Voetbalvrouwen krenkt kampbewoners

Bewoners van het Leidse woonwagenkamp Trekvaartplein zijn niet blij met de manier waarop de RTL 4-serie Voetbalvrouwen woonwagenbewoners in beeld brengt. Ze willen duidelijk maken dat de meeste woonwagenbewoners met zorg voor elkaar leven en netjes wonen.

Producent Johan Nijenhuis van NL Film is met de bewoners in overleg getreden om te kijken of de 'foute' beeldvorming kan worden aangepast. "We willen in Voetbalvrouwen een humoristisch beeld geven van een vreselijke schoonfamilie", vertelt hij. "Dat we hiermee woonwagenbewoners zouden treffen is nooit onze bedoeling geweest."

In het huidige seizoen van de serie komt de familie van voetbalvrouw Solange, gespeeld door Nicolette van Dam, met hun vieze caravan op de oprit van dochter Solange en schoonzoon te wonen. De familie drijft hun dochter en schoonzoon, profvoetballer Italo Ferrero, gespeeld door Bas Muijs, tot waanzin met hun asociale gedrag en criminele activiteiten.

De aflevering van komende zondag gaat door als gepland. Na overleg tussen RTL 4, de producent en de bewoners wordt volgende week besloten hoe de beeldvorming wordt aangepast.