Henny Huisman presenteert Eén van de Acht

Henny Huisman gaat het legendarische spelprogramma Eén van de Acht presenteren. "Mies Bouwman heeft tv-geschiedenis geschreven met dit programma", vertelt Huisman zaterdag in De Telegraaf. "Dan is het heel bijzonder dat ik dit mag gaan doen."

De 56-jarige Huisman heeft zelf goede herinneringen aan het programma, dat in de jaren zeventig het Nederlandse publiek aan de buis gekluisterd hield. "Wij hadden geen tv, maar mijn oma wel", herinnert de presentator zich. "We gingen dan op zaterdagavond, schoongewassen in onze pyjama's, jas erover, naar haar toe."

In de jaren negentig kwam het programma, dat door de Vara en Avro was uitgezonden, terug op RTL 4. Toen werd de show gepresenteerd door Jos Brink en Lucie de Lange.

Huisman heeft grote bewondering voor Mies Bouwman. "Zij spreekt de taal van de mensen", stelt hij. "Zij sprak twee tellen met de mensen en het werd familie. Ik herken dat wel in mezelf."

Mies Bouwman is tevreden met Henny als opvolger. "Er zijn mij heel wat presentatoren voorgesteld, maar Henny steekt er met kop en schouders bovenuit", vertelt de 79-jarige Bouwman. "Hij is een van de weinige amusementspresentatoren die niet zichzelf, maar de kandidaten centraal zet."