Real in spoor eigen record

Real Madrid ligt in het spoor van het eigen record van meeste doelpunten in één seizoen. De Spaanse topclub wist onder trainer John Toshack ooit 107 maal te scoren in een jaargang.

Toen Toshack de leiding had over Real Madrid leidde hij hen naar de titel, terwijl ondertussen liefst 107 maal doel werd getroffen. De huidige mannen van Bernd Schuster hebben het spoor gevonden, en scoorden tot nu toe 29 keer. Dat zijn er drie minder dan Toshack's team op dit punt. De Koninklijke heeft in vergelijking met voorgaande seizoenen eveneens een hoog doelgemiddelde. Gemiddeld wordt het doel dit seizoen 2,4 keer per wedstrijd gevonden. Ter vergelijking: onder Fabio Capello raakte de bal slechts 1,8 keer per duel de touwen.

Ook het doelsaldo is niet meer zo goed geweest sinds Toshack's wonderjaar in 1989. Op dit moment heeft Real zeventien doelpunten meer gescoord dan geincasseerd, twee minder dan Hugo Sánchez en kompanen. Een derde van de treffers in La Liga is van Nederlandse makelij. Wesley Sneijder opende het seizoen met vier goals, terwijl Ruud van Nistelrooij later op gang kwam en inmiddels op zes staat, evenals zijn partner Raúl. Eveneens een derde van de doelpunten werd gescoord in Valencia. Real scoorde bij zowel Villarreal als Valencia vijf keer.