Hofland: "Niet goed genoeg voor Oranje"

Sjors (Sj0rSz)
Kevin Hofland heeft er geen moeite mee dat hij niet meer wordt geselecteerd voor het Nederlands Elftal. De verdediger was in het verleden zeven keer in Oranje te zien. De laatste keer dateert echter alweer van 2004. Naar eigen zeggen is de Feyenoorder ook niet goed goed voor de nationale ploeg.

"Gepasseerd voel ik me al lang niet meer," liet Hofland in een reactie weten. "Daarvoor is het te lang geleden dat ik erbij zat. Bovendien ben ik heel realistisch: op dit moment heb ik helemaal niets in Oranje te zoeken. Absoluut niet. Voor het Nederlands elftal moet je over een langere periode goed presteren. Dat heb ik niet gedaan. Verre van."

Hiermee refereerde Hofland naar zijn eerste half jaar in het shirt van Feyenoord. De verdediger ging toen namelijk een aantal keer in de fout. "Ik heb in die periode gewoon heel slecht gespeeld, klaar," aldus de speler. In diezelfde periode werd bij zijn zoontje overigens een tumor ontdekt. Drie maanden later bleek dat deze goedaardig was. "Daarvóór ontken je voor jezelf dat het een rol speelt, je wilt dat niet. Maar achteraf gezien was er geen ontkennen aan. Ik sliep slecht, was niet vrij in mijn hoofd. Dat zag je op het veld in alles terug."