten voor het eind van de tweede vrije training van vrijdag kwam Lewis Hamilton niet goed uit bocht 7, waarna hij spinde en in de bandenstapels belandde. Hamilton stapte, op wat blauwe plekken na, ongedeerd uit; zijn wagen was er minder aan toe.

De Brit bezorgde zijn team veel extra werk omdat een compleet nieuwe wagen moet worden opgebouwd. Deze auto wordt dan zaterdag ter keuring aangeboden. De jonge coureur vertelde achteraf dat hij flink aan het pushen was. "Dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Ik ben volledig ongedeerd gebleven en ik hoop dat de schade aan de auto meevalt. We moesten sowieso al mijn motor en mijn versnellingsbak verwisselen, dus ik hoop dat ik me nu niet al te onpopulair heb gemaakt bij de jongens."

De leider in de stand om het wereldkampioenschap was ontevreden over zijn einde van een productieve dag. McLaren teambaas Ron Dennis vertelde dat de telemetrie geen problemen met de auto liet zien en dat het team uitgaat van een rijdersfout. "We zullen nu hard aan de slag moeten om de wagen van Lewis te repareren voor zaterdag. Ik voorzie geen problemen op dit punt", aldus Dennis.

Ondanks zijn crash hoeft Hamilton niet geheel ontevreden te zijn. In de tweede vrije training wisten alleen zijn teamgenoot Heikki Kovalainen en de beide Ferrari-coureurs een snellere tijd neer te zetten. Ook in de eerste vrije training hoefde hij slechts drie coureurs voor zich te dulden.

Geen sorry!

Nauwelijks de heisa over Fitna achter de rug of we maken ons alweer druk om een ander filmpje: "Sorry voor de film". Sorry, maar voor wélke film? Oh, alleen voor die van Wilders. Dus niet voor "Submission", de film van Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh.(waarover ik trouwens niemand meer hoor en dat terwijl daarin toch ook flinke kritiek op de Koran en de Islam wordt geleverd) En ook geen verontschuldigingen voor de gelegenheid die wij Sooreh Herah hebben gegeven om haar foto's te exposeren? Herinnert u zich díe eigenlijk nog wel?

[Special] Vlaanderens Mooiste

Zondag is het alweer zo ver. Dan wordt de 92ste editie van de Ronde van Vlaanderen verreden. Volgens velen, voornamelijk de Belgen, is het dé klassieker van het wielerseizoen. Heel België kijkt dan ook al reikhalzend uit naar zondag.

Geschiedenis
In 1913 werd de Ronde van Vlaanderen voor het eerst verreden. Karel van Winendaele, medeoprichter van de krant Sportwereld, organiseerde de wedstrijd voor het eerst. Eerste winnaar was de Belg Paul Deman. Deze eerste editie kende slechts 37 deelnemers. Een jaar later vond de Ronde weer plaats. Er namen toen 47 renners de moeite om 330 kilometer door Vlaanderen te fietsen. Daarna duurde het door de Eerste Wereldoorlog tot 1919 voordat er weer een Ronde van Vlaanderen plaatsvond. Sindsdien vindt Vlaanderens Mooiste elk jaar onafgebroken plaats. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Ronde 'gewoon' verreden.

De eerste edities van de Ronde van Vlaanderen vonden tegelijkertijd met Milaan – San Remo plaats. Dat was ook de reden dat vooral Belgen meededen aan de Ronde. De Fransen en Italianen gaven de voorkeur aan Milaan – San Remo. Dat vooral Belgen in de beginjaren deelnamen aan de koers is ook af te lezen aan de uitslagen van die tijd. In de eerste 32 edities van de Ronde wist slecht één niet-Belg de Ronde te winnen. In 1923 was het de Zwitser Henri Suter die won. Dat is tevens de enige keer dat een Zwitser de Ronde op zijn naam wist te schrijven.

Parcours
Omdat Karel van Wijnendaele heel Vlaanderen in zijn koers wilde betrekken, waren de eerste edities 330 kilometer lang. Tegenwoordig is het een koers over ongeveer 260 kilometer die begint in Brugge. Van daaruit gaan de wielrenners zuidwaarts. Het eerste gedeelte is vlak. De renners komen de eerste heuvel tegen na 90 kilometer, ze beklimmen dan de Kluisberg. De renners rijden dan langzaam de Belgische Ardennen in. Op de rest van de route komen de renners nog tussen de vijftien en twintig beklimmingen tegen. De beruchtste beklimming van de Ronde is de Muur-Kapelberg, of simpelweg de Muur. Deze kasseistrook is ongeveer 1075 meter lang en heeft een maximum stijgingspercentage van 20%. De Muur is ook al vaak de scherprechter geweest in de finale van de Ronde van Vlaanderen. Vlak na de Muur komt ook nog de Bosberg op minder dan tien kilometer van de finish. Ook de Bosberg heeft een gedeelte met kasseien. Het maximale stijgingspercentage is 11%. De finish is uiteindelijk in Meerbeke.

Helden
Deze reeks wordt begonnen met de Belg Briek Schotte. Volgens een aantal is Schotte, die de bijnaam IJzeren Briek had, de laatste Flandrien. Dat wil zeggen dat hij de laatste echte wielrenner was die altijd de aanval zocht en bleef aanvallen tot het bittere eind. Die taktiek leverde Schotte niet alleen respect, maar ook succes op. Hij won de Ronde van Vlaanderen twee keer, in 1942 en in 1948. Daarnaast werd hij ook nog twee keer wereldkampioen op de weg. Schotte presteerde het ook om twintig jaar achter elkaar de Ronde van Vlaanderen te rijden. Brieke overleed in 2004, precies op de dag dat Vlaanderens Mooiste verreden werd.

De Italiaan Fiorenzo Magni won samen met Johan Museeuw, Achiel Buysse en Eric Leman de Ronde van Vlaanderen drie keer. Hij was echter de enige die de koers drie keer achter elkaar wist te winnen. In 1949, 1950 en 1951 won Magni. Hij was ook degene die de Belgische hegemonie in de Ronde van Vlaanderen verbrak. Tot aan zijn overwinning had slechts één keer een niet-Belg gewonnen. Fiorenzo Magni, ook wel de kletskop genoemd vanwege zijn kalende hoofd, was een keiharde werker en vooral beroemd door zijn afdalen. Vooral zijn overwinningen in 1950 en 1951 waren heroïsch, omdat toen onder barre weersomstandigheden gereden moest worden.

De Belg Eddy Merckx kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hij is de meest succesvolle wielrenner van België en volgens velen ook de beste wielrenner ooit ter wereld. Zeer geliefd was hij echter niet, vooral niet bij de Fransen, die er niet tegen konden dat een Belg zo vaak de Tour de France wist te winnen. De Ronde van Vlaanderen wist de Belg twee keer op zijn naam te schrijven. Hij was de sterkste in 1969 en in 1975. In 1969 stuntte Merckx door een solo van ruim 70 kilometer winnend af te sluiten. Deze overwinning krijgt nog meer waarde omdat er gefietst werd onder barre weersomstandigheden.

Nederlandse winnaars
Negen keer wist een Nederlander de Ronde op zijn naam te schrijven. Wim van Est was de eerste Nederlander die de Ronde van Vlaanderen op zijn naam wist te schrijven. Hij was succesvol in 1953. In een koers met opnieuw barre weersomstandigheden was hij in de sprint te sterk voor Dis Ketelaar. In de periode van 1974 tot en met 1986 was maar liefst zes keer een Nederlander succesvol. Jan Raas won twee keer, in 1979 en 1983. Hij is de meest succesvolle ééndagswielrenner van Nederland.

De Ronde van Vlaanderen van 1981, toen Hennie Kuipers als eerste over de streep kwam, zal veel Nederlanders nog bijgebleven zijn. Het peloton kleurde toen namelijk volledig Oranje. Naast Hennie Kuipers stonden Frits Pirard en Jan Raas, die respectievelijk tweede en derde werden, op het podium. Verdere winnaars van de Ronde zijn Evert Dolman in 1971, Cees Bal in 1974, Johan Lammerts in 1984 en Adri van der Poel in 1986. De Nederlanders moeten dus al 21 jaar wachten op een overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Erik Dekker was er in 2001 nog dichtbij. Hij werd in de sprint echter geklopt door de Italiaan Gianluca Bortolami.

2008
De Belgen hopen dat Tom Boonen net zoals in 2005 en 2006 de Hoogmis van Vlaanderen gaat winnen. Tommeke zal echter veel concurrentie hebben in deze editie. Een geduchte concurrent voor hem is Fabian Cancellara. De Zwitser schreef Milaan – San Remo op zijn naam en is ook een groot kanshebber op de overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Op basis van dit seizoen zijn Sylvain Chavanel en Phillipe Gilbert ook mogelijke kanshebbers. Chavanel schreef al Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl op zijn naam. Gilbert won Omloop het Volk en zit ook vaak in de koersen mee van voren. Leif Hoste hoopt dit jaar het geluk wel een keer het geluk aan zijn zijde te hebben. Van de laatste vier edities werd de Belg maar liefst drie keer tweede. Hij behoort dus zeker tot de kanshebbers.

De Nederlanders behoren dit jaar tot de outsiders. Niki Terpstra, Karsten Kroon, Joost Posthuma en Sebastian Langeveld kunnen voor een stunt zorgen. Ook de Rabo-renners Flecha en Freire behoren tot de outsiders. De winnaar van vorig jaar, Alessandro Ballan, behoort ook niet tot de directe kanshebbers.

Hardwareverkopen Japan, Meer PSP dan Wii en DS samen

Het is niet zo gek dat door de goede verkopen van Monster Hunter 2nd de PSP het nu extra goed doet in de hardware verkopen. Door die game heeft de PSP namelijk twee keer zoveel verkocht in aantallen.

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. PSP - 129,986 | 59,833 | 1,108,816 | 8,710,410
2. NDS - 58,916 | 65,055 | 1,050,148 | 22,223,199
3. WII - 48,785 | 62,404 | 1,055,443 | 5,671,603
4. PS3 - 11,206 | 12,874 | 346,590 | 1,988,266
5. PS2 - 10,296 | 9,990 | 167,096 | 21,094,133
6. 360 - 1,547 | 1,407 | 47,046 | 554,387

Softwareverkopen Japan, 900,000 monster hunters in Japan

Dat Sony het af een toe eens goed doet in Japan is niet verbazingwekkend, maar dat ze in de eerste week al bijna 900,000 stuks van een PSP game (in dit geval Monster Hunter Portable 2nd G) verkopen zie je ook niet iedere dag.
De vorige nummer één zit netjes op de tweede plaats gevolgd door de nieuwkomer Gundam 00. Wii Fit blijft stabiel staan in de top tien, maar Super Smash. Bros Brawl is langzaam uit de top tien aan het verdwijnen.

01./00. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (Capcom) - 880,468 / NEW
02./01. [NDS] Pokémon Ranger(Pokémon) - 105,855 / 348,000
03./00. [NDS] Mobile Suit Gundam 00 (Bandai-Namco) - 48,646 / NEW
04./05. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 41,837 / 1,794,000
05./00. [PSP] Code Geass: (Bandai-Namco) - 34,472 / NEW
06./07. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) - 34,180 / 1,524,000
07./00. [PS2] Code Geass: (Bandai-Namco) - 29,940 / NEW
08./02. [WII] Deca Sporta (Hudson) - 28,873 / 94,000
09./04. [NDS] SimCity DS 2: (EA) - 25,172 / 74,000
10./08. [NDS] Crayon Shin-chan: (Banpresto) - 19,302 / 54,000

11./00. [NDS] Vitamin X Evolution (D3 Publisher)
12./15. [WII] Wii Sports (Nintendo)
13./09. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo)
14./10. [NDS] Time Hollow: Seeking the Lost Past (Konami)
15./00. [NDS] Lux Pain (Marvelous Entertainment)
16./00. [PSP] Guilty Gear Accent Core Plus (ArcSystemWorks)
17./03. [PS3] Armored Core for Answer (From Software)
18./18. [WII] Wii Play (Nintendo)
19./00. [NDS] Home Teacher Hitman Reborn! DS: (Takara-Tomy)
20./24. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
21./00. [PS2] Kimi ga Aruji de Shitsuji ga Ore de: (Minato Station)
22./21. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
23./14. [PS3] Yakuza 3: Kenzan! (Sega)
24./16. [PS2] Gundam Musou Special (Bandai-Namco)
25./12. [PSP] Echochrome (Sony)
26./26. [NDS] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
27./23. [NDS] Harvest Moon: (Marvelous Entertainment)
28./06. [PSP] Tales of Rebirth (Bandai-Namco)
29./31. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
30./30. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
31./35. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
32./32. [NDS] Doraemon: Nobita and the Green Giant DS (Sega)
33./00. [360] Dark Sector (D3 Publisher)
34./44. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
35./00. [PS2] Sega Ages 2500 Series, Collection (Sega)
36./40. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
37./11. [NDS] Dramatic Dungeon: Sakura Wars (Sega)
38./29. [NDS] Shugo Chara! Three Eggs and the Joker in Love (Konami)
39./27. [WII] Everyone's General Knowledge Training TV (Nintendo)
40./28. [PSP] Musou Orochi (Koei)
41./19. [WII] The House of the Dead 2 & 3 Return (Sega)
42./00. [NDS] Kanji Test 2 (Rocket Co.)
43./34. [NDS] Soma Bringer (Nintendo)
44./48. [PSP] World Soccer Winning Eleven: (Konami)
45./17. [NDS] Super Dodge Ball (ArcSystemWorks)
46./22. [PS3] Army of Two (EA)
47./47. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
48./41. [WII] Winning Eleven Play Maker 2008 (Konami)
49./00. [PS2] Tomb Raider: Anniversary (Spike)
50./13. [360] Armored Core for Answer (From Software)

NDS - 23
WII - 9
PSP - 7
PS2 - 6
PS3 - 3
360 - 2

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.