KNVB Beker: Uitslag Feyenoord - FC Zwolle

Icoon KNVB BekerFeyenoord is er in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. De Rotterdammers wisten in een slechte wedstrijd FC Zwolle met 2-1 te verslaan.

De club uit Rotterdam Zuid maakte het zichzelf moeilijk. De thuisploeg begon goed en kwam via Makaay al snel op voorsprong. In het vervolg miste Feyenoord een flink aantal grote kansen en kreeg het vlak voor de rust zelfs een tegentreffer te incasseren. Tozé zorgde met een intikker voor de gelijkmaker.

FC Zwolle begon in de tweede helft brutaal en had via Jongsma en Boersma een aantal behoorlijke kansen. In de slotfase wist Michael Mols de beslissing te brengen door een kopbal het net te laten raken. Feyenoord zal dus vanavond in de pot verdwijnen als halve finalist.

Karakteristieken

Feyenoord - FC Zwolle
8' Makaay 1-0
43' Tozé 1-1
83' Mols 2-1

Toeschouwers: onbekend
Stadion: Stadion Feijenoord
Scheidsrechter: v. Egmond
Gele kaart: D. Buijs (Feyenoord)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Fer (46/ D. Buijs), Hofland, Greene, De Cler, Hofs (89/ Sahin), Landzaat, De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins (60/ Mols), Makaay

FC Zwolle: Boer, v.d. Wal, Botteghin, Moisander, v.d. Haar, v. Polen (78/ Garritsen), Zuidam, Jongsma (88/ Bijl), Reijnen, Kleizen (61/ Boerrigter), Tozé

Loting halve finale
In het kader van de halve finale van de KNVB Beker zullen de volgende wedstrijden gespeeld worden: