Site niet betrokken bij tongende Georgina

De website grenswetenschap.nl heeft zich gedistantieerd van wat 'Georgina-gate' wordt genoemd. Verschillende media speculeerden dat de tongzoen van Georgina Verbaan met haar collega Pieter van der Wielen, die vorige week op film werd vastgelegd, door deze site in scène was gezet. Dit wordt nu dus op de site ontkend.

Maandag zond RTL Boulevard beelden uit waarop Verbaan, die al vijf jaar een relatie heeft met Jort Kelder, zoenend te zien was met Van der Wielen, met wie ze het programma Noorderlicht Nieuws presenteert.

Aanvankelijk werd er in de media gedacht aan een 1 aprilgrap. Toen dit echter niet zo bleek te zijn, kwam de site zijonline.nl donderdag met het vermoeden dat grenswetenschap.nl achter de beelden zat. De makers van die website hadden namelijk bij wijze van 1 aprilgrap de site paparazzia.nl opgericht, waarmee ze praktijken van de roddeljournalistiek aan de kaak wilden stellen.

Bij grenswetenschap.nl begrijpen ze dat er een link werd gezocht tussen paparazzia.nl, waarop mensen werden opgeroepen foto's te maken van roddelfotografen, en 'Georgina-gate'. "Áls het een experiment is dan hadden we er inderdaad iets mee te maken kúnnen hebben. Onze 1 april paparazzia.nl-actie bestoof namelijk hetzelfde 'showbuzz is zinloos'-veld", staat op de website.

Het lijkt er dus op dat de beelden van Verbaan en Van der Wielen niet in scène zijn gezet. Op zijn weblog reageerde Kelder dinsdag al verslagen op het beeldmateriaal. "Au, spijt en een traan", schreef hij. Verbaan heeft zich nog niet uitgelaten over haar amoureuze escapades.