Hamilton ongedeerd na crash

Zo'n negen minuten voor het eind van de tweede vrije training van vrijdag kwam Lewis Hamilton niet goed uit bocht 7, waarna hij spinde en in de bandenstapels belandde. Hamilton stapte, op wat blauwe plekken na, ongedeerd uit; zijn wagen was er minder aan toe.

De Brit bezorgde zijn team veel extra werk omdat een compleet nieuwe wagen moet worden opgebouwd. Deze auto wordt dan zaterdag ter keuring aangeboden. De jonge coureur vertelde achteraf dat hij flink aan het pushen was. "Dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Ik ben volledig ongedeerd gebleven en ik hoop dat de schade aan de auto meevalt. We moesten sowieso al mijn motor en mijn versnellingsbak verwisselen, dus ik hoop dat ik me nu niet al te onpopulair heb gemaakt bij de jongens."

De leider in de stand om het wereldkampioenschap was ontevreden over zijn einde van een productieve dag. McLaren teambaas Ron Dennis vertelde dat de telemetrie geen problemen met de auto liet zien en dat het team uitgaat van een rijdersfout. "We zullen nu hard aan de slag moeten om de wagen van Lewis te repareren voor zaterdag. Ik voorzie geen problemen op dit punt", aldus Dennis.

Ondanks zijn crash hoeft Hamilton niet geheel ontevreden te zijn. In de tweede vrije training wisten alleen zijn teamgenoot Heikki Kovalainen en de beide Ferrari-coureurs een snellere tijd neer te zetten. Ook in de eerste vrije training hoefde hij slechts drie coureurs voor zich te dulden.