Roertunnel A73 opnieuw afgesloten

Icoon FileVanochtend was het opnieuw raak bij de Roertunnel van de A73. De tunnel is enige tijd afgesloten geweest nadat een te hoge vrachtwagen door de noordelijke tunnelbuis reed. Volgens Rijkswaterstaat had de bestuurder een stoplicht genegeerd, net als enkele automobilisten.

De slagbomen van de tunnel gingen niet direct dicht omdat deze worden bediend vanuit de tunnelbeveiligingscentrale. Een woordvoerder liet weten dat ze bij rood licht niet dichtgaan omdat ze dan op de doorrijders klappen. De slagbomen sluiten pas wanneer al het verkeer tot stilstand is gekomen.

Het is op dit moment niet duidelijk welk politiekorps zich meer moet bezighouden met controles in de tunnel. De politie Limburg Noord en het KLPD voelen zich niet verantwoordelijk en wijzen naar elkaar. Ook Rijkswaterstaat kon hier geen duidelijkheid over geven.

De Roertunnel, die onlangs werd geopend, heeft vaker last van problemen. Gisteravond werd de tunnelbuis in zuidelijke richting twee uur lang afgesloten om een storing in de stoplichtinstallatie te repareren. Volgens Rijkswaterstaat is dit probleem opgelost.