FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 februari 2008

Duel over na fout arbiter

Ook in Oostenrijk laat de arbitrage soms wat steken vallen. De Oostenrijkse bond heeft donderdag bepaald dat de wedstrijd tussen Rapid Wien en Altach zal moeten worden overgespeeld.

De scheidsrechter liet een Altach-speler een strafschop nemen terwijl de Rapid-doelman nog niet klaar stond. Na afloop van de wedstrijd erkende de scheidsrechter zijn fout, waarna de Oostenrijkse voetbalbond besloot het duel, dat eindigde in een 2-1 overwinning voor Altach, te laten overspelen. "Niemand in Oostenrijk begrijpt deze beslissing", sprak de preses van de club. Altach besloot ook direct om in beroep te gaan tegen het oordeel van de bond.

Submit: Sc0rPi0n

Man mag z'n hele leven gratis bier drinken

Een man uit de Amerikaanse staat Virginia moet wel de gelukkigste man op aarde zijn. De geluksvogel is voor de rest van zijn leven verzekerd van gratis bier. De man, Matt Venzke, is namelijk door brouwerij Wynkoop Brewing Co. uitgeroepen tot de grootste bierliefhebber van Amerika.

De bierbrouwerij uit Colorado heeft de man als beloning levenslang gratis bier beloofd. Daarnaast mag de mazzelkont samen met een topbrouwer van het bedrijf zijn eigen biertje brouwen.

Venzke zegt dat hij ook nu niet grote hoeveelheden bier achterover zal slaan. "Het gaat juist om het genieten van verschillende smaken bier", vindt de beste man.

Film: Persepolis

Vergeleken met Japan of Amerika stelt de Franse animatiefilm weinig voor. Maar wat er vandaan komt is vaak wel heel uitzonderlijk. In 2003 lieten ze al alle animatiegrootmachten achter zich met Les Triplettes de Belleville. Een heel erg Franse film, maar ook vooral heel erg grappig. In 2007 flikten de Fransen het weer. The Simpsons en Ratatouille deden het financieel misschien wel het beste, maar dat is niks vergeleken met de overweldigende internationale ontvangst van Persepolis. De Jury Prize in Cannes was misschien wel de grootste beloning, maar ook op bijvoorbeeld het Filmfestival van Rotterdam ging de film ervandoor met zowel de publieksprijs als de award van de jongerenjury. Voor iedereen die Persepolis in de Maasstad heeft gemist is er nu de kans om de film alsnog in een select aantal bioscopen te aanschouwen.


KNVB Beker: Uitslag Feyenoord - FC Zwolle

Icoon KNVB BekerFeyenoord is er in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. De Rotterdammers wisten in een slechte wedstrijd FC Zwolle met 2-1 te verslaan.

De club uit Rotterdam Zuid maakte het zichzelf moeilijk. De thuisploeg begon goed en kwam via Makaay al snel op voorsprong. In het vervolg miste Feyenoord een flink aantal grote kansen en kreeg het vlak voor de rust zelfs een tegentreffer te incasseren. Tozé zorgde met een intikker voor de gelijkmaker.

FC Zwolle begon in de tweede helft brutaal en had via Jongsma en Boersma een aantal behoorlijke kansen. In de slotfase wist Michael Mols de beslissing te brengen door een kopbal het net te laten raken. Feyenoord zal dus vanavond in de pot verdwijnen als halve finalist.

Karakteristieken

Feyenoord - FC Zwolle
8' Makaay 1-0
43' Tozé 1-1
83' Mols 2-1

Toeschouwers: onbekend
Stadion: Stadion Feijenoord
Scheidsrechter: v. Egmond
Gele kaart: D. Buijs (Feyenoord)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Fer (46/ D. Buijs), Hofland, Greene, De Cler, Hofs (89/ Sahin), Landzaat, De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins (60/ Mols), Makaay

FC Zwolle: Boer, v.d. Wal, Botteghin, Moisander, v.d. Haar, v. Polen (78/ Garritsen), Zuidam, Jongsma (88/ Bijl), Reijnen, Kleizen (61/ Boerrigter), Tozé


Loting halve finale
In het kader van de halve finale van de KNVB Beker zullen de volgende wedstrijden gespeeld worden:
Feyenoord - NAC Breda
Heracles Almelo - Roda JC

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

Uitslag Feyenoord - FC Zwolle

Feyenoord is er in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. De Rotterdammers wisten in een slechte wedstrijd FC Zwolle met 2-1 te verslaan.

De club uit Rotterdam-Zuid maakte het zichzelf moeilijk. De thuisploeg begon goed en kwam via Makaay al snel op voorsprong. In het vervolg miste Feyenoord een flink aantal grote kansen en kreeg het vlak voor de rust zelfs een tegentreffer te incasseren. Tozé zorgde met een intikker voor de gelijkmaker.

FC Zwolle begon in de tweede helft brutaal en had via Jongsma en Boersma een aantal behoorlijke kansen. In de slotfase wist Michael Mols de beslissing te brengen door een kopbal het net te laten raken. Feyenoord zal dus vanavond in de pot verdwijnen als halve finalist.

Karakteristieken

Feyenoord - FC Zwolle
8' Makaay 1-0
43' Tozé 1-1
83' Mols 2-1

Toeschouwers:
Stadion: Stadion Feijenoord
Scheidsrechter: v. Egmond
Gele kaart: D. Buijs (Feyenoord)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Fer (46/ D. Buijs), Hofland, Greene, De Cler, Hofs (89/ Sahin), Landzaat, De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins (60/ Mols), Makaay

FC Zwolle: Boer, v.d. Wal, Botteghin, Moisander, v.d. Haar, v. Polen (78/ Garritsen), Zuidam, Jongsma (88/ Bijl), Reijnen, Kleizen (61/ Boerrigter), Tozé

7-jarig jochie kan enkel tjilpen

Icoon ShockingWelzijnswerkers troffen onlangs in een Russisch appartement in Volgorad een zevenjarig jochie aan dat enkel kan communiceren via getjilp. Het jongetje is zijn hele leven al 'opgevoed' in een virtuele volière, omgeven door tientallen vogels met de bijhorende uitwerpselen.

Het verwaarloosde jongetje communiceert alleen door te tjilpen. Door met zijn armen te zwaaien probeert hij contact te maken. Mensentaal verstaat hij niet. Hij is door zijn 31-jarige moeder behandeld als één van de vele huisdieren. Nooit heeft ze een woord tegen hem gezegd. Echter, fysiek geweld is nooit tegen hem gebruikt.

Hij lijdt waarschijnlijk aan het zogenoemde 'Mowgly'-syndroom, bekend van het Jungle Book-personage. Het jochie is overgebracht naar een asiel en zal zo spoedig mogelijk overgeplaatst worden naar een psychologisch centrum.

Tactisch cowboytje spelen in Wild Arms: Crossfire

Wild Arms Crossfire is het eerste deel van de Wild Arms serie op de PSP. Wederom zullen de wildwest taferelen zich afspelen in Falgaia. Deze keer volgen we het verhaal van Clarisa, een ridder in het leger van het koninkrijk Elecius. Het verhaal begint wanneer de koningin om het leven komt door onbekende redenen.

In plaats van de turn-based gevechten van de console versies zal Wild Arms: Crossfire een tactisch gevechtssysteem krijgen. Om alvast een indruk te krijgen hoe dat in zijn werk zal gaan kun je de volgende trailer bekijken. In Japan is het spel al uit en in Amerikaan zal het 11 maart verschijnen. Wanneer en of het spel naar Europa zal komen is voorlopig nog niet bekend.


Haase uitgeschakeld in Zagreb

Robin Haase is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het toernooi in Zagreb. Mario Ancic was in de kwartfinale te sterk.

Haase gaf nog wel goed partij tegen de Kroaat maar ging uiteindelijk in drie sets ten onder: 6-3 3-6 6-3. Voor Haase was het al de derde keer dit jaar dat hij de kwartfinales bereikte van een ATP-toernooi. De 20-jarige Hagenaar deed dat eerder in Chennai en Rotterdam.

Visser zwemt 10 uur na zinken boot

Icoon OpmerkelijkDe visser Michael Williams heeft meer dan tien uur gezwommen om hulp te zoeken voor zijn collega's nadat hun boot was gezonken voor de oostkust van Australië.

De uitgeputte zwemmer werd volgens de BBC vandaag uiteindelijk op het strand gevonden, waarna de kustwacht op zoek kon gaan naar zijn twee collega's die waren achtergebleven.

John Jarrat werd gevonden. Hij had zich meer dan dertig uur aan wrakresten vastgeklampt. Naar de kapitein van de boot wordt nog gezocht. Het schip was lek geslagen op een rif. Jarrat heeft laten weten nooit meer de zee op te gaan.

Mogelijk geen OS voor topzwemster Henry

De Nederlandse zwemsters hebben tijdens een Olympische Spelen waarschijnlijk een geduchte concurrent minder. De Australische Jody Henry kan zich door een blessure niet goed voorbereiden op de Australische kampioenschappen.

Die kampioenschappen zijn de enige mogelijkheid tot plaatsing voor de Olympische Spelen. Henry is de regerend olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag. Op die afstand is ook Marleen Veldhuis één van de kanshebbers. Henry maakt tevens deel uit van het Australische estafetteteam op 4x100 meter vrij. Ook daar is Nederland een medaillekandidaat.

De Australische zwemcoach Alan Thompson over de persconferentie die Henry vrijdag zal beleggen: "Ze zal zeker niet haar definitieve afscheid aankondigen. Het is moeilijk voor haar, maar het is belangrijk dat ze een beslissing neemt."

Diavoorstelling in Silent Hill 5 trailer

Veel griezelfans zitten erop te wachten, het nieuwe deel van Silent Hill. Er is zijn weer wat nieuwe beelden uitgekomen van het laatste deel in de horrorserie. Deze keer in de vorm van een trailer met alleen maar stilstaande beelden.


Silent Hill 5 zal het eerste deel van de survival horror serie zijn die op de PS3 en Xbox 360 uitkomt. In dit deel neemt de speler de rol van Alex Shepherd op zich. Deze oorlogsveteraan keert huiswaarts om de mysterieuze verdwijning van zijn jongere broertje, Joshua, op te lossen. Zijn reis zal hem leiden door Shepherd’s Glen om uiteindelijk in de lege straten van Silent Hill te belanden. Het spel zal een nieuwe verbetert vechtsysteem kennen, met nieuwe aanvallende en verdedigende technieken om zo het duivelse gespuis te lijf te gaan. Ook de bekende puzzels zullen weer terug keren, en zullen dit maal nog interactiever worden.

Wekelijkse update PlayStation Store

Deze week maakt Sony ons Europeanen blij met maar liefst twee trailers in de PlayStation Update. Wij mogen genieten van een nieuwe Conflict: Denied Ops trailer en een nieuwe trailer van Haze. Voor de mensen met een Japans account, daar zijn ook enkele nieuwe game trailers te vinden. Hier alvast de lijst voor de Europese en Japanse PlayStation Store updates. De Amerikaanse Store heeft zijn update nog niet gehad maar zodra deze binnen stellen wij jullie op de hoogte.

Europese PlayStation Store:

* Conflict: Denied Ops Dev Diary #4 trailer

* Haze - Boss Speech Trailer

Japanse PlayStation Store:

Game video's

* Armored Core 4 Answer Movie Vol. 1 trailer (Japans)

* Armored Core 4 Answer Movie Vol. 2 trailer (Japans)

* Gran Turismo 5 Prologue - Creator Document (Japans)
(Geschiedenis van GT + interview Yamauchi)

* Minna No Golf 5 trailer

* Valkyrie of the Battlefield: Gallian Chronicles - February trailer

Kaká blijft AC Milan levenslang trouw

Kaká heeft zich levenslang verbonden aan AC Milan. De Braziliaan heeft een nieuw contract getekend wat hem tot 2013 aan de club uit de Italiaanse hoofdstad verbindt.

"Kaká heeft herhaaldelijk gezegd dat hij een icoon van deze club wil worden", aldus vice-voorzitter Adriano Galliani. "Dat is hij al. En hij is ook de beste speler ter wereld en hij heeft er nu voor gekozen voor het roodzwarte shirt."

AC Milan bleek wel oren te hebben naar een langer verblijf van de spelmaker. Het nieuwe contract loopt tot 2013 en verlengt het oude met twee jaar. Als Kaká daarna nog voetbalt, kan hij alsnog een nieuw contract tekenen.

Kaká kwam in 2003 AC Milan en hij werd gelijk een belangrijke spelers voor de Rossonero. Real Madrid probeerde de Braziliaan nog naar Spanje te halen, met naar verluidt een astronomisch bedrag van 140 miljoen euro, maar had geen succes.

Huntelaar in belangstelling bij AS Roma

De Corriere dello Sport meldt dat AS Roma nog altijd grote interesse heeft in Klaas-Jan Huntelaar. Het is topprioriteit voor de club om een aanvaller te halen.

De club zou zich ook hebben gemeld voor Palermo's Amauri en Hernan Crespo. De laatstgenoemde is zeer ontevreden bij Internazionale. Gisteren werd het duidelijk waarom AS Roma op zoek is naar een aanvaller. De wedstrijd tegen Inter werd gedomineerd door AS Roma maar de aanvallende kracht om de voorsprong van 1-0 uit te breiden ontbrak. Zanetti maakte de gelijkmaker waardoor Roma’s kans op de Scudetto kleiner werd.

AS Roma heeft zich al gemeld bij de zaakwaarnemers van Huntelaar. De interesse van Roma bij Ajax gaat nog verder. De Italiaanse club heeft zich al eerder gemeld bij de zaakwaarnemers van Urby Emanuelson.

Slapend rijk worden? Dat kan!

Icoon MediaWie denkt dat je van slapen en op je bed hangen niet rijk kunt worden, die heeft het mis. Je moet alleen wel met een goed idee komen, en dat deed de 22-jarige Yde van Deutekom uit Zoetermeer. Yde zit sinds twee weken op zijn bed achter een webcam op zijn site slapendrijk.nl.

De Zoetermeerder hoopt een vermogen bijeen te krijgen door advertenties en reclamefilmpjes op zijn website. De teller staat nu op ruim 700 euro en aan media-aandacht is geen gebrek. Zelf sluit Yde dus ook niet uit dat hij over een tijdje miljonair is.

Yde studeert bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht en heeft over zes weken tentamens. Hoe hij dat gaat doen zonder zijn bed te verlaten weet hij nog niet. "Misschien moet ik me met bed en al naar school laten brengen. Een andere mogelijkheid is dat ik de tentamens thuis maakt. De camera is voortdurend op me gericht, dus de docenten kunnen erop toezien dat ik niet sjoemel."

In april weer tests met slicks

De Formule 1-teams zullen in april weer gaan testen met slicks. De FIA wil deze profielloze banden in 2009 weer invoeren. De tests vinden plaats van 14 tot 17 april op Barcelona, aldus Bridgestone.

"We gaan vol vertrouwen naar de eerste race in Melbourne", zei technisch manager Tetsuro Kobayashi van Bridgestone. "We hebben de banden maar een klein beetje veranderd ten opzichte van de banden die we vorig seizoen gebruikten, dus in principe weten de teams en de coureurs hoe zij onze banden het beste kunnen gebruiken. We hebben de nieuwe wagens van de teams op verschillende circuits aan het werk gezien en we zijn geen problemen met de banden tegengekomen."

Over de verschillen met de banden die in december werden getest, zei Kobayashi: "De constructie van de banden is iets veranderd, ter verbetering van de veiligheid. Deze veranderingen zijn niet van invloed op de afstelling van de auto of het gevoel van de coureur, dus de gegevens die de teams vorig seizoen hebben verzameld, kunnen dit jaar ook gewoon worden gebruikt. Voor volgend jaar staan er grotere veranderingen gepland. Om die reden gaan we in april ook weer met slicks testen."

Alonso: "Hamilton kan kampioen worden"

Ondanks de niet al te beste verhouding tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton afgelopen jaar, denkt de Spanjaard dat de Brit dit jaar wereldkampioen zou kunnen worden. Hij denkt dat Hamilton na een jaar ervaring sterker is dan vorig jaar.

"Hij heeft nu een jaar gereden en dat zal hem alleen maar sterker maken", zei Alonso. "Ik denk dat hij zeker kans maakt op de titel. Als je een jaar ervaring hebt, zijn de circuits niet langer nieuw voor je, je weet met wat voor druk je te maken hebt en dat geeft hem een voordeel vergeleken met vorig jaar."

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is het echter Kimi Raikkonen die de meeste kans op de titel maakt. "Ferrari en McLaren zullen gaan vechten voor het kampioenschap", zei hij. "Maar als ik er één moet uitkiezen, dan Kimi en Ferrari. Kimi is de kampioen en de te kloppen man. Hij had een sterk slot van 2007 en veel geluk om van zo'n grote achterstand terug te komen. Maar hij heeft nu het zelfvertrouwen en dat zorgt ervoor dat hij zeer sterk is."

België: 17 eremoorden in vijf jaar tijd

Icoon MisdaadIn het land van de zuiderburen vindt iedere vier maanden een moord uit eerwraak plaats. De voorbije vijf jaar werden zeventien van zulke misdaden vastgesteld. Bijna alle slachtoffers zijn moslims. De cijfers staan in een officieel rapport van de Belgische politie.

Meestal werd bij een moord uit eerwraak een vrouw vermoord. Reden kan zijn dat ze haar familie 'te schande' heeft gemaakt door een relatie aan te gaan met een Belg of door zwanger van hem te worden. Vaak gaan aan zo'n moord jaren van mishandeling en bedreigingen vooraf.

Vaak werken aan de misdaad tientallen mensen uit gesloten niet-geïntegreerde allochtone milieus mee, vaak uit de lagere klassen. De slachtoffers bestonden uit vijftien moslims en twee Syrische christenen.

Wat opvallend is dat de jongere generatie daders veel sneller geweld gebruikt dan de oudere, die eerst nog tracht te onderhandelen. De moorden zijn vaak gepleegd uit racisme (tegen Belgen en mensen met een zwarte huidskleur) of omdat de daders vrouwen als minderwaardig beschouwen.

Losse stuurtjes Mario Kart Wii verkrijgbaar

Ook al kun je dan misschien niet online blèren tegen je tegenstanders in Mario Kart Wii, je krijgt wel een gratis stuurtje bij je game. Voor diegenen die niet voorzichtig zijn met hun spullen of zelfs een opvallend wit plastic ding kwijt kunnen raken is er goed nieuws: de stuurtjes zullen apart verkrijgbaar zijn.

Hoewel je Mario Kart Wii met zowel de GameCube, Classic Controller en WiiMote + Nunchuck kan spelen, raadt Nintendo uiteraard hun eigen race-stuurtje aan als ultieme besturing. Voor de schappelijke prijs van 1200 Yen, oftewel 11 dollar, zal deze te koop zijn in Japan.Man laat oogbal blauw tatoeëren

Icoon ShockingEen man uit Toronto was blijkbaar niet blij met zijn kleur ogen, dat hij ze blauw heeft laten tatoeëren. Voordat zijn oog helemaal egaal blauw was, moest hij maar liefst 40 keer een naald in zijn oog laten zetten.

Hij gebruikte hiervoor geen goedkope glansverf van de lokale bouwmarkt, maar inkt wat gemixt was met een antibiotisch oogreinigingsmiddel. Dit om te voorkomen dat er in toekomst infecties ontstaan.

De man ging niet over één nacht ijs bij zijn keuze voor een blauwe oogbal. "Ik wil benadrukken dat de behandeling van tevoren uitvoerig is onderzocht door mensen die verstand hebben van de risico's en mogelijke complicaties. Probeer het dus niet zomaar uit, maar wacht even totdat de effecten duidelijk zijn. Of ik genees, of ik word blind", aldus 'de man... met de blauwe oogbal'.

Een foto van zijn blauwe oogbal is hier te vinden.

Reese Witherspoon heeft vuilnisfetisj

Reese Witherspoon heeft een vreemde obsessie. De blonde actrice trekt er 's nachts geregeld op uit om in de kliko's van de buren te snuffelen.

"Ik ben echt geobsedeerd door vuilnis. Ik hou ervan om troep weg te gooien, zeker met kerstmis", bekent ze. "Ik word helemaal gek als de vuilnisbak volzit. Dan trek ik m'n rubberen laarzen aan en ga letterlijk in de vuilnisbak staan stampen."

Niet alleen haar eigen afval is interessant voor Reese, de vuilnisbak van de buren is voor haar natuurlijk helemaal een grabbelton. "Soms sluip ik 's nachts naar buiten om te kijken of de vuilnisbakken van de buren een beetje leeg zijn. Als de kinderen dan slapen sluip ik naar buiten om mijn afval in de bak van de buren te proppen!"

Gelukkig voor Reese is zij niet de enige van de Witherspoons met deze rare tik. Haar broer heeft namelijk toegegeven dat hij ook opgewonden raakt van vuilnis.


Reese als June Carter, een van haar beste acteerprestaties

Tiener probeert agent te wurgen

Icoon PolitieEen 13-jarige jongen uit het Groningse Leek heeft gisteravond geprobeerd een agent te wurgen. De jongen was op heterdaad betrapt bij het stichten van een brandje. Hij werd naar het politiebureau gebracht, maar daar aangekomen nam de jongen de benen en klom over een hek.

De agent ging de tiener achterna, maar werd daarbij door de jongen bij de keel gegrepen. De agent kwam hierdoor ten val, maar de jongen staakte zijn wurgpoging niet. Gelukkig waren snel andere agenten ter plaatse die hun collega uit zijn benarde positie kon bevrijden.

De tiener zit inmiddels achter de tralies. De ouders zijn door de politie van de zaak op de hoogte gebracht.

Politicus valt bijna uit aftandse Arriva-bus

Het jongste statenlid van Drenthe, de 21-jarige Koen Dijkstra, heeft de schrik er goed in. Bijna was de jonge politicus uit de Arriva-bus van Emmen naar Assen gevallen. Gelukkig wist hij zichzelf net op tijd in veiligheid te brengen.

"Tijdens de rit gingen de deuren halverwege de bus zo maar open. De chauffeur heeft eerst geprobeerd het euvel provisorisch te verhelpen en is later gestopt om bij een boer een stuk touw te vragen. Vervolgens is hij gewoon doorgereden", vertelt de Drent. "Je gelooft je eigen ogen niet."

Dijkstra is door het incident zeer wantrouwend tegenover het openbaar vervoer geworden, en heeft besloten samen met PvdA-collega Jan Slagter een OV-meldpunt op te richten. "Ik hoop het niet, maar na alles wat ik heb meegemaakt kan ik me voorstellen dat dit soort incidenten zich vaker voordoet."

De jongeman beklaagde zich tegenover de buschauffeur over diens gevaarlijke gedrag, maar kreeg nul op het rekest. "Ik vond dat hij de bus langs de kant van de weg moest zetten en moest vragen om vervangend vervoer. Dat verzoek heeft hij genegeerd."

Voetpad op Kreta gemaakt van grafstenen

Nietsvermoedend liepen de inwoners van Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta, al jaren over het zelfde voetpad. Totdat men ineens ontdekte dat er namen onder hun voeten verschenen. Na onderzoek van de politie bleek de stoep te zijn geplaveid met gestolen grafstenen. Pas twintig jaar na het straten waren de namen zichtbaar geworden.

Al die jaren hadden de Grieken niet in de gaten dat ze over grafzerken liepen. De tand des tijds heeft er echter voor gezorgd dat de namen onlangs zichtbaar zijn geworden. Ondanks dat men nu bezig is de grafstenen te vervangen door gewone stenen, is het nog onduidelijk hoe de grafzerken ooit in het trottoir zijn terechtgekomen.

Taliban dreigt met aanvallen ivm Wilders

Icoon BinnenlandsDe Taliban zullen hun aanvallen op Nederlandse militairen in Afghanistan opvoeren als de ''beledigende'' anti-Koranfilm van Geert Wilders wordt uitgezonden. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban vandaag laten weten.

Volgens woordvoerder Zabihullah Mujahid is de film van het Nederlandse Kamerlid ''een belediging voor de islam''. Hij voegde eraan toe dat de Taliban de Verenigde Naties oproepen dergelijke acties te stoppen om een scheuring tussen de islam en de rest van de wereld te voorkomen.

Gesprek
Gisteren nog voerden de CDA-ministers Ernst Hirsch Ballin en Maxime Verhagen een gesprek met Wilders over zijn film. Een onderhoud dat door Wilders als 'pure intimidatie' werd ondervonden.

Op Radio 1 zei Verhagen vanmiddag het ''volkomen onbegrijpelijk'' te vinden dat Wilders dat gesprek bestempelt als intimidatie. Verhagen denkt eerder dat de waarheid hem te confronterend is. Hij zei dat hij Wilders een schets heeft gegeven van de emoties die in het buitenland nu al oplaaien en mogelijke andere gevolgen.

Zo kunnen er volgens Verhagen bij demonstraties mogelijk aanvallen op ambassades voorkomen en schade voor Nederlandse instellingen en bedrijven in het buitenland. ''Er is al een lijst opgesteld met producten uit Nederland. Een zuivelbedrijf als Campina kan grote schade lijden.''

De CDA-bewindsman vindt niet dat Wilders hierover ''zijn schouders kan ophalen en zeggen dat het zijn pakkie an niet is.'' Het draait volgens Verhagen niet alleen om de vrijheid van meningsuiting maar ook om het belang en de levens die in de waagschaal worden gesteld. Hij wees erop dat de vrijheid om je mening te uiten grenzen kent, bijvoorbeeld als je daarmee haat zaait.Verhagen: waarheid te confronterend voor Wilders


Met dank aan mouthman voor de submit.

Tientallen extra Singstar-nummers in SingStore

"Lalalalalala, doremifasollasi!", zingen, die lust in vele hun leven. De karaokegame Singstar werd jaren geleden dan ook een gigantische hit. Maar ook zijn next-gen opvolger, Singstar PS3, deed het erg goed. Maar natuurlijk zitten er altijd te weinig liedjes in zo'n game en daarom komen er vanaf 7 maart weer tientallen nieuwe nummers in de SingStore, waaronder 46 Engelse. Onder andere nummers als "Uptown Girl" en "Superstar" zullen vanaf 7 maart voor €1,49 te downloaden zijn:

Engels:

"The Sun Always Shines On TV" - Aha
"Poison" - Alice Cooper
"Nu-Flow" - Big Brovaz
"Uptown Girl" - Bill Joel
"Hit 'Em Up Style" - Blu Cantrell (Oops!)
"End of a Century" - Blur
"Baby One More Time" - Britney Spears
"Speed Of Sound" - Coldplay
"Mmm Mmm Mmm Mmm" - Crash Test Dummies
"Heroes" - David Bowie
"April Sun In Cuba" - Dragon
"Egypt Song" - Elvira Nickolaisen
"Oh Yeah" - End Of Fashion
"Perfect" - Fairground Attraction
"Buck Rogers" - Feeder
"Keep On Movin'" - Five
"Superstar" - Jamelia
"Stop"- Jamelia
"Love Will Tear Us Apart" - Joy Division
"It's Not That Easy" - Lemar
"Hard Rock Hallelujah" - Lordi
"My Lullaby" - Maria Mena
"Graffiti" - Maxïmo Park
"Going Missing" - Maxïmo Park
"Torn" - Natalie Imbruglia
"Loving you girl" - opus X
"Saints and Sinners" - Paddy Casey
"Whatever Gets You True" - Paddy Casey
"Supergirl" - Reamonn
"Only To Be With You"- Roachford
"Come Get Some" - Rooster
"Love Is The Drug" - Roxy Music
"What About Me" - Shannon Noll
"Wannabe" - Spice Girls
"Who Do You Think You Are?" - Spice Girls
"Deeper Shade of Blue" - Steps
"Dakota" - Stereophonics
"The Bartender And The Thief"- Stereophonics
"I Believe In A Thing Called Love" - The Darkness
"Goodbye Mr A" - The Hoosiers
"Better" - The Screaming Jets
"One Horse Town" - The Thrills
"Santa Cruz (You're Not That Far)" - The Thrills
"Teenage Kicks" - The Undertones
"New York, Rio, Tokyo" - Trio Rio
"I Want To Dance With Somebody" - Whitney Houston

Duits:

"Kein Bock Zu Geh'n" - Clueso
"Geboren" - Die Fantastischen Vier
"Leb Den Tag" - Laith Al-Deen
"Bilder von Dir" - Laith Al-Deen
"Tanz Der Moleküle" - MIA
"Abenteuerland" - Pur
"Ich werd' die Welt verändern" - Revolverheld
"Mit Dir Chilln" - Revolverheld

Italiaans:

"Egoista" - Alexia
"Da Grande" - Alexia
"Salirò" - Daniele Silvestri
"Viviere A Color" - Fiorello
"El Diablo" - Litfiba
"Il Mare D'Inverno" - Loredana Berte
"Calma e sanguefreddo" - Luca Di Risio
"Blu" - Paola & Chiara

Noors:

"På'an igjen" - Jan Eggum
"Vi seiler vår egen sjø" - Kaptein Sabeltann
"Sommerflørt" - Philip and Sandra

Spaans:

"Hoy" - Gloria Estefan
"Pienso En Aquella Tarde" - Pereza

De PS3-versie van Singstar zal hetzelfde zijn als op de PS2, alleen zal de PS3 versie meer mogelijkheden hebben met betrekking tot de songs. Via PS online kun je extra tracks kopen zodat je altijd meer liedjes kan kopen.

Iron Lore moet deuren sluiten

De developer van Titan Quest, de expansion Immortal Throne en een uitbreiding voor Warhammer 40.000: Dawn of War getiteld Soulstorm moet zijn deuren sluiten. Iron Lore heeft verschillende ongerelateerde tegenslagen gehad, zo zegt men op de website:
quote
"It is with great regret that we must announce that... Iron Lore Entertainment has ceased active game development. Several unrelated events occurred which resulted in Iron Lore being unable to secure funding for its next project."

Ze zijn zo vriendelijk om iedereen die hen gesupport heeft te bedanken, waarbij ze zeggen dat het hen grote voldoening heeft gegeven games te hebben gemaakt die de community plezier heeft gegeven. Ook wij hebben plezier gehad met Titan Quest, dus ze zullen gemist worden!

Nederlandse film geweigerd in Egypte wegens koranfilm

Icoon FilmOp het Internationale Filmfestival voor Kinderen in Egypte worden Nederlandse films geweigerd vanwege de Koranfilm van Geert Wilders. De Nederlandse kinderfilm 'Waar is het Paard van Sinterklaas' zou vertoond worden, maar is door deze beslissing geschrapt.

Dat zei de Egyptische filmfestivaldirecteur Fawzi Fahmi tijdens een persconferentie donderdag, in aanwezigheid van de Wereldomroep. "Dit is een boodschap van direct protest voor iedereen die opzettelijk en halsstarrig monotheïstische religies beledigt en neerhaalt'', aldus de festivaldirecteur.

De Nederlandse producent van 'Waar is het Paard van Sinterklaas' zegt nog geen officiële afzegging te hebben gehad. "Ik heb meerdere keren contact gezocht met de organisatie, maar nog niets gehoord."

Behalve Nederlandse films worden ook Deense films geboycot, in verband met de cartoonrellen. Het Internationaal Filmfestival voor Kinderen is begin maart.


Geboycot in Egypte

"Hoe gaat het met u?" in Mario Kart Wii chat

Gisteren hadden we het nog over de, eerder al teleurstellende, afwezigheid van een online voice-chat functie, die vervangen zou worden door een chatfunctie met een toetsenbord. Helaas blijkt ook dit niet mogelijk te zijn, en kunnen we straks kiezen tussen voorgeselecteerde zinsnedes die je kunt versturen.

Waarschijnlijk kiest Nintendo er voor om zoveel mogelijk kindveiligheid in te bouwen, aangezien FOX ooit "bijzonder overtuigend" twijfels zetten bij de veiligheid van de picto-chat functie (waar Penny Arcade overigens een hilarische comic van maakte). Nu is men bij Nintendo wel gevoelig voor kindvriendelijkheid, maar of het verstandig is de massa van twaalfjarigen en ouder die weten dat het niet verstandig is aan een vreemde hun adres te geven teleur te stellen met deze optie, lijkt onduidelijk. Een gesprek dat bestaat uit het uitwisselen van beleefdheden als "Welk rondje zullen we zo gaan doen, meneer" en "Neem nog een banaan" is waarschijnlijk niet iets waar veel hardcore gamers op zitten te wachten.


"Wat gaat u hard mevrouw!"

Afellay krijgt meeste geel mee

Een overtreding maken op Ibrahim Afellay is een dure zaak. Al zeventien keer bekeurde de scheidsrechter een overtreding op de middenvelder van PSV.

Met die zeventien keer is Afellay het meest favoriete doel van grove charges. Op gepaste afstand volgen Anouar Hadouir (Roda JC), Nordin Amrabat (VVV) en Romano Denneboom (Twente) met allen elf keer geel mee.

Afellay heeft soms moeite het feit dat hij zo vaak onderuit gehaald wordt. "Dan spring ik op en dan hoor je tegenstanders zeggen: ‘Ik raak hem niet’. Maar als ze me wel raken, dan kan ik de wao in."

De jonge international leert echter wel om te gaan met de manier waarop tegenstanders hem bespelen, vindt ook Sef Vergoossen. "Misschien was het eerder zo dat hij tegenstanders te veel de kans gaf om hem te raken, maar dat is nu absoluut niet meer het geval", zegt de oefenmeester.

GDC: Muurtjes opblazen in Battlefield: Bad Company-filmpjes

Blijkbaar weten de mannen van EA DICE niet hoeveel werk er zit in het metselen van een muurtje, want zonder enig respect voor de metselaarsgilde wordt de ene na de andere muur in een van de volgende filmpjes weggeblazen. Wat ze overigens wel weten is hoe Battlefield: Bad Company in elkaar zit en daarom vertelt producer Karl Magnus Troedsson in één van de onderstaande filmpjes iets over de game:


Softwareverkopen Japan: Veel nieuwkomers in top 10

Het is weer tijd voor de wekelijkse softwarecharts uit Japan. Opvallend is dat er dit keer maar liefst zes nieuwkomers in de top tien staan en dat deze nieuwkomers allemaal niet van Nintendo afkomstig zijn. De vier andere plaatsen zijn echter wel weer door Nintendo game bezet:

GameConsoleUitgeverDeze weekTotaal
Super Smash Bros. BrawlWiiNintendo78.0001.291.000
Etrian Odyssey II: The Royal GrailNDSAtlus69.00069.000
Wii FitWiiNintendo62.0001.546.000
Musou OrochiPSPKoei47.00047.000
Harvest Moon: Island of HappinessNDSMarvelous Entertainment45.00045.000
Winning Eleven Play Maker 2008WiiKonami36.00036.000
Lost Planet: Extreme ConditionPS3Capcom23.00023.000
Bioshock360Spike18.00018.000
Wii SportsWiiNintendo17.0002.798.000
Mario and Sonic at the Olympic GamesNDSNintendo15.000236.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [WII] Family Ski (Bandai-Namco)
12. [WII] Wii Play (Nintendo)
13. [NDS] Tokimeki Memorial: Girl's Side 2nd Season (Konami)
14. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
15. [PS2] Poison Pink (Banpresto)
16. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
17. [PS2] Iron Pachi-Chonmage 14: Pachinko Mask Rider (Hackberry)
18. [PS3] Burnout Paradise (EA)
19. [NDS] L, the Prologue to Death Note: Rasen's Trap (Konami)
20. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
21. [PS3] Devil May Cry 4 (Capcom)
22. [PSP] Mobile Suit Gundam: Gihren's Ambition, The Axis' Threat (Bandai-Namco)
23. [PS2] Last Escort 2: Sweet Thorns Late at Night (D3 Publisher)
24. [PS2] NiGHTS into Dreams... (Sega)
25. [NDS] Naruto: Shippuuden Dairansen! Kage Bunshin Emaki (Takara-Tomy)
26. [NDS] Hisshou Pachinko/Pachislo Capture Series DS, Vol. 1: Neon Genesis Evangelion: My Heart to You (D3 Publisher)
27. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
28. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
29. [NDS] Populous DS (EA)
30. [PSP] World Soccer Winning Eleven: Ubiquitous Evolution 2008 (Konami)

Verdeling per console:
NDS - 12
WII - 6
PS2 - 4
PSP - 4
PS3 - 3
360 - 1

Zaterdaghoofdklassers zijn tegen Topklasse

De complete zaterdaghoofdklasse is tegen de invoering van de Topklasse. Gisteravond wezen in Maassluis ook de clubs uit de hoofdklasse A tijdens een gezamenlijke vergadering de plannen af. Eerder hadden de clubs uit de hoofdklasse B en C dit al gedaan.

De voornaamste redenen om de plannen af te keuren zijn de te verwachten investeringen in bijvoorbeeld een lichtinstallatie op TV-sterkte, de onduidelijkheden omtrent de promotie / degradatie naar en vanuit het betaald voetbal en de verwachting dat de speeldagen voor onduidelijkheid gaan zorgen. Daarnaast kon de KNVB de clubs niet overtuigen van de noodzaak van een verandering. De verenigingen zijn ook niet te spreken over de manier waarop de KNVB straks de stemprocedure wil laten verlopen. Daarin hebben clubs uit lagere afdelingen net zoveel inbreng als de hoofdklassers. Op 17 maart zal de KNVB met een definitief plan komen. De bond wil graag een Topklasse om zo de doorstroming in het Nederlands voetbal te bevorderen.

Doucheseks nekt Rojer

Een vrijpartij onder de douche heeft voor Eldridge Rojer afgelopen weekeinde vervelende gevolgen gehad. De aanvaller van Excelsior ging namelijk door zijn knie.

De 23-jarige Rojer herstelt al vijf maanden van een zware kruisbandblessure. Hij koos voor een natuurlijke herstelwijze en maakte onlangs zijn rentree in Jong Excelsior. Tijdens het douchen met zijn vriendin kwam volgens Rojer van het één het ander, waarop de aanvaller zich blesseerde. Rojer wacht een operatie en een herstelperiode van zes tot negen maanden.

A'damse krakers boos op antikrakers

Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse krakersscène heeft de strijd aangebonden met anti-kraakwachten, de zogenoemde antikrakers.

Dinsdagavond bestormde een commando van zo'n tachtig met bivakmutsen en helmen getooide krakers de Spuistraat 227 om twee antikrakers met stokken hun woning uit te slaan. Een week eerder waren krakers nog uit dit pand gezet bij een ontruimingsronde. De krakers noemen het zelf in een persbericht een herkraak ''als protest tegen toenemende repressie tegen krakers, en de voortdurende uitholling van woonrechten.''

Vannacht was het weer raak. De ruiten van Antikraak BV werden ingegooid. Eerder was ook al een busje van het antikraakbemiddelingsbureau vernield.

De krakers zijn boos op de anti-kraakwachten omdat die leegstand zouden faciliteren en op die manier de woningnood in stand houden. ''Zij hebben geen huurrechten en kunnen zo uit een pand worden gezet'', aldus Katinka Vuijk van de kraakbeweging.

Joost Koenders van Antikraak BV zegt helemaal geen leegstand te promoten. ''Wij faciliteren woonruimte. Ik voorzie in een woonbehoefte. En dat antikrakers geen huurrechten hebben? Tja. Ik vind kraken een raarder fenomeen dan antikraken. Ik ontneem geen eigendommen.''

Mascherano mogelijk langer bij Liverpool

FC Barcelona en Juventus hebben grote interesse getoond in Javier Mascherano, maar het lijkt erop dat de Argentijn gewoon bij Liverpool blijft.

De afgelopen maand werd hij vaak in verband gebracht met Juventus en Barcelona maar op de website van Liverpool verklaarde Mascherano: "We zijn echt dichtbij contractverlenging. Deze week of volgende week kunnen we bevestigen dat alles is afgerond. We kunnen nu nog geen zekerheid geven, maar alles zou binnen een paar dagen goed moeten komen."

Dudek mogelijk weg uit Madrid

Jerzy Dudek overweegt om aankomende zomer Real Madrid te verlaten. Dudek komt amper aan spelen toe bij de grootmacht Real Madrid. De keeper, die 58 interlands voor Polen achter zijn naam heeft, zegt dan ook dat een vertrek tot de mogelijkheden behoort.

Dudek zal binnenkort met de technisch directeur Pedrag Mijatovic een gesprek aangaan over zijn speeltijd. Als blijkt dat er weinig speeltijd voor Dudek is, zal de reservedoelman zijn conclusies trekken. Er is belangstelling getoond voor de 34-jarige doelman door onder andere Derby County, Manchester City en Borussia Dortmund.

'Utrechtse studenten doen het in bieb'

Icoon OpmerkelijkDe bibliotheek van de Universiteit Utrecht gaat het glas van de matte studeercabines vervangen door helder transparant glas. Volgens Natalia Grygierczyk, een medewerkster van de bibliotheek, wordt het glas veranderd uit veiligheidheidsoverwegingen. Ook zouden studenten zich niet prettig voelen achter het matte glas.

Volgens het universiteitsblad Ublad zou er een andere reden zijn om het glas aan te passen. De vermeende vrijpartijen zouden er iets mee te maken kunnen hebben. Grygierczyk ontkent dit: "Eigenlijk nauwelijks. En omdat niet elke deur vervangen zal worden, blijven er genoeg cabines met ondoorzichtige ruiten over."

Stoere mannen in Yakuza 3-screens

Gisteren maakten we nog melding over een vrij vrouwelijke screen uit de Ryu Ga Gotoku-serie (Yakuza). Maar blijkbaar waren de screens niet mannelijk genoeg, want de meningen over de game waren over het algemeen nogal negatief. Maar misschien kunnen we die negatieve stemming omzetten in een positieve stemming met deze mannelijke screens:


Het derde deel in de Japanse mafiagame-serie Ryu Ga Gotoku (Yakuza). Dit deel zal zich af gaan spelen tijdens de Edo-era in het jaar 1605. Dit houdt in de er geen vuurwapens meer in de game zullen zitten en dat alle gevechten met het zwaard (of de vuist) beslecht zullen gaan moeten worden. In Samurai-stijl dus.

BNN komt met heftige roadrally

Icoon TelevisieBNN komt met Crazy 88, een roadrally waarin een vrouwen- en een mannenteam het tegen elkaar opnemen. Beide teams bestaan uit bekende Nederlanders, Peer Mascini is de spelleider. Crazy 88 is vanaf 11 maart op tv te zien.

Voor het vrouwenteam doen Nicolette Kluijver, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Hanna Verboom en Jennifer Hoffman mee. Yolanthe was een tijdje terug al in het nieuws toen ze voor de opnames van het programma haar auto ergens tegenaan moest parkeren. Ze besloot dat het een flitspaal ging worden en moest naar het politiebureau. Het mannenteam bestaat uit Dennis Storm, Willie Wartaal, Filemon Wesselink en Tygo Gernandt.

De opdrachten zijn niet alledaags: vang de rochel van iemand anders op, rijd met je auto door de carwash met de ramen open, prop een Big Mac inéén keer in je mond en ga belletje trekken in je ondergoed.

Roertunnel A73 opnieuw afgesloten

Icoon FileVanochtend was het opnieuw raak bij de Roertunnel van de A73. De tunnel is enige tijd afgesloten geweest nadat een te hoge vrachtwagen door de noordelijke tunnelbuis reed. Volgens Rijkswaterstaat had de bestuurder een stoplicht genegeerd, net als enkele automobilisten.

De slagbomen van de tunnel gingen niet direct dicht omdat deze worden bediend vanuit de tunnelbeveiligingscentrale. Een woordvoerder liet weten dat ze bij rood licht niet dichtgaan omdat ze dan op de doorrijders klappen. De slagbomen sluiten pas wanneer al het verkeer tot stilstand is gekomen.

Het is op dit moment niet duidelijk welk politiekorps zich meer moet bezighouden met controles in de tunnel. De politie Limburg Noord en het KLPD voelen zich niet verantwoordelijk en wijzen naar elkaar. Ook Rijkswaterstaat kon hier geen duidelijkheid over geven.

De Roertunnel, die onlangs werd geopend, heeft vaker last van problemen. Gisteravond werd de tunnelbuis in zuidelijke richting twee uur lang afgesloten om een storing in de stoplichtinstallatie te repareren. Volgens Rijkswaterstaat is dit probleem opgelost.

Klappertjespistolen ontploffen: een dode

Icoon ShockingDe ontploffing van een minibusje met speelgoedwapens heeft vandaag in de Chinese stad Shanghai geleid tot een dode en vier gewonden. Dat berichtten verschillende Chinese media.

Het busje, dat geladen was met klappertjespistolen en patronen voor de speelgoedwapens, explodeerde door een nog onbekende oorzaak.

Het bizarre ongeluk gebeurde toen een werknemer van een warenhuis bezig was de pistooltjes uit te laden. Hij kwam door de kracht van de explosie om het leven. Vier anderen, onder wie de chauffeur van het busje en een 7-jarige jongen die op dat moment in de buurt stond, liepen verwondingen op. Ramen van omliggende gebouwen sneuvelden en het minibusje zelf werd totaal verwoest.

Belg eet per jaar 6 kilo chocolade

Icoon OpmerkelijkBelgische chocolade staat wereldwijd bekend als een delicatesse en zelf lusten de Belgen er ook wel pap van. Jaarlijks eet een Belg gemiddeld zes kilo chocola. Negen op de tien Belgen eten zelfs elke dag van het bruine of witte goedje.

Dagblad De Standaard publiceerde vandaag de uitkomsten van een consumentenonderzoek van de Zwitserse chocolademaker Barry Callebeaut.

Elk jaar stijgt volgens het onderzoek de consumptie van chocola in België met 10 procent. Waar in andere landen het eten van de zoetigheid nog verbonden is aan speciale gelegenheden, vindt 89 procent van de Belgen dat zo'n speciale gelegenheid nergens voor nodig is. De Belg eet zijn chocolade bij voorkeur thuis.

Show Marco V afgelast na doodsbedreiging

Icoon Muziek

Dj Marco V heeft zijn show van vanavond in Syrië afgezegd nadat hij diverse doodsbedreigingen had ontvangen. Marco V zou als eerste internationale dj een optreden geven in Damascus, maar na de bedreigingen wordt daarvan af gezien.

"De e-mails waren specifiek aan mij gericht. Dat raakt me wel. Alles bekeken vind ik het te heftig om toch het optreden te doen", aldus de dj. "Maar ik baal er wel verschrikkelijk van."

Na de eerste bedreigingen dacht Marco V nog aan extra veiligheidsmaatregelen. "Dan gaat het misschien tijdens het optreden goed, maar daarna? Ik kan niet altijd extra mensen om me heen hebben." Naar het optreden vanavond zouden ongeveer 350 mensen komen, de zaal was uitverkocht.

Politie bekijkt drugskwestie Britney Spears

Icoon ShowbizzDe politie in Los Angeles kijkt naar aantijgingen dat voormalig popprinses Britney Spears drugs kreeg toegediend. Dat heeft een recherchechef gezegd, aldus de BBC vandaag. De politie heeft nog geen verdachte op het oog.

Britney's moeder Lynne beschuldigde ex-manager Sam Lutfi er voor de rechtbank van dat hij de zangeres drugs heeft gegeven, haar telefoon heeft afgesneden en naar haar heeft geschreeuwd. De nog onbewezen beweringen zorgden er al voor dat Lutfi niet binnen een straal van 228 meter van Spears mag komen.

Klink gaat onverzekerden aanpakken

Icoon BinnenlandsMinister Ab Klink (Volksgezondheid) gaat mensen die geen ziektekostenverzekering hebben afgesloten aansporen om zich alsnog te verzekeren. Onverzekerden komen boetes boven het hoofd te hangen als ze geen zorgverzekering afsluiten.

De ministerraad spreekt vrijdag over voorstellen van Klink om het aantal onverzekerden terug te dringen. De minister wil af van de boete die deze mensen moeten betalen nadat ze zich alsnog verzekerd hebben. Dit kan onverzekerden er nu van weerhouden toch een verzekering af te sluiten.

Hoofdverdachten moord Endstra vrij

Icoon MisdaadDe rechtbank in Amsterdam heeft vandaag tijdens een pro-formazitting bepaald dat de twee hoofdverdachten van de moord op Willem Endstra vrij komen. De rechtbank vindt dat het OM meer of zwaarder bewijs moet leveren om de verdachten in voorarrest te houden. Ali N. en Ozgür C. zitten nu ruim een jaar vast.

Ali N. zou op de dag van de moord gezien zijn bij het kantoor van de vastgoedhandelaar. Van Ozgür C. is er een vingerafdruk gevonden op een parkeerkaartje in een busje dat bij het kantoor geparkeerd stond. Ook zouden beide verdachten na de moord ineens over veel geld hebben beschikt.

Naast Ali N. en Ozgür C. wordt er nog iemand in verband gebracht met de moord. Cleon D. uit Almere zou op de wacht hebben gestaan, maar hij verscheen vandaag niet voor de rechtbank. Het drietal wordt niet alleen verdacht van de moord op Endstra. Ook zouden ze het gemunt hebben op David Denneboom, die tijdens de liquidatie naast Endstra liep.

UEFA schorst Dick Advocaat

Dick Advocaat is door de UEFA voor drie UEFA-cup duels geschorst. De reden voor deze schorsing is dat Advocaat in de wedstrijd Villareal - Zenit St. Petersburg naar de tribune werd gestuurd.

Tegen Villareal wond Advocaat zich dermate op dat hij door de scheidsrechter naar de tribune werd verwezen en drie wedstrijden schorsing tot gevolg heeft. Dat betekent dat de coach beide wedstrijden tegen Olympique Marseille mist. Mocht Zenit St. Petersburg zich voor de kwartfinale kwalificeren, dan kan Advocaat in de heenwedstrijd er ook niet bij zijn. De schorsing houdt in dat Advocaat tijdens de duels zich niet bij zijn spelers mag zijn.

Vogeltje fladdert op batterijen

Icoon Opmerkelijk

Na het verkoopsucces van de kleinste helikopter ter wereld komt producent Silverlit nu met de I-Bird, een op afstand bestuurbaar vogeltje.

In 2007 was de op afstand bestuurbare helikopter PicooZ een van de verkoopsuccessen in de speelgoed- en gadgetwinkels. Met een afmeting van 17 bij 17 centimeter en een gewicht van slechts 11 gram kwam het speeltje in het Guinness Book of Records.

De I-Bird is feitelijk hetzelfde principe, maar dan in de vorm van een vogeltje dat als een vrolijke fluiter door de kamer of buiten kan vliegen. Opmerkelijk is dat de I-Bird extreem langzaam is: 1,25 meter per seconde.

`
De I-Bird in actie...

'Frank Rijkaard heeft interesse in Chelsea'

Frank Rijkaard zou interesse hebben in het coachen van Chelsea. Indien Chelsea aan het einde van het seizoen Avram Grant laat gaan, is Rijkaard bereid om te onderhandelen over een eventuele positie bij Chelsea.

Dit meldt althans de Engelse krant The Gaurdian na een gesprek met een 'goede kennis' van Rijkaard. "Frank vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Barcelona", aldus de kennis.

Het is mogelijk dat Rijkaard alsnog bij Barcelona blijft als de Champions League gewonnen wordt of de landstitel behaald wordt. Rijkaard heeft nog een contract tot 2009 bij Barcelona. De eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, blijft Grant steunen ondanks het feit dat een aantal belangrijke spelers hem niet autoritair genoeg vinden. Grant zal moeten vertrekken als er geen prijzen gepakt worden dit seizoen. Zondag verspeelde Chelsea de kans op het eerste trofee door een nederlaag te lijden tegen Tottenham Hotspur in de finale van de Carling Cup.

Marcellis verlengt contract

Dirk Marcellis heeft zijn contract bij PSV verlengd. Beide partijen zijn het eens geworden over een verlenging van het contract tot half 2012. De 19-jarige verdediger heeft bij PSV een basisplaats afgedwongen en de Eindhovenaren zijn erg tevreden over zijn ontwikkeling.

Sinds 1998 doorliep Marcellis alle jeugdelftallen. Hij was 10 jaar toen hij in de D1 terechtkwam. "Ik ben er heel blij mee, het ziet er goed uit", aldus Marcellis op de website van PSV.

Tegenvaller voor Van Nistelrooy

Real Madrid zal het aankomende zaterdag zonder Ruud van Nistelrooy moeten doen tegen Recreativo Huelva. De blessure aan de rechterenkel blijft aanhouden.

Vorige week maakte de spits zijn rentree na een blessure aan de rechterenkel. Door deze blessure miste hij de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Kroatië. Woensdagochtend ontbrak de spits op de training van Real Madrid. De medische staf van de club is van mening dat de wedstrijd van aankomende zaterdag te vroeg is voor de spits.

Wesley Sneijder zal hoogstwaarschijnlijk over twee weken deel uit maken van de selectie van Madrid. Het herstel van een ribbreuk verloopt voorspoedig.

Derksen deelt derde plaats in India

Robert Jan Derksen staat na de eerste dag van de Johnnie Walker Classic in New Delhi op een gedeelde derde plaats. De Nederlander had voor de eerste 18 holes 68 slagen nodig. Eén meer dan Shamin Khan (India) en Daniel Vancsik (Argentinië).

Joost Luiten begon wat minder goed aan het toernooi. Het Nederlandse golftalent bleef één slag onder het baangemiddelde en staat in de middenmoot van het klassement.

KNVB en KBVB rond de tafel met Platini

De Nederlandse en Belgische voetbalbond hebben op 19 maart een gesprek met UEFA-baas Michel Platini. Tijdens deze bijeenkomst zal de gezamelijke kandidatuur voor de organisatie van het WK in 2018 aan de orde komen.

De Belgische projectleider Alain Courtois denkt dat Nederland en België een reeële kans hebben om het toernooi te mogen organiseren. "Ik heb de voorbije maanden gemerkt dat het enthousiasme en optimisme over onze kandidatuur op nationaal en internationaal niveau erg groot is", aldus de organisator van Euro 2000 in België en Nederland.

"In november zaten we al rond de tafel met FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Hij reageerde terughoudend op een gezamelijke kandidatuur, maar nadat we hem duidelijk hadden gemaakt dat we wel twee landen zijn maar slechts één organisatie, met één hoofdkwartier en één managementteam, klonk hij al een stuk positiever. Het verloop van Euro 2000 heeft bewezen dat we het aankunnen."

Stoer en op je gat

Twinky weet onze submit gelukkig nog te vinden :

Daarnet liep ik van het busstation in Utrecht naar mijn fiets toen er iets voor mijn neus gebeurde. Voordat je bij de fietsen bent moet je eerst een fietspad oversteken en precies daar speelde zich het drama af. Een stoere kerel ging op zijn scooter onderuit. Ik weet niet wat er precies gebeurde en zag alleen de daadwerkelijke valpartij, maar het zag er niet al te pijnloos uit. De scooter schoof een paar meter over de grond over het been van de kerel heen en ook zijn arm kwam in contact met de grond, evenals zijn gehelmde hoofd.

Van Nieuwkerk tekent voor 3 jaar bij

Icoon Televisie Matthijs van Nieuwkerk zal vanaf september dagelijks De Wereld Draait Door (DWDD) presenteren. De VARA en de presentator hebben een driejarig contract getekend waarin dit is vastgelegd.

Naast DWDD gaat Van Nieuwkerk ook een nog te ontwikkelen zomerprogramma presenteren, maakte de VARA vandaag bekend.

In verband met de dagelijkse presentatie van De Wereld Draait Door zal hij in het nieuwe seizoen het programma Holland Sport niet meer voor zijn rekening nemen. Dat presenteert hij nu nog samen met Wilfried de Jong voor de VPRO. Wel zal Van Nieuwkerk samen met De Jong per seizoen een paar specials maken en blijft hij verbonden aan de Top 2000 A Gogo van de NPS.

De VARA is verheugd over de voortzetting van de samenwerking met Van Nieuwkerk. ''Hij heeft een zeldzaam presentatietalent en paart die aan intelligentie en een brede belangstelling'', aldus de omroep.

Kinderverkrachting Zimbabwe groeit 42%

Icoon ShockingHet aantal gerapporteerde gevallen van kinderverkrachting in Zimbabwe is tussen 2003 en 2006 met 42 procent gestegen, van 2192 gevallen in 2003 tot 3212 in 2006. Dit meldde The Zimbabwean Guardian vandaag op basis van politiestatistieken.

De slachtoffers van verkrachting zijn voornamelijk meisjes in de leeftijd tussen 9 en 16 jaar. Het jongste slachtoffertje in 2005 was slechts drie dagen oud. Directeur Betti Makoni van Girl Child Network wijt de stijging vooral aan het populaire bijgeloof onder hiv-positieve mannen, dat seks met een maagd helpt om aids te genezen.

Unicef in Zimbabwe noemt ook de rap verslechterende economische situatie als oorzaak. Er is geen geld meer voor voedsel, school en zorg. Volwassenen reageren hun frustratie af op de kinderen, waardoor huiselijk geweld en misbruik toeneemt.

Twee nieuwe PS3 bundels voor Europa: Geen MGS4

Bij de aankondiging van de Metal Gear Solid 4 PS3 bundel vroegen heel wat mensen zich af: Gaat dit ook voor Europa gelden? Sony heeft nog niet gezegt dat we hem niet zullen krijgen, maar door de release van twee nieuwe bundels voor de EU, lijkt de kans klein.

De eerste nieuwe bundel zal een Blu-ray bundel worden met een 40GB Playstation 3 en 3 films, namelijk 300, Spiderman 3 en James Bond: Casino Royale, en een sixaxis controller (geen Dual Shock 3). Deze bundel zal 19 maart verschijnen en 399 euro gaan kostenDe tweede nieuwe bundel zal een 40GB Playstation 3 bevatten met Gran Turismo 5: Prologue en een Sixaxis controller (wederom geen Dual Shock 3). Deze bundel zal ook 399 euro gaan kosten, en 28 maart in de winkels liggen.

Met dank aan Cyberia18 voor de submit

GDC: Sid Meier spreekt over Civilization Revolution

Sid Meier, bekend van talloze sim spellen, heeft op de GDC een interview gegeven over de aanpassingen van de console variant van zijn Civilization reeks. Hierin licht hij o.a. toe wat ze grafisch anders willen doen en qua gameplay het spel op de console een lekker speeltempo te geven.
Zoals je kunt zien wordt er veel werk in gestoken om het een volwaardig deel in de reeks te maken. Civilization Revolution komt op de 360, PS3 en DS. De game zal op 6 juni in de schappen liggen.

Kvitova verrast Venus Williams in Memphis

De 17-jarige Tsjechische qualifier Petra Kvitova verraste Venus Williams in het tennistoernooi in Memphis. De jonge dame speelde haar eerste wedstrijd tegen iemand uit de top tien van de wereldranglijst.

In haar eerste set kwam ze nerveus en zenuwachtig over. In de tweede set veranderde alles. Kvitova geloofde in haar overwinning waardoor ze nog beter ging spelen. Venus Williams, die haar titel verdedigde, ging met 6-2, 4-6 en 3-6 onderuit.
“Ze serveerde en speelde goed. Mijn return was slecht. Ik vind het erg jammer dat ik hier de rest van de week niet meer zal zijn.''

Gruwelijke foto's Abu Ghraib opgedoken

Er waren al een aantal foto's bekend van de wreedheden die Amerikaanse soldaten toepasten op Iraakse gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis. Nu zijn er weer een aantal uit die periode opgedoken, die nog weerzinwekkender zijn dan de eerder vrijgegeven beelden.

De foto's zijn al sinds 2006 bekend, maar worden nu in het openbaar getoond door de Amerikaanse psycholoog Philip Zimbardo die vandaag een rede houdt hoe het komt dat 'goede' mensen ineens wrede hufters kunnen worden. Zimbaro is bekend van onder meer het Stanford prison experiment.

De nu opgedoken foto's tonen onder meer een naakte gevangene overgoten met stront, een bloedende man die mishandeld wordt, een lachende soldate bij een rottend lijk, en meer van dergelijke taferelen. De foto's staan hier, maar kunnen als bijzonder schokkend worden ervaren.

De Abu Ghraib-gevangenis werd berucht toen in april 2004 tijdens het bewind van de 'Coalition Provisional Authority' een documentaire werd uitgezonden door het Amerikaanse televisiestation CBS. Daarin werd melding gemaakt van misbruik en vernedering van gevangenen door een kleine groep Amerikaanse soldaten.


Een al eerder vrijgegeven foto

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

[NBA] Mijlpaal voor Lebron in verloren wedstrijd

Lebron James keerde terug bij de Cleveland Cavaliers. Hij kwam terug van een enkelblessure en scoorde vervolgens 26 punten tegen de Boston Celtics. Hiermee schreef Lebron een record op zijn naam in de NBA.
Na de wedstrijd had Lebron maar weinig goede woorden over voor zijn spel. Hij schoot maar zeven op 24 waardoor het schotpercentage van de Cavaliers op 38% kwam. Ondertussen scoorde Kevin Garnett achttien punten en pakte nog eens elf rebounds. Met de hulp van de 22 punten van Ray Allen was de overwinning snel binnen.

De coach van de Cavs, Mike Brown, werd laat in het derde kwart eruit gestuurd door de scheidsrechter nadat hij maar bleef discussiëren over een gemaakte fout op Lebron. De situatie liep zelfs zo uit de hand dat de assistent-coach hem onder controle moest houden.

Met de dunk van James in het derde kwart, waardoor de score uitkwam op 54-63, gaat hij de recordboeken in als de jongste speler ooit die 10.000 punten scoorde. Hij is precies 23 jaar en 59 dagen, waarmee hij het oude record van Kobe Bryant van de Lakers verbreekt. James had 368 wedstrijden nodig om dit te vestigen. De Boston Celtics wonnen uiteindelijk met 92-87 van de Cleveland Cavaliers.

Dief gepakt dankzij 'Lokhomo'

Met behulp van een 'lokhomo' heeft de Amsterdamse politie een 25-jarige man opgepakt die wordt verdacht van meerdere diefstallen bij homoseksuele mannen. De politie hield de man vrijdagnacht aan met hulp van een van de slachtoffers.

Hij had de politie aangeboden contact te leggen met de man zodat hij op heterdaad kon worden betrapt, liet een politiewoordvoerster vanochtend weten.

De Amsterdammer maakte via verschillende gay-chatboxen afspraken met veelal oudere homoseksuele mannen onder de nickname 'Faisel25'. Hij bestal ze vervolgens in hun eigen woningen. De buit bestond vooral uit telefoons, portemonnees, fotocamera's en laptops. De slachtoffers zagen later hun eigen spullen voor een paar honderd euro te koop aangeboden op internet.

De zaak kwam aan het rollen nadat een van zijn slachtoffers het homonetwerk 'Roze in Blauw' van de Amsterdamse politie had ingeschakeld. In overleg met het justitie heeft een van de medewerkers van dit politienetwerk toestemming gekregen om de man via chatboxen te benaderen voor een 'date'.

Deze ving echter bot omdat hij niet voldeed aan het profiel van 'Faisel25'. Het slachtoffer dat de melding had gedaan bij 'Roze in Blauw' bood vervolgens aan zelf een afspraak te maken. Tijdens deze 'date' in de nacht van vrijdag op zaterdag kon de politie 'Faisal25' voor een pand in Amsterdam-Oost aanhouden.

De politie vermoedt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt en vraagt hen hiervan aangifte te doen.

"Geen Nederlander goed genoeg voor F1"

Jos Verstappen heeft nog maar eens laten weten wat hij van Christijan Albers, Giedo van der Garde en Robert Doornbos vindt. Vooral Albers heeft het al eerder moeten ontgelden in columns en interviews met Verstappen.

"Nu zie ik geen Nederlandse coureurs die goed genoeg zijn voor de Formule 1. Albers echt niet. Hij heeft altijd smoesjes en geen uitstraling. Doornbos? Ook niet goed genoeg. Giedo van der Garde is nog jong en heeft talent, maar wint geen races. Dan moet je je ook afvragen of je wel goed genoeg bent voor de F1. Hij heeft zijn testrol bij Spyker vorig jaar vooral te danken aan zijn rijke schoonvader", aldus de Limburger.

Verstappen hekelt vooral het gedrag om de races heen van de jongere generatie: "Ik heb weleens het idee dat het hen ook niet puur om het racen gaat, dat ze de randzaken veel belangrijker vinden. Feestjes afstruinen en kijken of hun haar goed zit. Ze denken alleen aan de buitenkant en vergeten het racen."

Dit jaar zal de bijna 36-jarige Verstappen deelnemen aan de Le Mans Series, waaronder dus de beroemde 24 uur van Le Mans, voor team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Hij zal een Porsche RS Spyder besturen in de LMP2-klasse.

Van den Bergh disciplinair gestraft

Trainer Gert Heerkes van Heracles Almelo heeft Ricky van den Bergh om disciplinaire redenen naar het tweede elftal teruggezet. De middenvelder zal tot maandag mee moeten trainen met het tweede elftal van de Almelo-ers.

Van den Bergh werd gestraft na afloop van het competitieduel tussen Heracles en Feyenoord. Hij mocht pas een minuut voor tijd het veld in en dat zinde hem niet. In de kleedkamer liet hij zijn onvrede blijken. Het conflict is inmiddels uitgesproken, aldus Van den Bergh. Na het uitduel tegen FC Groningen zal hij weer terugkeren in de selectie.

FOK!schrijft brengt u Yvonne

Icoon Sitenews – Frontpage Al drie maal
schreven bekende(re) FOK!'ers voor FOK!schrijft een column: WAARHEIDs stuk over integratie, pberends over hypotheekrenteaftrek en Renesites AH-vontuur. Hoewel we voor FOK!schrijft graag in de subtop zouden blijven, vroegen we twee weken geleden, na Renesites column, Yvonne om een stukje te schrijven.

Check dus de columntracker. Yvonne houdt niet alleen van adolescente getectyleerde jongemannen, maar des te meer van de Eerste Wereldoorlog. Haar vreemde hobby stoot menig mens tegen het zere been: FOK!schrijft: Yvonne's \\\\\\"Foert!\\\\\\" staat inmiddels op lezers te wachten. Zoals we al eerder meldden: ben je een bekende FOK!'er en wil je een stukje komen schrijven, ga gerust je gang. Het hóeft natuurlijk niet per se over integratie of woonbeleid te gaan. Heb je dus de indruk dat je een notoire FOK!'er bent, en wil je een stukje schrijven? PM dan even superworm of mail naar superworm@fok.nl.Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (80 Mb)
Er is ook een iets langere versie beschikbaar als wmv downloaden (106Mb)

Maaskant volgt Brandts op

NAC heeft een trainer voor volgend seizoen weten te strikken. De 39-jarige Robert Maaskant zal het elftal de komende twee jaar onder zijn hoede hebben.

Maaskant, nu nog trainer bij MVV, was in het Rat Verlegh-stadion niet de eerste keus. Eerder probeerde NAC al Adrie Koster en Gertjan Verbeek te strikken voor het trainerschap in Breda. Dat NAC Breda voor Maaskant kiest is niet verrassend. De naam Maaskant zong sinds het vertrek van Henk ten Cate bij NAC rond als er een nieuwe trainer werd gezocht.

De oefenmeester wacht in Breda een zware opgave. Zijn voorganger Ernie Brandts heeft de afgelopen twee seizoenen de halve finale in de beker bereikt en staat momenteel vijfde in de Eredivisie.

Submitter: StrayDog

Duel tussen Haarlem en Stormvoges verboden

Maarten Divendal, loco-burgermeester van Haarlem, heeft het duel tussen HFC Haarlem en Stormvogels Telstar verboden. Divendal is bang voor ongeregeldheden na afloop van het duel.

Na afloop van het bekerduel tussen HFC Haarlem en Heracles Almelo hield de politie 21 Haarlem-supporters aan, die in de omgeving van het stadion auto's vernielden en politiemensen bekogelden. De ME moest eraan te pas komen om de onruststokers uiteen te drijven.

Advocaat Anker bekritiseert levenslang Julien C.

Icoon JustitieDe bekende strafrechtadvocaat Wim Anker heeft zich uiterst kritisch uitgelaten over het levenslange vonnis dat het Gerechtshof in Den Bosch deze week oplegde aan de 23-jarige Julien C. voor de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans. Volgens de Friese raadsman haalt de rechter hiermee de rek uit het rechtssysteem. ''Je kunt dan niet meer nuanceren''.

Anker zegt dat levenslange gevangenisstraf voor een enkelvoudige moord zeer apart is. Meestal leggen rechters geen levenslange gevangenisstraf op voor een enkelvoudige moord. Tenzij iemand al een zwaar strafblad heeft of er meer gruwelijke feiten op de dagvaarding staan, zoals bij Mohammed B. Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, kreeg bijvoorbeeld 'maar' 18 jaar.

Advocaat Anker noemt het vonnis, buiten het feit dat het gegeven is voor één moord, om nog drie andere punten opmerkelijk: De veroordeelde is erg jong, het Hof legde een hogere straf op dan door het OM was geëist en de verdachte verdedigde zichzelf. Over dat laatste zei Anker al eerder dat iemand die zichzelf verdedigt een mafkees als cliënt heeft.

De strafpleiter geeft aan dat levenslang in zijn opinie moet zijn voorbehouden aan daders van dubbele, drievoudige of viervoudige moorden. Voor deze enkelvoudige moord, hoe gruwelijk ook, had de rechter ook 30 of 25 jaar kunnen opleggen. Anker: ''Een rechter moet zich realiseren dat over zes maanden misschien wel iemand voor zijn bankje staat die vier van dergelijke moorden heeft gepleegd. En wat voor straf moet hij dan nog opleggen?''

In Nederland zitten momenteel 36 mensen een levenslange celstraf uit. Dat houdt in ons land in dat iemand tot zijn dood achter de tralies blijft zitten, tenzij de Koning(in) gratie verleent.Julien C. verdedigde zichzelf

Tafeltennisters onderuit

De Nederlandse tafeltennis dames zijn er niet in geslaagd de halve finale van het wereldkampioenschap te bereiken. Oranje ging in de kwarfinale kansloos onderuit tegen Singapore 0-3.

Elena Timina ging in de openingspartij al hard (9-11, 7-11, 13-15) onderuit tegen de nummer acht van de wereld Li Jia Wei. Li Jiao dolf het onderspit tegen Feng Tianwei. De Europees kampiuoene verloor in vijf games van de nummer 28 op de wereldranglijst (12-10, 11-7, 8-11, 6-11, 4-11). Als laatste ging ook Li Jie onderuit tegen Wang Yue Gu, de nummer zes van de wereld. In de eerste game ging de Nederlandse door de enkel en moest vervolgens opgeven daarmee was de uitschakeling een feit.

Bondscoach Pieke Franssen zal het team nog één keer moeten opladen. Het Nederlandse team speelt vrijdag om de vijfde plaats.

Haarlem - Stormvogels Telstar verboden

Icoon Voetbal Het voor morgen geplande duel tussen Haarlem en Stormvogels Telstar in de Jupiler League gaat niet door. Locoburgemeester Maarten Divendal heeft de voetbalwedstrijd verboden uit angst voor ongeregeldheden. De gemeente heeft dat vanochtend bevestigd.

Na de bekerwedstrijd tussen Haarlem en Heracles Almelo hield de politie dinsdagavond 21 Haarlem-supporters aan, die in de omgeving van het stadion auto's vernielden en politiemensen met stenen bekogelden. De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om een groep van 150 relschoppers uiteen te drijven. De gemeente wil met het verbod voorkomen dat er vrijdagavond nieuwe ongeregeldheden uitbreken.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

GDC: Headtracking met PS Eye zonder extra gimmicks

Sommigen van jullie herinneren Johnny Lee wel, de jongen die door een Wii Sensor Bar aan z'n hoofd te bevestigen headtracking op de Wii wist te creëren. Of wellicht Thomas Miller, die met behulp van een IR-bril en een filter op de PS Eye headtracking op de PS3 wist te krijgen. Een leuke feature, maar zoals sommige users al opmerkten, erg omslachtig om na te bootsen in je eigen huiskamer.

Tijdens de GDC heeft Sony echter gedemonstreerd dat dat allemaal nergens voor nodig is. Alles wat je nodig hebt om headtracking te implementeren op de PS3 is een PS Eye, een gezicht en gewrichten die het doen. De eerste is inmiddels te koop in vrijwel elke winkel die game-benodigdheden levert, de andere twee worden geleverd bij geboorte als het goed is.
Met headtracking wordt de beweging van je hoofd gevolgd en vertaald naar camerabewegingen in-game. Zo kun je bijvoorbeeld in shooters om een hoekje kijken door met je hoofd een klein beetje te draaien. Volgens Sony zijn er nog geen games die dit ondersteunen, maar aangezien de technologie er inmiddels is, zal het waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat hier verandering in komt.

De demonstratie kun je hier bekijken.

Geef Epic tips voor Gears of War 2

Gears of War 2 zal deze november verschijnen en waarschijnlijk de belangrijkste release van de Xbox360 worden van dit jaar. Om van de game een succes te maken heeft Epic jou nodig!

Op GearsofWar.com kan je een enquête invullen waarin je Epic tips kan geven voor Gears of War 2. Je zal niet direct invloed hebben op de nieuwe game, maar je kan aangeven wat je zoal leuk en minder leuk vond aan de eerste Gears of War.

Je kan de enquête hier vinden.

Special Edition van Metal Gear Solid 4 in beeld

Zoals veel spellen krijgt ook Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots een Special Edition. In deze Special Edition zit naast de content die je bij de reguliere versie krijgt (Metal Gear Solid 4, handleiding en Metal Gear Online Starterpack) ook nog eens een bonus-disc met daarop een Making Of en een verzameling van alle trailers in HD. De boxart van de game is ook onlangs onthuld, die kun je hier rechts bewonderen.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is het laatste deel met Solid Snake in de hoofdrol en zal draaien om private military corporations die oorlog voeren om zo geld te verdienen. Aan het hoofd van één van de grootste PMCs staat Solid Snakes aartsvijand; Liquid Snake. Het is jouw missie om hem te stoppen. Vanaf 12 juni 2008 zal de game in de winkel liggen.

Meer conducteurs mogen geweld gebruiken

Icoon Vervoer Tweehonderd conducteurs krijgen toestemming om geweld te gebruiken tegen agressieve treinreizigers. Het ministerie van Justitie geeft deze groep daarvoor toestemming, hoewel ze nog bezig zijn met een geweldsopleiding.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie bevestigde vanochtend een bericht hierover in De Telegraaf.

De NS heeft momenteel te weinig buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) die kunnen ingrijpen bij incidenten. De spoorwegen willen uiteindelijk zeshonderd conducteurs opleiden voor de speciale service- en veiligheidsteams. Driehonderd voldoen al aan de eisen, maar dat zijn er nog veel te weinig. Tweehonderd conducteurs die al wel de basisopleiding hebben gevolgd, krijgen nu vrijstelling omdat de NS anders in de knel zou komen met de dienstregeling.

Jessica Simpson gaat soldaten entertainen

Icoon Showbizz

Zangeres en actrice Jessica Simpson gaat optreden voor Amerikaanse soldaten die in het Midden-Oosten zijn gelegerd. Ze reist binnenkort af naar Koeweit, berichtten Amerikaanse media donderdag.

Ze wil zich inspannen om de eer van de Verenigde Staten hoog te houden. "Ik kan niet wachten het allemaal met jullie te delen", aldus de 27-jarige Simpson.

Het concert staat gepland voor 10 maart. Ze krijgt daar gezelschap van rockband Disturbed en cabaretier Carlos Mencia. Het optreden is te zien op de community-site MySpace.com.Jessica does Koeweit

DVD: Ashton Brothers - Ballyhoo

De tweede show van de Asthon Brothers met de welluidende naam Ballyhoo! is nu uit op DVD. Na de eerste succesvolle voorstelling en tegelijk het afstudeerproject aan de kleinkunstacademie van de vier leden De tragiek van de onderman, kon Ballyhoo niet lang op zich laten wachten. Deze show heeft maar liefst 300 keer op de planken gestaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat belooft veel.

Droog brood voor Donner

Icoon Opmerkelijk

Kunstenaar Johan van der Dong (45) uit Grijpskerk heeft gisteren honderd droge broodjes naar minister Piet-Hein Donner van Sociale Zaken gestuurd als protest tegen het bestaan van voedselbanken.

"Ik vind het vreemd dat in zo'n rijk land als Nederland nog voedselbanken bestaan", aldus Van der Dong gisteren.

De kunstenaar kreeg in 2006 bekendheid toen hij een postbus opende voor brieven aan God. Met het sturen van het droge brood wil Van der Dong armoede in Nederland onder de aandacht van de minister brengen. Hij hoopt dat Donner een dag als vrijwilliger mee wil werken in een voedselbank om de dagelijkse realiteit onder ogen te zien.

Het brood zit in honderd enveloppen met daarop tekeningen van Van der Dong en teksten als: "Bij een te hoge hypotheek wordt ieder rijtjeshuis een spijtjeshuis" en "Er zijn mensen die de voedselbankblues zingen". De kunstenaar zegt drie dagen werk te hebben gehad om alle enveloppen te maken.

VVD wil af van Belastingdienst-slogan

Icoon BinnenlandsDe Belastingdienst moet voorlopig stoppen met haar slogan 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker', vindt VVD-Tweede Kamerlid Johan Remkes. Volgens Remkes is de leus "onder de huidige omstandigheden niet geloofwaardig".

Remkes heeft dat woensdag gezegd tijdens een overleg van de Kamer met staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën. Hij doelde op de computerproblemen bij de Belastingdienst, waardoor 730.000 digitale aangiftes opnieuw ingediend moeten worden.

De Belastingdienst mag haar slogan wat Remkes betreft weer gaan hanteren als ze haar zaakjes op orde heeft.

'Joran zit in psychiatrische instelling'

Icoon HollowayPeter R. de Vries heeft het dan toch voor elkaar: Joran van der Sloot zit opgesloten. Alleen niet in de gevangenis maar in een psychiatrische instelling. Dat meldt de Arubaanse krant Bon Dia.

De krant weet dankzij bronnen dichtbij Joran dat de opname vrijwillig is gebeurd. Het gaat om een instelling in Nederland. De 'coño' zou zijn doorgedraaid na alle media-aandacht en de bedreigingen aan zijn adres. De familie ontkent overigens.


Een van de vele Joran-parodieën.


Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Met dank aan scrub_nurse voor de submit.

Met z'n allen in het donker spelen in Dark Sector multiplayer

Dat het spel Dark Sector een uitgebreide singleplayer campagne zou krijgen was al bekend, maar nu is er ook aangekondigd dat er een volledige multiplayer optie in zal zitten. Verwacht echter niet dat de makers er simpelweg een deathmatch en capture the flag in hebben gegooid. Er zijn twee multiplayer types beschikbaar: Infection en Epidemic.

Infection is een spel waarin een speler in de rol van Hayden kruipt, alle overige spelers vormen samen de Lasrian Troopers (maximaal 9). Hayden wordt gezien als een gevaarlijk en besmet individu, dus mag je hem gaan opjagen. De Trooper die Hayden neerkrijgt is in de volgende ronde Hayden. Punten worden verdiend met het neerschieten, verlammen of het assisteren in het neerschieten van Hayden. Hayden zelf krijgt ze uiteraard voor het doden van Troopers.

Troopers krijgen een assault rifle of een shotgun mee, samen met een paar granaten en een proximity mine. Om Hayden te verslaan moet eerst een x waarde aan schade worden toegediend, waarna Hayden verlamd raakt. Om het nu af te maken moet een Trooper een zogeheten Finisher uitvoeren, waarna hij de rol van Hayden krijgt.

Hayden krijgt een Tekna 9mm, de Glaive, alle drie de Evolutionary Powers en de mogelijkheid elk wapen dat de Troopers laten vallen te gebruiken. Ook kan hij gebruik maken van de elementen vuur, ijs en elektriciteit om de Troopers het leven zuur te maken.

Epidemic is een mode die lijkt op Team Deathmatch, maar met een leuke twist. Er zijn twee teams met elk een Hayden in het team. Hayden houdt dezelfde uitrusting als in Infected, net als de Troopers. Punten scoor je met tegenstanders doden, maar de grote punten zijn te halen als je het andere team zijn Hayden om het leven brengt.

Je kunt met maximaal tien spelers online gaan op diverse maps met diverse omgevingen en tactieken. Beide versies zullen hetzelfde zijn, behalve dat de 360 een Quick Game, Custom Game en Ranked Game optie krijgt en op de PS3 kun je een game zelf zoeken of hosten.

Dark Sector wordt 28 maart verwacht op de 360 en PS3.

Bijbelfilm KRO gaat niet door

Icoon FilmDe film over de Bijbel die de Katholieke Radio Omroep (KRO) wilde maken om deel te nemen aan de 'Wilders discussie' om de Koran te verbieden, gaat niet door. De KRO zegt hier na uitvoerig overleg tussen journalisten van diverse redacties toe te hebben besloten.

Na uitgebreide research leverde koppeling van Bijbelcitaten aan actuele politieke gebeurtenissen en gewelddaden onvoldoende basis voor een gedegen journalistieke productie op, zo zegt de omroep in een verklaring.

De KRO wilde met de Bijbelfilm een bijdrage leveren aan de discussie over de methode die Wilders ''naar eigen zeggen'' wil toepassen bij zijn film over de Koran. Dit doel zou in de ogen van KRO-journalisten ''onvoldoende worden gerealiseerd.''

Marc Josten, eindredacteur van onder meer Reporter, noemt de Bijbelfilm in principe een ''heel erg goed idee''. Josten: ''Maar na de research bleek het niet mogelijk er ook een heel erg goede film van te maken. En dat moet wel, bij zo’n controversieel plan.''

Met dank aan Dimarki voor de submit.

Lost: The Video Game gelanceerd met trailer

Het spel van de wereldwijd razendpopulaire tv-serie Lost is vanaf vandaag in de winkels verkrijgbaar. Om te zorgen dat niemand dit over het hoofd ziet heeft Ubisoft een launch trailer in elkaar gezet. Zie nieuwe en bekende gezichten, zie het vliegtuig neerkomen, zie de gigantische jungle.
Denk je dat dit wel wat voor jou is, ren dan naar de winkels, waar het spel voor een schappelijke prijs van rond de 40 euro te vinden is.

Film: There Will Be Blood

In het eerste kwartier van There Will Be Blood zien we hoe Daniel Day-Lewis moeizaam een put uit aan het graven is. De aanzwellende muziek beukt mee met de slagen waarmee hij zijn pikhouweel in de aarde drijft. Er wordt niet gesproken, er gebeurd eigenlijk nauwelijks iets: maar de spanning is om te snijden. De zinderende hitte straalt van het scherm, de pijn en verbetenheid worden door Day-Lewis voor de kijker voelbaar gemaakt. Hij vind uiteindelijk niet waar hij naar op zoek is, maar ontdekt wel olie. Veel olie. En tien jaar later is Daniel Plainview een van de succesvolste oliemannen in het Westen van de Verenigde Staten.

Wilders 'geïntimideerd' door ministers

Icoon Politiek PVV-leider Geert Wilders is woedend over een gesprek dat de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gistermiddag met hem hadden over zijn anti-Koranfilm. ''Het was een uur intimidatie'', zei Wilders na afloop.

Over de inhoud van het gesprek wilde hij niets zeggen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie bevestigde naar aanleiding van berichtgeving in het NOS Journaal dat het gesprek heeft plaatsgevonden. Hij wilde verder alleen kwijt dat het een vervolg was op het gesprek van november vorig jaar waarin het kabinet al zorgen uitte over gevolgen die de film kan hebben in binnen- en buitenland.

Volgens bronnen in Den Haag heeft Hirsch Ballin, op wiens initiatief het gesprek plaatshad, Wilders nu ook gewezen op mogelijke juridische gevolgen voor hem als de film bijvoorbeeld haatzaaiende of godslasterlijke elementen bevat. Verhagen heeft volgens ingewijden gewezen op politieke en economische schade die voor Nederland zou kunnen ontstaan. Ook uitte hij zijn grote zorgen over de gevolgen voor Nederlandse instellingen in het buitenland.

Wilders wil in 'Fitna' zijn mening verbeelden dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Eerder pleitte hij er al voor de Koran in Nederland te verbieden.

De PVV-voorman verwacht z'n film eind deze week klaar te hebben. Daarna gaat hij op zoek naar een tv-zender die de film wil uitzenden.

De landelijke antiracistische organisatie Nederland Bekent Kleur is blij dat de minister van justitie Wilders ''duidelijk heeft gemaakt dat ook hij zich aan de Nederlandse wet moet houden''. ''Dat is een steun in de rug voor de etnische minderheden in Nederland die vrijwel dagelijks door de PVV worden beledigd of gediscrimineerd.''. De stichting heeft eerder deze maand aangifte gedaan tegen de PVV wegens twintig ''discriminerende'' uitspraken van deze partij.

Racistische studentengrap Zuid Afrika leidt tot ophef

Icoon OpmerkelijkEen video gemaakt door blanke studenten van de UFS-universiteit in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat heeft tot grote ophef in Zuid-Afrika geleid. Te zien is hoe zwarte medewerkers op hun knieën voedsel eten waarover de studenten kort daarvoor hebben geurineerd.

De universiteit heeft inmiddels al ''in de sterkst mogelijke bewoordingen'' afstand genomen van het tafereel. De video gooit bovendien olie op het vuur van de reeds gespannen raciale situatie op de UFS na rellen over het universitaire integratiebeleid.

De rector van de universiteit noemt de beelden een grove schending van de menselijke waardigheid van de betrokken werknemers. Hij gaf aan dat de verantwoordelijken zullen worden aangegeven bij Justitie. Tegen de studenten zullen verder stappen worden genomen om ze te schorsen.

De video toont vier blanke mannelijke studenten die de Afrikaanse werknemers onder meer vlees laten eten die ze eerder hebben besprenkeld met hun urine.

De video stond op YouTube, maar daar is het materiaal al meerdere keren verwijderd. Weblog VKmag heeft de beelden nog wel online staan.

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

Bamboe toetsenbord en muis

Je verzint de hippe randapparatuur niet meer tegenwoordig, of het is wel te krijgen. Een USB dit, een USB dat. Een toetsenbord dat je koffie warm houdt en allerlei andere nutteloze hebbedingetjes. Maar dit is weer heel iets anders. Dit is een uitvoering van de meest noodzakelijke randapparatuur die je je voor kan stellen (misschien op het beeldscherm na). Een bamboo toetsenbord en muis, en dat voor omgerekend maar 40 euro.

Israël laaiend over raketaanvallen

Icoon Isra�l/PalestinaIsraël heeft gisteravond woedend gereageerd op de raketbeschietingen door extremistische Palestijnen vanuit de Gazastrook. Bij een aanval eerder op de dag kwam in het zuiden van Israël een Israëlische student om het leven.

Het was de eerste dode door een dergelijke raketaanval in negen maanden. Israël is vastberaden zijn burgers te verdedigen, luidde het uit het kantoor van de Israëlische premier Ehud Olmert. Israël zal alle ter beschikking staande middelen gebruiken en alle kansen benutten om een einde te maken aan de ''moorddadige beschietingen'', aldus de verklaring. Waarnemers sluiten een grondoffensief niet uit.

Israël voert al voortdurend vooral luchtaanvallen uit op de Gazastrook om extremisten te treffen en een einde te maken aan de beschietingen met zelfgemaakte zogenoemde Qassam-raketten. Woensdag kwamen door Israëlische bombardementen zeker tien Palestijnen om het leven: zes activisten van de islamistische bewegingen Hamas en Islamitische Jihad en vier burgers.

Hamas, dat de Gazastrook controleert, eiste de verantwoordelijkheid voor de dodelijke raketaanval op. De beweging zou in totaal ruim dertig raketten hebben afgevuurd.

FARC-gijzelaar Betancourt 'erg ziek'

Icoon Buitenlands De Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt, die door de Colombiaanse rebellenbeweging FARC gevangen wordt gehouden in de jungle, is ''erg ziek''. Dat heeft Gloria Polanco de Lozada gisteren laten weten. Zij is een van de vier Colombiaanse politici die eerder op de dag door de FARC zijn vrijgelaten.

Een van de andere ex-gijzelaars, Luis Eladio Perez, zei in de Venezolaanse hoofdstad Caracas dat Betancourt een leverkwaal heeft en door de rebellen slecht wordt behandeld. ''Ze richten hun woede op haar'', aldus Perez. In december dook al een video met Betancourt op waarin zij een depressieve indruk maakte en er lichamelijk slecht uitzag.

Perez zag Betancourt naar eigen zeggen het laatst op 4 februari. Hij werd in 2001 ontvoerd en de toenmalige presidentskandidate een jaar later. Perez was haar beste vriend in gevangenschap, bleek uit een brief die ze aan haar familie schreef en die vorig jaar tegelijk met de video werd gevonden. Perez riep de internationale gemeenschap op er alles aan te doen om haar snel vrij te krijgen.

Dankzij bemiddeling van de Venezolaanse president Hugo Chavez liet de FARC gisteren de vier parlementariërs vrij. Het viertal werd in de jungle opgepikt door helikopters van het Rode Kruis en naar Venezuela gevlogen. Ze zijn met hun familie herenigd op de luchthaven van Caracas in Venezuela. Later werden ze ontvangen door Chavez.

Donner zwengelt ontslagrecht opnieuw aan

CDA-minister Donner heeft de deur naar de versoepeling van het ontslagrecht opnieuw geopend. In een interview  met De Pers noemt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker versoepeling van het ontslagrecht niet in haar advies aan de regering zal opnemen.

PvdA en ChristenUnie hadden onlangs juist aangegeven dat er tijdens de huidige kabinetsperiode niet meer over de versoepeling van het ontslagrecht gesproken zou moeten worden. In december leidde de discussie hierover bijna tot de val van het kabinet. Een commissie onder leiding van TNT-voorzitter Peter Bakker moest daarop onderzoeken hoe het kabinet voor elkaar zou kunnen krijgen dat in 2016 80 procent van de beroepsbevolking een baan zou hebben. Verwacht wordt dat deze commissie voor de zomer van 2008 met een advies aan het kabinet komt.

Om de 80 procent werkgelegenheid te bereiken zou het kabinet alleen in deze regeerperiode al 200.000 nieuwe banen moeten scheppen. Donner acht het nu dus onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker een manier vindt om dit te bereiken zonder het ontslagrecht te versoepelen.

Als de commissie dit daadwerkelijk adviseert zou de regering dit advies moeten opvolgen, aldus Donner. Gaan PvdA en ChristenUnie hier niet mee akkoord, dan zouden zij het signaal geven dat de doelstelling van 80 procent ze niets kan schelen.

Film: Paranoid Park

Voor de casting van zijn nieuwste film, Paranoid Park, plaatste Gus Van Sant (Good Will Hunting, Elephant) een oproep op MySpace. Volgens Van Sant, die graag met onervaren acteurs werkt, is dit tegenwoordig dé manier om jonge mensen te bereiken. Het was een gewaagde zet, maar het is Van Sant gelukt om een bijna geheel onervaren cast van tieners bij elkaar te krijgen, met in de hoofdrol Gabe Nevins.

Registratie numerieke domeinen begint

Icoon InternetVanaf vandaag is het mogelijk om een nummerieke .nl-domeinnaam aan te vragen. Om 12.00 uur begint de registratie. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan (zoals 1234.nl), of uit cijfers met een koppelteken (zoals 12-34.nl). Omdat de eerste dagen een grote toeloop wordt verwacht, heeft SIDN technische maatregelen genomen om te voorkomen dat de systemen overbelast zullen worden.

Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseerde SIDN al een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. De eerste voorinschrijving die is goedgekeurd is 9292.nl, ingeschreven door 9292 OV. Het bedrijf dat reisadviezen geeft.

Als alles goed gaat worden de aangevraagde domeinen aanstaande zaterdag actief.

Amerikaanse regering bespiedt online gamers

Icoon GamesDe strijd tegen het terrorisme wordt uitgebreid. De Amerikaanse regering heeft aangekondigd online videospelletjes in de gaten te houden, zodat die niet langer een veilige thuishaven voor extremisten zullen zijn.

In eerste instantie is het de bedoeling dat krachtige software allerlei gegevens verzamelt. Fase twee bestaat uit de analyse van die gegevens. Wanneer de handel en wandel van de internetterrorist bekend is, zal het voor detectieprogramma's een koud kunstje zijn om hem op te sporen.

Welke spelletjes precies zullen worden bespied is niet bekend, maar verwacht wordt dat de overheid haar neus in een breed scala aan videogames zal steken. Eerder hadden de Verenigde Staten al illegale telefoontaps uitgevoerd en het internetverkeer in de gaten gehouden.


Eerdere pogingen tot spionage bleken weinig succesvol.

Met dank aan zagevent voor de submit.

Alone in the Dark speelt met objecten

Een paar dagen geleden verscheen er een tech-demo van Alone in the Dark 5 waarin vooral werd ingegaan op het gebruik van licht in de game. Er is nu een 2e deel van uitgekomen, die het voornamelijk heeft over de objecten in de game heeft en de wijze waarop je ze kan gebruiken.

Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

GTA IV overal ongecensureerd

GTA IV is nu al erg populair en komt daardoor nogal vaak in het nieuws. Nu is het zelfs nieuws dat de game niet gecensureerd wordt. Rockstar staat vooral bekend om zijn gewelddadige games, zoals Manhunt en natuurlijk de gehele GTA serie. Nu maakten een paar Australiërs zich ongerust hoe het er op hun eiland aan toe zou gaan, Australië staat namelijk bekend om zijn strenge beleid ten opzichte van gewelddadige games. Een Rockstar medewerker heeft nu medegedeeld dat de game gewoon een rating heeft gekregen en dat de game zeker niet gecensureerd wordt. Goed nieuws dus voor onze Australische mede-wereldburgers.Dit plaatje zul je nog vaak zien...

Muziek speciaal voor Audiosurf gemaakt

In de game AudioSurf kan je van je favoriete muziek een soort race track maken. Simpelweg een mp3tje kiezen en je hebt een level om doorheen te racen. Nu is de eerste 'AudioSurf level designer' opgestaan. In plaats van muziek te maken die een genot is voor het oor, heeft hij muziek gemaakt die speciaal bedoeld is om doorheen te racen in AudioSurf. De 5 tracks moeten allemaal voor 'een optimale ervaring' zorgen. Klik hier voor de 5 tracks. Een van de mensen achter AudioSurf heeft aangegeven dat ze deze muziek misschien aan de game willen gaan toevoegen, waarschijnlijk door middel van AudioSurf Radio.

Overigens zijn er wel eerder tracks speciaal gemaakt voor AudioSurf, deze waren echter geen muziek maar hoge pieptonen wat interessant geïnterpreteerd word door AudioSurf.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #898
special
Random Pics van de Dag #897
review
Till is een pijnlijk portret van toen en nu
special
AI Picture Gallery #139
special
Random Pics van de Dag #896
special
Random Pics van de Dag #895
©FOK.nl e.a.