IsraŽl laaiend over raketaanvallen

Icoon Isra�l/PalestinaIsraël heeft gisteravond woedend gereageerd op de raketbeschietingen door extremistische Palestijnen vanuit de Gazastrook. Bij een aanval eerder op de dag kwam in het zuiden van Israël een Israëlische student om het leven.

Het was de eerste dode door een dergelijke raketaanval in negen maanden. Israël is vastberaden zijn burgers te verdedigen, luidde het uit het kantoor van de Israëlische premier Ehud Olmert. Israël zal alle ter beschikking staande middelen gebruiken en alle kansen benutten om een einde te maken aan de ''moorddadige beschietingen'', aldus de verklaring. Waarnemers sluiten een grondoffensief niet uit.

Israël voert al voortdurend vooral luchtaanvallen uit op de Gazastrook om extremisten te treffen en een einde te maken aan de beschietingen met zelfgemaakte zogenoemde Qassam-raketten. Woensdag kwamen door Israëlische bombardementen zeker tien Palestijnen om het leven: zes activisten van de islamistische bewegingen Hamas en Islamitische Jihad en vier burgers.

Hamas, dat de Gazastrook controleert, eiste de verantwoordelijkheid voor de dodelijke raketaanval op. De beweging zou in totaal ruim dertig raketten hebben afgevuurd.