Met z'n allen in het donker spelen in Dark Sector multiplayer

Dat het spel Dark Sector een uitgebreide singleplayer campagne zou krijgen was al bekend, maar nu is er ook aangekondigd dat er een volledige multiplayer optie in zal zitten. Verwacht echter niet dat de makers er simpelweg een deathmatch en capture the flag in hebben gegooid. Er zijn twee multiplayer types beschikbaar: Infection en Epidemic.

Infection is een spel waarin een speler in de rol van Hayden kruipt, alle overige spelers vormen samen de Lasrian Troopers (maximaal 9). Hayden wordt gezien als een gevaarlijk en besmet individu, dus mag je hem gaan opjagen. De Trooper die Hayden neerkrijgt is in de volgende ronde Hayden. Punten worden verdiend met het neerschieten, verlammen of het assisteren in het neerschieten van Hayden. Hayden zelf krijgt ze uiteraard voor het doden van Troopers.

Troopers krijgen een assault rifle of een shotgun mee, samen met een paar granaten en een proximity mine. Om Hayden te verslaan moet eerst een x waarde aan schade worden toegediend, waarna Hayden verlamd raakt. Om het nu af te maken moet een Trooper een zogeheten Finisher uitvoeren, waarna hij de rol van Hayden krijgt.

Hayden krijgt een Tekna 9mm, de Glaive, alle drie de Evolutionary Powers en de mogelijkheid elk wapen dat de Troopers laten vallen te gebruiken. Ook kan hij gebruik maken van de elementen vuur, ijs en elektriciteit om de Troopers het leven zuur te maken.

Epidemic is een mode die lijkt op Team Deathmatch, maar met een leuke twist. Er zijn twee teams met elk een Hayden in het team. Hayden houdt dezelfde uitrusting als in Infected, net als de Troopers. Punten scoor je met tegenstanders doden, maar de grote punten zijn te halen als je het andere team zijn Hayden om het leven brengt.

Je kunt met maximaal tien spelers online gaan op diverse maps met diverse omgevingen en tactieken. Beide versies zullen hetzelfde zijn, behalve dat de 360 een Quick Game, Custom Game en Ranked Game optie krijgt en op de PS3 kun je een game zelf zoeken of hosten.

Dark Sector wordt 28 maart verwacht op de 360 en PS3.