[NBA] Mijlpaal voor Lebron in verloren wedstrijd

Lebron James keerde terug bij de Cleveland Cavaliers. Hij kwam terug van een enkelblessure en scoorde vervolgens 26 punten tegen de Boston Celtics. Hiermee schreef Lebron een record op zijn naam in de NBA.
Na de wedstrijd had Lebron maar weinig goede woorden over voor zijn spel. Hij schoot maar zeven op 24 waardoor het schotpercentage van de Cavaliers op 38% kwam. Ondertussen scoorde Kevin Garnett achttien punten en pakte nog eens elf rebounds. Met de hulp van de 22 punten van Ray Allen was de overwinning snel binnen.

De coach van de Cavs, Mike Brown, werd laat in het derde kwart eruit gestuurd door de scheidsrechter nadat hij maar bleef discussiëren over een gemaakte fout op Lebron. De situatie liep zelfs zo uit de hand dat de assistent-coach hem onder controle moest houden.

Met de dunk van James in het derde kwart, waardoor de score uitkwam op 54-63, gaat hij de recordboeken in als de jongste speler ooit die 10.000 punten scoorde. Hij is precies 23 jaar en 59 dagen, waarmee hij het oude record van Kobe Bryant van de Lakers verbreekt. James had 368 wedstrijden nodig om dit te vestigen. De Boston Celtics wonnen uiteindelijk met 92-87 van de Cleveland Cavaliers.