Snelheidsovertreder gebruikt vrouwen als excuus

Daniëlle (egeltje1985)

Rechters dachten alle smoesjes wel gehoord te hebben. Een moslim in Schotland had echter een verrassende reden waarom hij, na een forse snelheidsovertreding, toch zijn rijbewijs zou mogen houden: Mohammed Anwar zei dat hij zonder zijn rijbewijs zijn huwelijkse plichten niet kon vervullen bij zijn twee vrouwen.

De Schot heeft namelijk één vrouw in Motherwell en één in Glasgow (van zijn geloof mag hij er maximaal vier hebben). Zijn restaurant is weer in een andere plaats, namelijk in Falkirk, dus hij kan zijn rijbewijs absoluut niet missen.

Mohammed werd gepakt in het centrum van Glasgow, ruim 100 kilometer per uur rijdend waar 45 kilometer per uur was toegestaan. De rechtbank accepteerde zijn excuus en gaf hem een boete van zo’n 300 euro en zes strafpunten op zijn rijbewijs.

Veilig Verkeer in Engeland reageert geshockeerd: “Dat de rechtbank iemand zijn rijbewijs laat houden terwijl hij de wet zo duidelijk heeft overtreden en het leven van mensen in gevaar heeft gebracht, met zo’n slecht excuus, is verbazingwekkend.”