Dief gepakt dankzij 'Lokhomo'

Met behulp van een 'lokhomo' heeft de Amsterdamse politie een 25-jarige man opgepakt die wordt verdacht van meerdere diefstallen bij homoseksuele mannen. De politie hield de man vrijdagnacht aan met hulp van een van de slachtoffers.

Hij had de politie aangeboden contact te leggen met de man zodat hij op heterdaad kon worden betrapt, liet een politiewoordvoerster vanochtend weten.

De Amsterdammer maakte via verschillende gay-chatboxen afspraken met veelal oudere homoseksuele mannen onder de nickname 'Faisel25'. Hij bestal ze vervolgens in hun eigen woningen. De buit bestond vooral uit telefoons, portemonnees, fotocamera's en laptops. De slachtoffers zagen later hun eigen spullen voor een paar honderd euro te koop aangeboden op internet.

De zaak kwam aan het rollen nadat een van zijn slachtoffers het homonetwerk 'Roze in Blauw' van de Amsterdamse politie had ingeschakeld. In overleg met het justitie heeft een van de medewerkers van dit politienetwerk toestemming gekregen om de man via chatboxen te benaderen voor een 'date'.

Deze ving echter bot omdat hij niet voldeed aan het profiel van 'Faisel25'. Het slachtoffer dat de melding had gedaan bij 'Roze in Blauw' bood vervolgens aan zelf een afspraak te maken. Tijdens deze 'date' in de nacht van vrijdag op zaterdag kon de politie 'Faisal25' voor een pand in Amsterdam-Oost aanhouden.

De politie vermoedt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt en vraagt hen hiervan aangifte te doen.